Ops, povuci ručnu
Ili ja nisam razumio njega (dobro, tek nakon što sam poslao poruku pročitao sam ostale komentare), ili ti ne razumiješ mene?
Kakvo bre napadanje? Zar se ne može nešto komentarisati bez kačenja značke: "ovaj napada"?
Aragorn je napisao:
Pritisak,
nije mi sasvim jasno zašto napadaš čovjeka (ili moraš da bi opravdao svoj nick

).
Pa on je rekao upravo ono što ti potvrđuješ:
Citiraj:
nema te vjerske zajednice na ovom svijetu koja u svojim redovima ne "uzgaja" i ljude koji su tu blago rečeno "zalutali". Treba tu jedna velika metla!
s tim što on naglašava nejednak tretman "velikih" i "malih".
Pogotovo što "veliki" pogotovo kod nas drže monopol, i tvrdeći kako su jedini ispravni, neprijateljski se odnose prema "malima" i rovare protiv njih nazivajući ih "gnusnim sektama" vadeći trunje iz tuđih očiju sa šleperima balvana u sopstvenim.
Razlog zbog kojeg sam komentarisao bilo je ovo:
života je napisao:
Ali se zato među svijetom i dalje šuška o tome šta npr. Adventisti i Jehovini svjedoci rade kad ugase svijetlo...
a da li se radilo o sarkazmu ili nečem drugom, pojma nemam...
Citiraj:
Inače, nema nekog smisla pominjati katoličku crkvu na našem prostoru i ona ovdje svakako ne spada u velike, dok SPC svakako spada.
Nema nekog smisla ovdje govoriti o katolicima, dok bi npr. u Mostaru ili Zagrebu svakako bilo drugačije. I vjerujem da bi Života u Splitu, Zagrebu ili Mostaru pominjao njih a ne npr. Pahomija.
Sad sam siguran da me uopšte nisi razumio... Nije mi namjera bila blatiti katolike već sam napisao ono što se kod nas često koristi kao alibi - ako se u srpskoj pravoslavnoj crkvi dese neki ispadi, uvijek će se naći neko ko će pronaći grijehe drugih vjerskih zajednica i njihovim trunjem kriti svoje balvane. Je l' ti sad jasno?
Citiraj:
Inače, začuđujuća je činjenica koliko su pripadnici svih vjerskih zajednica bolji i duhovniji tamo gdje nisu u većini i gdje ne dominiraju, dok su pripadnici dominantnih skupina u pravilu bahati i kojekakvi.
Diskutabilno i uglavnom tačno kada se govori o teritoriji bivše Jugoslavije. Na ostatku planete je ovaj
stereotip veoma diskutabilan.