betiss je napisao:
Ima veze sa duhovnoscu. Covek je lepo pomenuo Pravoslavce u Bosni... dakle versku pripadnost... a ti Dzenita otrezni se malo bar kad citas...
Odgovor je jasan Srbi sebe od pamtiveka nazivaju Srbima.... a Bosnjaci sebe Bosnjacima,Muslimanima, Bosancima, Bogumilima ,Turcima, Jugoslovenima... dakle vrlo su nepostojani ,skloni promenama .. dakle ona grupacijama koja cesto menja ime i nije narod.. ne stoji na svom temelju.. tako da brate moj Muslimanski vrati se ti u Pravoslavlje... kao sto Srbi svoje ime nikad nisu menjali
bettis
posmatram te vec duze vremena...kontam,dal`bilo sta da ti odgovorim al eto ipak hocu.
Pa kao prvo drago mi je da si ti pri svijesti,da ti i tvoj narod postojite,drago mi je da znas ko si i sta si i sto to drugima dozvoljavas da doznaju.
Prije neko vrijeme spominjao si kako bih da ja islamizujem citav svjet a sad ovakav poziv,pa ko kome soli pamet?
znaci....tvoje tumacenje je da muslimani nisu "narod" vec sta?.....zivotinje? Il`ko zna sta ispadosmo?
Pitanja slicna ovima nemaju ovdje sta da traze,jer je cilj jasan....cista provokacija i jedne i druge strane.
Podforum "Duhovnost i religija" treba da sadrzi "sve" religije i da vlada medjusobni mir medju nama,jer smo od istoga Boga...ali ne,dok postoje,ti i takvi kao ti,nema toga niti ce biti.Zasto?
Pa jasno je,...ti i takvi kao ti mislite da ste bolji od nekoga drugog,(ovo vazi i za pojedine muslimane)jer u vama ne vlada bogobojaznost,nego pohlepa,vlastiti hir,nekakvo dokazivanje da je neko bolji od drugoga.
A odkud ti znas da kod Boga,Allaha,Krisne,Oca,nije bolji neko drugi?
Zasto mislis da ste samo ti i tvoj narod cisti pred Bogom? Zasto?
Moje misljenje je da smo svi od jednoga Boga i da nema razlike medju nama osim po djelima nasim.A kakva su tvoja djela dali si se ikada zapitao?
"Ne sudi da ti se nebi sudilo"...postuj ovu recenicu tvoga "Svetog Pisma"
svako dobro