banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jul 2025, 05:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: STA JE TO ZILOT
PostPoslato: 29 Jul 2005, 22:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jul 2005, 22:26
O NJIMA SE PRIČA SVE NAJGORE,ALI IM NIKO NE OSPORAVA DA SU KANONSKI ISPRAVNI I DA SU STROGI ČUVARI PRAVOSLAVNOG UČENJA.DA LI JE TO TAKO,I DA LI I MI TREBA DA SMO TAKVI? :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2005, 23:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Поздрав ЗИЛОТУ ИЗ ЧАЧКА :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 03:43 
Početnik
Početnik

:BIG: da li su globalizacija, ekumenizam ,demokratija ,samo drugo ime Satane za borbu protiv pravoslavlja i guranje istinskog pravoslavlja u ilegalu tj.katakombu?AJMO BANJA LUKA <BUDI SE IZ LETARGIJE IONAKO SAM LJUT ZBOG PAPE<NA VAS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :fadein:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2005, 23:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

"da li su globalizacija, ekumenizam ,demokratija ,samo drugo ime Satane za borbu protiv pravoslavlja i guranje istinskog pravoslavlja u ilegalu tj.katakombu?"

Наравно да јесте. Сатанисти све више узимају под своје, што преко латина и осталих секташа, што преко муслимана а што преко јереси екуменизма. Рат је дуг и тек је почео.
НАРАВНО ДУХОВНИ РАТ ЗА САДА

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 07:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Ziloti su postojali u vrijeme Isusa Hrista i bili su jednako ispravni kao i danas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 07:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 15 Avg 2006, 00:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 10:34 
Početnik
Početnik

Japanese_rose je napisao:
Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:

??????? ?? ?????. ????????? ??? ???? ??????? ??? ?????, ??? ????? ?????? ? ??????? ???????, ??? ????? ????????? ? ??? ????? ?????? ??????????. ??? ?? ??? ? ??? ?? ?????.
??????? ??????? ??? ?? ????

Paranoji ocigledno nema lijeka.

Vi bi i dalje mladost gurali u neke nove ratove !?!

Blago vama. I neka vam Bog pomogne. Sami sebi ne mozete.

8) Budi cool,nepricamo o ratu vidljivom,jer mi smo hriscani,mi se trudimo zamke podnebesja i surogate vere,a ne da ispravljamo krive drine i da budemo mi neki mali bigovi koji xele da ociste svet oruzijem od drugih ljudi,kojima daje Bog sunce,hranu,radost i potomstvo kao i nama.Mi trazimo nebesni mir i spasenje zaradi vjecnog zivota,brate po krvi,a ne dzenet,obmanu palih demona koji su savrseno ponudili opciju raja palom coveku gde ce on da uziva svim svojim culima,dok hriscani u raju uzivaju samo radi prisustva bozanskoj svetlosti koja je sva ljubav.AMIN

Vrh

Tema posta: ISPRAVKA TEKSTA
PostPoslato: 01 Avg 2005, 10:37 
Početnik
Početnik

ČAČAK je napisao:
Srbin PRAVOSLAVAC je napisao:

??????? ?? ?????. ????????? ??? ???? ??????? ??? ?????, ??? ????? ?????? ? ??????? ???????, ??? ????? ????????? ? ??? ????? ?????? ??????????. ??? ?? ??? ? ??? ?? ?????.
??????? ??????? ??? ?? ????

Paranoji ocigledno nema lijeka.

Vi bi i dalje mladost gurali u neke nove ratove !?!

Blago vama. I neka vam Bog pomogne. Sami sebi ne mozete.

8) Budi cool,nepricamo o ratu vidljivom,jer mi smo hriscani,mi se trudimo zamke podnebesja i surogate vere da prepoznamo,a ne da ispravljamo krive drine i da budemo mi neki mali bogovi koji zele da ociste svet oruzijem od drugih ljudi,kojima daje Bog sunce,hranu,radost i potomstvo kao i nama.Mi trazimo nebesni mir i spasenje zaradi vjecnog zivota,brate po krvi,a ne dzenet,obmanu palih demona koji su savrseno ponudili opciju raja palom coveku gde ce on da uziva svim svojim culima,dok hriscani u raju uzivaju samo radi prisustva bozanskoj svetlosti koja je sva ljubav.AMIN

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 19:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 15 Avg 2006, 00:02, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2005, 22:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Ziloti su postojali u vrijeme Isusa Hrista i bili su jednako ispravni kao i danas.

То су различити зилот,
НАШИ ПРАВОСЛАВНИ ЗИЛОТИ = РЕВНОСНИ У ПРАВОСЛАВНОЈ ВЕРИ
ЈЕВРЕЈСКИ ЗИЛОТИ = ЛУДАЦИ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 00:18 
Početnik
Početnik

Cacak,

Raslanicu tvoj post na dijelove jer kao cjelina, ni u dosta pojedinosti nema zajednicki smisao.

Citiraj:
8) Budi cool,nepricamo o ratu vidljivom,jer mi smo hriscani,mi se trudimo zamke podnebesja i surogate vere,

Cool sam. Lijepo je da ne pricas o ratu vidljivom.

Pricas li o ratu protiv vlastitih slabosti ? Imas li ih ?

"Vi se trudite zamke podnebesja i surogate vjere"...Sta bi ovo trebalo znaciti ?

Citiraj:
a ne da ispravljamo krive drine i da budemo mi neki mali bigovi koji xele da ociste svet oruzijem od drugih ljudi,

OK. I sama slicno razmisljam Svakom svoje ?
Citiraj:
kojima daje Bog sunce,hranu,radost i potomstvo kao i nama.

Da.
Citiraj:
Mi trazimo nebesni mir i spasenje zaradi vjecnog zivota,brate po krvi,

Da.

Citiraj:
a ne dzenet,obmanu palih demona koji su savrseno ponudili opciju raja palom coveku gde ce on da uziva svim svojim culima

Dzenet = Raj na arapskom. Na osnovu cega znas da bez obzira kako ga nazivamo Raj nije jedan te isti i tebi i meni ?

Koga obmanjuju pali demoni, ko su pali demoni ? Ko je to "pali covjek" koji uziva u njegovim culima ?

Citiraj:
dok hriscani u raju uzivaju samo radi prisustva bozanskoj svetlosti koja je sva ljubav.

Gdje se nalazi Raj ?

Jesi li vidio Bozju svjetlost ? U cemu ?

Vjerujem da je Bog Milost i Ljubav i Svemocnost i Mir i Dobrota i...

Citiraj:
AMIN

Amin.

Uzgred, sta je to Zilot ?
Zilot je grcka rec za revnitelje koja nam je data od nasih ,danas,glavnih neprijatelja i mrzitelja hrista i hristove nauke tj. Ekumenista koji ujedinjuju vjeru sa nevjerom.Znam da dzenet je raj na arapskom i tu rec koriste i pravoslavni arapi ali ja sam je upotrebio u figurativnoj formi.Velika je razlika islama i hriscanstva.pa ipak ako si musliman ili muslimanka ,ja te volim i cjenim i zelim ti da se spasis spoznajom istine koju treba da sam-a otkrijes tj.da budes bogotrazitelj jer taj trud se isplati ,nagrada je vecno spasenje ili ti dzenet ortodox,islam potencira raj kao najvisi stepen uzivanja covjeka u svojim culima.Pravoslavlje potencira raj kao umiranje ljudskih zemaljskih cula i oblagodatnost ljudske duse kroz blagodat Boga u licu Oca Sina i Duha Svetoga .te tako ljudi blagodacu bozijom i sami postaju nalik Bogu i prebivaju u neprestanoj Vaskrsnoj radosti niti jeduci niti pijuci zemaljsku hranu vec hraneci se Bozijim prisustvom i pojuci sa andjelima,arhandjelima i nebeskim silama pjesme sv.Trojici.Ono sto izdavaja islam je da kad bi se ti zaljubila u Istinitog Boga Isusa Hrista,Oca i Duha Svetoga ,nacinila bi smrtni greh koji se neprasta u islamu,a to je jos jedan dokaz robstva palim demonim,a koji su sposobni da se pretvaraju u svetlost i andjele ali su samo smrad koji vodi u genu ognjenu.Uzmi i nabavi neku knjigu o duhovnom svetu iz pravoslavnog ugla ali tajno,jer ne bih volio da neko ko ima sirinu strada.Pozdrav ,ja malo oduzih :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 06:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zilotima nije uzaluda dato ime koje nose.
Svaka pretjerana revnost u nekom vjerskom učenju (koja sa sobom povlači nerazumijevanje i netrpeljivost za bilo šta drugo) jeste zilotska, i nimalo se po duhu ne razlikuje od onoga što su bili ziloti u vrijeme Isusa Hrista.

I ne znam otkuda vam tolike predrasude o islamskom poimanju raja. S druge strane takođe kada biste bolje poznavali (spostveno) Sveto Pismo znali biste da ono vrvi od opisa tjelesnog vječnog života na planeti Zemlji, istini preobraženoj i pravoslavnim rječnikom rečeno "oboženoj", sa obogočovječenim ljudima kao njenim stanovnicima i njenim čuvarima.
Tjelesno postojanje podrazumijeva sa sobom mnogo toga, a takođe i ljubavni odnos čovjeka i žene, s tim što naravno to ima vrlo malo veze sa izopačenom razbludnošću današnjice.
A suviše pričanja (tj. naglabanja) o uzvišenim duhovnim stanjima, i na račun toga proturanjem svog učenja kao uzvišenog a drugih kao mizernih ne priliči vjernicima.
Tim prije što ne poznaju Sveto Pismo i šta u njemu zaista piše, nego samo znaju ono što im je neko na gotovo servirao, a to je uglavnom vrlo površno i jednostrano razumijevanje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 07:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 15 Avg 2006, 00:04, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 12:15 
Početnik
Početnik

Aragorn je napisao:
Zilotima nije uzaluda dato ime koje nose.
Svaka pretjerana revnost u nekom vjerskom učenju (koja sa sobom povlači nerazumijevanje i netrpeljivost za bilo šta drugo) jeste zilotska, i nimalo se po duhu ne razlikuje od onoga što su bili ziloti u vrijeme Isusa Hrista.

I ne znam otkuda vam tolike predrasude o islamskom poimanju raja. S druge strane takođe kada biste bolje poznavali (spostveno) Sveto Pismo znali biste da ono vrvi od opisa tjelesnog vječnog života na planeti Zemlji, istini preobraženoj i pravoslavnim rječnikom rečeno "oboženoj", sa obogočovječenim ljudima kao njenim stanovnicima i njenim čuvarima.
Tjelesno postojanje podrazumijeva sa sobom mnogo toga, a takođe i ljubavni odnos čovjeka i žene, s tim što naravno to ima vrlo malo veze sa izopačenom razbludnošću današnjice.
A suviše pričanja (tj. naglabanja) o uzvišenim duhovnim stanjima, i na račun toga proturanjem svog učenja kao uzvišenog a drugih kao mizernih ne priliči vjernicima.
Tim prije što ne poznaju Sveto Pismo i šta u njemu zaista piše, nego samo znaju ono što im je neko na gotovo servirao, a to je uglavnom vrlo površno i jednostrano razumijevanje.
JEDAN OD APOSTOLA DVANESTORICE ZVAO SE SIMON ZILOT :D

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2005, 12:48 
Početnik
Početnik

Cacak,

Odgovorio si mi selektivno. Preskocio si nekoliko pitanja koja su mogla pomoci konstrunktivnoj diskusiji. Npr : " Kako se boris protiv vlastitih slabosti ?POSTOM MOLITVOM,CUVANJEM CULA , iI NADOM NA BOZIJU POMOC. Gdje se nalazi Raj ?RAJ SE NALAZI VEC U SRCU VERNIKA SAMO SE TREBA OSLOBODITI GREHOVNIH NAVIKA. Jesi li vidio Bozju svjetlost ? "KADA SAM JA SKLON GREHU I SVAKOJ NECISTOCI, U STANJU DA SE KAKO TAKO DRZIM BOZIJIH ZAKONA ,SMATRAM DA SAM VIDEO SVETLOST BOZIJEG PROSVETLJENJA.KADA SE MOLIM SA ZAROM,MADA MI SVETSKA RASIJANOST NE DOPUSTA TO CESTO,OCJECAM UNUTAR SEBE SVETLOST BOZIJE MILOSTI I LJUBAVI IBRIGE ZA SPASENJE SVIH LJUDI ,I TAKO DALJE ,TAKVU SVETLOST VIDJAM NEPRESTANO KOJA ME VODI KROZ TAMU GREHA.SLAVA TI BOZE,SVETLOSTI OGNJENE LJUBAVI TVOJE!

Aragorn ti je poprilicno sazeto odgovorio, ali cu dodati nesto.

Cacak je napisao:
Zilot je grcka rec za revnitelje koja nam je data od nasih ,danas,glavnih neprijatelja i mrzitelja hrista i hristove nauke tj. Ekumenista koji ujedinjuju vjeru sa nevjerom.

Sta podrazumijevas pod ujedinjenjem vjere sa nevjerom ?
Citiraj:
Znam da dzenet je raj na arapskom i tu rec koriste i pravoslavni arapi ali ja sam je upotrebio u figurativnoj formi.Velika je razlika islama i hriscanstva.pa ipak ako si musliman ili muslimanka ,ja te volim i cjenim i zelim ti da se spasis spoznajom istine koju treba da sam-a otkrijes tj.da budes bogotrazitelj jer taj trud se isplati ,nagrada je vecno spasenje ili ti dzenet ortodox,

Znaci ti smatras da postoji Raj, ali iskljucivo za pravoslavce ?RAJ J JE STVOREN ZA ONE KOJI IZDRZE TRKU ,VERU SACUVAJU NE UPRLJANU I KOJI SU SE DRZALI BOZANSKIH HRISTOVIH ZAKONA ,SVE OSTALE RELIGISKE OPCIJE SU SUROGATI SVETOG PISMA STVORENI LJUDSKIM UMOM I DEMONSKOM OBMANOM.TAKO DA JE ISTINA DA SE SAMO SPASAVAJU ONI KOJI SU NASTAVILI DA SLEDE HRISTA ,TJ.HRISCANI,A OD NJIH SAMO ONI KOJI TAJ ZAKON DRZE ONAKO KAKO JE I NAPISAN ZAKONIMA CRKVE TJ.SVETIM PISMOM SV.PREDANJEM I SVETIM KANONIMA-ZAKONIMA CRKVE.

Svi ostali ljudi, sve ostale vjere ce u Pakao bez obzira na cinjenje ? Je li ti ovo neko rekao ?DA REKAO MI JE GOSPOD PUTEM SVETOG PISMA,A MUHAMED SIGURNO VOLI SUZIVOT?

Sto se tice Bogotrazenja, slazem se.

Citiraj:
islam potencira raj kao najvisi stepen uzivanja covjeka u svojim culima.

Ova recenica je dokaz da uopste ne poznjes Islam.
PA NACUO SAM DA JE MUHAMED VOLIO ZENE OD KRVI I MESA I MOZE SE RECI DA SMO TU JA I ON ISTI ,STIM DA VOLIM SAMO JEDNU.
Citiraj:
Pravoslavlje potencira raj kao umiranje ljudskih zemaljskih cula i oblagodatnost ljudske duse kroz blagodat Boga u licu Oca Sina i Duha Svetoga .te tako ljudi blagodacu bozijom i sami postaju nalik Bogu i prebivaju u neprestanoj Vaskrsnoj radosti niti jeduci niti pijuci zemaljsku hranu vec hraneci se Bozijim prisustvom i pojuci sa andjelima,arhandjelima i nebeskim silama pjesme sv.Trojici.

Govoris o asketskom zivotu kao nacinu priblizavanja Bogu.

Poznat je i postoji u svim religijama.
DA ALI MI IDEMO KA VECNOM A NE KA PRIVREMENOM ILI TI KAO BUDIZAM U NISTAVILO.
Citiraj:
Ono sto izdavaja islam je da kad bi se ti zaljubila u Istinitog Boga Isusa Hrista,Oca i Duha Svetoga ,nacinila bi smrtni greh koji se neprasta u islamu,

Islam priznaje Isusa kao Bozijeg poslanika, njegove rijeci i djela.

Ne slavi se . U Islamu sva slava i hvala pripada Bogu - Jednom, nasim culima nedokucivom.
GOSPODA ISUSA HRISTA VI NAZIVATE ISAK PEKAMBER I HULI TE NA NJEGOVO BOANSTVO NAZIVAJU CI GA PRVO UVAZRNIM PROROKOM KOJI IDE PRED MUHAMEDOM A KASNIJE GA NAZIVATE PREVARANTO KOJI JE TIBOZE VASKRSAO.MENI JE TO MALO KONTRADIKTORNO P ,KAO PRVO STO BI PROROK NAJAVLJIVAO OPET PROROKA A NE BOGA,PA ZATIM PRVO PROROK A ONDA PREVARANT TAKO DA POMISLIH DA BOG DAJE SVAKAKVI PREVARANTIMA DAR PROROSTVA STO ME DOVODI U ZABLUDU DA I BOG NIJE SAVRSEN JER GRESIMALI ONDA SE VRATIM U REALNOST,U BOZIJU NAUKU ,U PRAVOSLAVLJE.
Citiraj:
a to je jos jedan dokaz robstva palim demonim,a koji su sposobni da se pretvaraju u svetlost i andjele ali su samo smrad koji vodi u genu ognjenu.

Ovo je tvoje misljenje.
Citiraj:
Uzmi i nabavi neku knjigu o duhovnom svetu iz pravoslavnog ugla ali tajno,jer ne bih volio da neko ko ima sirinu strada.Pozdrav ,ja malo oduzih :angel:

Koju knjigu mi preporucujes ?
:fadein: ENCIKLOPEDIJA PRAVOSLAVNOG DUHOVNOG ZIVOTA od svetogIGNJATIJA BRJANCANINOVA-usput musko li si ili ...I JOS NESTO IMAM MNOGO PRIJATELJA MUSLIMANA I ZELEO BIH DA SVI POBOZNI LJUDI SE SPASU ALI BOG JEDAN PUT JE JEDAN IZBOR JE JEDAN I SLAVA BOGU MOZEMO SLOBODNO BIRATI I ZA TAJ IZBOR CE MO DATI ODGOVOR NA DAN STRASNOGA SUDA :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 13:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ČAČAK je napisao:
JEDAN OD APOSTOLA DVANESTORICE ZVAO SE SIMON ZILOT :D

Drago mi je da si mi odgovorio na ovakav nesvađalački način, argumentom. :D
Pa ipak, apostol Šimun je napustio zilote da bi slijedio Hrista, i od njegovog zilotizma ostade samo nadimak koji samo svjedoči da i među zilotima (svih vremena) ima pravih Božijih slugu i iskrenih srca. :D :D
S druge strane, po nekim izvorima, Baraba kojega su Jevreji tražili od Pilata da ga oslobodi kada im on nuđaše Hrista, bijaše zilot.

Ali, ne želim da ovo iznošenje argumenata preraste u svađu, jer mi se već svidjelo kako si razgovarao sa Japanskom ružom (iako je moje mišljenje mnogo bliže njenom nego tvom), i želim da razgovaramo o onom u čemu se slažemo, a to je Bogoljublje a samim tim i čovjekoljublje (ili obrnuto). :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 13:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zar nisu ziloti vjerski fanatici borbeno orijentisani ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 13:30 
Početnik
Početnik

BSE je napisao:
Ne BSE losa informacija umrecemo za Hrista ali pasivnom borbom kao jagnjad vodjena na zaklanje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 13:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ČAČAK je napisao:
BSE je napisao:
Ne BSE losa informacija umrecemo za Hrista ali pasivnom borbom kao jagnjad vodjena na zaklanje

tuzno!
sto bi se reklo wasted life

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2005, 13:42 
Početnik
Početnik

Nesto nece tekst na cirilici da prodje :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 70 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]