Matej.16 je napisao:
[27] Јер ће доћи син човјечиј у слави оца својега с анђелима својијем, и тада ће се вратити свакоме по дјелима његовијем.
[28] Заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овдје који неће окусити смрти док не виде сина човјечијега гдје иде у царству својему.
Marko.9 je napisao:
[1] И рече им: заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овдје који неће окусити смрти док не виде царство Божије да дође у сили.
Luka.9 je napisao:
[26] Јер ко се постиди мене и мојијех ријечи њега ће се син човјечиј постидјети кад дође у слави својој и очиној и светијех анђела.
[27] А заиста вам кажем: имају неки међу овима што стоје овдје који неће окусити смрти док не виде царства Божијега.
Matej.24 je napisao:
[31] И послаће анђеле своје с великијем гласом трубнијем; и сабраће избране његове од четири вјетра, од краја до краја небеса.
[32] Од смокве научите се причи: кад се већ њезине гране помладе и улистају, знате да је близу љето.
[33] Тако и ви кад видите све ово, знајте да је близу код врата.
[34] Заиста вам кажем: овај нараштај неће проћи док се ово све не збуде.
Luka.21 je napisao:
[27] И тада ће угледати сина човјечијега гдје иде на облацима са силом и славом великом.
[28] А кад се почне ово збивати, гледајте и подигните главе своје; јер се приближује избављење ваше.
[29] И каза им причу: гледајте на смокву и на сва дрвета;
[30] Кад видите да већ потјерају, сами знате да је близу љето.
[31] Тако и ви кад видите ово да се збива, знајте да је близу царство Божије.
[32] Заиста вам кажем да овај нараштај неће проћи док се ово све не збуде.
Meni ovdje nema ništa dvosmisleno. Ne vidim kako bi se ovo moglo drugačije tumačiti, osim onako kako piše, ali sam siguran da će se sjatiti mnogo onih koji će ove jasne Isusove riječi pokušati da tumače na neki način koji njima odgovara.
Sigurno ima mnogo onih koji vjeruju da će Isus veoma skoro da dođe i da dijeli pravdu, pri čemu će milijarde ljudi izginuti na strašnom sudu i to će biti veličanstveno.
"Praise the Lord."
Već zamišljam kako gledaju početak nuklearnog rata sa suzama radosnicama u očima.