Micelijus je napisao:
... дискутабилно, тј. у зависности шта си хтио са овиме да кажеш, пошто многа правила и методи које су установиле духовне школе помажу у путу до самоспознаје и до Творца. Такође, истина је да је самоспознаја могућа: "ако слиједиш самог себе", али је прецизније и боље рећи: "ако слиједиш Бога у самом себи", јер, слиједећи себе у смислу слијеђења и предавања нашим страстима, сировим и необузданим нагонима, бијесу, мржњи, кривици... и сл., никада не можемо доћи до буђења и самоспознаје, већ управо слиједећи онај Божански дио себе, онај Божански глас унутар нас који нас води ка добру и који нам увијек и непогрешиво говори кад, шта, како, гдје, мислити, говорити, дјеловати...
Da, to je ono na šta sam mislio.Treba slijediti Boga u sebi jer jedino tako čovjek može da postigne duševnu čistoću, ljubav i mir, a ne preko pravila koja mu neko postavi.
Isus Hristos učio je ljude o božanstvenoj ljubavi prema svemu i svojoj smrti je mogao izbjeći ali nije jer je htjeo pokazati da ume da voli i u najtežim i najbolnijim trenutcima, to je božanstvena ljubav!
Pošto je razapet na krstu, ljudi su uzeli to kao simbol Isusa Hristosa i njegove patnje i na tome gradili Crkvu i Hrišćanstvo koja ljudima nije donijela ljubavi koju je on učio, nego upravo tu bol i patnju koju je doživjeo.
Čovječanstvo može da bude spašeno samo preko svakog čovjeka posebno a ne preko autoritete ili institucije, socijalne ili vjerske.
Ljudi smo sve što vidite oko sebe zato ne treba ignorisati naše mane i praviti se svetim jer nas to čini još crnjim nego što jesmo.Trebamo očistiti um da osvestimo osećanja jer iz osećanja postaju misli.To što o nekim stvarima mislimo na specifičan način kriva su naša osećanja a ne stvari same.Prepoznati i izbrisati treba pogrešna, stereotipna i sa negativnim iskustvima prepojena osećanja i pretvoriti ih u pozitivna stanja jer jedino tako možemo da se oslobodimo mentalnih barijera u koja nas je zarobila civilizacija i okolina u kojoj smo rodjeni.
Ima jedan dobar citat: "O Gospode, protjeraj tamu mog neznanja, raztopi nepoznavanje mojih misli, izbriši granice mojih riječi, odrobi okove mog uma, oslobodi me mene samog, o Gospode!"
Mene božijim sledbenikom ne čini pripadnosti vjerskoj organizaciji nego kako sprovodim božiju riječ: Ljubiti, ljubiti sve i svakoga!
Kontrola mase jako je oružje a masu možeš da kontrolišeš samo preko vjere, ne budite robovi! Ne budite zarobljeni u ovome svijetu, uzdignite se iznad sebe! Slijedite Boga ali ga prvo nadjite!
Citiraj:
Такође, у наслову теме си направио замјену теза.
Бог није човјек, Бог је Онај Који Јесте, али је сваки човјек, као дијете Божије, позван да одрасте и да постане и буде Бог.
Naslov nisam dobro napisao.Htjeo sam da kažem da se u čovjeku nalazi Bog a ne bukvalno "čovjek je Bog".Nisam znao kako da se izrazim.