Citiraj:
Dana 2001-09-28 11:22, Hari_Haler je napisao:
Zanima me kako po tebi funkcionise reinkarnacija i koji je njen smisao.
Ja sam nesto o tome pisao u onom mom gore postu kad me je potpisalo kao Anonymousa.
Sve lose sto covjek uradi mora da
otplati, mora da takoreci
vrati. Kada umre ako je nekog za zivota ubio ili nesto drugo lose radio predoci mu se sav zivot i analizira se, ima neki mali sud za taj zivot. Onda mu se predoci da to moze da otplati (jer mora da otplati) na vise nacina. Evo cisto jedan primjer, kaze mu se da recimo do tog trenutka ima 1687 kaznenih poena, recimo 500 za ubistvo itd. i kaze mu se da ih mora nulirati i da bira da ako hoce da on pogine u tom zivotu onda ce mu se kazneni bodovi smanjiti za 500, ili moze da bira da dozivi saobracajnu u tridesetim godinama i to ce mu smanjiti odredjene bodove itd.
Poenta je da covjek dobrovoljno bira svoje otplate ali ne moze birati da ih nema jer zna da mora da ih otplati, zna da ako sad otplati manje kasnije ce morati vise; kao na faxu, ako preneses u narednu godinu teske ispite znas da ces ih kad tad morati poloziti. S tim da u evolutivnoj Skoli nema napustaja Skole, obavezali smo se da
idemo do kraja.
Citiraj:
Reinkarnacija, sve i da postoji ( sto ja ne vjerujem ), prakticno nema nikakav znacaj jer se mi ne sjecamo svojih prethodnih zivota
Cak i tada ima jako mnogo znacaja.
Podlozni smo Zakonu Uzroka i Posljedice, moramo poznjeti sve sto posijemo da bi se krug ispunio, da bismo bili cisti kao na pocetku s tim sto cemo tada imati mnogo duhovnog i zivotnog iskustva koje nismo imali prije ove Skole.
A to sto se ljudi ne sjecaju svojih proslih zivota je njihov i samo njihov problem. Covjek moze da se sjeti svojih proslih zivota ali kako to spada u domen ciste duhovnosti (a o tome cijelo vrijeme i pricamo) moze se sjetiti samo kroz duhovnu izgradnju. Dobro, imaju i neke hipnoze ali to ne bih preporucio, nivo i kvalitet takvog sjecanja na prosle zivote je mnogo manji od onoga postignutog kroz duhovnu izgradnju.
Sto se tice razloga zasto se ljudi po defaultu ne sjecaju svojih proslih zivota je vrlo jasan ako malo razmislis.
Nastao bi opsti haos na duhovnom, psihickom, mentalnom, umnom planu
svakog covjeka kad bi saznao da treba da pogine, da treba da mu se desi nesto lose, da je prije tog zivota ubio npr. 14 ljudi itd. Uopste ne bi mogao biti usmjeren na tekuci zivot i ne bi postigao ni dozivio mnoge lijepe stvari koje bi mogao da dozivi a koje sve spadaju u pozitivno duhovno napredovanje. Zato je najbolje sjecanja povratiti kroz duhovnost i upoznavanje samoga sebe (prvenstveno sa duhovne strane) jer su sva sjecanja u nama. Izbijace na vidjelo postepeno, onda kad osoba bude duhovno, psihicki, mentalno spremna za to.
Ljudima je ucinjena ogroma usluga time sto se ne sjecaju svojih proslih zivota.
Posto se bavim duhovnim radom do ovih stvari sam dosao iz raznih izvora koji su iz raznih dijelova svijeta iz raznih vremenskih perioda i iz raznih svetih spisa (iz raznih religija) kao i razgovora sa duhovnijim osobama od mene. A ako ovakvi mnogi razliciti izvori govore o skroz istom onda to ne ostavlja mnogo prostora da je ovo jedna velika izmisljotina.
Bas sad citam knjigu koju sam nedavno nabavio "Prica o Karmi", B.D.Benedikt - preporucio bih je za procitati. Ne radi se o teoretisanju o karmi vec je covjek napisao roman koji prati jednu osobu kroz cetiri zivota, njenu otplatu kao i analizu svakog zivota od strane duhovnih bica prije svakog novog zivota. Dakle tacan nacin funkcionisanja reinkarnacije onako kako sam ja iz mnogih izvora dosao do njega.
Citiraj:
Kazes da ne koristim Sadasnjost onako kako bi trebalo. A kako bi trebalo ?
Nisam ja rekao da ti ne koristis sadasnjost kako bi trebalo vec da ja
mislim da ti ne koristis sadasnjost kako bi trebalo, sto ostavlja prostor da nisam u pravu
Ja ti necu reci kako bi trebalo, to sam zakljuci. Uostalom, mozes i sam vidjeti iz svih mojih pisanja cemu ja dajem najveci znacaj.
Naravno, niko u sve ovo ne mora da vjeruje
Pozdrav