banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 20:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: SPC Tuzla
PostPoslato: 24 Jun 2010, 06:56 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2010, 11:56
Podjoh napisati nesto na temi o Ferhadiji ali vidim da je tema zakljucana jer je izgleda krenula pogresnim tokom ,citajuci komentare vidim da je ljudima sve jedno sto je Ferhadija srusena ,nekako pisu kao da je rijec o nekom skladistu i slicno ,elem dosao sam da se pohvalim kako smo mi u Tuzli sacuvali SPC ,mada priznajem da je bilo usijanih glava koje smo na vrijeme ohladili! Evo par fotki nase crkve na koju smo ponosni !
Slika
Slika

Vrh

Tema posta: Re: SPC Tuzla
PostPoslato: 24 Jun 2010, 07:18 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Zaista lepa građevina.
Gospod naš je rekao da će podići k sebi sve lepe građevine a ljude ostaviti dole kao ruine.
Bog ne živi u rukotvorinama već u srcima ljudi.
Trebamo biti ponosni na Gospoda i ljubiti ga svim srcem.
Možemo se i u pećini i na poljani moliti, nije poenta u lepoti mesta za okupljanje već lepoti karaktera .

Građevina podgreva ponos a dobročinstvo pokazuje poslušnost.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 09:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
Samo jedno pitanje ako moze? Za koga ste je sacuvali?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 11:10 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:

Sacuvali smo je za pravoslavne gradjane Tuzle , i za sve one kojima je ta crkva drza od neke zelene povrsine ili nedaj boze parkinga !

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Osmanlija je napisao:
ferdinand je napisao:

Sacuvali smo je za pravoslavne gradjane Tuzle , i za sve one kojima je ta crkva drza od neke zelene povrsine ili nedaj boze parkinga !

Ovaj a koliko ih ima nakon rata u Tuzli? Bolje da ste sacuvali te gradjane nego objekat.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 11:31 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

ferdinand je napisao:
Osmanlija je napisao:
ferdinand je napisao:

Ovaj a koliko ih ima nakon rata u Tuzli? Bolje da ste sacuvali te gradjane nego objekat.

Tacan broj ce se znati kada se jednom uradi popis stanovnistva ,a inace ima ih vise nego sto ti mislis i manje nego sto ja zelim !

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 11:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Osmanlija je napisao:

Tacan broj ce se znati kada se jednom uradi popis stanovnistva ,a inace ima ih vise nego sto ti mislis i manje nego sto ja zelim !

Daj boze da je tako.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ferhadija se obnavlja, i za tu gradjevinu vlada je izdvojila velike pare.... Sto se mene tice dobro je da je tako jer ferhadija je i prije rata bila tu tako da se treba obnoviti....
Sto se tice Tuzle, uredu je to, nisam ni sumnjao, ali problem je u Sarajevu....

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 14:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
Porediti Tuzlu i Banja Luku je stvarno smiješno. Što se tiče BiH Tuzla ima trenutno najbolju raju, odnosno tamo su ljudi najtolerantniji, svjesni da postoji više vjera na svijetu i prihvataju svačiji izbor. Svaka čast. :) Ako ikad budem mijenjao sredinu to će vjerovatno biti Tuzla.

Meni je stvarno svejedno to što se Ferhadija srušila (kao da je srušen bilo koji vjerski objekat), ali mi nije svejedno zašto se srušila odnosno zašto je nekome to smetao. Takva klima je i danas ostala, a to je ono čega se plašim kad hodam ulicom, gledam vijesti, slušam komentare ... Znam da u BL ima jako pametnih ljudi, ali normalan odnos se jako teško stvara, a ludilo se lako širi, tako da shvatam i da su ti pametni ljudi jednostavno nemoćni.

Poslednji put menjao golden_brown dana 24 Jun 2010, 15:06, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 15:04 
Pripravnik
Pripravnik

ferdinand je napisao:
Osmanlija je napisao:
ferdinand je napisao:

Da, u pravu si: bolje da smo mi BL-učani sačuvali sve dobre muslimane i hrvate, nego što smo dopustili seljacima da uđu u ovaj grad i zatruju ga. :roll:

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 15:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Slazem se s golden_brown... Da je moj pokojni pradeda, plemeniti Konstantin Crnavcevic, gospodin starog kova, vjernik i covjek koji je volio svoje a postovao i pomagao tudje, jos ziv, on bi svisnuo od tuge! Sta uradise seljaci i krkani od njegovog rodnog grada. Bas kao sto je plemenita prabaka Emilija dozivila mozdani udar kad je saznala da nam je u komsiluku neki Glamocak sagradio kucu.

Sto se tice ocuvane crkve u Tuzli, svaka cast.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

golden_brown je napisao:
Takva klima je i danas ostala, a to je ono čega se plašim kad hodam ulicom, gledam vijesti, slušam komentare ... Znam da u BL ima jako pametnih ljudi, ali normalan odnos se jako teško stvara, a ludilo se lako širi, tako da shvatam i da su ti pametni ljudi jednostavno nemoćni.

Kada je neko u banjaluci na ulici napadnut zato sto je musliman?

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 18:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
golden_brown je napisao:
Porediti Tuzlu i Banja Luku je stvarno smiješno. Što se tiče BiH Tuzla ima trenutno najbolju raju, odnosno tamo su ljudi najtolerantniji, svjesni da postoji više vjera na svijetu i prihvataju svačiji izbor. Svaka čast
:pukeleft:
Riga mi se od ovih sa-x klišea.
Ni u sarajevu nije sršena crkva pa znamo kakav tretman imaju Srbi tamo.
Dok je recimo u Mostaru crkva srušena do temelja, a Srbi se u tom istom mostaru bolje osjećaju nego i u tuzli i u sarajevu.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 18:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
@Walker

jesu li ti iz Glamoca srusili Ferhadiju?

ne bi rekao da je Tuzla 100% otvorena po pitanju religije...znam osobe koji su skoro dozivjeli kamenovanje jer su pricali o hriscanstvu..

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
@Walker

jesu li ti iz Glamoca srusili Ferhadiju?

ne bi rekao da je Tuzla 100% otvorena po pitanju religije...znam osobe koji su skoro dozivjeli kamenovanje jer su pricali o hriscanstvu..

Pitanje je jesam li ja bio ozbiljan... :lol:
Inace me ne zanimaju ova medjureligijska trvenja, protivim se vandalskom rusenju svih objekata nebitno da li su religijski ili ne. Samo bih, ako smijem, primjetio da neki ljudi tvrde da je BL prije rata bila kulturni centar kolijevka umjetnosti, kulture i nauke, medjureligijske tolerancije, najrazvijeniji grad jugoistocne Evrope, a i sire, a sada 15 godina poslije je selo, zahvaljujuci ljudima sa strane. Ma nemoj.
Mislim da ljudi iz Glamoca nisu srusili Ferhadiju, to je uradila fina banjalucka gospoda.

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Walker je napisao:
Mislim da ljudi iz Glamoca nisu srusili Ferhadiju, to je uradila fina banjalucka gospoda.

Htio si reci Sarajevska gospoda koja su tad bila na vlasti u BL.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 24 Jun 2010, 22:01 
Pripravnik
Pripravnik

ferdinand je napisao:
Kada je neko u banjaluci na ulici napadnut zato sto je musliman?

Ne znam ferdinande, nisam policajac da imam takve podatke. Ako ti imas informaciju o tome kako je neki srbin napadnut u SA ili kako je neki musliman napadnut u BL ili kako je neki hrvat (ma mislim da smo skontali poentu...) podijeli je sa nama.

Da je mene neko pitao (a bas ce me pitati) nikad niko ne bi bio napadnut. Hvala zdravom razumu, meni su svi ljudi dragi i ne pravim nikakvu razliku ... Jedinu razliku koju pravim jeste ona po kvalitetima i vrlinama, a ne po normama "moj zemljak".

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 06:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Eto vidiš narod dobar a 4 godine tekla krv kao reka pitomom Bosnom.
Zdrav razum...?
Vereovao ili ne dok čovek sebe ne promeni iznutra nema boljitka i uvek će rasti korov negde u dnu srca i opet će manipulacija uspeti.
Kad bi SVI narodi ustali i rekli da vođu neće da slušaju i da ga u zatvor stave zbog raspirivanja mržnje tad bi se povod ugasio i pokazao razum naroda a ovako samo pojedinci bivaju a vetrometini zbog bunta prema nasilju.
Narod je povodljiv jer nema duhovnu zrelost i alav je, hoće tuđe.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 07:18 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
Zdrav razum...?

Mislio sam na moj zdrav razum ili svjetonazor koji me ne vuce u propast, a ne uopsteno.

Kod nas ljudi djele sve na "moj narod" i "moji ljudi", a ne na "budala" i "genije". Poenta je da u BL ima mnogo više normalnih ljudi, ali kad se pojavi nekakav incident onda se za njega prozivaju svi. To nije uredu. Ako je učinjeno zlo neka se BAR takve ideje osude verbalno, (sto upravo mi ovdje radimo) ... a to je najveci pomak.

Elem, to sto si ti napisao je super, ali nemoguce za realizaciju.

Vrh

PostPoslato: 25 Jun 2010, 10:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Walker je napisao:

Htio si reci Sarajevska gospoda koja su tad bila na vlasti u BL.

Da sarajevska gospoda zbunjena i prestrasena arhitekturom koju u svom selu do tada nije vidjela, niti je poznavala, odlucila je u strahu od nepoznatog da sravni BL sa zemljom i pretvori je u livadu po ugledu na onu s koje su dosli.
Ne znam gdje je rodjen Predrag Radic, ratni gradonacelnik BL, prilicno sam siguran da nije dosao iz Sarajeva 92. da bude gradonaclenik... Nije mi jasno, cim je neko iz SDS-a odmah je iz Sarajeva, a u BL su u toku rata svi bili u Green Peace-u.
Sto smo fini...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]