XentoniX je napisao:
sta si ti ovim hteo da kazes?
pa gledajuci po ovome velika vecina muslimana nisu muslimani nego su nesto drugo (bar oni koje ja poznajem) ......
uostalom sta znaci ovo "tema za muslimane" ?
sad ste poceli otvarat svoje teme na kojima srbi ne mogu ucestvovat jel?
molim te ... ovaj forum je javni i na njemu moze da postuje ko god hoce, ti si ocit primjer za to ....
U pravu si, velika vecina muslimana u BiH danas i zapravo nema pojma sta je Islam. Ne zelim vrijedjati, upoznao sam mnogo Banjalucana izbjeglica i sl. i jako malo njih poznaje i osnove vjere Islama. Vjerujem da si ti iz B. Luke i zato to kazem. Primjetio sam da mnogo muslimana u Banja Luci pije alkohol, jede svinjetinu, nije uglavnom u osnovnim prinicipima Islama. Ponavljam ne zelim vrijedjati ni muslimane Banja Luke, svako ima pravo na sve sto zeli raditi.
A, tema za muslimane sam mislio s razlogom posto vecina nemuslimana koja nije uglavnom upoznata ni s osnovama Islama ovako nesto vidi kao provociranje sto mi ni u jednom trenutku nije bio cilj. Jer, kao sto vidis iznad mene Knele se vec ubacio s nekim komentarom koji sadrzi uvredu.
A, jedan od razloga sto je u mnogome islamski svijet tj. islamske drzave danas su dosta nemocne, razlog je u tome sto se tamo ne sprovodi Islam, nego nesto sto oni zovu islam a sto se ne nalazi ni u Kuranu ni hadisu.