banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 17 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Avg 2004, 20:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 18:16
Posto vidim da postoji isti topik ali o crnoj magiji koja podrazumjeva sotonizam, to zelim istaknuti bijelu magiju, ili magiju koja ima opravdanje pri Bogu, jer sluzi u dobre svrhe.
Samo cu I ponoviti, da je magija nista drugo do jacina vjere u ispaunjavanju zelja I da to mogu ciniti ljudi kojima je Bog naklonjen iz razloga sto zive zivotom onako kako bog to zahtjeva, taj zivot samo da kazem ima podosta kontradiktornosti sa uobicajenim prosjecnim danasnjim covjekom., ako se covjekom moze I nazivati .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Avg 2004, 20:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Реч магија нема ништа заједничко са Богом. Ако се чуда дешавају у славу Божју, онда то није магија, него - милост Божја. Мало прста на челу не би шкодило, зар не? :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 10:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 08:09
Citiraj:
Maran Ata Poslao: 19.08.2004. 21:39 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Реч магија нема ништа заједничко са Богом. Ако се чуда дешавају у славу Божју, онда то није магија, него - милост Божја. Мало прста на челу не би шкодило, зар не?

ko sto rekoh ti znas sta je bozije a sta satanisticko?
Koji kur... onda radis ovdje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 10:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pentalpha
Posto vidim da postoji isti topik ali o crnoj magiji koja podrazumjeva sotonizam, to zelim istaknuti bijelu magiju, ili magiju koja ima opravdanje pri Bogu, jer sluzi u dobre svrhe.
Samo cu I ponoviti, da je magija nista drugo do jacina vjere u ispaunjavanju zelja I da to mogu ciniti ljudi kojima je Bog naklonjen iz razloga sto zive zivotom onako kako bog to zahtjeva, taj zivot samo da kazem ima podosta kontradiktornosti sa uobicajenim prosjecnim danasnjim covjekom., ako se covjekom moze I nazivati .

Djelomicno si u pravu.
Tj. slazem se sa tobom u nekim stvarima koje si rekao.

No, magija je mogucnost promjene vlastite ili objaktivne stvarnosti u svoju ili neciju korist.
Ne postoji nesto kao bijela ili crna ili siva ili... vec magija u cijelini. Magija u rukama maga je cijelina univerzuma koja savrseno odgovara njegovj stvarnosti koju odrazava centar zivota kao i on sam.
pricice o magiji u bojama, je samo pricica onih koji nemaju pojma o ispoljavanju stvarnosti na ovom nivou.
No, medjutim, postoje ljudi koji to razumijevanje ispoljavaju na pozitivan ili negativan nacin, tj. ono sto ljudksi rod podrazumijeva na pozitivan i negativna nacin.
Sustinski ne postoji ni zlo ni dobro, vec objektivna stvarnost koja funkcionise na svim nivoima isto.
No ta objektivna stvarnost se moze biti izopacena zbog frekvencija ravni na kojoj se nalazi.

Trece, ili ko zna koje...
Vibracija po imenu bog, nema pojma o bilo kakvim vidovima magije, vec samo o prvobitnoj namjeri, tj. vibraciji.
Svi vasi bogovi kojima se klanjate, nekim ljudima na ovoj planeti nisu ni do koljena, a kamoli nekim drugim vibrama u univerzalnom tkanju.
ne posotji nesto sto se zove bozije ili djavolovo, ima samo kokoski koje to smatraju tako, a nikakve dokaze za to nemaju.
Naravno mislm na konkretne dokae, a ne neke rukotvorine slicnih im licinki koje su napisale tzv. svete knjige i slicne bogomoljke.

Le Olam Amen

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Avg 2004, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nosferatu je napisao:
Citiraj:
Maran Ata Poslao: 19.08.2004. 21:39 Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Реч магија нема ништа заједничко са Богом. Ако се чуда дешавају у славу Божју, онда то није магија, него - милост Божја. Мало прста на челу не би шкодило, зар не?

ko sto rekoh ti znas sta je bozije a sta satanisticko?
Koji kur... onda radis ovdje?

Свако је подложан преварама, само је питање у којој мери. Моје присуство овде има за циљ, поред осталог, да онима који су преварени на то и укажем. Можда си и ти један од тих... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2004, 08:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sreco moja, kada bi me sreo, prevario bi se istog trena.
Ja sam za takve kao ti vuk u ovcijem ruhu. Obozavam vas ali kao hranu a ne kao nesto za sto se predstavljate, a ni svrha ovog nije da se unistavaji dobre teme pricajuci sa tobom.
Srecom, po tebe. .... :(

Nego, zanima me Pentalpha, jesi li ti nesto probao sa magijom ili je i tvoja prica samo pricam ti pricu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Бррррр... умало да се укаким од страха... :lol:

Магијом се баве безбожници. Тиме ти је и одговорено. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 14:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2004, 17:24
BULLSHIT
KAKVA MAGIJA LJUDI.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 18:26 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 19:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pozdrav Micelijus.

Ne znam da li te zanima da ti kazem ono sto zelis cuti ili te zanima prava istina?
Ali, kako bilo....
... prvo da ti kazem laz... :)
... ljudi vjeruju vecinom u lazi, sto se tice puta, ili licne vjere. Stoga vecini na ovo pitanje, odgovorio ovako:
Da nisam mislio na prave bogove vec na paganizam, i da su bogovi ili ti bog vrhunac onog sto jeste. I da je bog koji ljudi postuju onaj koji je kreirao univerzum, kao i da dobri stari bog, je vrhunac izrazavanja.
Nadam se da shvatas.

... a odgovr koji bi ti mogao dati iz svog razumjevanja situacije u kojoj je ljudski rod nalazi bi bio ovakav:(malo poduzi, zato imaj malo strpljenja, a i ako nesto sto napisem nije dovoljno razumljivo pitaj)
Svako bice koje je vise na razini evolitivne tacke ili vibracije i koje na neki nacin se nalazi u sveukupnoj svesti, moze ako to zeli ili ima dopustenje da se nizima od sebe predstavi kao bog. IMa puno pravo na to. Bilo koji andjeo ili arhandjeo moze radi poboljsanja evolutivne razine covjeka da se predstavi kao vrhunsko bice.
Stoga u ovom svijetlu, bi mogli reci da je Mojsije dobio zapovesti od bica koje je na visoj evolutivnoj razini ali ne i Bog. (ne volim previse ovu rijec jer vece citave kncepte za sebe, ali... )
Zasto, iz jednog prostog razloga, zato sto vibracija, ili svest Onoga koji Jeste nije u suprotnosti od svesti ostvarenog bica. Zbog toga to bice ima dopustenje od same Kreacije da se predstavi kako zeli.
Nadam se da je razumljivo.
Sto se tice mocnosti ljudi. Ljudi jesu mocni, ali tek nakon saznanja svoje prirode, do tada su samo hrana za vise i nize evolutivne ravni. Manje je poznato iako je Kabala nesto o tome govorila, da se arhandjeli hrane sa svescu ljudi, kao i da se mjesec inize organske jedinke hrane nasom energijom koja se stvara raspadanjem ili njenim izbacivanjem.
Pre Vrhunskog Bica postoji bice koje je staro skoro kao sami Vrhovni, ne mogu se sjetiti kako ga kabala naziva. E to bice se hrani, oprosti mi na koristenju ove rijeci ali nemam bolje, svescu probudjenih ljudi. Ma sta to znacilo. :)
Nize od tog bica i arhandjela, postoje astralna i mentalna bica koja koriste energiju isvest koju mi na nesvestan nacin izbacujemo. Ali, svatko ko je na visom stepenu razvija zna kako da se toga oslobodi, ostale zalim.
Nemoj misliti nakon ovoga da nemam emocija, imam ali im ne dopustam da me iskoristavaju. :)
Sada mozda je bolje za shvatiti sta sam mislio da su bogovi kojima se ljudi najcesce mole i postuju nekima do koljena.
Sto se tice da li sam zensko ili musko. Pa imam musko tijelo. Iako sam u nekim inkarnacijama bio zensko.
Ono sto sam rekao Maran Ati, nije tebi namjenjeno, ali....
.... Ne robujem hriscanskim, hindi, ili bilo kojim drugim religijama tako da unutar njih ne mogu da svrstam ovo sto kazem.
Stoga, ovo navedeno o vukovima u ovcijem ruhu je skroz drugog konteksa od onog koji si napisao.
... teze mi je to objasniti na jezik poznat siroj masli....
... ali, .... ljudi vecinom bjeze u krda, radi osjecaja sigurnosti, zastite, i slih drugih nizih poriva. Ove sualegorija na te ljude. Postoje ljudi koji se ni na bilo koji nacin ne izdvajaju iz okoline i oni "lice" na "ovce" ali to nisu. Vec su zveri sakrivene iza ovcije koze, radi lakseg skrivanja od gomile.
Takvim ljudima ne mozes da prodas nista od onoga sto se prodaje na pijaci ovog kokosinjca. Jer ti ljudi imaju autenticno saznanje o Stvarnosti.
Recimo Oslobodjeni ovdje na forumu je jedan kojeg bi mogao svrstati u njih, kao i Androgina, (za njega nisam siguran, ali ono sto sam procitao izgleda mi tako, ali isto vazi i za Oslobodjenog i ostal ekoje cu nabrojati), pa Nacitana, mozda Zivota... dalje ne mogu da sjetim. Vader ima mogucnost, ali ko zna hoce li je iskoristiti, mogao bi tebe ubrojati u mogucnosti, ahron isto...
da dalje ne nabrajam a i nisam siguran jeli tko ostao.
Zver u ovcijem, a ponekad se o\koristi i izraz ljudskom ruhu, oznacave te pojedince koji koriste ono sto im je dato Stvaranjem.
Nadam se da si razumio, ako ne icicemo dalje. ....

Da zavrsim siroko je polje Stvaraoca. Nesagledivo, a u njemu te ocekuju razna cuda, iznenadjenja, kao i padovi, zlo (ono sto ljudi pod tim podrazumevaju) i slicno. Mi 5 % toga ne znamo. I bolje je da je tako.
Medju krogovima Znalaca kruzi jedna zanimljiva konstatacija, za Budu i Krista, to je da su idioti sto su iznjeli takvo znanje pred ljude. Ali saosecanje koje su oni imali ne moze da se prosudi. Ova rec: Idioti, nije negativna vec vise kao: "Sto im je to trebalo?" Ljudski rod jos nije na evoluciji koja bi mogla shvatiti sta su oni dali. A dali su samog Stvaraoca. Zrtvovali najsvetije.... i da dalje ne pricam. :)
Zato nemoj ovo shvatiti negativno. Te ljude (Isusa I Budu) smatraju Znalci visokim usama kako bi mi rekli i nimalo na njih ne gledaju sa nipodistavanjem.

Nadam se da si nesto skuzio, iz ovog sto sam napisao.
I nadam se da cemo imati finu diskusiju.
Pozdrav svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Pitanje je ko zna prvo kako da razluci sta je objektivna istina a sta je subjektivna istina.
Mislimi da je problem u nedovljnom objektiviziranju stvarnosti. Ako je to temelj ljudskog problema onda vecina nije ni sposobna da zna objektivnu istinu kao ni da je nasluciju. Sva njihova objektivnost je samo subjektivni dozivljaj koji se temelji na predubjedjenjima.

Citiraj:
Zasto, iz jednog prostog razloga, zato sto vibracija, ili svest Onoga koji Jeste nije u suprotnosti od svesti ostvarenog bica. Zbog toga to bice ima dopustenje od same Kreacije da se predstavi kako zeli.

U trenutku budjenja se shvati kako ne postoji razlika. Kao i to da si cijelo vrijeme upucivao molitve samom sebi.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 11:07 
Limitiranost na sest (ili vise cula) i 3 dimenzije prostora odredjuje ponasanje ljudi. Sve ostalo sto se naziva 'magijom' je djelovanje van tih granica i tu nema niceg carobnog, samo malo prosirujemo.... nekada je vatra, pa barut, pa... pa ?... bilo carobno...

Razlike su u uvjerenjima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Avg 2004, 11:08 
Bog je jedan.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2004, 12:40 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Bog je u nama i mi u njemu.
Ko ne postuje sebe,ne postuje ni Boga.
Ko nema ponosa,vredja Boga.
Ko postavlja sebi autoritete,vredja Boga.
Ko ima samilosti prema slabima koji jadikuju nad sobom,vredja Boga.
Ja sam Bog,ja sam iznad svega,ko ovo zna niko se nikada nece ispreciti na put njegove volje!
Ja sam izabran od boga i ne moze mi se nista ispreciti na putu da predjem bezdan,jer sam ja iznad svih i stavljam svoju volju iznad svega!
Ja sam ponosan na sebe i ne zelim da bude drugacije.
Ja ne priznajem nikakve autoritete,ne plase me nikakva bozanstva jer ono sto je u meni jace je od svega dosad stvorenog u bilo kom obliku.
Ko god zeli da dosegne znanje ja cu ga uputiti,jer imajuci zelju on ima skoro sve,ko ne vidi i ne cuje,ko tuguje i pati,on nije za nas,on je crv koji ce biti zgazen.
Samo budala pati i tuguje,samo se budala plasi smrti i bogova.

Sad vi shvatite ovo kako hocete,ali to je moja volja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Avg 2004, 13:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bog je u nama i mi u njemu.

Само ако си се крстио и у опште препознао Бога Творца.

Ko ne postuje sebe,ne postuje ni Boga.

Није лоше...

Ko nema ponosa,vredja Boga.

Бог се поноситима супроставља. (1 Пет. 5,5)

Ko postavlja sebi autoritete,vredja Boga.

Ауторитете поставља Бог.

Ko ima samilosti prema slabima koji jadikuju nad sobom,vredja Boga.

Има много врста слабих, и Бог нас учи да мудемо милосрдни. Они који оплакују сами себе су - лицемери. Добро си рекао. :)

Ja sam Bog,ja sam iznad svega,ko ovo zna niko se nikada nece ispreciti na put njegove volje!
Ja sam izabran od boga i ne moze mi se nista ispreciti na putu da predjem bezdan,jer sam ja iznad svih i stavljam svoju volju iznad svega!
Ja sam ponosan na sebe i ne zelim da bude drugacije.
Ja ne priznajem nikakve autoritete,ne plase me nikakva bozanstva jer ono sto je u meni jace je od svega dosad stvorenog u bilo kom obliku.
Ko god zeli da dosegne znanje ja cu ga uputiti,jer imajuci zelju on ima skoro sve,ko ne vidi i ne cuje,ko tuguje i pati,on nije za nas,on je crv koji ce biti zgazen.
Samo budala pati i tuguje,samo se budala plasi smrti i bogova.
Sad vi shvatite ovo kako hocete,ali to je moja volja!

Ово је чисто безбожништво. Тако је и Сатана исто хтео да буде "изнад свега". :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Avg 2004, 09:13 
slazem se ... :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Okt 2004, 10:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

progression je napisao: