banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Jul 2025, 02:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Mar 2006, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2006, 14:12
Ovom temom ne zelim da uvrjedim bilo ciju vjeroispovjest ! U naprijed se izvinjavam ako se neko nadje povrjedjen i zaista ne zelim da se svadjam nego da branim ljubav Boziju od pogresnih shvatanja . Ova tema je posvecena uglavnom onim koji mjesaju ljudsko i Bozije , mozda nadju odgovor na neko svoje pitanje .

Da li su krstaski ratovi , Bartolomejska noc i mnogi drugi zlocini u istoriji ove napacene planete zaista vodjeni u ime Bozije ? Ili u ime neceg drugog? Volio bih cuti sva misljenja ali molim vas bez svadje i uvreda !!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2006, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Nije to proslost... I dan danas se to moze vidjeti, istina , ne tako kao sto je i prije bilo ali pogledaj recimo Moron Ata , svoju mrznju, prosipanja i sl krije iza Bozijeg imena... Sta je to nego uvreda Bogu?
Malo sam skrenuo sa teme...
Nema tu sta da se filozofira, krstaski ratovi veze sa Bogom nisu imali o cemu sam vec par puta na ovom forumu pisao... Uglavnom , obavezno procitati knjgu "Moc i pohlepa" ( http://www.mocknjige.com/posebnaIzdanja.htm ) od Filipa Dzajgentesa. To je istorija svijeta ali bez termina kao sto su "patriota", "otac nacije" i slicno i gdje se za sva veca imena iz istorije koristi termin "zgrtač" . Zanimljivo u svakom slucaju... Uglavnom, to su bila cudna vremena... Tadasnja crkva isto tako veze sa Bogom nije imala... Popovi su orgijali umjesto da su sluzili, bili su najbogatiji i najmocniji, prakticno - bili su vlast. Bilo ko da se pokusavao suprotstavitit bio je jeretik. Tada je na scenu stupio Martin Luter koji je skontao da tadasnja crkva i crkva po Bibliji su dvije maksimalno suptotne stvari. Covjek je zahtjevao izbacivanje indulgencije tj. otkupa grijeha, zahtjevao je da se ukinu porezi i slicno... Naravno, oni su ga proglasili za jeretika i poceo je progon protestanata. Ima jedna zanimljiva prica gdje su "crkveni ratnici" dosli pred jedno selo koje je bilo pola-pola (tj. neki katolici, a neki protestanti) a oni su imali zadatak pobiti sve protestante. Ali nisu znali koji su koji . I tada je jedan iz grupe rekao "Pobijmo ih sve, a Bog ce se pobrinuti za ostalo." Nazalost, oni su ga poslali. Bilo je takvih zlocina kad se znalo u jednom danu pobiti po 70.000 ljudi i vise. Naravno, svi oni su bili "jeretici". Krstaski ratovi su ustvari poceli jer se crkva opet htjela spojiti u jednu, ali taj plan je propao... U svemu tome pravoslavna crkva ipak malo imala dostojanstveniji obraz, ali to je vise bilo jer je muku mucika sa turskim osvajacima...
A danas... Koliko god se mi zalili , danas je puuuno bolje :)
Iako moze jos mnoooogoo bolje :)
Jebiga, ovaj moj pop je bukvalno govno. Bez zelje da ikog uvrijedim. Skoro sam sa njim imao jedan "incident". Ustvari, to uopste nije bio incident vec nadmudrivanje izmedju mene i njega, a sve oko tolike gluposti da je bolje da ne pricam.... Tada sam shvatio koliko skrt covjek moze biti... Prekljuce sam cuo zanimljivu pricu :
Pop se davi u rijeci i covjek dotrci i vice " daj pope ruku, daj!!!" i ovaj se utopi. Kaze njemu ovaj drugi : pa kako ces tako reci, popu se ne kaze "daj" nego "na, izvoli" da si rekao "na pope ruku" on bi se spasio.... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 00:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2005, 23:54
...na svestenike svih religija treba gledati i odnositi se kao i prema ostalim ljudima...u svakom zitu ima kukolja pa tako i medju svestenstvom...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 08:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sta uraditi da se pomogne ljudima koji mozda i nesvjesno traze istinu a vide desavanja u danasnjim crkvama . Razocaraju se , jer shvataju dobrog Isusa kroz djela njegovih NAVODNIH PREDSTAVNIKA NA ZEMLJI , koji cine svakakve gadosti od blagosiljanja zlocina u ratovima pa do homoseksualizma, pedofilije itd. A recimo nisu citali Sveto Pismo ili im je ono prezentovano na skroz pogresan nacin ? Kako odbraniti ljude koji traze Boga od casopisa poput Bezboznik-a ( pogledaj temu link ) !!!!

Kako odbraniti istinu o Bogu ?
Receno je onome kome je dato mnogo od njega se mnogo i ocekuje !!!

Obaveza svih nas koji smo upznali Boziju ljubav je da branimo i propovjedamo RADOSNU VJEST na nacin kako je to i sam ISUS radio , bez mrznje prema neistomisljenicima ,bez osude zalutalih u alkoholizam , drogu ,blud itd!!! Mi treba da sljedimo NJegov karakter pun ljubavi prema bliznjem (a bliznji je svaki covjek a ne samo bliza rodbina ). Nasa vjera i nasa djela trebaju biti jedno tjelo !!! Ponavljam [color=blue]VOLIMO BLIZNJEG KAO SAMOG SEBE !!! JER JE HRIST VOLIO TAKO I ZA SVE JE JEDNAKO UMRO I ZA TEBE I ZA MENE !!!! [/color]
Sta mislite da li je to mozda nacin da se pomogne ljudima koji traze istinu?
[-o< [-o< [-o< [-o< [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 11:52 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 23 Jan 2006, 17:58
...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:17, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 12:06 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 12:30 
Majstor
Majstor

...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:29, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 14:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

*Sisiban* je napisao:
Između čovjeka i Boga ne treba posrednik. Jel' nas treba da zadrigli popovi, bludni fratri i priučene hodže uče šta je i ko je On? Džaba im...

Apsolutno se slazam sa tobom sto se tice zemaljskih posrednika jer su gresni kao i mi ali ipak postoji posrednik koji je istovremeno i iskupitelj i Sin Boziji i sam Bog, Isus Hrist !!! Pazi !!!!! nije nase da sudimo da nam se ne sudi ! Molim te nemoj me pogresno shvatiti ali naucimo da prvo vadimo balvan iz vlastitog oka pa onda da iz tudjeg vadimo trun !
Zalosno je to sto se desava da neki u svojoj zasljepljenosti za sobom povlace mnostvo drugih ponekad i citav narod . Ipak za te ljude se treba moliti a ne mrziti ih ! Evo fascinantnog primjera iz Biblije po mom i misljenju jednog mog brata ! Obracenje Savla (Pavla ) Mozete li zamisliti strah ranih Hriscana od Savletovog progona koji se uglavnom zavrsavao smrcu ! Da li je njegovo obracenje mozda uslisenje molitvi brojnog i uplasenog naroda. Vapaj Bogu, upucen od njegove prestravljene djece je ispunjen promjenom njegovog srca !! Sa zla na dobro !!! Kakvog mi silnog Boga imamo !!!
E to je snaga molitve! Bogu bi trebali dolaziti ne osudjujuci greske drugih isto tako netreba da nam prepreka bude ni ponasanje pojedinaca . Bogu [color=darkblue]bi trebali dodjemo iskljucivo rad nas samih !!! [/color] [-o< [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 14:12 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 15:21 
Majstor
Majstor

...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 16:07 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 16:16 
Majstor
Majstor

...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 16:59 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 17:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

*Sisiban* je napisao:
Jesam grešnik, griješim svakog dana i svakog sata, bilo svjesno ili nesvjesno (kao i svi drugi uostalom), ali želim da me kroz život vodi riječ Božja, a ne riječ ljudska...

To je poenta ove teme !!!!
Amen brate slazem se apsolutno sa tobom !!! Jedino sto se ja molim Bogu da mi da mudrost i razum jer nezelim da grijesim svjesno !!!! [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 17:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Micelijus je napisao:
Међутим, ствар је управо у томе што се данас прави изузетан посао од, тобоже, посредовања између Бога и људи, тако да је у великој већини вјерских заједница, тј. онога у шта су се ове временом изродиле, а поготово великих вјерских заједница (ислам, хришћанство, јудаизам...), постао императив наметнути осјећај нужности за тим и таквим посредством код људи, док је то посредовање, као по правилу, само посредовање од новчаника "обичних смртника" до џепова "духовних вођа" и "посредника"...

Mislim da velicina vjerske kofesije tj. brojnost ne garantuje ispravnost niti spasenje . Prisjetimo se kako je i sam Gospod Isus Hrist reagovao kada su od hrama Bozijeg napravili pijacu !!! Nije ni tada bilo vazno ko ce koliku zrtvu prinjeti . Bio to junac ili grlica vazno je bilo srce onog koji prinosi zrtvu . Tako je i danas nisu vazne milijarde svjeca ,milijarde ikona,milijarde kipova raznoraznih svetaca, milijarde jagnjadi koji se kolju na kurban bajram jer je to tradicija i formalizam uglavnom . Mada ima i onih na zalost prevarenih ljudi koji misle da na taj nacin zaista cine ugodno Bogu. Bogu je vazno ponizno i cisto srce koje se gadi na svaki grijeh i koje zeli da voli kao i On . Srce koje trazi pomoc i podrsku od NJega, zivoga Boga a ne od rezanih ili klesanih ili izlivenih likova !!!!!
[-o< [-o<

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 17:59 
Majstor
Majstor

...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 18:01 
Majstor
Majstor

...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 18:04 
Majstor
Majstor

...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 18:11 
Majstor
Majstor

...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Mar 2006, 19:06 
Majstor
Majstor

...

Poslednji put menjao Dak dana 05 Apr 2006, 10:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 44 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]