Citiraj:
A dalje, braćo, radujte se, savršujte se, utješavajte se, jednako mislite, mir imajte: i Bog ljubavi i mira biće s vama. (2. Korinćanima 13,11)
Nikakva rđava riječ da ne izlazi iz usta vaših, nego samo što je dobro za napredovanje vjere, da da blagodat onima koji slušaju. I ne ožalošćavajte svetoga Duha Božijega, kojim ste zapečaćeni za dan izbavljenja. Svaka gorčina, i gnjev, i ljutina, i vika, i hula, da se uzme od vas, sa svakom pakošću. A budite jedan drugome blagi, milostivi, praštajući jedan drugome, kao što je i Bog u Hristu oprostio vama. (Efescima 4,29-32)
A dalje, braćo moja, što je god istinito, što je god pošteno, što je god pravedno, što je god prečisto, što je god preljubazno, što je god slavno, i još ako ima koja dobrodjetelj, i ako ima koja pohvala, to mislite. (Filipljanima 4,8)
Pazite da ko kome zlo zlom ne uzvrati, nego uvijek promičite dobro jedni prema drugima i prema svima. (1. Solunjanima 5, 15)
Mir imajte i svetinju sa svima; bez ovoga niko neće vidjeti Spasitelja. (Jevrejima 12,14)
Očistite svoje duše u poslušnosti prema istini - za nelicemjerno bratoljublje, volite istrajno jedan drugoga iz čista srca. (1. Petrova 1,22)
Odbacite svaku pakost i svaku prevaru i licemjerje i zavist i sva opadanja. (1. Petrova 2,1)
A najposlije budite svi složni, žalostivi, bratoljubivi, milostivi, ponizni; ne vraćajte zla za zlo, ni psovke za psovku; nego nasuprot blagosiljajte, znajući da ste na to pozvani da naslijedite blagoslov. (1. Petrova 3,8-9)
A prije svega imajte neprestanu ljubav među sobom; jer ljubav pokriva mnoštvo grijeha. (1. Petrova 4,8)
Boze dragi,lijepih li stihova
Citiraj:
Da li se o ovome priča samo par puta godišnje (božić, uskrs)?
Koliko onih koji se smatraju vjernicima nikad nisu čuli za ove stihove, niti žive po njima, a znaju farbati jaja, donijeti badnjak u kuću i znaju druge "vjerske običaje", znaju kad je koji svetac a o čemu ništa ne piše u Svetom Pismu?
Pozdrav Vaderu i svim ucesnicima
Zalosno....ali istinito.Isto kao i kod nas muslimana.Za bajram se kuca cisti razna jela i kolaci gotove,ali te osobe to rade da bi drugi to vidjeli i da bi se pokazali pred drugima kako su oni dobri muslimani i kako znaju za red.Bila sam na jednom sunnetu pozvana kao gost,i rado sam se odazvala.Kad sam stigla tamo dozivjela sam pijanku i gozbu,i prazne price .Pa sam uzela malog na svojim rukama i izucila mu dovu koja je prikladna i pozeljela da ne podje putem svojeg oca.
Nije to niko vidio,niti sam htjela da to iko vidi,ucinila sam to u ime Allaha.
Dakle,sta sam s ovim htjela da kazem,ko je nevjernik on je nevjernik,a to se vidi,bez da nagadjamo
Citiraj:
I zar nije takvo stanje rezultat slijepe vjere bez želje za provjerom vjerskih učenja u Svetom Pismu, i bez želje za produbljivanjem prave vjere i svoje duhovnosti kroz ličnu duhovnu izgradnju?
Moje je misljenje da ako je neko ogranicen,ne moze ni doci do duhovne izgradnje.
Posebno ako je djetetu iz malena utjerano u glavu da je to tako i da tako mora biti i da drugacije ne moze...nece se dakle nista novo ni desiti.
Citiraj:
Kako je došlo do svega toga, do totalne izvrnutosti?
[color=red]Kako je došlo do toga da se većina ljudi rado ponaša po naknadno uvedenim i malo prepravljenim paganskim običajima (zamaskiranim u celofan hrišćanstva, kao ukrašeni grobovi koji izvana djeluju lijepi a iznutra su puni mrtvačkih kostiju i razne nečistoće) koje dobro poznaju mnogi ljudi, i kako je došlo do toga da se pri tom zanemare, ignorišu, potisnu jasna učenja Svetog Pisma o kojima ljudi (slijepi i dvostruko slijepi "vjernici") nemaju pojma, niti ih interesuje?
Da,grobovi i spomenici.
I u silamu je zabranjeno podizanje spomenika,ukrasivanje ili bilo koji vid uvelicavanja.Mada treba ipak obraz da se pokaze

kako je taj i taj podigao tako velik i lijep spomenik.I misle bolji su muslimani
A po pravilu su dovoljna dva kamena gore i dolje,koliko eto da se zna da je tu grob
Mnogi ne zele da se promijene,jer bi bili razocarani u same sebe,i bilo bi im zao sto nisu bili sve te godine u pravu.Iz bojazni da ih okolina odbaci.
Kao rodjen u nekoj religiji,odrastavsi u istoj,slusajuci roditelje i njihova shvatanja,pojedinac ce koji spozna ipak da je neka druga religija u pravu,prisutjetiti i nastaviti da zivi,zivotom koji je do tad zivio.
Evo,uzmimo na primjer jednog covjeka ,koji tvrdi da nema Boga ili tvrdi da je samo njegova religija dobra i korektna....na kraju krajeva da ipak spozna da je neka druga religija prava stvar ili cak sta vise biti ateista prava stvar,dosao bi u kompromis sa samim sobom i tek bi onda nastali problemi.
Moje je misljenje da covjek treba da je otvoren i da pokusa da shvati nesto sto ne pripada njemu samom ,da otvori oci i da ima veoooma sirok pogled
jer Bozije je carstvo ne ograniceno