banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Jul 2025, 23:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Jun 2005, 21:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Kako je nastao svemir?
Naucnici kazu: Naučnici kazu da je prije milijardi godina nas svijet bio jedan komad materije i onda je doslo do "velike eksplozije" u jezgri te ogromne materije i veliki djelovi te ogromne materije pocese letati na sve strane, od te velike eksplozije je nastao nas suncev sistem kao i galaksije i posto nije bilo otpora u svemiru toj prapocetnoj pokretnoj sili koja je nastala od te esplozije zvijezde i planete pocese plivati u svojim putovanjima. Nas svijet se povecava, galaksije se udaljavaju sve brze od nas i kad dostignu brzinu svijetlosti mi ih necemo moci vidjeti. Do ovih cinjenica se doslo u proslom stoljecu.

Jedan nepismeni Arap u pustinji prije 1400 godina nije mogao znati za teoriju "velike eksplozije" i "povecanje svemira".
U Kur`anu uzvisenom pise:

"ZAR NE ZNAJU NEVJERNICI DA SU NEBESA I ZEMLJA BILI JEDNA CJELINA PA SMO IH RASKOMADALI?..."
i
"I NJEGOVO (ALLAHOVO) SU DJELO I NOĆ I DAN I SUNCE I MJESEC SVA NEBESKA TIJELA) PLOVE, SVAKO PO SVOJOJ PUTANJI"

Mislim da, kad ovako nesto procita, covjeku treba biti kristalno jasno da nepismeni Muahamed a.s. koji je citav zivot proveo tjerajuci deve po pustinji nije mogo znati kako je nasto svemir, a zasto su naucnicima trebale godine istrazivanja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 21:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2004, 11:35
Evo jos jedan dokaz da je Kur`an bozja knjiga...

Jednom prilikom pitao sam profesora biologije, gdje je poceo zivot? A on, odavno se deklarisuci kao ateista, počinje: "Prije milijarde godina, prvobitna materija u moru je pocela proizvoditi protoplazmu, iz koje je proizisla ameba, i iz tog morskog mulja su potekle sve zive stvari. Drugim rijecima SAV ZIVOT je potekao iz mora, tj. IZ VODE...

Profesor kaze da su do ove cinjenice da su sve stvari proizisle iz vode pronasli "nedavno" u proslom stoljecu.

"Znaci, prije 14 vjekova, nikakav učenjak ni filozof ni pjesnik, nikako ne bi mogo pogoditi ovo otkriće biologa" - Profesor kaze "Ne NIKAKO". E pa dobro, sad slusajte nepismenog sina pustinje koji nam je prenio bozije rijeci u Kur`anu pise:

"I DA MI OD VODE STVARAMO SVE ZIVO. I ZAR MI NECE VJEROVATI"

Jel jos uvijek neko vjeruje da je Kur`an izmislio covjek? Kako je neki nepismeni pastir mogao znati ovakve stvari? -a mogu vam naci jos nekoliko ovakvih stvari iz Kurana!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Naravno da je zivot nastao u vodi, cuo sam da si i ti nezeljeni proizvod nakon ludo provedene tolple, ljetne noci u seheru (srpskim toplicama) izmedju vojnika na odsustvu i kraljice noci.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ne razumijem del_capo čemu ovakvi komentari? Nemoj se čuditi ako ti budu brisani. Možeš ti i bolje, nemoj se spuštati na nizak nivo kao neki ovde.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jun 2005, 23:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2004, 20:09
Half i ne zasluzuje ozbiljniji komentar

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]