banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 21:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 28 Avg 2001, 22:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Prorocanstvo nepoznatog njemackog monaha iz XVII vijeka:

Jednu sjajnu zemlju, zvanu Slavija, koja ce se nalaziti ili na jugu Evrope ili na Bliskom Istoku, pokusace mnogi da uniste. Ta ce zemlja pred kraj vremena biti jedna od najvaznijih i preko nje ce se lomiti mnoga koplja. Zbog te zemlje mnogi narodi ce ratovati, a narod koji naseljava tu zemlju bice u nekoliko navrata pred totalnim unistenjem. Stvorice se iz jednog strasnog rata a ponovo ce se roditi poslije jos veceg rata. Kada bude prosao taj rat iz koga ce se Slavija nanovo roditi, vodice je jedan kralj koji ce prvo biti najomrazeniji covjek a poslije ce ga svi toliko voljeti da ce mu, kad bude umro, svi kraljevi i carevi doci na poklonjenje.
Tu zemlju mnogi nece voljeti jer se zna da je u njoj Bog stvorio Adama i tu je, u davna vremena, bio Rajski vrt. Davo ce pokusati da tu zemlju unisti na vise nacina, ali nikada to nece biti uz pomoc oruzja! Uvijek ce koristiti zlato. Ljudi su tamo jako pohlepni i zbog zlata ce mnogo krvi biti proliveno. U toj zemlji vec su se dogodila dva najveca rata u davnoj proslosti i oba puta ti ljudi su prezivjeli. Neprijatelji koji ih budu napadali uvijek ce biti noseni na krilima orlova ali uvijek ce biti unisteni od strane krsta koji stiti tu zemlju.
Kad dode Posljednje vrijeme, i kada svi narodi budu ratovali jedan protiv drugog, u tu zemlju spustice se sa neba Boziji hram. Od tada ce ta zemlja biti najpostovanija na svijetu zato sto ce u njoj zivjeti sam Bog. To ce pokusavati da kaze Djevica ali niko je nece slusati jer ce u to vrijeme biti okupirani borbom za vlast...

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 2001-08-28 23:22 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2001, 10:19 
Zdravo Vader
Negdje si spomenuo Sveto pismo i rekao da se sada o tome ne moze pricati.Mozda se ipak predomislis jer to strasno zanima a ovdje gdje sam nemam sanse da dodjem do njega.Bilo bi mi drago kada bi nesto o tome napisao.
Hvala

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2001, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-08-29 11:19, Anonymous je napisao:
Zdravo Vader
Negdje si spomenuo Sveto pismo i rekao da se sada o tome ne moze pricati.Mozda se ipak predomislis

Predomislio sam se, ustvari nisam se toliko predomislio koliko sam saznao da smijem neke stvari objelodaniti a to bih rado i ucinio.
Imao bih ja o ovome mnogo toga reci i vjerujem da ce biti posebno zanimljivo za Banjalucane zbog duhovnog znacaja kog Banjaluka ima. Sveto Pismo vrvi o prorocanstvima o ovim nasim podrucjima u ovim godinama.
Sveto Pismo govori o raspadu Jugoslavije, ratu u Bosni, tacnom vremenskom intervalu koje je imala Jugoslavija za vrijeme rata u Bosni i o mnogo cemu drugom.
Pisacu u skladu sa slobodnim vremenom kog budem imao, zainteresovanoscu i nekim drugim faktorima.
Za pocetak neka stoji ova tema i neka malo nju prezvacemo pa cu odluciti da li pisati dalje o tome.
I u prorocanstvu iz ove teme pise zasto su se desavale mnoge gungule na ovim nasim podrucjima: " Tu zemlju mnogi nece voljeti jer..."

P.S. Najtoplije bih te zamolio da se registrujes, ima previse anonymousa i zbog toga forum jako lose izgleda i veoma je tesko diskutovati sa anonymousima pa sam napisao i sugestiju da se registracija postavi za obaveznu na http://forum.blic.net/viewtopic.php?topic=155&forum=3&0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2001, 13:10 
Drago mi je sto si se predomislio. :smile:
Sto se registracije tice vec sam ti gore odgovorila.
Pozdrav anonimna

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2001, 14:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Avg 2001, 01:00
Nadam se da ces imati vremena da pises o Svetom pismo i drugim proprocanstvima,tema je zanimljiva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Avg 2001, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Anonimna ja bih mnogo volio da se ti registrujes, mnogo mi je nezgodno razgovarati sa anonimnim, mnogo je bolje da imas neko ime (ovo uci i duhovnost). Ja nisam imao loseg iskustva sa privatnim porukama. Hajde ovako, ti se registruj pa ako vremenom budes imala bas velikih problema sa privatnim porukama ti se onda vrati na anonimnu, jel moze? Nece nista da boli. Zaista mi je lakse razgovarati sa osobama koje imaju neko ime. Ako sad dodje neka druga anonimna zenska osoba i pita me nesto ja necu znati da li si to ti, mozda to nekome nije vazno ali meni jeste. Ja sam cak bio donio odluku da sa anonimnima na ovako interesantnim temama ne razgovaram ali iz najboljih namjera, da vas potaknem da se registrujete jer ovaj forum izgleda jako lose sa ovoliko anonymousa. Pozdrav anonimnoj :smile:

glorija,

Da li tebe interesuje i samo Sveto Pismo sa svim sta ono predstavlja i sta u njemu ima ili samo prorocanstva u njemu?

Pa hajde ljudi neka neko kaze nesto povodom ovog prorocansta, neko svoje vidjenje o cemu se tu govori. Ovo je samo vrh ledenog brijega.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 08:49 
Prvenstveno me interesuje sadrzaj Svetog Pisma. Sto se prorocanstva tice (kao ovog gore)i to me zanima.Znas, neki kazu da se ovo kod nas nije moralo desiti ali mozda je bas sve moralo tako biti.Mozda tu nadjemo odgovor na to ali i na mnoga druga pitanja.
Ne znam sta da kazem na ovo prorocastvo gore.Puno toga se uistinu desilo. Neke stvari nije spomenuo kao to da ce nas kralj poslije smrti ponovo biti strasno omrzen.Da smo pohlepni to je tacno ali zadnje recenice me zbunjuju.
"Kada dodje poslednje vrijeme..."
Odnosili se to na ovaj nas rat i na navodnu pojavu Djevice u Medjugorju ili nam to tek predstoji.
pozdrav Gloria

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 08:51 
Voajer
Voajer

Oprosti Vader,desilo mi se isto sto i tebi.
Ovo je napisala Gloria.
Cao

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 09:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vader,Vader sva prorocanstva manje vise grijese,kao primjer uzimam 18.08.99.
Bilo je pomracenje sunca i tada su svi oni
koi se bave prevodjenjem i tumacenjem zapisa i prorocanstava koje je iza sebe ostavio
Nostradamus dace taj dan biti koban za zemlju.I sta se desilo ujo vuk magarca.Samo su od muhe pokusavali da naprave medvjeda.
Kao i ono prorocanstvo koje kaze dace srba ostati toliko dace moci svi da stanu pod jednu krusku,samo lazi i gluposti.
Mani se toga bice ti bolje u zivotu,jer kose bavi prorocanstvima i carkama najebe kod boga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

gloria,

Citiraj:
Znas, neki kazu da se ovo kod nas nije moralo desiti ali mozda je bas sve moralo tako biti

Moralo je biti, sve je opisano u Svetom Pismu na mnogo mjesta i to rusi svaku slucajnost bilo cega. Da napomenem sledece, u globalu, u grubim crtam, moralo je biti kako je bilo (rat, raspad Jugoslavije, sankcije i mnogo drugog) ali na neke stvari smo mogli sami upravljati, recimo da je bilo uradjeno sto je trebalo da bude uradjeno rat bi mnogo bolje zavrsio po Srbe i sad bi Srbi mnogo bolje zivjeli (ekonomski i u svakom pogledu), mislim da bi sad standard bio na nivou najjacih zapadnih zemalja.

Citiraj:
Neke stvari nije spomenuo kao to da ce nas kralj poslije smrti ponovo biti strasno omrzen

Naravno da mnoge stvari nisu pomenute ali najbitnije jesu i slazu se sa prorocanstvima iz Svetog Pisma a sto se tice toga da je kralj omrazen...pa kako od koga.

Sto se tice ovog prorocanstva jedina recenica koja mi je totalno nerazumljiva je zadnja pa tu ne mogu da dajem nikakve komentare.

Kako ti se desilo da te potpise kao anonimnu, da li ti se desilo bas isto kao i meni?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 11:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-08-30 10:54, MUAMER je napisao:
Vader,Vader sva prorocanstva manje vise grijese

Ova ne grijese, ima ih suvise mnogo koja govore o istom a daleko od toga da su protiv Boga jer su iz Svetog Pisma. Ima ih i koja nisu iz Svetog Pisma a govore o istom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 11:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kao naprimjer prijatelju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 22:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-08-30 10:54, MUAMER je napisao:
kao primjer uzimam 18.08.99.
Bilo je pomracenje sunca i tada su svi oni
koi se bave prevodjenjem i tumacenjem zapisa i prorocanstava koje je iza sebe ostavio
Nostradamus dace taj dan biti koban za zemlju.I sta se desilo ujo vuk magarca.

Normalno da je uj'o vuk magarca kad Sveto Pismo lijepo kaze:
"Ne ucite se putu kojim idu narodi, i od znaka nebeskih ne plasite se, jer se od njih plase narodi." (prorok Jeremija 10,2)

Od tih mracnih prorocanstava povodom tog pomracenja Sunca su se mnogi uplasili kao sto i ovde prorok kaze ("...jer se od njih plase narodi...") ali da su citali i poznavali Sveto Pismo ne bi se bojali :smile:

A sto se tice prorocanstava, za pocetak neka stoji ovo u ovoj temi, a Biblijskih ima mnogo i razumjeli bi se tek kad bih ih sto vise iznio zbog potpunije slike. Tesko bi se razumjeli kad bih pokazao tek djelice a nemam bas ni mnogo vremena. Ali polako, pisacu.

Ima li ovde onih koje to interesuje i imate li Sveto Pismo jer je ljepse da sami mozete provjeriti ono sto bih pisao da ne ispadne da nesto izmisljam?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Avg 2001, 22:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sjetih se jos neceg interesantnog vezano za ovo potpuno pomracenje sunca iz 1999.
Koliko se sjecam, a sjecam se, ovo pomracenje je bilo bas oko podne a Sveto Pismo kaze:

"I u onaj dan, govori JHVH, ucinicu da sunce zadje u podne, i pomracicu zemlju za bijela dana" (prorok Amos 8,9)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2001, 09:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Eno ga de nemoj molim te nevolim takve gluposti.Meni je ciganka rekla dacu zivjeti
25 godina,a ja sad mora dasam vampir.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2001, 09:59 
Voajer
Voajer

[quote]
Dana 2001-08-30 11:07, Vader je napisao:
Naravno da mnoge stvari nisu pomenute ali najbitnije jesu i slazu se sa prorocanstvima iz Svetog Pisma a sto se tice toga da je kralj omrazen...pa kako od koga.

Kod mene nije.

Kako ti se desilo da te potpise kao anonimnu, da li ti se desilo bas isto kao i meni?

Ne znam.Dok sam ti odgovarala morala sam se dva puta vratiti na temu da vidim sta si napisao a onda se i sef pojavio. :smile:
Znam da mi se vise nece desiti jer od sada cu ovako odgovarati.

Sveto Pismo nemam ali ne vjerujem da bi ti nesto izmisljao jer to nisu stvari sa kojima se covjek moze zezati.
Pozdrav Gloria

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Avg 2001, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-08-31 10:59, gloria je napisao:
Kod mene nije.

Nije ni kod mene :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Sep 2001, 23:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo od mene malo Jugoslavije u Svetom Pismu.

"U onaj cu dan uciniti da glavari Judini budu kao ognjiste u drvima i kao luc zapaljen u snopovima, te ce prozdrijeti i nadesno i nalijevo sve narode unaokolo, a Jerusalim ce jos ostati na svom mjestu, u Jerusalimu" (prorok Zaharija 12,6)

Prisjetite se kako je izgledao grb bivse Jugoslavije pa opet procitajte ovaj stih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2001, 08:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ovaj je prolupo nacisto!!!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Sep 2001, 09:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Posto sam ove stvari postavio na vise foruma na jednom od njih se povela vrlo interesantna rasprava pri cemu su ljudi potvrdjivali moja prorocanstva nekim drugim prorocanstvima koja govore o istom.
Predlazem da svi oni koje ovo zaista interesuje pogledaju tu diskusiju. Odmah da kazem da ne previdite, taj topic ima dve strane, u pocetku je islo odlicno dok se nisu pojavili neki koji su htjeli skrenuti sa teme i "minirati" topic (kao ovde MUAMER) ali kasnije se to vratilo na normalu pa procitajte do kraja, ima vrlo interesantnih stvari.
Na kraju je ta tema glupim objasnjenjem zatvorene jer se gazdama nije svidjelo da se o tome pise. To je dok je bila otvorena bila najinteresantnija i najaktuelnija tema. Posto je tema tamo zatvorena predlazem da onu raspravu nastavimo ovde sa onima koje to zaista interesuje. Sve komentare iznesite ovde.
Link je:

http://www.monitor.hr/cgi-bin/ubb2/ulti ... 6&t=000700

MUAMER,

Ja sam znao da ti ali i vjerovatno mnogi u onom stihu necete vidjeti nista i ja te sa jedne strane razumijem. Radi se o tome da se o ovome zaista moze mnogo pisati i moze se dobro sagledati tek kad se objasne mnoge stvari a kad se pokaze neki djelic onda se to zaista ne moze vidjeti pa te ne krivim jer nemas kompletnu sliku. To sam rekao i na onom forumu ciji sam link ovde dao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 64 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]