banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 11:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2006, 16:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 11:53
http://hr.wikipedia.org/wiki/Adventisti_sedmog_dana

NESTO MALO O MENI:
http://www.mladen.iwarp.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 18:50 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2006, 19:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Зато имамо бољих сајтова који говоре о успешној бизнис каријери америчке епилептичарке... :lol:

http://www.true.faithweb.com/

http://www.ellenwhite.org/

http://www.truthorfables.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 00:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
da prostis ja veci biznis od pravoslavnih i katolickih popova jos ne vidja. da sahranis djeda treba ti 1000 km. a pogotovo za slavu, dok on poprska po kuci sa cesmovacom, ja odvalim novcanik.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 07:55 
Ovi adventisti su go*na najvetja....ako neshto otje da mu objasni zashto neka pita...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
psyborg je napisao:
Ovi adventisti su go*na najvetja....ako neshto otje da mu objasni zashto neka pita...

:D :D :D Znam ja zašto tako misliš.
Ustvari uvjeravam te da su potpuno bezopasni i vrijedni žaljenja zbog dubine zabluda u koje su upali...
E sad, što je neko bio gloop to je druga stvar... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 13:40 
Warrior of the Light je napisao:
psyborg je napisao:

Ustvari uvjeravam te da su potpuno bezopasni i vrijedni žaljenja zbog dubine zabluda u koje su upali...

Mrzim taj sistem navlachenja...neshto kao bog, vjera, ljubav ovo ono...pricha za malu djecu, ali 90 posto ih se tako navuklo....ma joj...mrzim ih...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 14:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
spavac je napisao:
da prostis ja veci biznis od pravoslavnih i katolickih popova jos ne vidja..
Иди мало код протестантског отпада, па ћеш да видиш како следбенике шишају за 10% прихода сваког месеца. Онда се врати овде да наставимо причу око ове твоје тврдње. :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 14:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2006, 11:53
Mislim da nije dobro imati predrasude pogotovo kada nekog ne poznajes.
Sto se tice maranovi linkova, mislim da je neposteno sluziti se izmisljenim ili iskrivljenim navodima kao bi se neko ocrnio. A ako neko zeli da dobije objasnjenje za ove navode neka me slobodno kontaktira, a da ovako vodim beskonacne diskusije sa ljudima koji ne zele da prihvate nista sto iznesem nema sanse.
Za one koji pak zele da saznaju nesto vise o Elen Vajt
ZIVOT I RAD EGW
http://www.svetlostistine.com/Knjige/Je ... aslov.aspx
ODGOVORI NA NEKE OD OPTUZBI
http://www.svetlostistine.com/Knjige/Je ... aslov.aspx
STA JE O NJOJ PISAO CASOPIS TIME
http://citaonica.adventisti.cg.yu/pages ... i%20je.htm
A I NATIONAL GEOGRAPHIC SE BAVIO ADVENTISTIMA
http://www7.nationalgeographic.com/ngm/ ... index.html

Jedno me cini ponosnim sto mogu sebe nazvati ADVENTISTOM (hriscaninom koji ocekuje skori dolazak Isusa Hrista) to su moji braca i sestre iz crkve. Jako volim svoj biolosku porodicu, i Bog mi je svedok da nema stvari koje nebi ucinio za njih. Ali sto se tice duhovne porodice to je nesto neopisivo. Nista mi nije tako kao uzivati u voljenju mojih prijatelja iz crkve, moje brace i sestara po Hristu. Isto tako osecam da i oni vole mene. Uvjek su tu kada mi je potrebna pomoc, tu su kada sam srecan a i kada mi je tesko. Tu su uvjek kada ih trebam.

Pored svih biblijskih cinjenica, iskustvo bratske ljubavi koje sam dozivio u adventistickoj crkvi me cini sigurnim da su adventisti jedni od zaista dobrih hriscana. Ne kazem da je svako ko sebe smatra adventistom spasen ni da oni koji nisu adventisti manje vrede, cak smatram i vjerujem da imam mnogo brace i sestara u dugim crkvama. Svako ko vjeruje u Isusa je moj brat. Ali adventisticka crkva ima po meni ogroman potencijal.

Pored dobre teologije i velikog uspeha kojeg crkva ima u sirenju jevandjelja po svetu, najveca velicina je u vjerovanju da je crkva sastavljena od gresnika koji mogu da pogrese ali koji se popravljaju oslanjajuci se na Hristovo vodstvo, pa je cilj crkve rasti u spoznaji istine o Bogu i popravljanju gresaka. Tako da na samom pocetku udzbenika doktrine stoji navod da je ono sto pise izraz trenutnog vjerovanja, medjutim, ako se pronadje bolje objasnjenje za odredjeno vjerovanje doktrina je podlozna izmjenama.
http://www.svetlostistine.com/Knjige/27 ... VUvod.aspx

Tako da se teologija adventista u toku vremena mjenjala i napredovala. Nedavno je uvedena jos jedna definicija u doktrini o spasenju. Tako da sada postoji 28 zvanicnih vjerovanja.

Ovo je po meni sasvim suprotno onome sto vidimo u crkvama koje proglasavaju svoju nepogresivost, pa pod okriljem hriscanstva ucestvuju u ratovima i mnogim drugim losim stvarima.

Adventisti su jasni: "Mi smo ljudi i mi mozemo da pogresimo, crkva moze da pogresi" ali velicina nije u ne gresenju nego u popravljanju.

Stoga nebi trebalo da cudi sto adventisticka crkva raste.
U njenim redovima ima mjesta za sve. Tu ima i intelektualaca a i onih koji nisu obrazovani i svi su jednaki i svako ima svoju ulogu. U njoj nema nacionalnih i rasnih podjela, svi su djeca jednog Boga.
U nekim sredinama gdje svi vjernici nisu iskreni nije tako, ali tamo gdje su iskreni vjernici i gdje se Bog slavi covjek ne moze da se odvoji od pozitivnog utiska koji daje sigurnost u ispavnost adventnog pokreta.
Eto nek se zna

NESTO MALO O MENI:
http://www.mladen.iwarp.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 14:50 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
vrijedni žaljenja zbog dubine zabluda u koje su upali...

Po čemu su u većim zabludama od starijih hrišćanskih sekti (katolicizma i pravoslavlja) ili neke druge religije?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 15:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Nisam ja uopšte rekao da jesu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 22:23 
staromodan
Korisnikov avatar

psyborg je napisao:
psyborg je napisao:

Mrzim taj sistem navlachenja...neshto kao bog, vjera, ljubav ovo ono...pricha za malu djecu, ali 90 posto ih se tako navuklo....ma joj...mrzim ih...

bolje da vjerujem u Boga nego da tvrdim da sam postao od majmuna. ako ti psyborg vjerujes u to sranje da ti kupim kavez i 10 kg banana za rodjendan. po tvojoj teoriji i drzava je glupa, kao i sistem u policiji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 22:27 
staromodan
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
spavac je napisao:
da prostis ja veci biznis od pravoslavnih i katolickih popova jos ne vidja..
Иди мало код протестантског отпада, па ћеш да видиш како следбенике шишају за 10% прихода сваког месеца. Онда се врати овде да наставимо причу око ове твоје тврдње. :drinking:

ako ne znas tamo svi daju 10% a novac se ulaze u jevandjelje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Мислим да овај досадашњи начин говора не приличи цивилизованим људима, а камоли онима који себе називају хришћанима :cry:

Молио бих учеснике форума да разговарају са мало више поштовања и уважавања једни према другима...

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 22:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 18:58
Oji sektasa....!!!

- WHITE POWER -

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 22:55 
staromodan
Korisnikov avatar

pitat cu te ko je sektas kad SPC bude ljubila KC u dupe i pripoji se njoj. :lol: al ce onda neko slatko da se smjeska. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2006, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Да ли се осјећате боље када вријеђате једни друге?

Да ли ви заиста сматрате богоугодним овај начин изражавања и односа према ближњем?

Ако је хришћанин неко ко слледује за Христом, покажите ми гдје је то Христос понижавао или вријеђао друге, па се ви сад поводите за његовим примјером?

Шта вам значи овакав говор и ова врста такорећи, кафанског препуцавања?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 07:24 
spavac je napisao:
psyborg je napisao:
psyborg je napisao:

bolje da vjerujem u Boga nego da tvrdim da sam postao od majmuna. ako ti psyborg vjerujes u to sranje da ti kupim kavez i 10 kg banana za rodjendan. po tvojoj teoriji i drzava je glupa, kao i sistem u policiji.

:lol:

Dobra...dobra....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 07:41 
Damaskin je napisao:
Мислим да овај досадашњи начин говора не приличи цивилизованим људима, а камоли онима који себе називају хришћанима :cry:

Молио бих учеснике форума да разговарају са мало више поштовања и уважавања једни према другима...

Свако добро!

Slazem se.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2006, 10:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 17:26
Pozdravljam Damaskina koji je pravo osvjezenje za ovaj forum. Zbog silnih uvreda i prepucavanja i sam duze vrijeme nisam dolazio na forum. Ne mogu da shvatim zasto mi hriscani stalno ratujemo jedni protiv drugih kad su nam ona sustinska vjerovanja ista a razlike sekundarne. Zar ne bi bilo mnogo bolje da zajednickim snagama radimo na tome da pomognemo onima koji su daleko od Boga da mu pridju blize. Ova nasa prepucavanja tjeraju ateiste od Boga jer oni mogu da kazu "ako biti hriscanin znaci manje voljeti, biti manje tolerantan onda ne zelim da imam ista s tim." Isus je kazao: "Po tom ce svijet znati da ste moji ucenici ako imate ljubav medju sobom." Ljubav a ne ispravna vjerovanja su dokaz da pripadam Hristu. Vjerovanja, odlazak u crkvu, obredi nisu sami po sebi cilj, vec sredstvo do cilja. Cilj je rasti u ljubavi, biti kao Isus. Kada mi hriscani budemo spremni da zivimo zivotom ljubavi to ce kao magnet privuci ljude ka Bogu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 56 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]