Nije to proslost... I dan danas se to moze vidjeti, istina , ne tako kao sto je i prije bilo ali pogledaj recimo Moron Ata , svoju mrznju, prosipanja i sl krije iza Bozijeg imena... Sta je to nego uvreda Bogu?
Malo sam skrenuo sa teme...
Nema tu sta da se filozofira, krstaski ratovi veze sa Bogom nisu imali o cemu sam vec par puta na ovom forumu pisao... Uglavnom , obavezno procitati knjgu "Moc i pohlepa" (
http://www.mocknjige.com/posebnaIzdanja.htm ) od Filipa Dzajgentesa. To je istorija svijeta ali bez termina kao sto su "patriota", "otac nacije" i slicno i gdje se za sva veca imena iz istorije koristi termin "zgrtač" . Zanimljivo u svakom slucaju... Uglavnom, to su bila cudna vremena... Tadasnja crkva isto tako veze sa Bogom nije imala... Popovi su orgijali umjesto da su sluzili, bili su najbogatiji i najmocniji, prakticno - bili su vlast. Bilo ko da se pokusavao suprotstavitit bio je jeretik. Tada je na scenu stupio Martin Luter koji je skontao da tadasnja crkva i crkva po Bibliji su dvije maksimalno suptotne stvari. Covjek je zahtjevao izbacivanje indulgencije tj. otkupa grijeha, zahtjevao je da se ukinu porezi i slicno... Naravno, oni su ga proglasili za jeretika i poceo je progon protestanata. Ima jedna zanimljiva prica gdje su "crkveni ratnici" dosli pred jedno selo koje je bilo pola-pola (tj. neki katolici, a neki protestanti) a oni su imali zadatak pobiti sve protestante. Ali nisu znali koji su koji . I tada je jedan iz grupe rekao "Pobijmo ih sve, a Bog ce se pobrinuti za ostalo." Nazalost, oni su ga poslali. Bilo je takvih zlocina kad se znalo u jednom danu pobiti po 70.000 ljudi i vise. Naravno, svi oni su bili "jeretici". Krstaski ratovi su ustvari poceli jer se crkva opet htjela spojiti u jednu, ali taj plan je propao... U svemu tome pravoslavna crkva ipak malo imala dostojanstveniji obraz, ali to je vise bilo jer je muku mucika sa turskim osvajacima...
A danas... Koliko god se mi zalili , danas je puuuno bolje
Iako moze jos mnoooogoo bolje
Jebiga, ovaj moj pop je bukvalno govno. Bez zelje da ikog uvrijedim. Skoro sam sa njim imao jedan "incident". Ustvari, to uopste nije bio incident vec nadmudrivanje izmedju mene i njega, a sve oko tolike gluposti da je bolje da ne pricam.... Tada sam shvatio koliko skrt covjek moze biti... Prekljuce sam cuo zanimljivu pricu :
Pop se davi u rijeci i covjek dotrci i vice " daj pope ruku, daj!!!" i ovaj se utopi. Kaze njemu ovaj drugi : pa kako ces tako reci, popu se ne kaze "daj" nego "na, izvoli" da si rekao "na pope ruku" on bi se spasio....