banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 20:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Feb 2007, 22:26 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2007, 17:17
Biblija je prevedena na oko 2 000 jezika,dokaz vjerovanja da niko nece uci u raj ukoliko ne bude krscanin i ne povjeruje u raspece. Ovdje mozemo vidjeti da se ono po biblijskim spisima to zaista i desilo.
Za pocetak ima li ko kakvo misljenje o tome, ili argument???
Jer to je ipak srz vjerovanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 22:56 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2007, 13:30
Sve je relativno... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 23:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2006, 22:11
ja sam hriscanka a ne krscanka da li to znaci da necu uci u raj??? :lol: :D :lol:
ja mislim da ako si dobar i ne cinis drugima zlo sve ce biti u redu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Feb 2007, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Citiraj:
Biblija je prevedena na oko 2 000 jezika,
dokaz vjerovanja da niko nece uci u raj ukoliko ne bude krscanin i ne povjeruje u raspece.
Ovdje mozemo vidjeti da se ono po biblijskim spisima to zaista i desilo.

Да ли би неко могао да ми преведе горњи цитат,
пошто је исти у оригиналу писан на клингонском, и дио је књиге Арханов код, најсветије и настарије књиге у Клингонаца, настале негдје у 6. вијеку, по земаљском рачунању времена.

Сам цитат је невјешто преведен руком онога ко очигледно
није познаватељ староклингонског арануит нарјечја,
те се изворни смисао ових древних и мистичних стихова изгубио.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Damaskin je napisao:
Citiraj:
Biblija je prevedena na oko 2 000 jezika,
dokaz vjerovanja da niko nece uci u raj ukoliko ne bude krscanin i ne povjeruje u raspece.
Ovdje mozemo vidjeti da se ono po biblijskim spisima to zaista i desilo.

Да ли би неко могао да ми преведе горњи цитат,
пошто је исти у оригиналу писан на клингонском, и дио је књиге Арханов код, најсветије и настарије књиге у Клингонаца, настале негдје у 6. вијеку, по земаљском рачунању времена.

Сам цитат је невјешто преведен руком онога ко очигледно
није познаватељ староклингонског арануит нарјечја,
те се изворни смисао ових древних и мистичних стихова изгубио.

Ја могу да ти помогнем са Вулканским или Ромуланским, али ми клингонски слабо иде Недељом

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 01:02 
Početnik
Početnik

Brate Damaskin 2 ti dana stoji pitanje na temu "Trebam pojasnjenje o Satani" izvoli brate odgovori tamo :D
Naravno to ti nece biti tesko posto vidim da ovdje poznajes i mnogo vece jezike od Grckog i Hebrejskog izvoli brate ali pod jednim uslovom:"Sve u svjetlu istine"...a tvoj sarkazamniti se pomoci hriscanima niti tebi samom.
Pa s toga .... :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 02:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Koliko se sjecam, neki patolozi su ispitivali da li tetive na rukama mogu da izdrze ljudsku tezinu prikucanu ekserom, tetive su popucale cim su prikucali lesh na krst, pa su zbog toga bili skepticni (na discovery, cini mi se!).

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2007, 11:59 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Porsche je napisao:
Biblija je prevedena na oko 2 000 jezika,dokaz vjerovanja da niko nece uci u raj ukoliko ne bude krscanin i ne povjeruje u raspece. Ovdje mozemo vidjeti da se ono po biblijskim spisima to zaista i desilo.
Za pocetak ima li ko kakvo misljenje o tome, ili argument???
Jer to je ipak srz vjerovanja.

Jednom prlikom Isus je rekao svojim ucenicima : " Vi me vidite i vjerujete, blago onim koji ne vide a ipak vjeruju". Lagao bih kada bi rekao da me ne zanima vjecnost sa Gospodom ali moj prvashodni cilj danas je kako da ne osramotim ime Gospodnje. Nazivajuci sebe krscaninom ili hriscaninom (apsolutno nebitno) a ne ciniti ili ne misliti u skladu sa Bozijim zapovjestima jer svaka moja gresna misao a ne sam djelo ( grijeh dolazi iz srca jer ono je ogledalo duse) to je pljuvanje na krv nevinu koja je prolivena kako za mene tako i za svakog covjeka. E to je moj problem danas ,kako da okrenem i drugi obraz,kako da dobijem pa makar stohiljaditi dio dobrote Isusovog srca. A raj .....to dolazi samo po sebi jer mi je dat za badava a plata za grijeh je smrt !!!!
sintorr!! [-o< [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 13:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Danas mi je definitivno ovaj forum uljepšao dan sa pojedinim temama! :lol:
Nisam se odavno ovako nasmijala postovima i raznim odgovorima!
Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 14:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Dec 2006, 14:40
Тувок je napisao:
Ја могу да ти помогнем са Вулканским или Ромуланским, али ми клингонски слабо иде Недељом

:lol: :lol: :lol: :lol: Јааааакооооо, краљ си брате! :lol: :lol: :lol:
:D Поздрав.

Порше je napisao:
мnogo vece jezike od Grckog i Hebrejskog izvoli brate ali pod jednim uslovom

Је ли то бошњачки тај много већи, какве су ово констатације. Можда си мислио на неки други ... језик емирата? :D Или је ово некакав изопачени фројдовски комплекс (ма шта ово значило што написах) у смислу - мој је већи од твог! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Porsche je napisao:
Brate Damaskin 2 ti dana stoji pitanje na temu "Trebam pojasnjenje o Satani" izvoli brate odgovori tamo :D
Naravno to ti nece biti tesko posto vidim da ovdje poznajes i mnogo vece jezike od Grckog i Hebrejskog izvoli brate ali pod jednim uslovom:"Sve u svjetlu istine"...a tvoj sarkazamniti se pomoci hriscanima niti tebi samom.
Pa s toga .... :wink:

Ама знам, извини, него нам је проблем што свако мало неко дође па по принципу copy/paste истресе гомилу примјера како је пола планете прешло на ислам (исповјести протестантског мисионара из Уганде...итд.), тако да смо причали на те теме милион пута.
Један се чак изнервирао што нисам хтио да га прокунем, замисли!
Човјек ми каже да ако стварно вјерујем да је Иса Бог, онда да бацим клетву на њега и његову вјеру, само што је проблем што је тај исти Иса онима који желе да следују за његовим примјером тражо да се моле за оне који их проклињу.

Крај већине тих расправа је био у 90% случајева да нови члан форума који проповиједа ислам закључи да су
атеисти, хришћани, будисти итд. незнабошци и следбеници Шејтана,
и да ће их стићи праведна рука Алахова
(вјероватно оличена у његовим мало фанатичнијим следбеницима),
док су се ови други држали става да сваки човјек има право да вјерује у шта жели
и да се сам суочава са последицама својих ставова и увјерења, што на крају и јесте "праведан исход ствари".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 20:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Да ли си икада успио кроз расправу са неким ко добро познаје филозофске системе и историју науке и религија да га убиједиш да пређе на ислам? Сумњам...

Ако су ти намјере заиста искрене, па то чиниш у жељи да спасеш душе браће за коју си сигуран да живе у заблуди, онда пиши ми на пп.

Ако стварно хоћеш само "напуцавање" са људима са овог форума, отвори тему ислам, па крени проповиједати...Видјећеш да ће се ружно завршити и да ћеш на крају, умјесто у миру и толеранцији носити гњев и мржњу на оне који се нису слагали с тобом 100%...

Како хоћеш, избор је твој...

Оно у шта сваки човјек вјерује јесте производ његовог личног емотивног, интелектуалног и духовног искуства, па и менталитета и образовања.

Поглед на свијет није меморијска картица да извадиш стару и гурнеш потпуно нову са различитим податцима па да апарат функционише.
Ако би се на тај начин играли са људима, играли би се са највећом светињом - људском душом и од Бога јој загарантованом слободом, у коју улази и слобода избора, односно личног увјерења.

Како онда ја могу да обезврјеђујем нечију слободу и живот?

Дијалог да би постојао мора да садржи поштовање, ако не већ љубав између саговорника иначе се завршава нетолеранцијом и мржњом.

Ако није дијалог, онда је просто речено једна интелектуална партија шаха, у којој човјек као улог ставља своја увјерења, а ако их је тако лако ставио на коцку, онда мора да их је и лако стекао
(читај не сам претешком борбом и духовним узрастањем дошао до њих, већ само прочитао или чуо)...

Могао бих сада на 30 страна доказати велики број здраворазумских ствари
и научно-историјских чињеница које се не би допале муслиманима,
а пошто имам и неколико добрих пријатеља муслимана које јако цијеним,
то засад нећу учинити само из љубави и поштовања према њима.

Свако добро!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 22:07 
Početnik
Početnik

Bismillahiramanirraim

Neka je na vas Boziji mir i spas

Brate Damaskin osnovni princip Islamske vjere je "La ikrahe fidin"
(Nema prisile u vjerovanju).
Zatim "a ti s njima (sljedbenicima knjige) na najljepsi nacin raspravljaj..."
" Reci: "O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!" 3:64
S hodno ovim i mnogim drugim Kur'anskim ajetima a u svijetlu istine sam pristupio ovom forumu.
Vuklo me i to sto krscani ili hrsicani vjeruju u Boga koji je nas zajednicki Bog i istovremeno mu pripisivaju sudruga (sveto trojstvo).
Brate Damaskin svaki musliman ima obligatnu duznost da prenese poruku Islama, ani po koju cjenu da prisiljava makar i imali instrumente,ja znam da postoje fanatici ali brate u svakoj ih vjeri ima pa i u tvojoj. Budes li Islam sudio prema fanaticima dosita onda imas predrasude i to ti ne dozvoljava da dokucis do Istine koje je i meni i tebi cilj.
Ali sad da se na momenat osvrnem na tvoje izjave.
Један се чак изнервирао што нисам хтио да га прокунем, замисли!
Човјек ми каже да ако стварно вјерујем да је Иса Бог, онда да бацим клетву на њега и његову вјеру, само што је проблем што је тај исти Иса онима који желе да следују за његовим примјером тражо да се моле за оне који их проклињу.
Mislim da si ga pogresno razumio. Ja mislim da on nije trazio da bacis kletvu na njega i njegovu vjeru nego da se prokunu oni koji laz iznose jer to tako ide. Ali to je kuluminacija kada rasprava dodje do tacke "vrenja" i po hadisu se to desilo pa ni tadasnji krscani nisu htjeli to da prihvate 1 400 godina prije mene i tebe. Ali hajde da to ostavimo po strani.
Kopiracu tvoje izjave tako da ih ne bi cupao iz konteksta, ja mislim da ces se sloziti s tim.
Крај већине тих расправа је био у 90% случајева да нови члан форума који проповиједа ислам закључи да су
атеисти, хришћани, будисти итд. незнабошци и следбеници Шејтана,
и да ће их стићи праведна рука Алахова
(вјероватно оличена у његовим мало фанатичнијим следбеницима),
док су се ови други држали става да сваки човјек има право да вјерује у шта жели
и да се сам суочава са последицама својих ставова и увјерења, што на крају и јесте "праведан исход ствари".
Kur'an kaze:
Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!”A Mesih je govorio: "O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.
Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od trojice!" A samo je jedan Bog! I ako se ne okane onoga što govore, nesnosna patnja će, zaista, stići svakog od njih koji nevjernik ostane. 5:72 i 73
Nakon ovih ajeta (znakova) u Kur'anu koje sam ti napisao na tebi ostaje odluka.Dakl ovi su ajeti porua koju ti prenosim i nicim je ne uslovljavam osim oni sto sami ajti kazu kao sankciju. A u potpunosti se slazem s tvojom izjavom: "док су се ови други држали става да сваки човјек има право да вјерује у шта жели
Ajete koje sam ti citirao ne uslovljavam nicim jer su oni sami opomena ljudima koji ne sljede Islam (Predanost i pokornost Bogu).
Dakle brate sam ces biti odgovoran.
Ovo sad o cemu mi raspravljamo ce nam biti predoceno na Danu Suda pa cemo i ja i ti vidjeti ko je u pravu do tada cemo se ubjedjivati DOKAZIMA sto nam je u osnovi dozvoljeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 22:59 
Početnik
Početnik

Bismillahrahmanirrahim

A sad brate da se osvrnem na drugio dio tvoje poruke i da pokusam odgovoriti na tvoja pitanja.
Да ли си икада успио кроз расправу са неким ко добро познаје филозофске системе и историју науке и религија да га убиједиш да пређе на ислам? Сумњам...
U Islamu se djele cjene prema nijetu, i ja se nadam da cu imati nagradu za to. Allah s.w.t. nas obavezuje da prenesemo poruku Islama sto sam i ucinio i dalje nastojim da cinim.
Raspravljajuci s ovakvim tipovima ljudi " koji dobro poznaju filozofske sisteme i istorijske nauke" moje nije bilo da ih ubjedjujem u Islam nego da ih prvo ubjedim u pogresnost onog sto oni sljede. A to je dokazima koje oni nisu mogli brate pobiti, kao sto ni ti ne mozes da pobijes onaj dokaz koji jos uvjek tamo stoji.
Sljedeci Kur'anski ajet :Reci: "Ovo je put moj, ja pozivam k Allahu, imajući jasne dokaze, ja, i svaki onaj koji me slijedi, i neka je hvaljen Allah, ja Njemu nikoga ne smatram ravnim." 12:108
Dakle brate JASNE DOKAZE. Dokaze koje malo obrazovan covjek moze razumjeti ( ne vrijedjam s ovim nikog),nisam se sluzio s filozofskim arhaizmima i neologizmima i drugim "zbunjujucim" rijecima nego JASNIM DOKAZIMA.
Prelazak ljudi na Islam je Allahova s.w.t. volja, moje je samo da obznanim.
Kur'an kaze: "Pa zar ces ti od tuge svisnuti ako oni u ovaj Govor nece da povjeruju" Dakle brate moje je samo da prenesem poruku i dostavim dokaze.
Moje postovanje brate prema tebi postoji, tvoj pogled na svijet je takav kakav jest i kako Kur'an kaze: ...Svako ce nositi svoj teret odgovornosti..."
Ако није дијалог, онда је просто речено једна интелектуална партија шаха, у којој човјек као улог ставља своја увјерења, а ако их је тако лако ставио на коцку, онда мора да их је и лако стекао
(читај не сам претешком борбом и духовним узрастањем дошао до њих, већ само прочитао или чуо)...
Allahova s.w.t. volja je bila da sam rodjen kao musliman, ali ne zelim biti musliman zato sto sam tako rodjen ili sto mi je otac takav ili sto sam zivio u takvoj sredini nego zelim biti musliman iz "uvjerenja" da je to siratul mustekim (pravi put) i na tome elhamdulillah uspjevam a u svemu se ogleda Allahova s.w.t. milost. No medjutim dosta sam stvari procitao i cuo jer je to brate nacin da se dodje do znanja u Islamu ne postoji "duhovno uzrastanje" u smislu da mi je dosao Sveti Duh. Ne brate kod nas je taj isti Sveti Duh ( Dzebrail a.s. ) da tako kazem "u penziji" i svi u Islamu koji govore da cuju neke glasove ili da su pod utjecajem Svetog Duha u najmanju ruku se trebaju lijeciti.
Sveti Duh (Dzibril a.s.) je zavrsio s Objavom Resulullahu a.s.prije 1 400 god. a samim tim i s covjecanstvom i objavama, medjutim kod covjek apostoje drugi meliki koji imaju drugu zadacu.
Могао бих сада на 30 страна доказати велики број здраворазумских ствари
и научно-историјских чињеница које се не би допале муслиманима,
а пошто имам и неколико добрих пријатеља муслимана које јако цијеним,
то засад нећу учинити само из љубави и поштовања према њима.
Brate Kur'anski izazov stoji pred ljudima, i ne samo ljudima nego i dzinima, i njima zajedno kad bi se sastali vec 1 400 god.
Akaidski gledano brate ne postoji tako nesto sto se moze uraditi, ne postoji vjeruj meni, zdravorazumske stvari brate otvori ti temu na tome pa cemo i o tome koju reci, naucne cinjenice isto tako.
Ali historija brate je nesto sasvim drugo ona ne ide pod ruku s akaidskom naukom.
Doakzi mi brate da sam ja u zabludi JASNIM DOKAZIMA pokusaj pobiti Kur'an i Akaid ( srz islamskog vjerovanja) a u medjuvremenu se zaitaj srzi vjerovanja svake od nekoliko 1 000 crkvi koliko ih sad ima u svijetu jer imaju nekoliko osnova filozofije :
1) TROJSTVO
2)RASPECE
3)ISTOCNI GRIJEH
4)BIBLIJA (da li je to istinska Bozja rijec)
5)ISUS (HRISTOS), ISA A.S. ( da li je Bog )
6)DA LI JE ISUS (HRISTOS)SIN BOZJI
...
Raspravicemo brate i vidjeti sta biblija kaze o svemu tome (tvoja knjiga) a ne Kur'an jer vi u njega ne vjerujete.
Rasprava neka bude javna i argumentirana, bez vrijedjanja.
I jos jedno brate dokazes li bilo sta odo ovog spreman sam doci u tvoje mjesto da odemo zajdno u tvoju crkvu i da PREDJEM na pravoslavlje.
Pa izvoli mislim da ti jos niko nije dao takav izazov. Ali isto tako brate ne dokazes li dakle, bice da ti predjes na Islam i da javno na forumu kazes Sehadet.
Odredi sudiju, odredi pravila, izaberi temu...
:D
"A sve u svjetlu Istine"
Dzezakellahu hajra vel hamdulillahi rabbila alemin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 23:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Добро, да кренемо редом од неистина које си написао:

У вјери нема присиле

2. 256. У вјеру није дозвољено силом нагонити
– прави пут се јасно разликује од заблуде!
Онај ко не вјерује у шејтана, а вјерује у Аллаха
– држи се за најчвршћу везу, која се неће прекинути.
– А Аллах све чује и зна.

Све би било у реду да следећи цитати не говоре нешто сасвим супротно:

9. 5. Када прођу свети мјесеци,

убијајте многобошце гдје год их нађете,

заробљавајте их, опсједајте и на сваком пролазу дочекујте!

Па ако се покају и буду молитву обављали и зекат давали,
оставите их на миру, јер Аллах заиста прашта и самилостан је.

2. 39. А онима који не буду вјеровали и књиге Наше буду порицали
– биће становници џехеннема; у њему ће вјечно остати."
5. 37. Зажељеће они да из ватре изиђу,
али им ње неће изласка бити, за њих ће бити патња непрестана.

Кур'ан пријетњама настоји да човјека на силу натјера да вјерује:

2. 39. А онима који не буду вјеровали и књиге Наше буду порицали – биће становници џехеннема; у њему ће вјечно остати."

5. 37. Зажељеће они да из ватре изиђу, али им ње неће изласка бити, за њих ће бити патња непрестана.

Одобрава се убијање многобожаца али ако постану муслимани и буду обављали вјерске дужности као што су молитва и давање милостиње, онда им се опрашта и не прогони их се.
Не треба ли бољи примјер присиле у вјери него овај цитат?

У првом цитату се јасно говори да у вјери нема присиле.
Ипак, многобројни други цитати из Кур'ана и Хадиса одобравају вјерско ратовање, убијање и насиље.

Зашто онда има оваквих контрадикторности у Кур'ану?

Одговор лежи у томе да је Мухамед годинама постепено објављивао Кур'ан.
Када је Мухамед био слаб, долазиле су објаве о миру и ненасиљу, а када је војно ојачао долазиле су објаве које одобравају вјерско насиље и присилу.

Почетно хришћанство се у почетку није ширило силом и кршћани су махом страдали и били прогањани због своје вјере.
Први хришћани су исправно слиједили Исусово учење о ненасиљу.

Истинска вјера је она која се темељи на ненасиљу и слободном избору.
Исус је страдао јер није хтио дићи руку и бранити се против непријатеља.
Био је невин али ипак није хтио да чини насиље чак ни над својим непријатељима.

Мухамед је као пророк сушта супротност.
Све оно што Исус јесте, то Мухамед није, или обратно.

Мухамед је силом донио Ислам.
Ратовањем, убијањем, пљачкањем и поробљавањем.

Мухамед није показао да је бољи од својих противника јер по суровости их је увијек надмашио.

Да је Мухамед истински Божији пророк, он се не би користио силом и на земљи правио царство, већ би настојао да на земљи буде као и на Небесима. Значи без убијања, клања, мучења, пљачкања, робовласништва, многоженства итд...

Кур'ан наводи да у вјери нема присиле, али следећи хадис који се уредно практикује у многим муслиманским земљама говори нешто сасвим другачије:

Bukhari:V4B52N260

„Посланик је рекао,
'Ако муслиман напусти своју вјеру,

убијте га.' “

Кур'ан је пун пријетњи онима који невјерују. Па Богу не требају они који силом и пријетњама у њега вјерују, већ они који вјерују слободно зато што желе и знају да је то исправно.
Права вјера се темељи на слободном избору а не присилном задржавању у вјери.

Тако свједочи и Библијски цитат:

4. 18. Страха у љубави нема, него савршена љубав изгони страх;
јер страх је мука и ко се боји, није савршен у љубави. (1Јн.)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

У причу о томе да је ислам религија мира и толеранције не вјерују ни сами муслимани.

Сам Мухамедов животопис свједочи о томе. Сва његова мисија није лежала у успјеху његове проповиједи, већ у исходу битака и ратова које је водио.

На више мјеста куран свједочи о "проповиједању сабљом" умјесто љубављу и дјелима, а на пар њих је Мухамед представљен као немилосрдан и бруталан човјек, који не зна за милост.

Ако је ислам религија толеранције, шта је онда џихад, или тачније, којом методом је Мухамед ширио вјеру?

Ишао около и проповиједао или освајао у крви и ратовима нове територије у којима су освојени имали избор да пређу на ислам или буду најблаже речено грађани десетог реда (довољно је видјети положај немуслимана у већини исламсих земаља).

Муслимана има у хришћанским земљама на милионе и они су пред лицем закона и на сваки други могући начин равноправни са хришћанима.

Дакле, почео си дијалог са омаловажавањем саговорника,
са лагањем, цинизмом, и са свијешћу да можеш некога изманипулисати.

Да ли је то особина човјека који се клања Истини?
Да ли тако треба прави вјерник да се понаша? :-?

Poslednji put menjao Jim Walsh dana 27 Feb 2007, 00:38, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Feb 2007, 23:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2006, 23:11
Porsche je napisao:
Bismillahiramanirraim

Brate Damaskin osnovni princip Islamske vjere je "La ikrahe fidin"
(Nema prisile u vjerovanju).

Ја ено обиђеш Тунис и видиш ХРИШЋАНСКА(ПРАВОСЛАВНА)ГРОБЉА БЕРБЕРА који су пуна ХРИШЋАНА(ПРАВОСЛАВАЦА) који су одбили да на миран :lol: :lol: начин :lol: :lol: пређу на ислам.
Јел ово нека скривена камера, јел ово неко стварно снима??

:lol: :lol:

Легендо, па нисам се насмејао овако од када сам слушао о јунаштву Клингонаца, иначе сам био амбасадор једно време на Тахг, хга рас ба у Ромуланском сектору.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ ИЗ МЕРТВИХ СМЕРТИЈУ СМЕРТ ПОПРАВ И СУШЧИМ ВО ГРОБЈЕХ ЖИВОТ ДАРОВАВ.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 03:31 
Početnik
Početnik

Bismillahirahmanirrahim

Mislio sam da cemo nastaviti s onom temom "Raspece istina ili fikcija" ali nema veze posto inzistiras krenucemo redom.
Ako je Islam takav kako ga ti tumacis brate, dakle onako kako to tumace svi oni koji ne poznaju Islam da se Islam sirio macem i ognjem. Hajde da vidimo to malo izbiza.
Odgovori mi molim te koji mac je visio nad glavama ljudi u Indoneziji kojih ima 140 mil. koji mac u Maleziji, koji mac i koja islamska vojska su dosli do Juga Afrike, koji mac i koja islamska vojska us presli Pacifik i dosli u Ameriku i Kanadu, koji mac i koja islamska vojska je stajala nad glavom Kasijus Clea( Muhammed Alija), kojimac i koja islamska vojska je stajala nad glavom Cat Stivensa (Jusif Islam) kad je primao Islam.
U Egiptu je po hriscanskim statistikama 10 mil KOPTSKIH HRISCANA danas koji mac stoji njima nad glavom i koja islamska vojska, mada muslimani vladaju Egiptom 1 000 god izuzev neekoliko godina kolonizacije.Znas li brate sta uopste znaci rijec KOPTI - to su hriscani koji su generacijama takvi, generacijama. Ako ti tako kazes pa koji mac stoji sad njim nad glavom.
Vidis brate ti si zivi primjer, Muslimani su vladali Bosnom gotovo 500 god. a ti si jos uvjek Hriscanin i jos uvjek ziv.
U S. Arabiji je opet po krscanskim statistikama 40 mil. krscana. Koji mac stoji danas nad njihovim glavama???
KOJI HAJDE RECI???
Ako si citao historiju Islama onda trebas da znas za sluca bitke na Bedru.Nakon zarobljenih 70 musrika sta je Poslanik s.a.w.s. uradio s njima, zaklo, ubio,prebio,na smrt pretukao??? NE
Nego je naredio da se podijeli voda i hrana s njima i da svako onaj ko nauci 10 muslimana citati i pisati je slobodan,
Ako si citao historiju Islama kako je Poslanik s.a.w.s. postupio s musricima u Mekki kad ju je osvoio s 10 000 boraca kako.
To si precutao a to dobro znas???
"Ja vas sada neću koriti”, reče - "Allah će vam oprostiti, od milostivih On je najmilostiviji!” -
To im je rekao brate. Idite, Slobodni ste. Jesi li to nasao u Historiji Islama i zivotopisu Resulullaha s.a.w.s. Naravno da jesi samo te tvoja mrznja zasljepila da to ne vidis a da si se bar sjetio one BIBLIJSKE 1"Ne sudite da ne budete suđeni! 2 Jer sudom kojim sudite bit ćete suđeni. I mjerom kojom mjerite mjerit će vam se. 3 Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svome ne opažaš? 5 Licemjere, izvadi najprije brvno iz oka svoga pa ćeš onda dobro vidjeti izvaditi trun iz oka bratova! Matej 7:1-5
I onda mi kazes da si i te kako vjernik u Hrista??? :-?
Sumnjam ali idemo dalje
DZIHAD
Da si proucio nacin nastajanja Bozijih zapovjedi i naredjenja od Musa a.s. preko Isa a.s. pa do Muhammeda s.a.w.s. ovo pitanje ne bi ni postavio.
Ali buduci da se tog gradiva nisi ni dotakao ne zamjeram ti punu jer cu ja ovdje primjeniti Matej 7:1-5
Ali cu ici tebi na dobro da ti objasnim.
Musa a.s. (Mojsije) prema skriptama je poslan Zidovima i primio je zakon u pustinji."Oko za oko, zub za zub" (predivan zakon), to ces naci u Starom Zavjetu (toliko o hriscanskoj miroljubivosti), zidovi su bili u pustinji nomadski narod bez drzave i bila im je potrebna brza pravda pa stoga dolazi ovaj zakon.Medjutim kako zakon mjenja mentalitet ljudi zidovi su sve radili prema njemu i "zaboravili oprastati" pa i djela ucinjena nenamjerno. Nakon 350 god. dolazi Isa a.s. (Hristos) koji je isto tako kako kaze poslan Zidovima (Poslan sam samo Zidovim Matej 15:24)
,zatim :Nisam poslan do izgubljenim ovcama Izraela.Onsam je bio Zidov, apostoli njih 12 zidovi. .Za svog zivota Isus/Hristos nije prisao ni jednom rimljanu da mu propovjeda niti jednom palestincu niti jednom grku.
A jesi li ti brate Zidov??? Nadji mi u BIBLIJI gdje on kaze poslan sam Cijelom Svijetu. NADJI???
NE POSTOJI TAKVA IZJAVA UKOLIKO JE NESTI FABRICIRALI.
Apostoli njih 12 su bili Zidovi ili mozda Srbi, Grci, Palestinci, Rimljani.Sta kaze tvoja historija i tvoja vjera brate???
Kazes da sljedis Isusa i apostole nadji mi izjavu u kojoj on govori (U ime oca i sina i duha svetog). NEMA JE ???
Nadji mi gdje je 3=1 u matematici ili 1=3 ???
Ni Ajnstajn ti tu pomoci ne moze.
Ali vraticemo se mi na tu temu poslije da se mi vratimo na zakone. Dakle dolazi Isa a.s. i donosi zakon Oprosta:" Okreni drugi obraz"," ako neko trazi da hodas milju ti hodaj dvije". Kad ga ucenici pitaju koliko puta da oprostimo. On odgovara 7puta 70. itd. Isto tako lijep zakon s kojim je htio promjeniti mentalitet ljudi i nauciti ih oprastanju.
E sad lijepo dolazimo do Muhammeda s.aw.s. on u Kur'anu Casno spominje i Oprost i Dzihad i argumenti su ajeti koje si naveo.Bravo.
Nisam ni znao da ces mi pomocu i zajednickom branjenju Kur'ana i rusenju osnovnih postulata hriscanstva. :D
Dakle dolazi na red i oprosti borba????
A gdje su hriscani u tome???Zapeli na oprostu u bibliji a u stvarnom zivotu se bore.
Vidimo kroz historiju da ste se latili oruzja na Kosovskom Polju, zatim kad je Hitler napao pa i u ovom sadasnjem ratu.
Pate pitam brate gdje je tu ona ...Okreni drugi obraz, oprosti,hodaj 2 milje...Nema ne pije vode
Staljin kao olicenje SSSR-a s hriscanskom crkvom rame uz rame se bori protiv Hitlera. zasto ga nije pustio, zasto tad crkva nije primjenila OPROST, NEGO DZIHAD.
Da brte e to ti se zove Dzihad.
Dakle svako bice u prirodi ima pravo na odbranu i prevenciju napada to da ti bude jasno pa tako i covjek.
Kad dodje situacija tad se primjenjuje "ajet sablje" 9:5 okjeg si ti citirao.
I sad te pitam jel to kontradiktornosti u Kur'anu ili dozvola od Boga na samoodbranu.Zar ces ti kad ti neko sjedi na prsima i opaljuje ti pljuske uvjek okretati drugi obraz , neces li se braniti, neces li poduzeti akciju pa okrenuti situaciju. Naravno ti bi oprostio. I to SUMNJAM :-?
Hajdemo sad malo na NE NASILNICKU HRISCANSKU BIBLIJU
Da vidimo nebesku pravdu Isusa na djelu
Noc prije razapnuca (petka) pita da li ucenici posjeduju maceve i onu odgovaraju da imaju 2 te im on naredjuje da ih uzmu i krenu s njim.Zasto? da se brane tu noc od Zidova ili da macevima sire OPROST???
U Knjizi Levitski zakonik se kaze: "Bludnicu i bludnika kamenujte do smrti"
Jel to OPROST HRISCANSKI. Medjutim Kur'an se ne stidi postaviti tu istu sankciju i tu se ne poziva na oprost. Dok medjutim vi se pozivate na OPROSTI a istovremeno u bibliji imate suprotno do toga a ni jedno ni drugo ne primjenjujete u praksi. Niti prastate niti sankcionirate prestupnike. Dok je u serijatskim drzavama sasvim druga stvar.
U sladu s mentalitetom primjenjuje se i zakon.
Ali kakva rijesenja imate s prostitucijom, alkoholizmom, rasizmom, incestom, u ovih 2000 god sta vam je novo donio veti Duh koje rijesenje. Dajte mi jedno rjesenje o alkoholizmu.
U BIBLIJI se spominje pretvaranje vode u vino i od tog dana vino i alkohol teku kao voda krscanskim svijetom.Koje rijesenje imate za to???
Izbacivanje Ivana koji govori o tom dogadjaju kao fabrikaciju. Samo se pitam kad ce opet Sveti Duh doci nekom od vasih da ga nadahne.
NE braco toga nema.
Po krscanskim skriptama koje su starije od vasih jer ste se vi odcjepili tek kasnije od rimokatolika se kaze da je Isus u 30 god. poceo propovjedati i zavrsio na krstu u 33.
Dajte mi jednu rijec koju je on napisao , izdiktirao ili da je neko za njegova zivota to uradio. NEMA JE.
Sve je doslo kasnije I evandjelje su pisali ljudi u raasponu od nekoliko stotina godina. Nevjerovatno.pa hajde da vidimo sta su to ljudi sve pisali i u sta sve Hriscani vjeruju???
Dakle sve stvai u vjeri moraju proci test:
1) DOKTRINA (moraju sluziti svrsi)
2)SANKCIJA ( uradi nesto lose bices kaznjen)
3) KOREKCIJA ( derogacija -zamjenjivanje za bolje a ne kontradiktornosti ili demant)
4) OHRABRIVANJE NA DOBRA DJELA
Pa brate da vidimo ima li lazi u Knjizi Ezekiel 23 (nikad je popovi ne citaju na propovijedi NIKAD) Zasto??? Evo ti jedan citat iz te knjige:I odaše se bludu u Egiptu, blud činiše u mladosti: ondje su im grudi stiskali, djevojačke dojke gnječili.Ezekiel 23:3 .Zamislite na propovijedi pop govori "Djevojacke im grudi gnjecili"-cista pornografija,cista u Knjizi koja bi trebala biti Bozja rijec
Zatim da ne citiram dalje kompletnu Knjigu Ezekiel covjek ne moze procitati ni svojoj zarucnici ukoliko je postena zena.
Vratimo se na preljub i incest
U bibliji postoji 10 INCESTA,10 INCESTA
Dakle Sex izmedju oca i kceri je INCEST .
Prva Knjiga Postanak 19:31 (Luta a.s. opijaju njegove kceri i cine blud s njim prvo jedna pa onda druga)
31 Starija reče mlađoj: "Otac nam ostarje, a muža na zemlji nema da bude s nama, kako je običaj po svem svijetu. 32 Hajdemo oca opiti vinom, pa s njime leći: tako ćemo s ocem sačuvati potomstvo." 33 One noći opiju oca vinom, i starija ode te legne sa svojim ocem, a on nije znao kad je legla ni kad je ustala. 34 Sutradan starija reče mlađoj: "Sinoć sam, eto, ležala ja s našim ocem; napojimo ga vinom i noćas, pa idi ti i s njim lezi: tako ćemo ocu sačuvati potomstvo." 35 Opiju oca vinom i one noći te mlađa ode i s njim legne, a on nije znao kad je legla ni kad je ustala. 36 Tako obje Lotove kćeri zanesu s ocem. 37 Starija rodi sina i nadjenu mu ime Moab. On je praotac današnjih Moabaca. 38lađa rodi sina i nadjene mu ime Ben-Ami. On je praotac današnjih Amonaca.
NEZAMISLIVO INCEST BRATE DAMSKIN jel to podlijeze tvojoj DOKTIRINI, jel se TU govori o SANKCIJI, jel tu ima KOREKCIJE, jel to ohrabrivanje na BOBRA DJELA (SRAMOTA ,SRAMOTA SUBHANALLAH)
POSTANAK 35:22 22 Dok je Izrael boravio u onom kraju, ode Ruben i legne s Bilhom, priležnicom svoga oca. Sazna za to Izrael. Izrael je imao dvanaest sinova. (Ruben sin Jakovljev (Jakuba a.s. ) i legne s ocevom prileznicom. GNUSNO BRATE GNUSNO (Jel ovo tvoja doktrina)???
POSTANAK 38:15-20 Kad je Juda opazi, pomisli da je bludnica, jer je bila pokrila lice. 16 Svrati se on k njoj i reče: "Daj da ti priđem!" Nije znao da mu je nevjesta. A ona odgovori: "Što ćeš mi dati da uđeš k meni?" 17 "Spremit ću ti jedno kozle od svoga stada", odgovori. "Treba da ostaviš jamčevinu dok ga ne pošalješ." 18 A on zapita: "Kakvu jamčevinu da ti ostavim?" Ona odgovori: "Svoj pečatnjak o vrpci i štap što ti je u ruci." Dade joj jedno i drugo, a onda priđe k njoj i ona po njem zače. 19 Potom ona ustade i ode; skide sa sebe ko prenu i opet se odjenu u svoje udovičko ruho. JUDA SIN MOJSIJA cini preljub s bludnicom za malo kozle???
JEL OVO BRATE TVOJA BIBLIJA JESU LI OVO RIJECI BOZJE???
JEL OVO TVOJA VJERA
POSTANAK 38 :9-10 (pornografija)
da ne citam bolan sramota me sestara koje ce ovo citati.
Znas brate sta kaze DZORDZ Bernard Show mada ne vjerujem da si ikad i cuo za njeka kaze ljedece:2 Biblija je najopasnija knjiga na svijeu i treba je drzati pod kljucem i ni ukom slucaju davati djeci"
Jel to govorio Sveti Duh piscima biblije jel se ona izucava na poznatim svjetskim univerzitetima kako ti kazes kao takva.
Da je Isa a.s. s nama i da moze ovo procitati sta mislis brate sta bi on rekao.
U Prvoj Knjizi biblije nekoliko INCESTA i nekoliko sadrzaja pornografije.
i Ti onda temeljis svoju vjeru na tome
Nema te teme i bibliji koju vi tvrdite a da je nije biblija sama demantirala.
Isa a.s. nikad nije tvrdio da je Bog nikad nije rekao nista o svetom trojstvu, nikad nije rekao nista da ce ponijeti grijehe vas krscana.Umjesto toga je reao:"Ivan/Jovan 5:30 "Ne mogu uraditi nista sam"
A o uskrsnucu brate kaze vas Pavle u BIBLIJI 15:13-18
Ako nema uskrsnuća mrtvih, ni Krist nije uskrsnuo. 14 Ako pak Krist nije uskrsnuo, uzalud je doista propovijedanje naše, uzalud i vjera vaša. 15 Zatekli bismo se i kao lažni svjedoci Božji što posvjedočismo protiv Boga: da je uskrisio Krista, kojega nije uskrisio, ako doista mrtvi ne uskršavaju. 16 Jer ako mrtvi ne uskršavaju, ni Krist nije uskrsnuo. 17 A ako Krist nije uskrsnuo, uzaludna je vjera vaša, još ste u grijesima. 18 Onda i oni koji usnuše u Kristu, propadoše.
A ono se (uskrsnuce)nikad nije desilo i to ti biblijski mogu dokazati jer ti u Kur'an ne vjerujes
A da li je Krist uskrsnuo to drugom prilikom brate.
Niti te lazem niti te omalovazavam ovo govori tvoja KNJIGA, TVOJA BIBLIJA i ne izmanipuliravam te ja nego ona.

Dzezakellahu khajren wel hamdulillahi rabbill alemin

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 09:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Porše, brate, smorio si za medalju!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 12:27 
Pripravnik
Pripravnik

てんてい
ふじょ
わたしたち

Порше je napisao:
Mislio sam da cemo nastaviti s onom temom "Raspece istina ili fikcija" ali nema veze posto inzistiras krenucemo redom.
Е, сада ти си питао, неки су дали одговор. Значи није да нико ништа није рекао, па да ти и даље можеш да чекаш, ово је колега твоје скретање са теме.
Порше je napisao:
Ja mislim da on nije trazio da bacis kletvu na njega i njegovu vjeru nego da se prokunu oni koji laz iznose jer to tako ide.

Ово једноставно није тачно, пошто сам и ја био свједок те расправе колега. Како можеш говорити да ти мислиш ако ниси ни био свједок нити знаш шта се дешавало, погрешно употребљаваш глагол мислити.
Порше je napisao:
Kur'an kaze:
Nevjernici su oni koji govore: "Bog je - Mesih, sin Merjemin!”A Mesih je govorio: "O sinovi Israilovi, klanjajte se Allahu, i mome i vašem Gospodaru! Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a nevjernicima neće niko pomoći.

Да тачно, то каже Кур`ан, и то говоре они који су сљедбеници Мухаммеда. Да ли то Мухаммед зна шта је Мошијах говорио, да ли је био свједок, или је њему то "откривено" колега. Ако је посљедње, онда је овакав аргумент, па и да није, него само суд, беспредметан у расправи. Откривено је и другима, и мормонима, хиндуистима, и будистима, и друидима... Овакав начин нема неког смисла. Даље и сама последња реченица може да има више интерпретација када се извади, и као такву када је нпр. ја сагледам за први дио немам примједби, но за други ... ово као да је згрушана мржња добила обличје графичко (оваплотила се :) ) - невјерницима неће нико помоћи.
Порше je napisao:
Nevjernici su oni koji govore: "Allah je jedan od trojice!"

Па ако узмемо да је Аллах настало од Ал - илах без онога што је у историји везано за Мухаммедовог Хубала који је паганско божансво као и знак звијезде и полумјесеца, већ да се под тим сматра појам - Бог, па колега ви очигледно нисте информисани јер уколико мислиш на Хришћане они то и не говоре.

Стога ова твоја порука је у потпуности бесмислена, јер си је колико ми се чини упућивао Дамаскину, а он је хришћанин.
Порше je napisao:
Dakle brate sam ces biti odgovoran.

Брате, бићу одговоран и ја, биће одговоран и уредник форум, ... бићеш и ти одговоран. :D
Порше je napisao:
Ovo sad o cemu mi raspravljamo ce nam biti predoceno na Danu Suda pa cemo i ja i ti vidjeti ko je u pravu do tada cemo se ubjedjivati DOKAZIMA sto nam je u osnovi dozvoljeno.

Е, рано моја, ти изгледа не знаш шта значи ДОКАЗ, и шта значи ДОКАЗАТИ - на математичком факултету се из предмета математичка логика ради и шта је доказ и методе доказивања. На постдипломским имаш и теорију доказа, па колега изволи и школуј се. Но, уколико си мислио да би то значило нешто мало лабавије од строгог математичког схватња онда колега знај да се то не зове доказ, али набрајање аргумената да, но ту је онда по сриједи друга прича... :wink:
Порше je napisao:
Islamu se djele cjene prema nijetu, i ja se nadam da cu imati nagradu za to. Allah s.w.t. nas obavezuje da prenesemo poruku Islama sto sam i ucinio i dalje nastojim da cinim.

Је ли то очекујеш вееееелики број хурија. :D Шалим се колега, али нисам мога да одолим. Извини.
Порше je napisao:
kao sto ni ti ne mozes da pobijes onaj dokaz koji jos uvjek tamo stoji.

Као прво, постоје правила понашања, и ти би колега да читаш мога ако мало размислиш, да укапираш зашто се нису даље одазивали на ону товју тему - јер си је промашио, а и уредник је у суштини не само тебе опоменуо него све на форумима, ја на то тако гледам и немој молим те братац превише себи да дајеш. :)

Колега прочитај шта људи пишу и разуми то. Користи опцију тражи имаш тема, неке су чак и на више од десет страна, па настави. Колега, понављам - користи опцију Тражи.
Порше je napisao:
Dakle brate JASNE DOKAZE. Dokaze koje malo obrazovan covjek moze razumjeti ( ne vrijedjam s ovim nikog),nisam se sluzio s filozofskim arhaizmima i neologizmima i drugim "zbunjujucim" rijecima nego JASNIM DOKAZIMA.

Као што сам и говорио колега ... осврни се на један мој претходни коментар.
Порше je napisao:
Ne brate kod nas je taj isti Sveti Duh ( Dzebrail a.s. ) da tako kazem "u penziji" i svi u Islamu koji govore da cuju neke glasove ili da su pod utjecajem Svetog Duha u najmanju ruku se trebaju lijeciti.

Па ...., није исти, стога је можда и у "пензији". :D

Тај проблем код Исламиста, па откуда да је и код свих осталих - но колега то се стручно зове - схизофренија, поготово ако су под утицајем Духа у Исламу (ово је са моје стране опаска).
Порше je napisao:
Sveti Duh (Dzibril a.s.) je zavrsio s Objavom Resulullahu a.s.prije 1 400 god. a samim tim i s covjecanstvom i objavama, medjutim kod covjek apostoje drugi meliki koji imaju drugu zadacu.

Колега то је твоја тврдња, а не моја, чини ми се ни Дамаскинова, уствари то је нешто што пише код мухаммеданаца и ушта они вјерују. Насупрот томе, постоји догматика Духа Светога и она баш, баш, баш није тако једноставна колико се колега вама чини, а мени се изгледа да је баш тако. :)
Порше je napisao:
5)ISUS (HRISTOS), ISA A.S. ( da li je Bog )
6)DA LI JE ISUS (HRISTOS)SIN BOZJI

5 и 6 су у суштини једно те исто, због чега сада заздвајање? :-?
Порше je napisao:
Pa izvoli mislim da ti jos niko nije dao takav izazov. Ali isto tako brate ne dokazes li dakle, bice da ti predjes na Islam i da javno na forumu kazes Sehadet.
Odredi sudiju, odredi pravila, izaberi temu...

Довољно говори о Исламском мирољубљу. Иначе ово је баш нападно. Хм, колега, ја сам имао такав изазов када сам био дијете да пређем на ислам и имао сам 7 година а живио сам у средњој Босни, ето толико о вашем судија, правила тема... Занимљиви су овакви ваши ставови, ето најбоље да ухватиш некога ко је нпр. скоро постао Хришћанин (Дамаскин то сигурно није или се бар мени тако чини) и да му се тако поставиш колега. Ово не само да је п о д л о него нечувено. Израз је крајње гордости.

Ја за тебе имам колега други приједлог који је праведнији. Хајде да се сусретне твој духовник, са неким нпр. Православним духовником (нпр. о. Олегом или неким другим) па да они продискутују а да ми посматрамао са стране и да свако одлучи за себе, а не као дјеца да се опкладимо, па ти мени дугујеш сада три кликера, или нећеш играти самном баскета цијели живот (ово друго је адекватније) - ту се колега види слободна воља, а овим сада ми је баш сумњива та твоја прича о слободи у Исламу. Поготово што се позиваш на јасне доказе - ех, брате мили, рано моја болна. :(
Порше je napisao:
"A sve u svjetlu Istine"

"Истина јесте свјетлост свијету."
Порше je napisao:
Odgovori mi molim te koji mac je visio nad glavama ljudi u Indoneziji kojih ima 140 mil. koji mac u Maleziji,

Онај који се спустио када је поубијао Хришћане у Ирану, а то боли колега. Исти онај мач, који и дан данас убија Хришћане у Малезији, који их прогони и терорише на сваком кораку, који их сакати, главе одсијеца.

Када је неко прелазио на Хришћанство у Малезији до скора је тешко жив остајао.
Порше je napisao:
koji mac i koja islamska vojska su dosli do Juga Afrike,

Онај који убија православне монахе на југу Африке.
Порше je napisao:
koji mac i koja islamska vojska us presli Pacifik i dosli u Ameriku i Kanadu

Чини ми се да су се звали Црни Пантери. Но било је ту још и месија. Што се тиче Пантера, ипак и ја сам против онога против чега су се они борили, но ту се огледа разлика између Хришћана и Мухаммеданаца - шта са собом човјек у срцу носи када се против нечега бори и како.
Порше je napisao:
koji mac i koja islamska vojska je stajala nad glavom Kasijus Clea( Muhammed Alija),

Ово је бгеспотребно, да не кажем неку другу ријеч. Овај коментар нема смисла. Шта с Мухаммедом Алијем? :-?
Порше je napisao:
U Egiptu je po hriscanskim statistikama 10 mil KOPTSKIH HRISCANA danas koji mac stoji njima nad glavom i koja islamska vojska,

Па стоји у Египту баш исламска војска и мач, нисам знао да су и копти цијело вријеме бројни у Египатској војсци. :)
Но, да стоји, а они се вуку и живе у ГРОБОВИМА, лијепо колега, нема шта. Исти они мухаммеданци (који се као такви изјашњавају јер ја нећу да сматрам да је човјек зао, већ само духовно оболио) који су чини ми се разнијели хотел у парампарчад.
Порше je napisao:
Vidis brate ti si zivi primjer, Muslimani su vladali Bosnom gotovo 500 god. a ti si jos uvjek Hriscanin i jos uvjek ziv.

Брате, жив си примјер и ти (ако си поријеком Србин) и твоји, и харач, и зулум, и ДЕВШИРМА. Лијеп нам је баш тај примјер Босна од 1528. године до 1905. године. Има пуно у народу пјесама, још више од оних који су живјели у Серхату, а још више код оних коју су живјели у Милитарганцеу. Бољи примјер брате ниси ми могао наћи.
Свака част! :(
Порше je napisao:
Ako si citao historiju Islama kako je Poslanik s.a.w.s. postupio s musricima u Mekki kad ju je osvoio s 10 000 boraca kako.
To si precutao a to dobro znas???
"Ja vas sada neću koriti”, reče - "Allah će vam oprostiti, od milostivih On je najmilostiviji!”

Да, да,
Порше je napisao:
to ces naci u Starom Zavjetu (toliko o hriscanskoj miroljubivosti)

Па да колега то ћеш наћи у Старом Завјету, а Хришћани су везани за Нови Завјет, који се наслања на Јеврејску традицију, на Стари Завјет. Колега де се ти прво упознај, када је систематизован, и канонизован Стари Завјет и како и каква је прича око тога.
Толико о твоме познавању.
Порше je napisao:
Za svog zivota Isus/Hristos nije prisao ni jednom rimljanu da mu propovjeda niti jednom palestincu niti jednom grku

Већ ми је постало досадно колега. Као прво, Христос није чак ни причао јеврејски него Арамејски, а цитирао је Септуагинту. Христос је дошао по пророчанству изабраном народу, а апостоли су проширили ријечи Христове свим народима.
Даље, шта Христос рече у причи о милостивом Самарићанину? Ти говориш да је прилазио само Јудејцима и то је колега лаж.
Гријех је брате лагати.
Порше je napisao:
Nadji mi u BIBLIJI gdje on kaze poslan sam Cijelom Svijetu. NADJI???
NE POSTOJI TAKVA IZJAVA UKOLIKO JE NESTI FABRICIRALI

Прочитај Дјела апостолска, глава 11. Мислим да ће ти бити све јасно.
Прочитај Павлово иступање пред Петра.
Свето Јеванђеље по Марку, глава 11.
Свето Јеванђеље по Марку, глава 13.
Свето Јеванђеље по Луци, глава 24.
Свето Јеванђеље по Матеју, глава 24.
Свето Јеванђеље по Матеју, глава 28.
Откривење, глава 10.
Откривење, глава 22.
Порше je napisao:
Kazes da sljedis Isusa i apostole nadji mi izjavu u kojoj on govori (U ime oca i sina i duha svetog). NEMA JE ???

Ова реченица садржи логичку грешку. Пронађи је колега, пошто сам се сморио више.
Колега ви очигледно у расправама користите Гилфордов метод.
То није нимало фино. :roll:
Порше je napisao:
Nadji mi gdje je 3=1 u matematici ili 1=3 ???

Овако, знак једнакости се уводи, али се претходно дефинише релација еквиваленције. Изменом особина, или уопште измјеном аксиоматике, мјењају се и инваријанте а и сама теорија.
Да ли може 3=1?
Колега, не може, јер је тако постављено, али ево ни 5/1 није једнако 5. Шта ћемо сад колега, а? :D
Но да ли мора бити 2+2 = 4 колега? Јесте ли ви сигурни да је то тако? Не мора. Зависи од алгебарске структуре у којој се налази елемент 2. Стога и 2+2 не мора бити 4. У Z3 je to једнако 1. :D
Да ли је 1=3 или 3=1, па пошто се користи знак једнакости, сасвим је беспотребна ова друга једнакост. Да је нпр. конгруенција (било која) онда би имало и смисла обоје написати, овако само је вишак.
Порше je napisao:
Ni Ajnstajn ti tu pomoci ne moze.

Ајнштајн је био физичар и то јевреј. Нормално знао је добро он математику, само причати о математици, па онда не помаже Ајнштајн - ниђе везе.
Порше je napisao:
Nisam ni znao da ces mi pomocu i zajednickom branjenju Kur'ana i rusenju osnovnih postulata hriscanstva

Можда за твојом тезгом, и када се користи колега твој кантар. Но пијачних кантара ми је преко главе, сваки другачије мјери, и сваки ставља прст испод противтега.
Порше je napisao:
gdje su hriscani u tome???Zapeli na oprostu u bibliji a u stvarnom zivotu se bore.

Колега ти мијешаш појмове као што су рат, борба, и опасност по живот.
Citiraj:
Vidimo kroz historiju da ste se latili oruzja na Kosovskom Polju, zatim kad je Hitler napao pa i u ovom sadasnjem ratu.
Pate pitam brate gdje je tu ona ...Okreni drugi obraz, oprosti,hodaj 2 milje...Nema ne pije vode

Као што сам и рекао ти не да си све помијешао, већ на изгледа само брате теби својствен начин замјењујеш појмове и све их трпаш у исти кош. Није ни чудо што ти је ово све конфузно.
Порше je napisao:
sad te pitam jel to kontradiktornosti u Kur'anu ili dozvola od Boga na samoodbranu.Zar ces ti kad ti neko sjedi na prsima i opaljuje ti pljuske uvjek okretati drugi obraz , neces li se braniti, neces li poduzeti akciju pa okrenuti situaciju. Naravno ti bi oprostio. I to SUMNJAM

Јоооој, човјече јесам се сморио. Врат ме боли. Но да наставимо. 8)
Ово зависи од човјека до човјка, колика је његова духовна висина. Смирен човјек - спашен човјек. Апостоли су нам прави примјер.
Колега ви са тим паљењем пљуски банализујете ствар, и то чини ми се намјерно. Ви као да вјерујете да се читав свијет састоји до идиота који не знају да мисле својом главом. На срећу није тако.
Порше je napisao:
Knjizi Levitski zakonik se kaze: "Bludnicu i bludnika kamenujte do smrti"

Опет ти по СЗ, а нити знаш која му је улога, у чему је ствар, и само и даље, и даље се понашаш, и понављаш једно те исто, исти принцип, а само други поглед, тј. користиш се Гилфордовом методом.
Ово је већ срамота.
Мени не пада на памет да ти дајем инструкције, нити сматрам да сам ја особа за то, а поготово да на форуму лијепим. Имаш колега богсловски факултет - литературу, предавања и учи. Ово говорим као православац, да се не би увриједили други Хришћани.
Порше je napisao:
Medjutim Kur'an se ne stidi postaviti tu istu sankciju i tu se ne poziva na oprost.

Тачно, Кур`ан се не стиди.
Порше je napisao:
BIBLIJI se spominje pretvaranje vode u vino i od tog dana vino i alkohol teku kao voda krscanskim svijetom.Koje rijesenje imate za to???

Оооооо, цинични, гдје је теби рјешење за то, брате мили?
Ти не читаш Писмо, и сада сам већ стекао утисак да се ти користиш неким већ набацаним флоскулама које си научио, или их имаш написане негдје на неким папирима, или нешто слично, па само као папагај лијепиш.
Прочитај Писмо како треба, а ако ти нешто није јасно упитај, немој извитопоривати, а поготово се хасити са тим, јер је то слабост, а не снага.
Порше je napisao:
Pa brate da vidimo ima li lazi u Knjizi Ezekiel 23 (nikad je popovi ne citaju na propovijedi NIKAD) Zasto??? Evo ti jedan citat iz te knjige:I odaše se bludu u Egiptu, blud činiše u mladosti: ondje su im grudi stiskali, djevojačke dojke gnječili.Ezekiel 23:3 .Zamislite na propovijedi pop govori "Djevojacke im grudi gnjecili"-cista pornografija,cista u Knjizi koja bi trebala biti Bozja rijec

У којем вијеку ти живиш? Шта си више навр`о? :roll:
Па шта ти мислиш због чега се не чита, и шта ти мислиш због чега је то написано, и да те још питам - зашто се уопште нешто чита на служби. (пошто си изгледа мислио на Православце)
На проповиједи се колега не чита (ако си мислио на Православце), већ се проповједа. :D
Даље, ма исламиста да прича о порнографији, де немој бити безобразан.
Порше je napisao:
NEZAMISLIVO INCEST BRATE DAMSKIN jel to podlijeze tvojoj DOKTIRINI, jel se TU govori o SANKCIJI, jel tu ima KOREKCIJE, jel to ohrabrivanje na BOBRA DJELA (SRAMOTA ,SRAMOTA SUBHANALLAH)

Дијагноза:
Манично коришћење Гилфордовога метада уз изражену манифестацију комплекса више вриједности. Огледа се у површности, не удубљавању, самовољном тумачењу, непознавању историје, саме проблематике, све посматра као да нико прије њега нешто није прочитао, као да нико не може нешто прочитати, научити, сазнати,
тј. да ће он рећи нешто што само нико никада није прочитао, чуо, научио ........ нешто што само он зна

[quote="Порше"]Znas brate sta kaze [b]DZORDZ Bernard S

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Feb 2007, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik

Порше je napisao:
Znas brate sta kaze DZORDZ Bernard Show mada ne vjerujem da si ikad i cuo za njeka kaze ljedece

Као што сам и претпоставио, ево сада сам се увјерио да ми је дијагноза тачна. 8)
Непотребно је даље се освртати.

Извини Талија што сам и ја смарао дугачком поруком.
Но за крај послије свега овога поново:
てんてい
ふじょ
わたしたち

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 150 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]