banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 12:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Mar 2007, 17:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
JEDNA CRKVA, A DVA KALENDARA

Slika
Dan 700.000 jasenovackih novomucenika je obiljezen u kalendaru Novogracanicke mitropolije.

Slika
U kalendaru Beogradske patrijarsije Dan 700.000 jasenovackih novomucenika nije obiljezen.

Jedna Crkva, a dva kalendara
Narod jedan, dvije staze
Mucenike Jasenovca
Jedni svete, drugi gaze

Bas je lijepo
Kad se braca slazu
Jedni pisu Mucenike
Drugi javno lazu

Jedni tugom poju
Djerdan od merdzana
Drugi hodocaste
Biskupe bezdana

Jedni broje zrtve
Hristovoga stada
Drugi broje novce
Za poklane ovce

Izvor:
http://www.gazimestan.com/forum/viewtopic.php?t=865

Poslednji put menjao Vidusa dana 05 Mar 2007, 00:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 18:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Петко, ако већ мораш да проповиједаш,
молим те мало прочитај Типик те исте Српске Православне Цркве, па види под "хијерархија празника", односно ситуације када се поклопе пар празника, прије него што кренеш са "изјавама за јавност" и властитим ПР маркетингом... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako zelis krstenim imenima da se zovemo, kazi kako se ti zoves. Ovako ja nisam Petko, nego Vidusa.
To o cemu pricas nema blage veze sa zivotom. Uzmi kalendar pa da vidis koliko jeputa u jednom danu upisano nekoliko svetitelja razlicitih vremena. Tvoje prosipanje magle lako je prepoznatljivo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 21:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2007, 00:11
Vidusa je napisao:
Ako zelis krstenim imenima da se zovemo, kazi kako se ti zoves. Ovako ja nisam Petko, nego Vidusa.
To o cemu pricas nema blage veze sa zivotom. Uzmi kalendar pa da vidis koliko jeputa u jednom danu upisano nekoliko svetitelja razlicitih vremena. Tvoje prosipanje magle lako je prepoznatljivo.

A kojoj Kršćanskoj struji ti pripadaš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Mar 2007, 21:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja ne pripadam ni jednoj hriscanskoj struji, nego sam clan Jedne, svete, saborne i apostolske Crkve poznate pod imenom kao Pravoslavna Crkva. Clanovi Pravoslavne Crkve jedini su hriscani. Postoji mnostvo laznih crkava sa laznim hriscanima i sve ce ih vise biti, a uskoro ce se svi ujediniti pod vlascu Antihrista pape.
:wave:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 00:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Ja ne pripadam ni jednoj hriscanskoj struji, nego sam clan Jedne, svete, saborne i apostolske Crkve poznate pod imenom kao Pravoslavna Crkva. Clanovi Pravoslavne Crkve jedini su hriscani. Postoji mnostvo laznih crkava sa laznim hriscanima i sve ce ih vise biti, a uskoro ce se svi ujediniti pod vlascu Antihrista pape.

Ali tako ne govore zvanicnici SPC-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 00:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Jun 2006, 18:46
Citiraj:
Postoji mnostvo laznih crkava sa laznim hriscanima i sve ce ih vise biti, a uskoro ce se svi ujediniti pod vlascu Antihrista pape.

Prijatelju, pa sta rade pravoslavci u vaticanu, non stop piju caj sa benediktom...? :) Nemoj me zasmejavati izjavama tipa "samo smo mi hrsicani". Inace, to ti je najjasnija odlika bilo kog kulta. Prema tome, ili promeni izjavu i nacin izrazavanja, ili cu stvarno pomisliti da si clan nekog kulta! Nema treceg.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sara Izarel je napisao:
Vidusa je napisao:

Tako govore prorocanstva i tako su sve do prije 40-tak godina govorili i zvanicnici SPC.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 15:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Antropos je napisao:
Citiraj:
Postoji mnostvo laznih crkava sa laznim hriscanima i sve ce ih vise biti, a uskoro ce se svi ujediniti pod vlascu Antihrista pape.

Prijatelju, pa sta rade pravoslavci u vaticanu, non stop piju caj sa benediktom...? :) Nemoj me zasmejavati izjavama tipa "samo smo mi hrsicani". Inace, to ti je najjasnija odlika bilo kog kulta. Prema tome, ili promeni izjavu i nacin izrazavanja, ili cu stvarno pomisliti da si clan nekog kulta! Nema treceg.

Ja samo prepricavam sta su Oci crkve i svetitelji govorili o papizmu. Ako zelis mogu ti crno na bijelo citirati i njihove izjave.

"I on je glava tijelu crkve, koji je pocetak i prvorodjeni iz mrtvijeh, da bude on u svemu prvi."

Vam je papa glava crkve i vase se tu zavrsava. Vasa crkva je crkva papina, crkva covjekova, a ne Bozija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Ко је за то да на форуму отворимо такмичење за титулу
"Највећи теоретичар завјере" за 2007 годину?

Ево ја дајем свој глас за Видушу...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 19:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Sara Izarel je napisao:
Vidusa je napisao:

Tako govore prorocanstva i tako su sve do prije 40-tak godina govorili i zvanicnici SPC.

Pa znaci da ti nisi clan SPC?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 20:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sara Izarel je napisao:
Vidusa je napisao:
Sara Izarel je napisao:
Vidusa je napisao:

Treba da znas da se nisu svi zvanicnici SPC priklonili jereticima ekumenistima i da ima i arhijereja i svestenstva i naroda vijernih svetosavskom (izvornom) Pravoslavlju.
Dakle, ja jesam clan SPC, ali ne i sljedbenik jeretika u SPC. Cak i kad se jeretici pripoje papi, opet ce ostati SPC van tog saveza sa jereticima i antihristima, jer Crkvu ni vrata paklena ne mogu nadvladati. :wink:

Poslednji put menjao Vidusa dana 04 Mar 2007, 20:36, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 20:35 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Sara Izarel je napisao:
Vidusa je napisao:
Sara Izarel je napisao:
Vidusa je napisao:

Treba da znas da se nisu svi zvanicnici SPC priklonili jereticima ekumenistima i da ima i arhijereja i svestenstva i naroda vijernih svetosavskom (izvornom) Pravoslavlju.
Dakle, ja jesam clan SPC, ali ne i sljedbenik jeretika u SPC. :wink:

Pa koji su sada dobri :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dobri su svi oni koji drze cistotu svetosti Pravoslavlja, svi oni koji postuju dogmate i kanone Crkve, koji postuju Sveto Predanje i djelima to pokazuju. To su svi oni kojima je sve izvan Pravoslavne Crkve jeres ili neznabostvo, to su svi oni kojima je rimokatolicizam jeres, a ne sestrinska Crkva. Primjer takvijeh arhijereja je vladika Artemije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 20:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
Dobri su svi oni koji drze cistotu svetosti Pravoslavlja, svi oni koji postuju dogmate i kanone Crkve, koji postuju Sveto Predanje i djelima to pokazuju. To su svi oni kojima je sve izvan Pravoslavne Crkve jeres ili neznabostvo, to su svi oni kojima je rimokatolicizam jeres, a ne sestrinska Crkva. Primjer takvijeh arhijereja je vladika Artemije.

A to je onaj sa KiM-a, a zar samo on

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Mar 2007, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

On je jedini arhijerej koji javno, rijecju i djelom svjedoci istinu Crkve.
Da li ih ima jos koji cute cekajuci presudni momenat za odvajanje, ili se cuteci snebivaju kojem da se privole carstvu, pokazace skoro vrijeme, jer je papa pred vratima i samo sto nije ustolicen i u Pravoslavlje.Sve je dogovoreno i prihvaceno, jos samo o papskom primatu se taktizira i razvlaci, jer jos nije dosao sudjeni papin cas. A kad dodje, zaboravice se i to: papa ce biti glava jedne ujedinjene antihristove crkve.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 00:07 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vidusa je napisao:
On je jedini arhijerej koji javno, rijecju i djelom svjedoci istinu Crkve.
Da li ih ima jos koji cute cekajuci presudni momenat za odvajanje, ili se cuteci snebivaju kojem da se privole carstvu, pokazace skoro vrijeme, jer je papa pred vratima i samo sto nije ustolicen i u Pravoslavlje.Sve je dogovoreno i prihvaceno, jos samo o papskom primatu se taktizira i razvlaci, jer jos nije dosao sudjeni papin cas. A kad dodje, zaboravice se i to: papa ce biti glava jedne ujedinjene antihristove crkve.

Pa, ako Papa prihvati istocnu religiju a i odrekne se primata, zar to nece znaciti da je istocni Krscanin?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pa, ako Papa prihvati istocnu religiju a i odrekne se primata, zar to nece znaciti da je istocni Krscanin?

Prije ce se Djavo pokajati za svoja djela, nego sto ce papa odreci primata i prihvatiti Pravoslavlje.

PS Prevedi nam svoj potpis!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 16:34 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Vidusa je napisao:
PS Prevedi nam svoj potpis!

"država Izrael", ako mogu ja da odgovorim umjesto Sare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Mar 2007, 16:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 13:30
Jebote, gdje svi nauciste izraelsko pismo?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]