"Једноставно нема више ИСТИНА, већ само ЈЕДНА"
Dobro si to napisao, nema više istina... ISUS je ta jedina istina, On je to o sebi rekao, tako piše u Jovanu 14:6, o crkvi ni riječi. Ja dolazim Bogu Ocu kroz Isusa, a ne kroz crkvu. Crkva je korisna da se vjernici druže, međusobno ohrabruju, uče iz Biblije, slave Boga zajedno i da mole, itd. i ja je volim i idem u nju. Crkva je vrlo dobra stvar da ti kažem, ali nikakva institucija ili ljudi ne mogu da mi nadoknade Boga:)
E, sad ti meni nešto kaži...kako stoji sa ljudima recimo iz Mozambika koji su povjerovali u Boga, a nisu članovi SPC? Hoće li oni u nebo? Ima li šanse onaj čovjek koji se spasi, koji živi po Isusovoj nauci, ko čita Bibliju, moli, ko ima Duha svetog u sebi, doživeo je Božji dodir i nanovo se rodio, ...ima li šanse kad nije pravoslavac? Ima ji jevanđelja samo za jedan narod? Hvala Bogu da ne, on je svojim učenicima rekao da idu i uče sve narode. Ja mislim da u svakoj crkvi (u nekoj više, u nekoj manje) ima ljudi koji Boga zaiusta poznaju, onda ima mnogo nominalnih hrišćana koji svojim ponašanjem potvrđuju da ih Isus nije promijenio...
Važan je odnos s Bogom. Ko to nije doživio, ne zna. Ali može da sazna:) Jer ko Boga iskreno traži, naći će ga. Odnos s Isusom je nešto divno, kad voliš Isusa, onda voliš i druge ljude-SVE. Joj, kako je lako voljeti one koji su kao mi, kako je teško da voliš nekog ko je drugačiji...Ali i za to smo pozvani.
Znači jedna istina: da! Prema Bibliji: Isus! Kako je drugima saopštiti: sa ljubavlju! Pozdrav