banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jun 2025, 08:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Okt 2006, 14:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Zovem se Andjeljko Beric. Rodjen sam u selu Bocac, opstina Banja Luka, 21.11. 1974. godine, od oca Vlade i majke Stane. Bez majke sam ostao od godinu i po. Mog godinu dana mladjeg brata i mene Centar za socijalni rad Banja Luka su odmah smijestili ”Rada Vrnjesevic”. Tu sam zivio u periodu od 07.05.1976.- 01.04.1997.
Zahvalan sam drzavi sto je preko jedne takve ustanove omogucila djeci bez roditelja da u drugim ljudima imaju bar neku vrstu pomoci. Medjutim, cinjenica je da ustanova sa zaposljenim vaspitacima i porodica nisu isto, tako da je boravak u domu ostavio odredjene posledice u mojoj licnosti. Nemogucnost vaspitaca da nama zamjene roditelje nije se primjecivala toliko kroz njihove licne sposobnosti, vec kroz njihov nedostatak motivacije prema djeci koja, ipak, nisu bila njihova. Za vaspitanje djece je potrebno nesto vise od same hrane i smestaja. Zavrsio sam osnovnu i upisao srednju skolu, smijer masinbravar. U domu nisu postojale sekcije za djecu koje bi razvijale nase talente bitne za nas buduci zivot i lakse snalazenje u njemu.
Povremeno su neka djeca bivala usvojena, sto je znacilo da dobijaju sigurnost. Cekali smo kada cemo i mi biti usvojeni, medjutim., to se nije desavalo. Sto su se vise priblizavale godine punoljetsva sve vise smo zivjeli u strahu od izlaska iz doma.
Izaci iz doma znaci ostati bez igdje icega. Neki su imali gdje otici, ali vecina nije. Ja sam m spadao u grupu koja nije imala nigdje nikoga. Nakon izlaska snalazio sam se kako sam znao i mogao. Sto se tice boravka, bio sam na vise mjesta.
Ponekada sam boravio kod nekih poznanika, spavao po ulaznim zgradama, parkovima, veserajima itd.. Radio sam sta sam stigao na gradjevini, sa lutkom marionetom na ulici.
A zatim je drzava za nas koji smo odrasli u domu za sirocad dala na koristenje koristenju baraku nazvanu ”Kuca na pola puta”.
Obavjesteni smo da zbog adaptiranja barake u poslovni prostor iz iste moramo izaci ubrzo. Ta baraka koja ce postati neciji poslovni prostor meni je kao i ostalima bila jedini dom koji imam. Ubrzo treba da izadjem iz nje, nemam roditelja, neznam kod koga da stanujem, jedino ponovo mogu da spavam na ulici.
Stan ili sobu ne mogu placati jer nisam zaposljen. Ako i nadjem neki kratkotrajan posao, prihodi su, doslovno, simbolicni.

Obracam se svim ljudima na internetu, molim vas pomozi te mi, jer jedino vas imam.

Ja Kaspa73 zelim putem interneta dobre ljude da zamolim sledece. Zeleo bih Andjelku, koji je stvarno kao dijete, i jedan vrlo dobar covjek i prijatelj da pomognem da napravi sebi dom. Raspitao sam se za neki plac izvan Banja Luke koji kosta 7 hiljada KM. Trebao bi nam jos gradjevijnski materijal i ljudi dobre volje koji ce pomoci u radu. A ja vec imam dosta prijavljenih volontera.

Sve ce biti fotografisano i prikazano na intternetu, a cak moze te se sa njim i licno upoznati.
Obavezujem se da cu uz vasu pomoc pomoci da on ima krov nad glavom.

Broj racuna: 562-099-30000001-98
Razvojna Banka Jugoistocne Europe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 09:54 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
Pozdrav kaspa,

Ne mozes ocekivati da ti neko ko te nikad u zivotu nije vidio i ko te ne poznaje salje novac na racun, moras i ti ljude da razumijes. Ljudi imaju volju da pomognu, u to sam se uvjerio u slucaju Slavice, ali ne mozes ocekivati da sad ljudi salju novac na racun covjeka ni cije ime ne znaju. Moras naci drugi nacin da se dodje do potrebnog novca.
Ovo kazem jer vidim da si razocaran odzivom, ali hocu da ti kazem da to nije mnogo do ljudi, jer ljudi nemaju mnogo povjerenja, sto ne mora uvijek biti mana.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2006, 17:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Feb 2006, 18:59
Ne smatram sebe da sve znam zato mi i treba pomoc da ovo na najbolji nacin osmislim , Voljan sam da ispisem i ime i prezime i sve ostalo sta god treba samo da pomognemo covjeku,Ko god ima kakvu ideju ljudi javite se, veliki pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]