betiss je napisao:
Dzenita, da Turci nisu bili prisutni ovde, vi ne bi danas bili muslimani... ne vjerujem ni da bi ostali bogumili
Pozdrav
Da Bog nije htio da se Islam prosiri nebi bilo ovoliko muslimana koliko ih je danas.
Kad se shvati prava bit religije,a tu smo bit malo opsirnije opisivali pod temom "Kur`an i muslimani",onda ti je lako shvatiti i to da je Kur`an zadnja opomena svim narodima,odnosno svima onima do kojih Kur`an dodje.
Bog je htio da nas upozori da Njemu nikoga ne pripisujemo,kako to cini hriscanstvo,a nas dijeli veoma tanka linija.
Indzil,ili Biblija je takodjer od tog istog Boga,Allaha,koja je veoma stara i koju su vijekovima ljudi nesvjesno ili svjesno mijenjali.
U Kur`anu se Bog obraca naglasavajuci da ce On Kur`an cuvati da se ne mijenja.
Dakle,ovim hocu da ti kazem,da priznajem bibliju,kao svoju knjigu i putokaz,ali da ima pojedinosti koje Allah dz.s u Kur`anu ispravlja.
Jer je Isus poslanik,a ne sin,bog i duh
i sta da ti jos kazem,malo mi je bez veze da raspravljam o turcima,jer se ni oni sami ne pridrzavaju Kur`ana i uzimaju se medjusobno dok tamo kaze da je i po mlijeku zabranjeno stupanje u brak.
Mislim da treba svaki covjek da bude svjestan Boga,da sve provuci kako bi shvatio.
Kod:
jer bogumila je bilo po evropi, pa su nestali.... Ovo ti pricam jer si me pitala koliko smo sigurni da su nam preci ortodoksi....dakle pre Turaka bez Islama... pre Bogumila bez islama i bogumila.. i koja je vjera bila tada.. ocigledno Hriscanstvo ...
Rijec hriscanstvo se u bibliji nigdje ne pominje osim u novom zavjetu 1.puta.Otkud vam onda to da je od postanka zemlje bilo hriscanstvo?
Dok u Kur`anu Allah (Bog) jasno naglasava:
"Zadovoljan sam da vam islam bude vjera"Dakle u Kur`anu se govori kako se zove ta vjera,i to je od postanka svijeta.Nije Allah nista promijenio,nego mi ljudi.
Citiraj:
Gledajte danas svi imaju svoju verziju istorije, tj povijesti,tj historije..kao i svoj jezik.. i sasvim je logicno da ce muslimani da uce svoju verziju...
[/quote]
Vrijeme ce pokazati svoje,mozda ja i ti to necemo dozivjeti,ali ce citavom zemaljskom kuglom da zavlada islam.Ne govorim ti ovo iz prkosa jer je moj Bog i tvoj Bog Bog sviju ljudi,Vjecni i stalni.
Ima mnogo pametnih i obrazovanih ljudi,koji prihvataju islam,i samo se Bogu zahvaljujem sto im je ukazao na pravi put.
Osjecam i previse ljubavi prema svakom covjeku,pa nebih mogla navoditi nesto sto je bilo davno niti danas ja ispastati zbog nekakvog prijasnjeg naroda i njihove proslosti.
Bitno je da postojim ja danas i na ovom mjestu i da slavim svoga Gospodara,a sve mi je ostalo manje vazno (meni kao jedinki)
Svako dobro