duhovni prijatelj je napisao:
I jos nesto: Potrazi u jevandjeljima kako se Isus ponasao prema neznaboscima i carinicima.
upravo to. svaka cast duhovni prijatelju.
Овако се понашао:Mat. 16,3. ... Licemjeri! ...
Mat. 12,34. Porodi aspidini!
Mat. 23,33. Zmije, porodi aspidini! Citiraj:
Ovo sto ti propovjedas je licemjerje, zasto onda kudis katolike i ostale. "Zasto vidis trn u oku brata svojega, a u svom deblo ne vidish?"
Моја браћа су они о којима сам писао. А секташи ако се покају и обрате у Божју Цркву, исто то могу бити. Док чуче по сектама и пљују по Божјој Цркви, као што је и писано:
Mat. 18,17. Ako li njih ne posluša, kaži crkvi; a ako li ne posluša ni crkve, da ti bude kao neznabožac i carinik. А горе изнад имаш примере како је Христос говорио за незнабошце и царинике.
Citiraj:
Po tvome, najbolje da ignorisemo ovo sveukupno moralno rasulo i udarimo brigu na veselje.
Тотална идиотија. Ја то нигде нисам рекао.
Citiraj:
Mene ne raduje sve to sto se desava, da se razumijemo, zbog toga ovo sve i iznosim.
Да, износиш своју пљувачку и то у обилним, типично секташким количинама.
Citiraj:
Zasto branis nepravdu?
То нисам никада радио. Лажов си.
Citiraj:
Zasto ne priznamo sebi da je tako i ukazemo velikodostojnicima na to, tako ce se stvari moci vratiti u normalu, te ce ogorcenja VELIKOG mnostva ljudi splasnuti, tek tada mozes ocekivati povratak ljudi crkvi.
"Огорчено мноштво" је заправо шака јада која је себи умислила да су судије свеколиком Православљу. Заправо... реч је о томе да би та шака јада радо да "подеси" Православље по властитим мерилима, што је врло добро познато у протестантском отпаду. Тамо свака шуша оснива секту и поставља у њој веровања и понашања како је уши сврбе.
Citiraj:
Niko ne bjezi od Hrista, svi bjeze od lopova koji se predstavljaju Hristovim imenom, sto je najgori moguci grijeh.
Што је најцрње, прелест је болест у којој прелашћени мисли да је "безгрешан" а заправо се ваља у сопственим гресима. Такав "безгрешњак" себи умисли да је "бранилац" Православља и ревносно критикује све одреда, не имајући снаге да стане пред голедало. веома тешка болест.