Pozdrav svima!
Waltere, sad sam se sjetio necega pa rekoh da te priupitam. Ja se pitam zasto bismo trazili moci same po sebi (barem onako kako ih ja shvatam, posto niko nije dao definiciju tih moci, mozda se zato tako malo ljudi i javlja na temu). Zar to ne bi bila samo hrana za ego, da se osjecam jaci i bolji od ostalih. Nemoj me pogresno razumijeti, ja kad to kazem mislim samo na tu zelju da, kako ti kazes, povratim te svoje moci. bez nekog sireg konteksta u kojem bi te moci bile samo jedan nus-produkt. Ja sam se sit nagledao i nacuo ljudi koji govore o nekim mocima a toliko su puni sebe da je pravo mucenje biti u njihovom prisustvu. Sta da ti kazem, bio si na
http://www.forum.hr i vidio si da su tamo svi prosvetljeni

. Sjecam se tvog komentara u fazonu: "U covjece, pa ovdje su svi prosvetljeni"

. Upravo zbog nevjerovatne kolicine cinizma i sarkazma tih i slicnih prosvetljenih ljudi ja sam otisao sa tog foruma nakon samo par napisanih postova.
Dalje, na jednoj drugoj temi si rekao da si mogao jedno vrijeme citati misli i kad si (pokusacu da citiram), vidio sta i kako ljudi razmisljaju, da si pozelio da izgubis tu moc (!!!), i da si se cak pomolio da ta moc nestane (ako treba potrazicu taj post). Zasto bismo trazili te moci ako nam ne donose puno dobrog... Mislim, iskreno od mene, zasto bismo trazili bilo kakve moci ako nemamo mozda ono najvaznjie sto nam treba da bismo znali da ih kontrolisemo (citaj samodisciplinu), a sto, nakon sto to dobijemo, gubimo zelju za bilo kakvim mocima (ufff jesam se zapetljao).
Mozda sam ja tebe i pogresno razumio pa ne znam o kakvim mocima govoris, pitam se isto tako da li te moci dolaze u paketu ili pojedinacno, ajd znaj... Sta je to dobro sto dolazi sa tim mocima?
Da ponovim poentu mog posta, za mene licno govoriti samo i jedino o mocima bez nekog sirog konteksta je pokusaj bivanja posebnim... Na kraju se svodi na to da postajemoo ono protiv cega se borimo...
Hocu jos jednom da kazem da, za mene, prave moci jesu samodisciplina, skromnost, jednostavnost, saosjecajnost, iskrenost, ljubav iz cistog srca, i o tome treba da pricamo, jer su one rijetke..
Ajde odgovori mi kad rijesis ovaj moj lingvisticki algoritam
Veliki pozdrav!