banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Hadisi
PostPoslato: 05 Maj 2005, 00:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
U ime Allah,Sveopceg,Dobrocinitelja,Milostivog Samilosnog!
Svjedocim da nema boga sem Allaha i svjedocim da je Muhamed s.a.w.s Njegov rob i poslanik.

Zelja mi je dragi prijatelji,braco i sestre da protumacimo po koji poslanikov hadis,a ima ih mnogo koji su zabiljezeni.Pa da pocnemo u ime Allaha,i neka ovo posvjedoci kao nasa dobra djela u nase dobro a ne protiv nas,i neka nam se Allah Svevisnji smiluje!

Sve ovo me podstaklo ,jer sam u zadnje vrijeme primjetila ne slogu (medjureligijsku)mrznju i dokazivanja da je neko bolji od nekoga drugog.
Zasto mi to radimo?
Stacemo time da postignemo,dali svoj vlastiti hir,ili uistinu Boziju milost?
Djela koja se rade u ime nekoga drugog,a ne u ime Allaha(Boga) ima vise vrsta.
Po nekad se neko djelo cini iz pukog prikazivanja ,putem kojim se zeli naklonost ljudi radi ovosvjetske koristi,ugleda itd,a ja upravo imam utisak da to ovdje mnogi cine ,krijuci se iza krinke islama,hriscanstva,ali ih vlastiti hirovi i prljavi nagoni po nekada izdaju.
A djela koja se ne cine u ime Boga veoma brzo isplivaju na vidik,a vjernici ostaju vjernici (bilo koje religije)

Allahov posljednji poslanik Muhamed a.s je rekao:

"Zaista se djela cijne prema namjerama;i svakom covjeku pripada ono sto je naumio!"

Nacela islama temelje se na tri hadisa:

"Djela se cijene prema namjerama"
"Ko unese u nasu vjeru ono sto nije od nje,odbaceno je"
"Ono sto je dozvoljeno,jasno je,ono sto je zabranjeno,jasno je!"

"Temelj nase vjere jesu cetiri rijeci,one su govor covjeka koji je kod Allaha najbolji(misli se na Poslanika);cuvaj se sumnjivih stvari,budi skroman,ostavi se onoga sto te briga nije i budi iskren u nijjetu (namjeri)"
Poslanik je rekao:

"Uzviseni Allah kaze:"Ja sam najmanje potreban pridruzivanju,ko uradi neko djelo i u njemu Mi drugog pridruzi,napustih njega i njegovo pridruzivanje"

ovo zaista svakoga covjeka postakne na razmisljanje :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 01:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Mislim da bi mnogo bolje bilo na ovom svijetu da nema religija = 90% manje ratova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 08:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Pozdrav Dženiti! :)
Pridružiću se ovoj temi kojim hadisom.

Allah kaže: "Čovječe, dijeli pa ću i Ja tebi udijeliti!"

Uzvišeni Allah kaže:
Ja sam tamo gdje Moj rob zamisli i Ja sam uz njega kad Me spomene. Ako me spomene u sebi, Ja ga spomenem u sebi; a ako me spomene u skupu, Ja ga spomenem u skupu odabranijem od njegovog.
Ako Mi se približi koliko jedan pedačlj, Ja mu se približim koliko lakat.
Ako Mi se približi lakat, ja mu se približim hvat.
Ako Mi u susret krene idući, Ja krenem njemu trčeći."

Uzvišeni Allah je odredio šta je dobro, a šta je zlo, i objasnio: ko naumi da učini dobro djelo, pa ga ne učini, Allah mu ga upiše kao da ga je i učinio; a ko naumi da učini dobro i učini ga, Allah mu upiše nagradu od deset do sedam stotina puta, ili još mnogo veću. Ko naumi da učini loše djelo, pa ga ne učini, Allah mu to upiše kao dobro djelo; a ko naumi da učini loše djelo i učini ga, Allah mu upiše samo jedno loše djelo.

Uzvišeni Allah će na Sudnjem danu reći:
- Čovječe, razbolio sam se a ti Me nisi obišao!
- Gospodaru, kako da Te obiđem kada si Ti Gospodar svjetova?
- Zar se nije razbolio taj i taj, pa ga nisi obišao? Zar nisi znao, da si njega obišao, da bi Mene našao pored njega?
- Čovječe, tražio sam da Me nahraniš, pa Me nisi nahranio!
- Gospodaru, kako da Te nahranim kada si Ti Gospodar svjetova?
- Zar te nije taj i taj Moj rob molio da ga nahraniš, pa ga nisi nahranio? Zar nisi znao, da si ga nahranio, da bi za to kod Mene našao nagradu?
- Čovječe, tražio sam da Me napojiš, pa Me nisi napojio?
- Gospodaru, kako da Te napojim kada si Ti Gospodar svjetova?
- Molio te je taj i taj Moj rob da ga napojiš pa ga nisi napojio? Zar nisi znao, da si ga napojio, da bi za to našao nagradu kod Mene?"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Прича Џабир бин Абдулах:
Алахов посланик рече, "Ко је вољан да убије Каб бин Ал-Ашрафа који је повредио алаха и његовог посланика?" Након тога устаде Мухамед бин Маслама говорећи, "О алахов посланиче! Желиш ли да га ја убијем?" Пророк рече, "Да." Мухамед бин Маслама рече, "Онда ми дозволи да га оклеветам." Пророк рече, "можеш то да кажеш." ... ... ... Када га је Мухамед (бин Маслама) чврсто ухватио, рече (својим пратиоцима), "Држите га!" И убише га и одоше код пророка да га обавесте. Абу Рафи је био убијен после Каб бин Ал-Ашрафа. (Букари 5,369)

Прича Ал-Бара бин Азиб:
Алахов посланик је послао групу људи код Абу Рафија. Абдулах бин Атик је ушао у његову кућу ноћу, док је он спавао, и убио га. (Букари 5,370)

Наручилац убистава је и сам убица, као да их је починио својом руком. А Букари збирка хадиса важи за нејцењенију збирку поред збирке Газалија и Муслим збирке. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 14:08 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2004, 15:02
Ej Marane...

Hajde malo o'ladi od tih silnih gluposti...
ne znam zaista kakav je tvoj mozak kada se zakacis na temu ne bi li nekom pakostio na bilo koji nacin...ako ne dijelis iole normalno misljenje...nemoj ga dijeliti nikako...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

У следећем хадису, (Букари 5, 371) где прича Ал-Бара бин Азиб, пише у детаље како су убили Абу Рафија. Пише како је, након што га је двапут посекао сабљом и на крају ножем пробуразио кроз трбух, Абдулах бин Атик сео недалеко од његове куће, и чекао зору да се увери да ли је Абу Рафи мртав или не... И када су ујутру објавили смрт Абу Рафија, овај је устао и отишао назад до својих саучесника, и рекао им:

„Спашавајмо се (бежимо), јер је Алах убио Абу Рафија.”

Значи, мухамеданске убице убију некога, и онда то свале на њиховог паганског бога Алаха. Оног коме је и пре Мухамеда симбол био полумесец... да... да... добро сте прочитали... пагански бог Ћабе је и пре Мухамеда за свој симбол имао полумесец. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2005, 23:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Uzviseni je rekao:

..Allah vas upozorava na Sebe"(Ali Imran,28 )

Zato pisite sta vas je volja,sve sto radite radite za sebe,nikoga drugog

"I bojte se dana,kada niko ni za koga nista nece moci uciniti"!

Zato,silite se,koliko vas volja....samo nikada ne zaboravite,da cete za sve odgovarati!

Jer,

"Cestiti su oni koji vjeruju u Allaha,i u onaj svijet,i u meleke,i u knjige,i u vjerovjesnike,i koji od imetka koji im je drag,daju rodjacima,i sirocadi i siromasima i putnicima namjernicima i prosjacima i za otkup iz robstva i koji namaz obavkljaju i zekat daju i koji obavezu svoju kada je preuzmu,ispunjavaju,narocito oni koji su izdrzljivi u neimastini i u bolesti i u boju ljutitom.Oni su iskreni vjernici,i oni se Allaha boje i ruznih postupaka klone." (El Bekare,177)

Ima jedan Poslanikov hadis koji mi se izuzetno dopada,jer se moze upotrjebiti npr,za vjenike koji iskreno vole Allaha a nisu muslimani vec pripadaju drugoj religiji,znacinjihova blagodat u cinjenju dobrih djela je ista kao kad bi bili postaci i klanjaci :D

"Zaista vjernik svojim lijepim ophodjenjem dostize stepene klanjaca i postaca"

Sad,kad pogledamo na ovaj hadis i bolje o njemu razmislimo,postavicemo pitanje,kakvi su oni koji klanjaju svih 5 vakti namaza i poste,a u sustini su pokvareni i nikome dobro ne cine,dali im se to prima kod Allaha kao dobro? :wink:

Poslanik alejhi sellam je upitao svoje drugove:

"Hocete li da vas obavjestim ko je od vas Allahu najdrazi i ko cemi najblizi na Sudnjem danu biti?"Rekose":"Svakako!"Poslanik odgovori:"Onaj najljepseg obhodjenja"

dakle,sve ono sto cinimo za nasu religiju i vjeru,dokazivajuci sebe i svoju religiju u najljepsem sjaju a u stvari smo nesto sasvim drugo,u stvari cinimo to da bi se pokazali i dokazali a pri tome ni ne pomisljamo na Boga,ali se pokazujemo ljudima kako klanjamo molimo cinimo za islam il bilo koju religiju,....pa crna nam takva djela

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Maj 2005, 16:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Draco_Malfoy je napisao:
Mislim da bi mnogo bolje bilo na ovom svijetu da nema religija = 90% manje ratova

vidis....ja mislim da nema fanatika u svim tim religijama nego da se slijedi ono sto nam je od Boga bili bi svi braca i sestre...i tek onda nebi bilo ratova :D

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 12:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Draco_Malfoy je napisao:

glas intelekta, svaka cast
ionako niti jedna religija nije shvacena onako kako je zamisljena

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Maj 2005, 16:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakav je o bio Bozji poslanik govori cinjenica da je ozenio 6 godina staru devojcicu, i cekao tri godine pre nego je poceo da "konzumira" taj brak !!! (Букари 7:64) Svaka cast na "strpljenju". Njeno ime je bilo Ajsa. Pedofil.

Kada je Muhamed objavio da mu je Allah dozvolio da ozeni zenu svog uvojenog sina (snahu), jedna od njegovih zena je rekla: "O Alahov poslanice, izgleda da se Bog potrudio da ti ugodi..." (Букари 7:48)

Тако су жене препознале да је он заправо - преварант. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 15:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2003, 22:19
Dženita

Citiraj:
Svjedocim da nema boga sem Allaha i svjedocim da je Muhamed s.a.w.s Njegov rob i poslanik.

Ma jeste nečiji poslanik i rob (ali ne Božiji); rob koji porobljuje i druge, vodi ih u Ponor Propasti.

Citiraj:
Po nekad se neko djelo cini iz pukog prikazivanja ,putem kojim se zeli naklonost ljudi radi ovosvjetske koristi,ugleda itd,a ja upravo imam utisak da to ovdje mnogi cine ,krijuci se iza krinke islama,hriscanstva,ali ih vlastiti hirovi i prljavi nagoni po nekada izdaju.
A djela koja se ne cine u ime Boga veoma brzo isplivaju na vidik,a vjernici ostaju vjernici (bilo koje religije)

Ti si dobrodušna osoba, samo nećeš da svatiš da te islam ne vodi Dobru; ono pozitivno što respektuješ to nije od islama, već od Božijeg Zakona zapisanog u srcu, od glasa savesti i delom od patrijahalnog vaspitanja. A kad bi sledila ortodoksni islam i Muhammeda trebala bi da budeš uz Bin Ladena, talibane i mudžahedine sa isukanim mačem. Oni su istinski i pravi sledbenici Qur'ana i Muhameda.

Citiraj:
- Zar se nije razbolio taj i taj, pa ga nisi obišao? Zar nisi znao, da si njega obišao, da bi Mene našao pored njega?
- Zar te nije taj i taj Moj rob molio da ga nahraniš, pa ga nisi nahranio? Zar nisi znao, da si ga nahranio, da bi za to kod Mene našao nagradu?
- Molio te je taj i taj Moj rob da ga napojiš pa ga nisi napojio? Zar nisi znao, da si ga napojio, da bi za to našao nagradu kod Mene?"

Nije li ovo preuzeto, da ne kažem ukradeno, iz Evanđelja (Matej, 25)?!

Sudni dan
31 A kada dođe Sin čovečiji u svojoj slavi i svi anđeli s njime, onda će sesti na presto slave svoje; 32 i biće okupljeni pred njim svi narodi, i on će ih odvojiti jedne od drugih, kao što pastir odvaja ovce od jaraca, 33 i postaviće ovce sebi s desne strane a jarce s leve. 34 Tada će reći car onima s desne strane: hodite, blagosloveni Oca moga, nasledite carstvo koje vam je pripremljeno od postanka sveta. 35 Jer ogladneh i dadoste mi da jedem, ožedneh i napojiste me, stranac bejah i ugostiste me, 36 go bejah i obukoste me, razboleh se i posetiste me, u tamnici bejah i dođoste k meni. 37 Tada će mu odgovoriti pravednici i reći: Gospode, kada te videsmo gladna i nahranismo, ili žedna i napojismo? 38 Kada te videsmo kao stranca i ugostismo, ili gola i odenusmo? 39 Kada te videsmo bolesna ili u tamnici i dođosmo tebi? 40 A car će im odgovoriti i reći: zaista vam kažem, u koliko učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste. 41 Tada će reći i onima s leve strane: idite od mene, prokleti, u večni oganj pripremljen đavolu i njegovim anđelima. 42 Jer ogladneh i ne dadoste mi da jedem, ožedneh i ne napojiste me, 43 stranac bejah i ne ugostiste me, go bejah i ne odenuste me, bolestan i u tamnici bejah i ne posetiste me. 44 Tada će oni odgovoriti i reći: Gospode, kada te videsmo gladna ili žedna ili kao stranca ili gola ili bolesna ili u tamnici i ne poslužismo ti? 45 Tada će im odgovoriti i reći: Zaista vam kažem, u koliko ne učiniste jednom od ovih najmanjih, ni meni ne učiniste. 46 I otići će ovi u večnu kaznu, a pravednici u život večni.

Pravo lice Islama:

http://vjera.org/islam.php

- Vegetarijanstvo, zaštita životinja, očuvanje Božijeg Reda u prirodi:
http://vjera.org/indexveg.php

- Antika: Drevni prominentni i referentni sakralno-mudrosni spisi:
http://vjera.org/antika.php

- Halakh: duhovni članci i tekstovi, egzegetsko-hermetičke raščlambe:
http://vjera.org/indexv.php

- Forum Vjera i duhovnost:
http://vjera.org/forum/index.php

http://duhovna-izgradnja.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Maj 2005, 11:08 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Mar 2003, 09:30
ja ti dokaza o ''pravoj'' predstavi Islama!!!
:crazyeyes:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Maj 2005, 17:24 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Kuran pokazuje šta je istinski islam. I kad čovek gleda Bogom vidi šta je Božansko a šta je Laž.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 01:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Aurora Aurea je napisao:
Kuran pokazuje šta je istinski islam. I kad čovek gleda Bogom vidi šta je Božansko a šta je Laž.

kad covjek gleda Bogom....e svasta!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 01:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ti si dobrodušna osoba, samo nećeš da svatiš da te islam ne vodi Dobru; ono pozitivno što respektuješ to nije od islama, već od Božijeg Zakona zapisanog u srcu, od glasa savesti i delom od patrijahalnog vaspitanja. A kad bi sledila ortodoksni islam i Muhammeda trebala bi da budeš uz Bin Ladena, talibane i mudžahedine sa isukanim mačem. Oni su istinski i pravi sledbenici Qur'ana i Muhameda.

Za Uzvisenog Allaha sam sad spremna umrijeti!

Citiraj:
Citiraj:

Nije li ovo preuzeto, da ne kažem ukradeno, iz Evanđelja (Matej, 25)?!

e vidis jeste,Bog je preuzeo ono sto je vec bilo objavljeno,takodjer je upozorio na to da su sve prijasnje objave protkane kroz Kur`an .Ko ima oci vidjet ce a ko misli da je slijep nikad progledati nece!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 12:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dženita:

Citiraj:
kad covjek gleda Bogom....e svasta!

Psalmista deklamuje: »U Tebi je izvor životni, Tvojom svetlošću mi svetlost vidimo.« (Psalmi, 36:10)

Bog je Svetlost Života. Sve vidimo zahvaljujući Svetlosti. A nebeske i duhovne stvari vidimo zahvaljujući Bogu, Svetlosti Beskonačja. I ta Svetlost je i naše istinsko Oko. Kad čovek čistim životom prihvata i odašilje Božiju Svetlost (koja je i sam Bog), kad je bogorodac i Božije dete, tada on, kao Božije oko, gleda i Bogom, Svetlošću Života, i vidi stvari onakve kakve one uistinu jesu, jer Bog Jeste.

Citiraj:
Za Uzvisenog Allaha sam sad spremna umrijeti!

Dokle god služiš i robuješ nekakvom Allahu ti i mrtva za Živog i Istinskog Boga, Duha Bezgranične Ljubavi, Tvorca svih istinskih Lepota.

Zašto služiš Duhu Laži koga nazivaš Allah? Da li robuješ iz straha ljudskog ili mu odužuješ neki stari dug, ili to radiš jer ti je obećao neku 'lepu nagradu' (Pakao i mesto bliže njemu u Paklu)

Citiraj:
Bog je preuzeo ono sto je vec bilo objavljeno,takodjer je upozorio na to da su sve prijasnje objave protkane kroz Kur`an

Nisu kroz Qur'an protkane Božije objave, već ljudske interpretacije, prepričavanja Božijih reči, te karavanske legende koje je Muhamed preuzeo.

Didahe – Učenje Dvanaestorice apostola:
http://vjera.org/didahe.php

Evanđelje po svetoj Dvanaestorici (izabrana poglavlja):
http://vjera.org/evandjelje_12.php

Flavijevo viđenje Esena u Judejskom ratu:
http://vjera.org/flavijevo_vidjenje_eujr.php

Raspinjanje tokom stoleća:
http://vjera.org/raspinjanje.php

Latinski autori o Hristu i hrišćanima:
http://vjera.org/latinski_autori_ohih.php

Novo: VEGETARIJANSTVO forum (registracija nužna za pristup; konsultacije: zagor@vjera.org):
http://vjera.org/forum/index.php?board=21.0

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 22:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Brate Vaso

Allah na arapskom znaci Bog....zar nisi znao?
Ja Ga tako zovem zato sto Ga Kur`an casni tako zove.
Bog je jedan pa mi bas zao kad Onog u kojeg ti vjerujes nazivas laznim Bogom!Kako neces da shvatis da govorimo o istom Bogu?
Ja znam da ces ti na ovo odmah napraviti podjelu i predlazem ti da se prebacimo na tema "Bog" jer je pogodnija za daljni razgovor.
Zasto svaki vjernik bilo koje religije osjeca Boziju Milost i Boziju blizinu?
Objasni mi zasto?
Ako Allah nije Bog odkud onda da mi sve dobro ide(ali samo onda kada se Njemu molim)Zar djavo moze uciniti nesto u prilog covjeku.
Opameti se! I dobro razmisli sta govoris!
Allah nije niko drugi do Otac iz Svetog Pisma,Biblije ,Tore,Evandjelja.
Zasto je to tako tesko shvatiti?
:roll:

svako dobro brate Vaso :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Maj 2005, 22:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Nisu kroz Qur'an protkane Božije objave, već ljudske interpretacije, prepričavanja Božijih reči, te karavanske legende koje je Muhamed preuzeo.

Zasto si u ovo tako siguran?Od kud tolika sigurnost? A sta mislis da ti se sad Bog javi pa ti kaze:"Polako brate Vaso,grjesis,nisu to ljudske vec Moje interpretacije i nisu to izmisljotine"!
Kako bi se tad nas brat Vasa osjecao???
Kako bi se ti i slicni tebi osjecali?
Sta ce biti sa ostalim svijetom koji nisu ortodoksi?Zar su svi izgubljeni???
Polako brate Vaso,polako :wink: Bog zna sta radi,On zna a mi neznamo.

Dovoljno ti je samo da pogledas da se u Kur`anu niko ne odbija,sem nevjernika....a zar to nije dovoljan dokaz naseg Gospodara?
U Kur`anu niko nije zaboravljen,jer je poslan cijelom covjecanstvu.Mi smo jedno te isto,Bog ne pravi razlike nego mi ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Maj 2005, 18:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dženita!

Citiraj:
Allah na arapskom znaci Bog....zar nisi znao?

Mir Božiji!
Mislim da grešiš po tom pitanju. U arapskom ilah znači ‘bog’, a Allah ne znači ništa. To je izmišljeno ime, izvedeno iz nekog paganskog božanstva ili od jevrejskog naziva za boštvo – eloha.

Vidi moj forumski rad Gospodnje ime:

http://vjera.org/forum/index.php?topic=1100.0

Citiraj:
Bog je jedan pa mi bas zao kad Onog u kojeg ti vjerujes nazivas laznim Bogom!Kako neces da shvatis da govorimo o istom Bogu?

Ma nema ni govora da je to isti bog. Bog je ustinu jedan i jedini, ali Allah nije Bog, i ponajmanje je on isti Bog kao i Onaj koji je govorio kroz proroke u Izraelu i kroz Logosa Božijeg, utelovljenog Hrista Gospoda.

Citiraj:
Ja znam da ces ti na ovo odmah napraviti podjelu i predlazem ti da se prebacimo na tema "Bog" jer je pogodnija za daljni razgovor.

Kako hoćeš, može i ovde može i drugde (moderatori će svakako sve tolerisati, ionako se na forumima teško uvodi tematsko-debatni red.). Ti me citiraj i podigni taj topik koji želiš, a ja ću ti odgovorim na njemu kad mogu. Pošto imam dosta posla oko uređivanja prezentacije jednog sajta: http://vjera.org/index.php a na forumu http://vjera.org/forum/index.php?board=16.0 sam već 'stalno',...

Citiraj:
Zasto svaki vjernik bilo koje religije osjeca Boziju Milost i Boziju blizinu?
Objasni mi zasto?

Zato što je Sveprisutni Bog prisutan i u našoj duši, zato što je jezgro naše duše, Unutarnje Sunce, Sunce Ljubavi i Mudrosti. I ko je bar malo okrenut unutarnjem i bar malo bogougodno živi, on će i osetiti toplinu, milinu i sjaj svete Božije sile. I tu Toplinu i taj Sjaj, tu Dobrotu i Istinitost ne treba vezivati za izmišljene bogove već za živog i istinitog Boga, Onog Koji Jeste, Isusovog presvetog Oca Nebeskog, koji je po svome zračenju i sili i Majka, Održavajući Princip univerzuma. I zato što u ovo vreme, na početku ere Vodolije, vreme Posletka, Gospod prema svima nama pojačano duva, zrači Svoga Svetog Duha, Svoju Svetu Silu, u cilju preobraženja ovoga sveta i oduvavanja svega lažnog.

Citiraj:
Ako Allah nije Bog odkud onda da mi sve dobro ide(ali samo onda kada se Njemu molim)

Ako se istinski moliš, Srcem i čistim životom,– moliš se istinskom Bogu. I Bog ti prašta što ga u neznanju zoveš Allah. Ali sada si čula da Allah nije Bog. I sada moleći se Bogu kao 'Allahu' sve manje ćeš osećati Božiju okrepljujuću silu i milost. I moraćeš se definitivno opredelititi: da li ćeš biti za Svetlo ili za Tamu, koje se skriva iza plašta svetlosti i sjaja.

Citiraj:
Zar djavo moze uciniti nesto u prilog covjeku.

Đavo može učiniti mnogo u prilog onom ljudskom, ali ništa u prilog onom istinski dobrom i lepom. I narkomanima kad omogući 'uzlet' nečastivi nešto čini, nešto što ih još dublje porobljava i svezuje.

Citiraj:
Opameti se! I dobro razmisli sta govoris!
Allah nije niko drugi do Otac iz Svetog Pisma,Biblije ,Tore, Evandjelja.
Zasto je to tako tesko shvatiti?

Allah nije Bog Otac iz Evanđelja.
Zašto je to tako teško shvatiti?

Citiraj:
A sta mislis da ti se sad Bog javi pa ti kaze:"Polako brate Vaso, grjesis,nisu to ljudske vec Moje interpretacije i nisu to izmisljotine"!
Kako bi se tad nas brat Vasa osjecao???
Kako bi se ti i slicni tebi osjecali?

Pojedini ljudi su toliko tvrdokorni da i sam Bog da im kaže da greše ne bi to prihvatili i saslušali. Za sebe verujem da bih poslušao svaku reč koja nosi Snagu. Imao sam i ja, za svoje 42 godine života, dosta duhovnog lutanja, no ipak sam odbacio mnoge zablude jer sam gotovo uvek molio samo za Istinu, Božiju Istinu.

Citiraj:
Sta ce biti sa ostalim svijetom koji nisu ortodoksi?

Ja nisam institucionalizovani pravoslavac. Hrišćanin panenteista sam, sledbenik nazarensko-pitagorejskog Puta Života, poklonik Isusa Nazarena i Gospoda Pitagore, koji je bio jedna od ranijih Spasiteljevih inkarnacij, kao i raspeti Buda, kao i raspeti Zaratustra, kao i raspeti Dionis, kao i raspeti Mitra, kao i raspeti i vaskrsli Krišna,....

Citiraj:
Zar su svi izgubljeni???

Mnogi su se izgubili u svome bezakonju, i što je još najgore ne žele ni da budu pronađeni od Blagog Pastira, Hrista Stvoritelja. No u ovo vreme Gospod moćno pruža i najmrskijem demonu Svoju milostivu ruku. Od nas samih zavisi da li će nam se i koliko otvoriti Vrata Života.

Za tebe bi bilo lepo da srcem proučiš jedan evanđeljski spis, koji ako možda ne predstavlja suštu istinu sigurno predstavlja nešto što je vrlo blisko istinskoj Reči:

http://vjera.org/evandjelje_12.php

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]