banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 22:45

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Sep 2004, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Читам у вестима да су грађевински радови завршени и да у недељу треба да иде литија од храма Св. Тројице до обновљеног храма у центру БЛ. 8)

Успут... неки пајаци овде су "сањали" како ће храм да се сруши у моменту кад се на куполу постави позлаћени крст. Шта би са тим "предсказањем"? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2004, 19:29 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Neka se onaj koji se opasuje ne hvali kao onaj koji se raspasuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Sep 2004, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Опла... 8) Оде твоје "пророштво" у пропаст. :lol: :lol: :lol:

Мало о ЛАЖНИМ сновима ЛАЖНИХ пророка (читај - "реинкарнисаних" пајаца)

(Јер. 23,32) Evo me na one koji prorokuju lažne sne, veli Gospod, i pripovijedajući ih zavode narod moj lažima svojim i hitrinom svojom; a ja ih nijesam poslao niti sam im zapovjedio; i neće ništa pomoći tome narodu, govori Gospod.

(5. Moj. 18,22) Što bi prorok rekao u ime Gospodnje, pa se ne zbude i ne navrši se, to je riječ koje nije rekao Gospod; nego je iz oholosti rekao onaj prorok, ne boj ga se.

(Jer. 23)
24 Može li se ko sakriti na tajno mjesto da ga ja ne vidim? govori Gospod; ne ispunjam li ja nebo i zemlju? govori Gospod.
25 cujem što govore ti PROROCI KOJI U IME MOJE PROROKUJU LAŽ GOVORECI: SNIO SAM, SNIO SAM.
26 Dokle ce to biti u srcu prorocima koji prorokuju laž, i prijevaru srca svojega prorokuju?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 05:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Maran Ata, pusti fukare kraju..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 14:27 
Majstor
Majstor

Lijep odgovor Maran Ata, nema šta. :)
Ali to se odnosi na lažne vizije i one koji ih iznose.
Pa ipak, ti si već odredio ma šta se desilo da je sve što je rečeno lažno, ali ja ću iznijeti neke činjenice, pa neka svako prosudi sam.
Danas, dan nakon svečane liturgije u rukotvorenom "hramu Hrista Spasitelja", je Krstovdan (Vozdiženje časnog krsta) i danas su na Trgu Krajine u centru Banjaluke održani protesti penzionera zbog lošeg prije svega materijalnog položaja.
Za sutra su zakazani protesti studenata zbog previsokih školarina (znači opet zbog lošeg statusa).
Podsjećam da u viziji koju sam ispričao prvo što vidim su demostracije i osjećam vrlo jaku negativnu tenziju, a baš takva je situacija danas ovdje sasvim u skladu sa ovim vrlo (čak izrazito) tmurnim i kišovitim danima. I svečana litija je održana po kiši i hladnom i tmurnom vremenu.
Takođe podsjećam na to da sam u viziji vidio hram tačno onako kako zaista izgleda i da današnji praznik Krstovdan može da predstavlja momenat u kojem je veliki zlatni krst stavljen na zvonik (jedino je taj krst u viziji bio veći nego što je u stvarnosti).
Sve sam to vidio ravno 6 godina unaprijed upravo onako kako danas jeste.
A što se tiče rušenja hrama i konstrukcije oko njega kojom se vizija okončava, podsjetiću na događaje koji su se desili u ovoj godini (u godini kada je "hram Hrista Spasitelja" spolja dovršen):

1. ozbiljan sukob SPC i MPC (srpske i makedonske pravoslavne crkve, sa stalnim međusobnim koškanjem i nizom vrlo teških incidenata u toku cijele godine)
2. požar u kojem je izgorio veliki dio manastira Hilandar (koji se smatra jednim od samih temelja srpske duhovnosti) i odmah nakon toga požar na zvoniku još jednog manastira na Svetoj Gori
3. pogrom srpskog naroda, bogomolja i manastira na Kosovu
4. incident (SFOR-ova "akcija") na Palama u kojem su ozbiljno povrijeđeni Jeremija i Aleksandar Starovlah sveštenici SPC
5. pogibija patrijarha Aleksandrijskog i njegovih saputnika u helikopterskoj nesreći nadomak Svete Gore
Ovo su samo oni koji su najviše odjeknuli i kod nas i u svijetu.

Svaki od ovih događaja i sam po sebi predstavlja vrlo ozbiljnu stvar, a svi skupa i to u vrlo kratkom vremenskom periodu predstavljaju sigurno veliko upozorenje. A šta tek predstoji? Vidjećemo.

Činjenica je je građevina koja je podignuta u centru Banjaluke lijepa i mnogi se time diče, ali podsjećam na to šta je Isus Hrist odgovorio svojim učenicima u jednoj sličnoj prilici:

5. I kad neki govorahu za crkvu (Jerusalimski hram) da je ukrašena lijepijem kamenjem i zakladima, reče:
6. Doći će dani u koje od svega što vidite neće ostati ni kamen na kamenu koji se neće razmetnuti. (Luka 21:5,6)

Ovo Isusovo proročanstvo je čekalo skoro 40 godina na ispunjenje, a "pravovjerni" Jevreji nisu mu vjerovali i zvali su ga lažovom. Pa ipak vrijeme ih je demantovalo.
Ali jedno vrlo neprijatno upozorenje iz Svetog Pisma može se i te kako primijeniti na današnju situaciju:

4. Što Edom govori: osiromašismo, ali ćemo se povratiti i sagraditi pusta mjesta, ovako veli Gospod nad vojskama: neka oni grade, ali ću ja razgraditi, i oni će se zvati: krajina bezakonička i narod na koji se gnjevi Gospod dovijeka. (Malahija 1:4)

Gle "koincidencije" Banja Luka je poznata kao "Krajiška Ljepotica", a i građevinsko preduzeće koje je gradilo hram se zove GP Krajina.

Neka svako onda porazmisli šta je ovdje istinito a šta laži obmana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Sep 2004, 15:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Болесни ум попут оног у вашег гуруа Петра може и у лету мушице да "пронађе" скривени смисао. :lol: :lol: :lol:

Подсетимо се да су БудаЛетине из БањаЛуке, пронашле везу са БетЛехемом, Јајцем (као јаја јелте) и уобразиле некакву "материцу" на географској карти, и из свега извеле још блеснији закључак како је "локација Раја" управо у Бања Луци, са седиштем у плавом небодеру, где... гле случаја... живи поменути гуру секте који подели лизалице својим следбеницима у виду звучних реинкарнација. :lol: :lol: :lol:

Хај живели!!! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 17:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

haha :) :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 17:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Maran Ata je napisao:
Болесни ум попут оног у вашег гуруа Петра може и у лету мушице да "пронађе" скривени смисао. :lol: :lol: :lol:

Подсетимо се да су БудаЛетине из БањаЛуке, пронашле везу са БетЛехемом, Јајцем (као јаја јелте) и уобразиле некакву "материцу" на географској карти, и из свега извеле још блеснији закључак како је "локација Раја" управо у Бања Луци, са седиштем у плавом небодеру, где... гле случаја... живи поменути гуру секте који подели лизалице својим следбеницима у виду звучних реинкарнација. :lol: :lol: :lol:

Хај живели!!! 8)

Imas li link na taj post??

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Sep 2004, 17:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Probaj ovde:

http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=4240

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2004, 06:45 
Majstor
Majstor

Kao i uvijek kada nema valjanog odgovora, Maran Ata pribjegava poruzi.
Ali vrlo je zanimljivo da kaže:

Maran Ata je napisao:

jer u Kuranu 2:26,27 se govori o istom:

26. Allah se ne ustručava da za primjer navede mušicu ili nešto sićušnje od nje; oni koji vjeruju – ta oni znaju da je to Istina od Gospodara njihova; a oni koji ne vjeruju – govore: "Šta to Allah hoće sa ovim primjerom?" Tim On mnoge u zabludi ostavlja, a mnogima na pravi put ukazuje; ali, u zabludi ostavlja samo velike grešnike,

27. koji krše već čvrsto prihvaćenu obavezu prema Allahu i prekidaju ono što je Allah naredio da se održava, i prave nered na Zemlji; oni će nastradati.

A Kuran je takođe Sveti Spis, barem za one koji zaista ljube Tvorca.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Sep 2004, 13:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Аха... па наравно!!! Болесни умови налазе у сатанским стиховима - курану понешто за себе, јер је и ту књигу писао један болесни и епилептични ум. А у тај ум је налазио смисао и у томе да ли треба прво изути или обути леву или десну ципелу. :lol: :lol: :lol:

Успут да споменемо да је болесни Мухамедов ум рекао да ако ти мушица упадне у пиће, треба да је потопиш јер је на једном крилу болест, а на другом лек за ту болест. :lol: :lol: :lol:

А медицинари се толико муче да пронађу лек за болести... не могу да се сете да лове мушице. :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Feb 2006, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Шта би са оним пајацом што је лупетао да ће храм да с есруши? :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]