banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 21:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Jul 2005, 07:44 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 19 Jan 2004, 00:16
da li je istina da je hriscanstvo starije 500 godina od Islama??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2005, 08:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
islam je mnogo stariji
hriscanstvo i islam su isto

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2005, 12:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
jebač šehida je napisao:

Odprilike, da. Islam počeo mislim 632 godine, hrišćanstvo negdje oko 50 A.D. Za mene, nije važno svakako jer ja sam ateista :D

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2005, 19:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Grigorii Rasputin je napisao:
jebač šehida je napisao:

Odprilike, da. Islam počeo mislim 632 godine, hrišćanstvo negdje oko 50 A.D. Za mene, nije važno svakako jer ja sam ateista :D

mislim da je 622ga

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2005, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
jhbx je napisao:
islam je mnogo stariji
hriscanstvo i islam su isto

vi ste bebe sa cuclom u odnosu na budizam ili tao te jing
ucite jos :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 17:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jul 2005, 17:52
Ovako , koliko znam ISLAM znači život po božjoj volji i vjerovanje u jednog boga i po samom kuranu islam ima korjen u bibliji, dakle u samom postanju i mojsijevim knjigama. Hriščanstvo je već trojstvo i nastalo je kasnije, a to što Muhamed se pojavio nije pojava islama, već samo arapska riječ za ono što je već bilo. Dakle objava arapima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Muslimani postoje od kad postoji svijet. Prvi covjek na svijetu je bio Adem alejhi selam. On je bio musliman, njegova zena je bila Hava i ona je bila muslimanka.

Meni su govorili da sam provokator na ovom forumu, a ja sad pitam moderatora, kako je moguce da osoba koja je otvorila ovu temu ima ovaj nick i jos uvijek nije banovana?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 23:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2004, 15:19
naravno da je istina da je HRISCANSTVO starije od tzv. islama najmanje 500 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 23:51 
Pripravnik
Pripravnik

sindikalac je napisao:
naravno da je istina da je HRISCANSTVO starije od tzv. islama najmanje 500 godina.

Inace, kakve ima veze koja je vjera starija. Zar nije isplatnije malo pogledati koja je ispravina?

Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:

Један потурица више, али где има за једног има и за другог.

СРЕБРЕНИЦА 2010

Sad te stvarno nisam razumio... malo slabije razumijem ruski, nisam odavno bio u Ceceniji. Mozes mi to prevesti?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 00:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2004, 01:39
@bosnjak061-vezano za tvog druga Nikolu sto se preobratio u islam, reci mi jel' sad to nas treba da impresionira :-? ...mislim ovde u Banjaluci imas koliko hoces slucajeva u kojima su se muslimani preobratili u pravoslavlje i ?!Ne vidim u tome nista interesantno, niti simptomaticno...to su samo primjeri labilnih licnosti...
Nego da te pitam (mada pretpostavljam da su te mnogi vec to pitali), kako ti kao jedan, u nedostatku bolje rijeci, zadrti musliman gledas na cinjenicu da je neko od tvojih predaka bio Srbin koji se iz ko zna sad kog razloga poturcio?Nije provokacija, ozbiljno te pitam.
To me je uvijek intrigiralo...a i cinjenica da vi muslimani nekako oduvijek (znaci i prije ovog rata) "vise" mrzite nas Srbe od Hrvata, a vodite (vecinom) porijeklo od Srba...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 20:57 
Pripravnik
Pripravnik

dasha je napisao:
@bosnjak061-vezano za tvog druga Nikolu sto se preobratio u islam, reci mi jel' sad to nas treba da impresionira :-? ...mislim ovde u Banjaluci imas koliko hoces slucajeva u kojima su se muslimani preobratili u pravoslavlje i ?!Ne vidim u tome nista interesantno, niti simptomaticno...to su samo primjeri labilnih licnosti...
Nego da te pitam (mada pretpostavljam da su te mnogi vec to pitali), kako ti kao jedan, u nedostatku bolje rijeci, zadrti musliman gledas na cinjenicu da je neko od tvojih predaka bio Srbin koji se iz ko zna sad kog razloga poturcio?Nije provokacija, ozbiljno te pitam.
To me je uvijek intrigiralo...a i cinjenica da vi muslimani nekako oduvijek (znaci i prije ovog rata) "vise" mrzite nas Srbe od Hrvata, a vodite (vecinom) porijeklo od Srba...

Hvala na pitanju, jako cijenim kad neko pita bez provokacija. Naime da ti kazem, moji preci nikad nisu bili Srbi. U Bosni je zivio jedan narod, Bosnjaci, i prije dolazka Osmanlija. Oni su inace religijski bili bogumili, nisu bili pravoslavci. Inace, dokazati ti mogu na desetine historijskih cinjenica da u Bosni nije niko se zvao Srbinom sve do dolaska Austrougarske. Svi u Bosni su sebe zvali Bosnjaci i bogumili i pravoslavci i katolici, apsolutno svi. Poslije cu ti postati nekoliko pjesama u originalnoj verziji i danas cuvanih u muzejima koji dokazuju da su se Srbima i Hrvatima u Bosni poceli nazivati nakon uticaja i polarizacija iz Zagreba i Beograda tek sredinom il krajem 19. stoljeca. Sta mislis zasto je vojska republike Srpske 1992. godine u Sarajevu prvo zapalila Gazihusrefbegovu biblioteku? (Biblioteku koja je tad imala najvise naslova na Balkanu)

A, istina je da je bilo Srba koji su presli na Islam, pogotovo na teritoriju danasnje Srbije i Makedonije. Medjutim svi su na Islam prelazili dobrovoljni a nikako silom kao sto neki srpski historicori danas to prikazuju. Dokaz za ovo su stotine pravoslavnih crkvi izgradjenih u Bosni za vrijeme Osmanske vladavine. Mogu ti nabrojati ako zelis neke pravoslavne crkve sagradjene u vrijeme Osmanske okupacije a vise od stotinu ih je samo u Bosni u tom periodu sagradjeno.

Za mene je to samo dokaz da je Islam prava vjera. Inace, zasto bi toliko ljudi u Bosni preslo na Islam. A, inace poslije propasti Osmanskog carstva protjerani su milioni muslimana iz Srbije a na stotine hiljada ubijeni u Srbiji. U Turskoj danas postoji nekoliko sela u kojim se i dan danas govori cisti Bosnasnki jezik. Ti ljudi su i u vrijeme dok je bila Jugoslavija svoj jezik zvali Bosnanski, iako je krajem Austrougarske vladavine taj naziv "Bosanski jezik" bio zabranjen, oni su u Turskoj nastavili svoj zvati Bosanski.

Imas li jos kakvih pitanja. Inace, pohvaljujem te jer ne provociras za razliku mnogo srba ovdje. Ja nisam neki profesor il sta ja znam, po zanimanju sam nesto kao trgovac, amaterski se bavim statistikom a volim proucavati religiju i historiju. Pucaj sa pitanjima, cujemo se!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 22:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

To cija je religija "bolja" tvoja ili moja je pitanje koje ce zauvijek ostati neodgovoreno. Koja je starija to govore istorijske cinjenice.
Kazes tvoji ne vuku porijeklo od Srba?OK, ako ti tako kazes, ali bez izvrtanja cinjenica molim...mislim u skoli (dakle pre rata) su nas ucili da su muslimani sa ovih prostora u velikoj vecini poturceni Srbi ili Hrvati-zavisno od regije. Licno smatram da je svaka osoba koja dobrovoljno mjenja religiju tj. odrice se svoje labilna osoba/slab karakter pa stoga u tome ne vidim nista pohvalno. S druge strane htio ti to ili ne, moras priznati da je odredjen broj tih Srba silom poturcen, o tome je u krajnjem slucaju pisao i sam Mesa Selimovic (musliman :wink: ).
Jos uvijek mi nisi odgovorio odakle ta specificna mrznja vas muslimana prema nama Srbima?I molim te da to ne vezujes za ovaj rat, jer ta mrznja se ispoljila jos u II svjetskom ratu a i prije...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 22:43 
Pripravnik
Pripravnik

dasha je napisao:
To cija je religija "bolja" tvoja ili moja je pitanje koje ce zauvijek ostati neodgovoreno. Koja je starija to govore istorijske cinjenice.
Kazes tvoji ne vuku porijeklo od Srba?OK, ako ti tako kazes, ali bez izvrtanja cinjenica molim...mislim u skoli (dakle pre rata) su nas ucili da su muslimani sa ovih prostora u velikoj vecini poturceni Srbi ili Hrvati-zavisno od regije. Licno smatram da je svaka osoba koja dobrovoljno mjenja religiju tj. odrice se svoje labilna osoba/slab karakter pa stoga u tome ne vidim nista pohvalno. S druge strane htio ti to ili ne, moras priznati da je odredjen broj tih Srba silom poturcen, o tome je u krajnjem slucaju pisao i sam Mesa Selimovic (musliman :wink: ).
Jos uvijek mi nisi odgovorio odakle ta specificna mrznja vas muslimana prema nama Srbima?I molim te da to ne vezujes za ovaj rat, jer ta mrznja se ispoljila jos u II svjetskom ratu a i prije...

Zar i nakon svih dokaza koje nude svete knjige covjek ne moze vidjeti jasne znakove koja je religija prava. Ja sam ti jasno rekao zasto vjerujem da je Kuran bozija knjiga i da je Islam prava vjera. Sad te molim da ti meni das bar jedan dokaz zasto je pravoslavlje prava vjera. Konkretno, molim te! Samim tim sto si rekla da osoba koja mjenja religiju da je osoba labilna, to ne stoji, nikako i nemoguce! Znaci, tvoji preci koji su presli s sta ja znam katolicanstva il prije toga mnogobostva su bili labilni, al da ne duljimo, daj mi dokaze o ispravnosti pravoslavlja kao vjere. I tebe i mene zanima samo istina, to nam je zajednicko!

A, to sto ti nazivas mrznja nas muslimana prema vama srbima takodje ne stoji. Vjerovala il ne nikad apsolutno nisam mrzio Srbe. pogotovo nisam prije rata. Nisam ni znao ko su srbi prije rata, u mom kraju su pravoslavce zvali Vlasi a katolike Šokci, i tad nit sam znao ko su srbi a kako cu ih mrziti kad nisam ni znao za njih. Znao sam samo za Srbe iz Srbije i nikad ih nisam mrzio ni ja ni niko iz moje porodice. Pogotovo ih nisam mrzio jer gledao sam filmove tipa "Sekula", "Tesna koza", "Bolji zivot"... i kako sam mogao mrziti takog nekog.

A, te pokolje u II svjetskom ratu, ti i ja se tu vjerovatno nikako nemozemo slozit, jednostavan razlog je sto ja npr. znam da je u II svje. ratu u Jugoslaviji pobijeno nesto vise od 300,000 muslimana. Od tih, najvise su stradali od strane cetnika i ustasa. Muslimana je u Jugoslaviji poginulo odmah iza Srba po brojanju najvise stradalih. Koje su to jedinice bosnjaka ubijali Srbe? -vjerovatno je bilo i toga. Al ti ocito zaboravljas ogromne zlocine koje cu pocinile cetnicke jedinice Draze Mihajlovica u podrinjskom dijelu Bosne. Pogotovo su potresna svjedocanstva prezivjelih majki kojima su chetnici silovali kceri na njene oci i to zabijajuci koceve od ograda u stidna mjesta dok ih nebi ubili. Govoreci "razdjevicimo ove turkinje", a prije toga koljuci njenog supruga i ostavljajuci je da prezivi kako bi prenijela poruku "Turcima" sta ce se desiti svim ostalim "Turcima". Gdje si vidjela da danas u 21. stoljecu i jedan musliman prijeti klanjem Srebrenicana, cak i na ovom forumu? -a, vidi kako se tvoji civilizirani sugradjani odnose prema nama, sta mislis konkretno o ovom citiranom postu sto je ovaj tvoj sugradjanin meni uputio:

Citiraj:

СРЕБРЕНИЦА 2010

Gdje si i na jednom mjestu ikad u historiji cula da je jedan musliman javno pa i u sali rekao da ce klati Srbina? GDJE?? GDJE I GDJE?

Jesil ikad gdje na utakmici i na tribinama vidjela natpise Bosnjaka "Koljemo Srbe"? a, puni su vlaski stadioni natpisa "NOZ, Zica, Srebrenica". Jesil ikad vidjela ovako nesto napisano na stadionima dje su vecina navijaca Bosnjaci. Istina, povika i provokacija ima, al ovako nesto pisati. To je fasizam! A, Srbe ne mrzim, chetnike mrzim i to ne zbog ovog rata, nego zbog partizanskih filmova i zbog snimki iz Srebrenice.

Dok sam ziv, moram ti se zakleti, iako te smatram tolerantnom osobom, mrzit cu chetnike, Srbe ne, al chetnike mrzim.

A, dokaz da mi muslimani ne mrzimo nikog i da su svi koji su muslimanskim zemljama manjina se tolerisu je i pravoslavna crkva. Evo, zar nije sjediste pravoslavne crkve u Istambulu? U tom gradu dje zivi 15 miliona muslimana, sjediste je pravoslavne crkve. Jel ti mislis da bi mi ako vas mrzimo dali da imate sjediste pravoslavne crkve u islamskoj zemlji.

Dalje, zar nije 80% pravoslavnih crkvi na teritoriji gdje je bila Armija BiH ocuvano, zar nije Armija BiH organizovala strazu (nakon napada pojedinih ateistickih i ekstremnih djelova bosnjackog naroda) da cuvaju u najtezim ratnim danima cuvanje srpskih pravoslavnih crkvi od rusenja? -a, sve i jedna dzamija u republici srpskoj je u proteklom ratu porusena od strane Srba. Toliko o mrznji.

Poslednji put menjao bosnjak061 dana 01 Avg 2005, 22:58, izmenjena 3 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@bosnjak 061
Daj molim te ne budi smjesan, pa ko pobi tolike Srbe u proslom ratu?!Niko?!Koliko god ne odobravam Srebrenicu '95. moram te upitati da li si upoznat sa zlocinima pocinjenim nad Srbima s tog podrucja u periodu '91. i '92.god. kao npr. u selu Kravice ( i to na Bozic)...O gnusnosti tih zlocina da ne pricam...odsjecanje glava, polnih organa, nabijanja na razanj...
Ali nemojmo o tome...da se vratim na onaj dio u kojem kazes da si dokazao da je tvoja religija bolja od moje...Izvini, ali gdje i cime si to dokazao?! :-? Time sto vascijeli dan citiras Kuran...pojma :-?
U krajnjem slucaju da se odvojimo od ove nesretne Bosne i odemo malo u svijet...kakva je to religija ciji pripadnici svakodnevno teroriziraju svijet...znam sad ces reci to su fanatici i sl. ali ti isti fanatici su slijepi sljedbenici Islama koji (po njihovom) te zlocine vrse u ime Alaha i svoje religije...
Ja Boga smatram uzvisenim i dobrim, a takav Bog nikad nebi odobrio takve zlocine, posebno ne u Njegovo ime...[/b]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 23:14 
Pripravnik
Pripravnik

dasha je napisao:
Daj molim te ne budi smjesan, pa ko pobi tolike Srbe u proslom ratu?!Niko?!Koliko god ne odobravam Srebrenicu '95. moram te upitati da li si upoznat sa zlocinima pocinjenim nad Srbima s tog podrucjau periodu '91, i '92.god. kao npr. u selu Kravice ( i to na Bozic)...O gnusnosti tih zlocina da ne pricam...odsjecanje glava, polnih organa, nabijanja na razanj...
Ali nemojmo o tome...da se vratim na onaj dio u kojem kazes da si dokazao da je tvoja religija bolja od moje...Izvini, ali gdje i cime si to dokazao?! :-? Time sto vascijeli dan citiras Kuran...pojma :-?
U krajnjem slucaju da se odvojimo od ove nesretne Bosne i odemo malo u svijet...kakva je to religija ciji pripadnici svakodnevno teroriziraju svijet...znam sad ces reci to su fanatici i sl. ali ti isti fanatici su slijepi sljedbenici Islama koji (po njihovom) te zlocine vrse u ime Alaha i svoje religije...
Ja Boga smatram uzvisenim i dobrim, a takav Bog nikad nebi odobrio takve zlocine, posebno ne u Njegovo ime...[/b]

Poznati su mi zlocini sela Kravica kod Srebrenice, uzas i sramota. Neka se osudi svi i za sve-

Ne da je bolja od tvoje. I tvoja je dobra religija, sve vjere su dobre, al Islam je posljednja vjera s kojom je bog zadovoljan. Zar ti nije dovoljan dokaz, pa cak i u Bibliji je najavljen Muhamed a.s. kao posljednji boziji poslanik, evo da ti ponovim kad se bog obraca Mojsiju on kaze u poglavlje Ponovljenom Zakonu, 18. pjesma, 18. stih:

"Podignut ću im proroka između njihove braće, kao što si ti. Staviću Svoje riječi u njegova usta, da im kaže sve što im zapovijedim". -ako ti treba dodatno objasnjenje, ovdje je bog najavio Muhameda a.s-a jer Muhamed je kao Mojsije imao oca i majku, od Mojsija su nastali Arapi i ako su ti potrebni detaljnija objasnjenja, rado cu ti ih objasniti.

Dalje, Muhammed je spomenut po imenu u pjesmi od Solomona, 5:6. Hebrejska riječ koja je tamo korištena je "Mahammudim". Zadnja slova "im" je množina od uvažavanja slave i veličine. Bez "im" ime bi bilo "Mahammud" prevedeno kao "sveukupno privlačan" u Autorizovanoj verziji Biblije ili "Hvaljeni" - "vrijedan hvale" tj. MUHAMMED.)".

To je ako vjerujes u Bibliju, a kad povjerujes u Bibliju valjda ces vjerovati u sve ono sto se u Bibliji nalazi. A, cuda iz Kurana cu ti takodje vrlo rado iznijeti ako te zanimaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 23:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
bosnjak061 je napisao:
dasha je napisao:

Zar i nakon svih dokaza koje nude svete knjige covjek ne moze vidjeti jasne znakove koja je religija prava. Ja sam ti jasno rekao zasto vjerujem da je Kuran bozija knjiga i da je Islam prava vjera. Sad te molim da ti meni das bar jedan dokaz zasto je pravoslavlje prava vjera. Konkretno, molim te! Samim tim sto si rekla da osoba koja mjenja religiju da je osoba labilna, to ne stoji, nikako i nemoguce! Znaci, tvoji preci koji su presli s sta ja znam katolicanstva il prije toga mnogobostva su bili labilni, al da ne duljimo, daj mi dokaze o ispravnosti pravoslavlja kao vjere. I tebe i mene zanima samo istina, to nam je zajednicko!

A, to sto ti nazivas mrznja nas muslimana prema vama srbima takodje ne stoji. Vjerovala il ne nikad apsolutno nisam mrzio Srbe. pogotovo nisam prije rata. Nisam ni znao ko su srbi prije rata, u mom kraju su pravoslavce zvali Vlasi a katolike Šokci, i tad nit sam znao ko su srbi a kako cu ih mrziti kad nisam ni znao za njih. Znao sam samo za Srbe iz Srbije i nikad ih nisam mrzio ni ja ni niko iz moje porodice. Pogotovo ih nisam mrzio jer gledao sam filmove tipa "Sekula", "Tesna koza", "Bolji zivot"... i kako sam mogao mrziti takog nekog.

A, te pokolje u II svjetskom ratu, ti i ja se tu vjerovatno nikako nemozemo slozit, jednostavan razlog je sto ja npr. znam da je u II svje. ratu u Jugoslaviji pobijeno nesto vise od 300,000 muslimana. Od tih, najvise su stradali od strane cetnika i ustasa. Muslimana je u Jugoslaviji poginulo odmah iza Srba po brojanju najvise stradalih. Koje su to jedinice bosnjaka ubijali Srbe? -vjerovatno je bilo i toga. Al ti ocito zaboravljas ogromne zlocine koje cu pocinile cetnicke jedinice Draze Mihajlovica u podrinjskom dijelu Bosne. Pogotovo su potresna svjedocanstva prezivjelih majki kojima su chetnici silovali kceri na njene oci i to zabijajuci koceve od ograda u stidna mjesta dok ih nebi ubili. Govoreci "razdjevicimo ove turkinje", a prije toga koljuci njenog supruga i ostavljajuci je da prezivi kako bi prenijela poruku "Turcima" sta ce se desiti svim ostalim "Turcima". Gdje si vidjela da danas u 21. stoljecu i jedan musliman prijeti klanjem Srebrenicana, cak i na ovom forumu? -a, vidi kako se tvoji civilizirani sugradjani odnose prema nama, sta mislis konkretno o ovom citiranom postu sto je ovaj tvoj sugradjanin meni uputio:

Citiraj:

СРЕБРЕНИЦА 2010

Gdje si i na jednom mjestu ikad u historiji cula da je jedan musliman javno pa i u sali rekao da ce klati Srbina? GDJE?? GDJE I GDJE?

Jesil ikad gdje na utakmici i na tribinama vidjela natpise Bosnjaka "Koljemo Srbe"? a, puni su vlaski stadioni natpisa "NOZ, Zica, Srebrenica". Jesil ikad vidjela ovako nesto napisano na stadionima dje su vecina navijaca Bosnjaci. Istina, povika i provokacija ima, al ovako nesto pisati. To je fasizam! A, Srbe ne mrzim, chetnike mrzim i to ne zbog ovog rata, nego zbog partizanskih filmova i zbog snimki iz Srebrenice.

Dok sam ziv, moram ti se zakleti, iako te smatram tolerantnom osobom, mrzit cu chetnike, Srbe ne, al chetnike mrzim.

A, dokaz da mi muslimani ne mrzimo nikog i da su svi koji su muslimanskim zemljama manjina se tolerisu je i pravoslavna crkva. Evo, zar nije sjediste pravoslavne crkve u Istambulu? U tom gradu dje zivi 15 miliona muslimana, sjediste je pravoslavne crkve. Jel ti mislis da bi mi ako vas mrzimo dali da imate sjediste pravoslavne crkve u islamskoj zemlji.

Dalje, zar nije 80% pravoslavnih crkvi na teritoriji gdje je bila Armija BiH ocuvano, zar nije Armija BiH organizovala strazu (nakon napada pojedinih ateistickih i ekstremnih djelova bosnjackog naroda) da cuvaju u najtezim ratnim danima cuvanje srpskih pravoslavnih crkvi od rusenja? -a, sve i jedna dzamija u republici srpskoj je u proteklom ratu porusena od strane Srba. Toliko o mrznji.

bošnjak, izvini, ali ti uopšte ne gledaš stvari realno. Cazin je uvijek bio naj religiozni kraj Bosne, dok su drugi djelovi bili mnogo više sekularniji. Svakako u Cazinu nikad nije bilo puno Srba niti Hrvata. Više od 97% populacije su bili Bošnjaci, tako da nemam pojma gdje izrazi "Vlasi" i "Šokci" su stigli. Pogledaj na bilo kojoj mapi, ili sada ili prije 20 godina i vidi demogfraske statistike Cazina. Siguran sam da nigdje ne piše "Vlasi" i "Šokci" To su možda samo bezvezni lokalni izrazi što nemaju veze sa realnošću.

A to da individualni Bošnjaci nisu NIKAD rekli da će klati Srbe, stvarno smiješno i nemogu doći sebi kako neko kao što si ti, živiš tamo, i prosipaš ovakve neistine. Na tribinima, oni su vikali "Ubij, ubij Srbina!", pa tako ekstremni magazin "Novi Voks" u 1991 su pričali o igri sa Srpskim glavama. Kao, moraš da postaviš "tower" od Srpskih glava kao što su Turci napravili poslije insurekcije Karađorđa u 1804 godine (ona golgota blizu Niša). "Možete igrati sami ili sa vašim Hrvatskim prijateljima"

Pa tako SS Handžar Divizija je klale Srpske civile, pa onda Hodža Muharem Glavinić u Hercegovini, u maju 1941....Bacao Srpske civile u Koritskoj Jami, negdje oko 150 uglavnom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 23:32 
Pripravnik
Pripravnik

Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:
Муслимани су дефинитивно доказали да су гори од јеховиних сведока

Ne znam sad, imam priliku vidjeti te jehovine svjedoke... vidio sam im sjediste. Nisam procitao jos njihove knjige. Nekoliko jesu, nisam ih bolje upoznao. Al, definitivno sam siguran da muslimani, al pravi muslimani nisu kao sto ih ti vidis. Ti, i ovaj "jebac sehida" ste mi zanimljive osobe, mada jos od tebe i od njega nisam cuo nista pametno iz glave a da to nije bilo Copy/Paste, nadam se da cemo citanjem i ti i "jebac_sehida" i ja doci do malo veceg stupnja. Mozda skontamo da od vrijedjanja nema nista, mozda je vrijedjanje samo znak necije slabosti.

dasha, evo proslo je ponoc, sutra ustajem rano jer radim. Zelim ti laku noc i nadam se da cemo nastaviti diskutovati sutra, sad mi je kasno poprilicno, ako u medjuvremenu nisi nesto napisala. Cujemo se forumaski, dodjem i u Banja Luku, mozemo i uz kafu popricati ako zelis. Uglavnom laku noc svima, sutra opet se cujemo, toliko od mene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 23:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@bosnjak 061
Stvarno ne vidim razlog zasto ti i mnogi drugi na ovom forumu(a vidim to im i sam zamjeras), konstantno, vjerovatno u nedostatku sopstvenog misljenja, citirate Kuran ili Bibliju :-?
Mene licno u komunikaciji sa drugom osobom zanima iskljucivo njegovo licno misljenje...mislim da ne trazim previse :wink:
Da skratimo pricu...nicim sto mi kazes (ili citiras :-? ) me neces uvjeriti u "superiornost" :roll: tvoje religije nad mojom...
Toliko od mene...
Pozzz :wink:

Poslednji put menjao dasha dana 01 Avg 2005, 23:41, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 23:37 
Pripravnik
Pripravnik

Grigorii Rasputin je napisao:
bosnjak061 je napisao:
dasha je napisao:

Citiraj:

СРЕБРЕНИЦА 2010

bošnjak, izvini, ali ti uopšte ne gledaš stvari realno. Cazin je uvijek bio naj religiozni kraj Bosne, dok su drugi djelovi bili mnogo više sekularniji. Svakako u Cazinu nikad nije bilo puno Srba niti Hrvata. Više od 97% populacije su bili Bošnjaci, tako da nemam pojma gdje izrazi "Vlasi" i "Šokci" su stigli. Pogledaj na bilo kojoj mapi, ili sada ili prije 20 godina i vidi demogfraske statistike Cazina. Siguran sam da nigdje ne piše "Vlasi" i "Šokci" To su možda samo bezvezni lokalni izrazi što nemaju veze sa realnošću.

A to da individualni Bošnjaci nisu NIKAD rekli da će klati Srbe, stvarno smiješno i nemogu doći sebi kako neko kao što si ti, živiš tamo, i prosipaš ovakve neistine. Na tribinima, oni su vikali "Ubij, ubij Srbina!", pa tako ekstremni magazin "Novi Voks" u 1991 su pričali o igri sa Srpskim glavama. Kao, moraš da postaviš "tower" od Srpskih glava kao što su Turci napravili poslije insurekcije Karađorđa u 1804 godine (ona golgota blizu Niša). "Možete igrati sami ili sa vašim Hrvatskim prijateljima"

Pa tako SS Handžar Divizija je klale Srpske civile, pa onda Hodža Muharem Glavinić u Hercegovini, u maju 1941....Bacao Srpske civile u Koritskoj Jami, negdje oko 150 uglavnom.

Nigdje nikad nije napravit ni jedan grafit na kojem pise "KOLJIMO SRBE", uzvika jeste bilo al da smo to na grafite stavljali i objesili na tribine to NIKAD. Dalje, gdje je jos moguc "party" u Evropi ili civiliziranom svijetu sem na lovackim drustvima, da dodju i djeca, mladi i stari sa automatskim naoruzanjem i obiljezavaju nesto? -to je moguce samo kod Chetnika na ravnoj gori. o tom primitivizmu ne treba ni raspravljati.

A, ovo o vlasima i šokcima, ja poznajem dobro Kotor Varoš, tamo sam neko vrijeme provodio. I apsolutno nikad tamo niko npr. iz sela Večići od svojih komsija nije zvao Srbin il Hrvat nego samo Vlah ili Šokac. Al, to je vec politicko pitanje a ovdje raspravljamo o religiji. Laku noc i tebi, ja rano ustajem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 23:43 
Pripravnik
Pripravnik

dasha je napisao:
Stvarno ne vidim razlog zasto ti i mnogi drugi na ovom forumu, konstantno, vjerovatno u nedostatku sopstvenog misljenja, citirate Kuran ili Bibliju :-?
Mene licno u komunikaciji sa drugom osobom zanima iskljucivo njegovo licno misljenje...mislim da ne trazim previse :wink:
Da skratimo pricu...nicim sto mi kazes (ili citiras :-? ) me neces uvjeriti u "superiornost" :roll: tvoje religije nad mojom...
Toliko!
Pozzz :wink: [/b]

aj, kad cu ja vis zaspati. Nego, kao sto rekoh dokazi su jedno a sad sto ce neko nad tim zatvoriti oci to je druga stvar. Najbitnije je da sam neke dokaze iznio. Ti za sad nisi nikakve. Ono je najteze u nesto biti uvjeren citav zivot i onda kad se naviknes na to, cak i kad vidis istinu, zbog neke navike to odbaciti.

Nikad te necu uvjeriti. Pa, ko sam ja da ja tebe uvjeravam? -Niko! Ja sam rekao cinjenice.

Zamisli kad su ljudi prije Armstronga govorili, "Niko me nece uvjeriti da je moguce odletjeti na svemir".

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]