Dust je napisao:
A pagani? Zar pravoslavci (a i katolici, a bogami i muslimani) su bili pagani. Ostavili su paganstvo za hriscanstvo, jer su vjerovali da je to nesto bolje, pravednije etc. Zasto optuzivati muslimane Bosne zato sto su napustili hriscanstvo? Ostavili su ga jer su vjerovali da je islam nesto bolji, napredniji etc.
Da bi vama, prznicama, pubertetlijama i veliko Srbima srce bilo na mjestu, zasto ne prihvatite ponovo paganske Bogove? Pokazite se veliko ljudima, junacima dokazite muslimanima da ste od rijeci i kako treba da se radi?
pravoslavci i katolici su dobrovoljno presli na pravoslavlje i katolicizam sa mnogobostva! dok su pravoslavci i katolici na islam prelazili jer su na to bili primorani! sto je velika razlika... ne moze samo da je vidi onaj koji nece ili koji je slijep! zasto ti ne bi pitao svoje rodjake i starije od sebe ko su njihovi predci bili, pogledao malo u istoriju i sam sebi rekao: ja sam bio pravoslavac ili katolik a sad sam musliman! i onda sa tim nastavi da zivis...
Dzenita je napisao:
Ja nigdje ne nadjoh njegov komentar da je rekao do juce smo bili "srbi"niti ja to tako protumacih.
Prije bih rekla da je Mesa htio da kaze da su do juce bili nevjernici,pa bi da naprave nagli preokret,poslijeratni i da se ne sjecaju toga ko su bili juce.
Cak sta vise Mesa navodi stid zbog porijekla... Very Happy
Mozda je covjek i saznao svoje porijeklo i postidio se
mozda ne vidis da govori ono sto govori zato sto neces to da vidis da cujes i da shvatis i svaris! iz kog bi se razloga trebao stidjeti svojih predaka? zato sto nisu bili muslimani?
Dzenita je napisao:
Bila sam ranije mnogo ko,a danas sam musliman i ja sam "neko" Smile
evo ko govori o ljubavi, koliko se odavde moze protumaticiti mi koji smo sada pravoslavci tj uopste "neislamci" mi smo NIKO? tj ne treba da egzistiramo na planeti zar ne?
Dzenita je napisao:
...
A bibliju ne poricem i to je od istog Boga i tvoga i moga Smile
...
Toplo ti preporucujem,uzmi Kur`an i bibliju uporedjuj,trazi ....i vidjet ces da je to od istog Boga koji arapi nazivaju Allahom Wink kojeg i ja tako zovem sto u prevodu znaci Bog.
...
naravno da nemozes da poreknes bibliju jer je muhamedovo ucenje zasnovano na bibliji. zato su mozda(kazem mozda jer kuran nisam procitao) neki djelovi te dve knjige identicni ili govore slicno! potrazi takodje kako je nastao islam i ko je bio muhamed...