dasha je napisao:
To cija je religija "bolja" tvoja ili moja je pitanje koje ce zauvijek ostati neodgovoreno. Koja je starija to govore istorijske cinjenice.
Kazes tvoji ne vuku porijeklo od Srba?OK, ako ti tako kazes, ali bez izvrtanja cinjenica molim...mislim u skoli (dakle pre rata) su nas ucili da su muslimani sa ovih prostora u velikoj vecini poturceni Srbi ili Hrvati-zavisno od regije. Licno smatram da je svaka osoba koja dobrovoljno mjenja religiju tj. odrice se svoje labilna osoba/slab karakter pa stoga u tome ne vidim nista pohvalno. S druge strane htio ti to ili ne, moras priznati da je odredjen broj tih Srba silom poturcen, o tome je u krajnjem slucaju pisao i sam Mesa Selimovic (musliman

).
Jos uvijek mi nisi odgovorio odakle ta specificna mrznja vas muslimana prema nama Srbima?I molim te da to ne vezujes za ovaj rat, jer ta mrznja se ispoljila jos u II svjetskom ratu a i prije...
Zar i nakon svih dokaza koje nude svete knjige covjek ne moze vidjeti jasne znakove koja je religija prava. Ja sam ti jasno rekao zasto vjerujem da je Kuran bozija knjiga i da je Islam prava vjera. Sad te molim da ti meni das bar jedan dokaz zasto je pravoslavlje prava vjera. Konkretno, molim te! Samim tim sto si rekla da osoba koja mjenja religiju da je osoba labilna, to ne stoji, nikako i nemoguce! Znaci, tvoji preci koji su presli s sta ja znam katolicanstva il prije toga mnogobostva su bili labilni, al da ne duljimo, daj mi dokaze o ispravnosti pravoslavlja kao vjere. I tebe i mene zanima samo istina, to nam je zajednicko!
A, to sto ti nazivas mrznja nas muslimana prema vama srbima takodje ne stoji. Vjerovala il ne nikad apsolutno nisam mrzio Srbe. pogotovo nisam prije rata. Nisam ni znao ko su srbi prije rata, u mom kraju su pravoslavce zvali Vlasi a katolike Šokci, i tad nit sam znao ko su srbi a kako cu ih mrziti kad nisam ni znao za njih. Znao sam samo za Srbe iz Srbije i nikad ih nisam mrzio ni ja ni niko iz moje porodice. Pogotovo ih nisam mrzio jer gledao sam filmove tipa "Sekula", "Tesna koza", "Bolji zivot"... i kako sam mogao mrziti takog nekog.
A, te pokolje u II svjetskom ratu, ti i ja se tu vjerovatno nikako nemozemo slozit, jednostavan razlog je sto ja npr. znam da je u II svje. ratu u Jugoslaviji pobijeno nesto vise od 300,000 muslimana. Od tih, najvise su stradali od strane cetnika i ustasa. Muslimana je u Jugoslaviji poginulo odmah iza Srba po brojanju najvise stradalih. Koje su to jedinice bosnjaka ubijali Srbe? -vjerovatno je bilo i toga. Al ti ocito zaboravljas ogromne zlocine koje cu pocinile cetnicke jedinice Draze Mihajlovica u podrinjskom dijelu Bosne. Pogotovo su potresna svjedocanstva prezivjelih majki kojima su chetnici silovali kceri na njene oci i to zabijajuci koceve od ograda u stidna mjesta dok ih nebi ubili. Govoreci "razdjevicimo ove turkinje", a prije toga koljuci njenog supruga i ostavljajuci je da prezivi kako bi prenijela poruku "Turcima" sta ce se desiti svim ostalim "Turcima". Gdje si vidjela da danas u 21. stoljecu i jedan musliman prijeti klanjem Srebrenicana, cak i na ovom forumu? -a, vidi kako se tvoji civilizirani sugradjani odnose prema nama, sta mislis konkretno o ovom citiranom postu sto je ovaj tvoj sugradjanin meni uputio:
Citiraj:
Један потурица више, али где има за једног има и за другог.
СРЕБРЕНИЦА 2010
Gdje si i na jednom mjestu ikad u historiji cula da je jedan musliman javno pa i u sali rekao da ce klati Srbina? GDJE?? GDJE I GDJE?
Jesil ikad gdje na utakmici i na tribinama vidjela natpise Bosnjaka "Koljemo Srbe"? a, puni su vlaski stadioni natpisa "NOZ, Zica, Srebrenica". Jesil ikad vidjela ovako nesto napisano na stadionima dje su vecina navijaca Bosnjaci. Istina, povika i provokacija ima, al ovako nesto pisati. To je fasizam! A, Srbe ne mrzim, chetnike mrzim i to ne zbog ovog rata, nego zbog partizanskih filmova i zbog snimki iz Srebrenice.
Dok sam ziv, moram ti se zakleti, iako te smatram tolerantnom osobom, mrzit cu chetnike, Srbe ne, al chetnike mrzim.
A, dokaz da mi muslimani ne mrzimo nikog i da su svi koji su muslimanskim zemljama manjina se tolerisu je i pravoslavna crkva. Evo, zar nije sjediste pravoslavne crkve u Istambulu? U tom gradu dje zivi 15 miliona muslimana, sjediste je pravoslavne crkve. Jel ti mislis da bi mi ako vas mrzimo dali da imate sjediste pravoslavne crkve u islamskoj zemlji.
Dalje, zar nije 80% pravoslavnih crkvi na teritoriji gdje je bila Armija BiH ocuvano, zar nije Armija BiH organizovala strazu (nakon napada pojedinih ateistickih i ekstremnih djelova bosnjackog naroda) da cuvaju u najtezim ratnim danima cuvanje srpskih pravoslavnih crkvi od rusenja? -a, sve i jedna dzamija u republici srpskoj je u proteklom ratu porusena od strane Srba. Toliko o mrznji.