LHfinaA je napisao:
Obicno do sada kada vidim JivanMukta kliknem i nesto naucim.Izgleda da slijede lekcije o sarkazmu.Ili o tragediji kao zanru danasnjice.

Ako je tvoja duhovnost autenticna, i kao takva nastaje iz tebe, sto bi po pravilu svaka duhovnost trebala biti. Onda ces moci do mile volje da se sarkasticno zezas sa svim onim sto si radio ili sto radis.
Kada covjek pridje duhuvnosti sa ozbiljnim stavom, i cijeli se njegov zivot promjeni u skladu sa tim stavom, onda znaj da nesto nije u redu.
Najveci duhovnjaci koje sam imao prilike upoznati, pucaju od zajebancije i sarkazma na ono sto rade.
Malo mi je to u pocetku bilo cudno, dok sam bio mlad aspirant, kasnije mi je postalo jasno.
Ti isti ljudi pice sve te tehnike, nacine ili ko zna sta vec, a ujedno sprdaju se sa svim tim.
Ta njihova zajebancija mi je bila veca skola od one koju sam dobio od "ozbiljnih" majstora.
Ja nikada nisam stajao iza onog sto radim na krut, fanaticno ozbiljan nacin, i mislim da nikada necu. Oni koje me znaju sa ovog foruma, znaju da sam milion puta napravio zajebanciju od svega sto radim u zivotu i sto smatram svetinjom kod sebe.
Kada se sretnes sa nekim likom koji ti prodaje EPP duhovnosti, a jos uvijek nisi siguran jeli on taj za kojeg se prodaje ili da li je istinski majstor (ne mora znaciti da je probudjen), znaces po jednom.
KOliko je radostan !!!
Ako puca od radosti, ali one istinske, ne usiljene, znaj da je taj covjek jebeno autentican.
Poz.