_Felix_Moses_ je napisao:
Nisam ja ljut na sve ovo, samo mi nije jasno kako odrasli ljudi, valjda skolovani, vjeruju u bajke. Hajde da vjerujete, svako vjeruje u nesto, al da pisete takve gluposti (ima izuzetaka) nije mi jasno ko je ovdje glup, a ko zaludjen.
PS Ako ne moze izmisliti zakon, zasto onda miloni ljudi postuju sve sto crkva (bilo cija) kaze da je bozija istina i pravilo? Zasto u Africi ne koriste kondome kad je puna side, zato sto se crkva protivi kondomima. Kako to da narod nema sta jesti a preve se crkve na svakom koraku?
E jebo ga ti sad... Sta ti je glupo u onom postu? Sta mu fali? Ko u sta vjeruje? Na sta si mislio, ne kontam. Sta mene briga sta papa govori. Ili bilo ko drugi. Ako imas svoj mozak, ne treba ti niko drugi da ti soli pamet.
Milioni ljudi postuju ono sto im crkva kaze jer su slijepi ili glupi, i zato sto crkva njima manipulise, koristi to. Mislim da u africi ne koriste kondome ne zato sto crkva ne da, nego zato sto ne znaju sta je to. Al i da crkva ima udjela u tome, kakve to veze ima sa bogom? Ima isto toliko veze kao i to sto guzonje vozaju BMWove a sirotinja opet gladuje. Crkva je organizacija, firma, ljudska tvorevina. Sve sto radi nema veze sa bogom vec sa ljudima koji su u toj organizaciji. Bilo bi fino da rade ono sto treba, a ne da manipulisu ljudima, al jebiga... doce i to vrijeme mozda.
Sto se mene tice, religijske ustanove su kroz vijekove vise stete napravile nego koristi.