groznium je napisao:
e skljoco na cemu ti gubis vreme , tvoj nacionalizam je jednako debilan i neutemeljen kao i nacionalizam ljudi koje ti pokusavas 'prevaspitati' svojom idiotskom unitaristickom tezom 'bosansko hercegovacke 'nacije i stvarno ne vidim cemu ova tvoja poprilicno jadna i malogradjanska sitnoburzoaska izlaganja , jer sta ti u stvari nudis , jedno sranje zamjenjujes drugim , kao sto sam vec mnogo puta napisao promjena simbola nije promjena odnosa prljavstina na rukama je i dalje ista , sva moc natrag tamo gdje i pripada u ruke svih ljudi ruke naroda

" ... "]e skljoco na cemu ti gubis vreme , tvoj nacionalizam je jednako debilan i neutemeljen kao i nacionalizam ljudi koje ti pokusavas 'prevaspitati' svojom ... "
nikakvo "prevaspitanje" nije mi ni na kraj pameti vec ja zelim da srbima,hrvatima i "bosnjacima" objasnim na kulturan , tolerantan i neposredan nacin samo jedno a to je ,
da je
- drzava Bosna i Hercegovina drzava
Bosanskohercegovackog naroda !
moja edukacija ima humani karakter jer kad to srbi , hrvati i "bosnjaci" svate onda ce se po logici stvari veliki broj njih oduprijeti svim vrstama manipulacija kao i svim lazima koje ce im nametati snage koje rade na unistenju BH drzave a koje ih zele da zloupotrijebe za taj cilj .
ja polazim od stanovista da je veliki broj srba,hrvata i "bosnjaka" zitelja drzave BH bio strahovito izmanipulisan u periodu kad je BiH bilo najteze a da se i danas sve cini na tome da se postignuti nivo izmanipulisanosti zadrzi sto duze .
teza ,
da je drzava BH drzava
- i srpskog
- i hrvatskog
- i "bosnjackog"
naroda bila je
osnova za genocid nad Bosanskohercegovackim narodom.
ta ista teza je jos uvijek u opticaju
pa je i osnova za novi genocid nad Bosancima svih etnosa i religija
jos uvijek aktuelna i "mobilna"!
ako ja bar jednog srbina,hrvata il "bosnjaka" spasim od te manipulacije i lazi te se on odupre da ucestvuje u genocidu nad Bosancima onda je moja misija ispunila svoj cilj.
medjutim ,
tvoj stav mi izgleda vrlo opasno i "rusilacki" jer ti NE razlikujes , ili neces da razlikujes ,
- bosanskohercegovacki Patriotizam od
- srpskog
- hrvatskog i
- "bosnjackog" patriotizma !
blesavo je i diskutovati o tome ali eto ,
ti sve to umota u oblandu simbola sto je nemoguce !
- dodik je patriota drzave srbije
- miro je patriota republike hrvatske
- silajdzic je patriota drzave turske
a
- tanovic je patriota drzave Bosne i Hercegovine !
---------------------------------
sta je ovdi Nenormalno i Nemoralno i Nelogicno i Necivilizovano i Nedemokratski i Neljudski iii ...
pa valjda to ,
sto su
" konstitutivci "
- dodik srbin
- miro hrvat i
- silajdzic "bosnjak"
a da je
" nekonstitutivan "
- tanovic Bosanac !
---------------------------------------
sve je oko "ovoga" i previse jasno i logicno da bi nekom uspjelo da to zamuti .
sve je ko Dan !
uzeti drzavu BH iz ruku Patriota drugih drzava
i vratiti je u ruke njenih , bosanskohercegovackih Patriota !
sve vrlo jasno i jednostavno !