banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 06:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2004, 12:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
JivanMukta je napisao:
Pre nekoliko godina sam upoznao jednog Sufija u Beogradu.
Izmedju ostalog sam ga upitao sa tu sto Ata naveo.
Odgovorio mi je da se to odnosi na unutrasnju borbu i nema nikave veze sa necim sto neki tvrdokorni muslimanski lideri tvrde kako se to odnosi na ubijanje svega sto nije islamsko.

Stoga postaje jasno da pojedici kako na jednoj strani kako na drugoj (poput Ate) pokusavaju da, neimajuci argumenata za daljnje ego izgradjivanje ili ono drugo, oblate ono sto pise u Kuranu.

Ja ne sljedim ni kuran ni bibliju ni bilo koju sv. knjigu, ali mi je jasno da je doslo dokrivog razumijevanja vecine ljudi o onom sto tamo pise.

Pozdrav Jivan

Sasvim korektno

Ja i Aharon smo to njemu potanko objasnjavali pod temom "Kur`an i muslimani"
I jeste problem kao i u svakoj drugoj religiji...fanatizam
Pojedini muslimani su spremni poginuti na Allahovom dz.s putu,ali u sustini su rijec "Dzihad" shvatili kao ratnu i tjelesnu borbu,dok je po mom tumacenju svete knjige dzihad put na kojem treba ustrajati i boriti se prije svega "rijecima",davati primjer svojim dobrim djelima,a ne rat,ubijanje ili patnje bilo koje vrste.Ni jedna religija nije za ubijanje rat i mrznju.
Ali,sve zavisi koliko je ko ogranicen i kako ko shvata

svako dobro

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2004, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Проблем је у томе што то није једини навод те сотонске књиге који говори о убијању "неверника". Да ли су то мухамеданци погрешно схватили или не, види се из приложеног у вестима сваког дана. А ако знамо и детаље из Мухамедовог живота, јасно је да су мухамеднаци сасвим правилно разумели шта им је он хтео рећи. Да ли треба да вам наводим детаље из збирке хадиса у којима он лично наручује убиство, или кад је наредио да се заробљеници муче пре него су их масакрирали?

Идите бре лечите се... деца вам се смеју. 8)

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2004, 20:35 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jul 2004, 01:25
Dzenita je napisao:
U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog!

Pozdrav i sellam svim vjernicima!

Sta vi mislite dali postoimo igrom slucaja?
Stvoreni smo kao ljudski rod,dakle sa razumom i inteligencijom,i imamo prednost kao npr,nad zivotinjskim svijetom.Od kud nam ta prednost?
Sta vi mislite,zasto u stvari postoimo?

pozdrav.....

Selam Alekum Dzenita

Nema sta da mislim vec znam iz dubine svoga srca da postojimo da bi smo naucili lekcije iz proslih zivota koje nismo apsolvirali iz kojekavih razloga[oholost, mrznja, jednoumlje, pohlepa, fanatizam itd]. Nismo naucili da volimo sebe, druge i naravno ovu planetu koja odrzava nase fizicko postojanje, a pre svega zato sto od svog ega nismo mogli ili zeleli da vidimo razloge svog postojanja. Sada, eto ponovo u ovome zivotu, nam bozansko providjenje daje mogucnost da ispravimo svoje greske i zablude, i zato molimo se da nam onaj bozanski princip u koji svako od
nas veruje da duhovne snage i mudrosti da se uzdignemo nad svojim ogranicenjima.
Lepota, kao i moc su mac sa dve ostrice a kada su jos ukombinovani u ovozemaljskom postojanju ,onda je potrebno mnogo, mnogo toga da ne bismo ponovili greske i protracili sansu koju sada ima svako od nas a sebe smatra iole duhovnim bicem
ONA

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2004, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ona je napisao:
postojimo da bi smo naucili lekcije iz proslih zivota

(Јеврејима 9,27) И као што људима предстоји једанпут умријети, а потом суд (Божији)

Ако се једном умире, онда се једном и живи. ПАГАНСКЕ теорије реинкарнације су велика превара дајући људима лажну наду да ће се поправити у неком "наредном" животу, а у овом могу да раде шта им воља. Сатанина превара! :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2004, 08:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Isti taj apostol Pavle koga ovdje citiraš svjedoči kako Bogu služi od praotaca, kako življaše kad ne bijaše Zakona i kako je Zakon Mojsijev služio kao vaspitač Izraelu do vremena pojave Spasitelja. A van svake sumnje vaspitač ne vaspitava jedne da bi nečemu naučio (ili za nešto pripremio) neke druge.

Citiraj:
ПАГАНСКЕ теорије реинкарнације су велика превара дајући људима лажну наду да ће се поправити у неком "наредном" животу, а у овом могу да раде шта им воља.

To što bi ti tako radio od svog života kada bi (pri)znao reinkarnaciju, ne znači da bi tako radili i drugi. Duhovna osoba uvijek stremi ka duhovnom učenju i izgradnji imala za to jednu sekundu ili čitavu vječnost pred sobom!
Uostalom, niko nije siguran da će dobiti priliku ponovo da se rodi na Zemlji i vrlo je teško tu priliku dobiti pogotovo onima koji je upropaštavaju.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2004, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ona je napisao:
Dzenita je napisao:

Stvoreni smo kao ljudski rod,dakle sa razumom i inteligencijom,i imamo prednost kao npr,nad zivotinjskim svijetom.Od kud nam ta prednost?

pozdrav.....

Selam Alekum Dzenita

Nema sta da mislim vec znam iz dubine svoga srca da postojimo da bi smo naucili lekcije iz proslih zivota koje nismo apsolvirali iz kojekavih razloga[oholost, mrznja, jednoumlje, pohlepa, fanatizam itd]. Nismo naucili da volimo sebe, druge i naravno ovu planetu koja odrzava nase fizicko postojanje, a pre svega zato sto od svog ega nismo mogli ili zeleli da vidimo razloge svog postojanja. Sada, eto ponovo u ovome zivotu, nam bozansko providjenje daje mogucnost da ispravimo svoje greske i zablude, i zato molimo se da nam onaj bozanski princip u koji svako od
nas veruje da duhovne snage i mudrosti da se uzdignemo nad svojim ogranicenjima.
Lepota, kao i moc su mac sa dve ostrice a kada su jos ukombinovani u ovozemaljskom postojanju ,onda je potrebno mnogo, mnogo toga da ne bismo ponovili greske i protracili sansu koju sada ima svako od nas a sebe smatra iole duhovnim bicem
ONA

we alejkumu sellam Ona

eeem......nikada nisam imala prilike da komentarisem o renkarnaciji.
Ja licno ne vjerujem u to.Vjerujem da sam jedinka,koja se nece ponoviti :-?
Mozemo naravno uzeti primjere ranijih naroda i generacija i na osnovu njih ne ciniti iste greske.A da imam vise zivota............hm :-?
Mada,desava mi se dok putujem npr. po krajevima gdje nikad nisam bila,odjednom mi postane sve poznato,cak i ulicu pronadjem bez problema,kako,zasto.....neznam.Ili sam cesto puta u situaciji dok razgovaram s ljudima,mogla bih se zakleti da sam vec jednom sjedila i o istoj temi govorila i tacno sam u naprijed znala sta sljedi.
To mi je prvi put da ovo iznesem javno :wink:
U svakom slucaju zahvaljujem na tvom komentaru.....u sotalom svi smo za ponesto stvoreni.Bitno je da razmisljamo o tome i da trazimo Tvorca u tome

svako dobro :)

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2004, 20:21 
Početnik
Početnik

Dzenita je napisao:
ona je napisao:
Dzenita je napisao:

pozdrav.....

Selam Alekum Dzenita

ONA

we alejkumu sellam Ona

eeem......nikada nisam imala prilike da komentarisem o renkarnaciji.
Ja licno ne vjerujem u to.Vjerujem da sam jedinka,koja se nece ponoviti :-?
Mozemo naravno uzeti primjere ranijih naroda i generacija i na osnovu njih ne ciniti iste greske.A da imam vise zivota............hm :-?
Mada,desava mi se dok putujem npr. po krajevima gdje nikad nisam bila,odjednom mi postane sve poznato,cak i ulicu pronadjem bez problema,kako,zasto.....neznam.Ili sam cesto puta u situaciji dok razgovaram s ljudima,mogla bih se zakleti da sam vec jednom sjedila i o istoj temi govorila i tacno sam u naprijed znala sta sljedi.
To mi je prvi put da ovo iznesem javno :wink:
U svakom slucaju zahvaljujem na tvom komentaru.....u sotalom svi smo za ponesto stvoreni.Bitno je da razmisljamo o tome i da trazimo Tvorca u tome

svako dobro :)

Pozdrav
pa moram reci da ni ja nisam verovala u mnogo toga pa ni u ovo......hi,hi,hi,....bas sam bila Nevernik :cry: Medjutim, kad krenes u inicijacijsko/prakticno traganje za samim sobom, vremenom pocnes da stices iskustva o kojima ne treba a ni ne vredi raspravljati. jedno od njih je i to da niko od nas sada postojecih nije prvi put se pojavio na ovoj planeti Zemlji. Ja sam iskustva o svojim proslim zivotima dozivela i onako spontano , kada sam bila na razlicitim mestima sirom ove nase lepe majke Zemlje.

I jos bi samo dodala apropo tvoga verovanja tj. neverovanja u postavljeno pitanje. Pre dosta godina upoznala sam velikog Sufi ucitelja, njegovo ime je Pir Vilayat Khan [sin cuvenog Hazrat Inayat Khana, Sufi ucitelja koji je Zapadu otkrio Mudrost i ezoteriju Islama] koji je rekao:Apstraktnim ili neverujucim oznacavamo sve ono sto postoji izvan ovoga sveta...i tek kada se oslobodimo svojih ubedjenja ,zabluda ili neverovanja...tada smo na pragu da postignemo najvise stanje, Nadjat.......no to iziskuje posvecenost i napor koji prevazilazi svaku sumnju i kukavicluk.

Veliki Pozdrav za Tebe, silna si cura :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2004, 08:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Citiraj:
Veliki Pozdrav za Tebe, silna si cura

Slažem se :) .

Lijepo je i osvježavajuće vidjeti vaš razgovor ovdje. Takav ton međusobnog poštovanja i uvažavanja svjedoči lijepo o vama. Takav duh je ono što je ovoj planeti prijeko potrebno. Svako vam dobro i blagoslov od srca želim. :) :) :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2004, 20:01 
Početnik
Početnik

aharon je napisao:
Citiraj:
Veliki Pozdrav za Tebe, silna si cura

Slažem se :) .

Lijepo je i osvježavajuće vidjeti vaš razgovor ovdje. Takav ton međusobnog poštovanja i uvažavanja svjedoči lijepo o vama. Takav duh je ono što je ovoj planeti prijeko potrebno. Svako vam dobro i blagoslov od srca želim. :) :) :)

:angel:
AEQUAM MEMENTO REBUS IN ARDUIS

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 03:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Људи који служе истом господару се обично лако сложе. То што припадају различитим сектама је само различита форма једне исте суштине - сатанизма. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 15:25 
Početnik
Početnik

Maran Ata je napisao:
Људи који служе истом господару се обично лако сложе. То што припадају различитим сектама је само различита форма једне исте суштине - сатанизма. :roll:

E Jado......nemas ti predstavu o pravom Satanizmu a kamoli nesto vise.....ali razumem ja tebe i tvoje istomisljenike..izdoktrinirani ste svi od reda jer NEMATE SVOJ VLASTITI IDENTITET.....pa vam je potrebno da uzdizete svoj atrofirani ego skrivajuci se iza dogmi Crkve

Buuuuuu :evil: :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2004, 20:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Постоји мног облика сатанизма... о одног који се тешко и препознаје да је то, па до оног екстремног који је очигледан. А све оно што није Божје, јесте од онго другог, јер трећег нема.

Да ли си се икада запитала како и од куда је у наш народ стигао израз "тандара - мандара" за нешто безвредно? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Avg 2004, 02:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Maran Ata"]Људи који служе истом господару се обично лако сложе.

e to ti je jedino sto valja sto si dosad napisao na ovom forumu :)
Ljudi koji sluze istom Gospodaru znaju da su braca i sestre znaju da ne smiju jedno drugom lagati,vrjedjati,omalovazavati njihovu licnost,jer smo svi Njegovi i Njemu cemo se vratiti.
A sto se tice recenice koja slijedi posle ove gore napisane,odbijam ti na glupost,onako bratski i bacam u korpu za smece :lol:

Poslednji put menjao Dzenita dana 22 Avg 2004, 02:37, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2004, 02:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
I jos bi samo dodala apropo tvoga verovanja tj. neverovanja u postavljeno pitanje. Pre dosta godina upoznala sam velikog Sufi ucitelja, njegovo ime je Pir Vilayat Khan [sin cuvenog Hazrat Inayat Khana, Sufi ucitelja koji je Zapadu otkrio Mudrost i ezoteriju Islama] koji je rekao:Apstraktnim ili neverujucim oznacavamo sve ono sto postoji izvan ovoga sveta...i tek kada se oslobodimo svojih ubedjenja ,zabluda ili neverovanja...tada smo na pragu da postignemo najvise stanje, Nadjat.......no to iziskuje posvecenost i napor koji prevazilazi svaku sumnju i kukavicluk.

Veliki Pozdrav za Tebe, silna si cura :angel:

Veliki pozdrav i s moje strane Ona

Slazem se sa tobom :) mozda da procitas moje ranije postove vidjela bi i sama na koje sam muke bila trazeci sebi kao prvo religiju:)hehe,trazeci svoj mir,istinu,svrhu
i Bogami proteklo je mnogo godina dok sam sve to nekako sastavila u kocku,uz znam ciju pomoc hvala Njemu.
Imala sam slobodu biranja,jer sam familijarno veoma mjesovite krvi :)
i znam da sam izabrala pravi put.A naravno da sam otvorena i za nove stvari jer je beskonacan prostor Bozije milosti.
Ono sto si gore navela je veoma dobar primjer,jer ima ljudi koji usitinu znaju sebi umisliti i uvjeriti sebe u nesto da ih i samim dokazima niko od tog uvjerenja ne moze uzvratiti.:)
Nadam se da cu postici da razjasnim tu pojavu koja se meni desava:)

pozdrav:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Avg 2004, 14:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Citiraj:
Maran Ata"]Људи који служе истом господару се обично лако сложе.

e to ti je jedino sto valja sto si dosad napisao na ovom forumu :)
Ljudi koji sluze istom Gospodaru znaju da su braca i sestre znaju da ne smiju jedno drugom lagati,vrjedjati,omalovazavati njihovu licnost,jer smo svi Njegovi i Njemu cemo se vratiti.
A sto se tice recenice koja slijedi posle ove gore napisane,odbijam ti na glupost,onako bratski i bacam u korpu za smece :lol:

А пошто су Мухамеданци у рату са целим светом, ваљда ти је јасно да имате другог господара. Који је ваш господар? Па онај који је у куран уметнуо своје паганске кћери... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Mar 2005, 23:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pozdrav svima...

Danas sam slucajno srela curu o kojoj cu malo pricati,pa eto da ne otvaram novu temu mislim da je ova prilagodjena i pogodna podloga za pisanje.

Naime,radi se o mladoj djevojci koja je u veoma losoj situaciji ,depresiji i koja ne vidi izlaza iz nje.
Ne vidi svrhu zivota,i ako joj je tek 20 god. izbjegava drustvo,drhti,ima napade straha i panike.
Obratila mi se i pitala,kako da bude kao ja :oops: smirena i stalozena bilo sta da se desi?
Nekako sam se neugodno osjecala slusajuci je dok je pricala o svojim problemima i bolesti koja je odjednom spopala.
Poricala je da ima Boga il bilo sta vezano sa tim i da je ona ateista.

Dugo sam vremena cutala u zelji da je saslusam do kraja u zelji da joj pomognem.
Zamolila sam je da ode da se okupa,i da ipak saslusa ono sto cu joj objasniti i da saslusa u najvecem miru ono sto cu joj izuciti.

I desilo mi se nesto strasno :(

Kada sam pocela da joj ucim ,pocela je da se trese i da se dere na mene.Nisam mogla sve ni da razumim,i prekinula sam sa surom,koju sam upravo ucila.

Poslije pola sata me je cudno gledala i rekla,da ipak misli da Bog postoji jer joj je u tijelu nesto ozivjelo dok je slusala suru(dio molitve iz Kur`ana)
Dala sam joj adresu gdje da se javi,jer iskreno receno i mene je spopao strah i bojazan da nebudem na kraju morala da razgovaram sa Dzinom(demonom)jer cinimi se da nisam do tog jos dorasla.

zaparavo,trebala bih samo Boga da se bojim,ali u tom momentu sam ipak osjetila strah i od dzina :(
Mada sam samo htjela da je upozorim da ipak postoji svrha zivota i da ipak Boga ima,ja se ipak nahvatih da joj ucim :roll: sto nisam trebala da ucinim.

sta vi mislite o ovome i njenoj reakciji :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Mar 2005, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

(1.Jov. 4,18 ) U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi

DETE IZLECENO MOLITVOM

Nekoliko sati posle bdenja nad kivotom Svetog kralja Stefana Decanskog devetogodisnja Albanka koja je bolovala od teske depresije potpuno ozdravila

U manastiru Visoki Decani, jednoj od najvecih srpskih svetinja, dogodilo se cudesno iscelenje jedne albanske devojcice. O ovom nesvakidasnjem, ali dogadjaju koji se tokom postojanja hrama dogadjao bezbroj puta, posvedocio je protosindjel Sava (Janjic), zamenik decanskog igumana i sef Informativne sluzbe Srpske Pravoslavne Crkve.

LEKOVI NISU POMOGLI

Nas manastir je danas u neprijateljskom okruzenju. Danonocno ga cuvaju italijanski vojnici Kfora. Vernici retko, i samo u pratnji Kfora, mogu da dodju u manastir. Albanci odavno ne dolaze, ali kad ih muka natera, onda se obrate za pomoc decanskim monasima. Pocetkom marta ove godine, nekoliko dana pre velikog pogroma od strane Albanaca koji se nad srpskim narodom dogodio 17. i 18. marta, u manastir se telefonom javio jedan Albanac, moleci za dozvolu da sa porodicom poseti manastir, jer je njegova cerka bolesna pa zeli da je dovede kod kivota Svetog kralja Stefana Decanskog da joj se tu procitaju molitve – navodi otac Sava i dodaje da samo moze da se zamisli koliko je ovaj nesrecni roditelj bio ocajan kad je resio da se obrati za pomoc pravoslavnim monasima, iako sada Albancima u Metohiji koji na bilo koji nacin kontaktiraju sa Srbima preti opasnost od sunarodnika.

TAMO GDE SU I SVI PRECI DOLAZILI

Kao i mnogo puta do sada, decanski monasi su bez razmisljanja izasli u susret. Covek je dosao sa zenom i devetogodisnjom cerkom koja je bolovala od teske depresije.
- Devojcica nije ni sa kim razgovarala i neprestano je plakala. Mesecima nije spavala, prestala je da ide u skolu. Svi pokusaji roditelja i lekara da uspostave bilo kakav kontakt s njom bili su bezuspesni. Potpuno zatvoreno u sebe, dete se iz dana u dan prosto topilo i naocigled roditelja nestajalo. Roditelji su sa njom obisli mnoge lekare i bolnice, ali i pored svih lekova stanje se pogorsavalo. Njeni roditelji su resili da pomoc potraze tamo gde su i svi njihovi preci dolazili u svakoj nevolji - u srpskom pravoslavnom manastiru Visoki Decani – kaze otac Sava.
Tradicionalno gostoljubivi, decanski monasi lepo su primili ovu albansku porodicu. Uveli su ih u hram i pored otvorenog kivota svetog kralja citali molitve.

PLATA JE NA NEBESIMA

Posle molitvi, porodica je otisla, a samo nekoliko sati kasnije javio se presrecni otac i uzbudjenim glasom, kroz suze radosnice, rekao monasima da je njegova devojcica pocela da govori, smeje se i ponasa normalno.
Nedelju dana kasnije, devojcica se vratila u skolu.
Zahvalni roditelji izrazili su zelju da opet posete manastir, ovoga puta sa bogatim darovima. Medjutim, monasi su odgovorili da mogu da dodju da se zahvale, ali da nikakve darove ne donose.
- Dete je izleceno Bozjom voljom i molitvama Svetom kralju. Nasa plata je na nebesima, a ne u materijalnim darovima. Posle tog razgovora, albanska porodica je dosla u manastir da se zahvali na ozdravljenju cerke. Devojcica se ponasala sasvim normalno, bila je vedra i razgovarala je kao svaka druga devetogodisnjakinja – posvedocio je protosindjel Sava o ovom cudesnom dogadjaju.

Petar Pasic, Glas Javnosti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 00:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
Maran Ata je napisao:

СЛАЖЕМ СЕ БРАТЕ, ОВЕ БАЛИЈЕ СУ ПРСЛЕ, КАО ШТО РЕКОХ ЛАТИНИ ИХ НАПРАВИШЕ ПА САДА СЕ КАЈУ, МИСЛИЛИ ДА ЋЕ ТАКО ПРАВОСЛАВЉЕ ЛАКШЕ УНИШТИТИ, АЛИ СЕ ЗЕЗНУЛИ ЛАТИНСКИ ЈЕРЕТИЦИ.САДА СМО ЈОШ ЈАЧИ У ВЕРИ И СЛОЖНИЈИ СВЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ БИВШОЈ БРАЋИ А САДА СЕКТИ БАЛИЈАМА.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2005, 02:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
СЛАЖЕМ СЕ БРАТЕ, ОВЕ БАЛИЈЕ СУ ПРСЛЕ, КАО ШТО РЕКОХ ЛАТИНИ ИХ НАПРАВИШЕ ПА САДА СЕ КАЈУ, МИСЛИЛИ ДА ЋЕ ТАКО ПРАВОСЛАВЉЕ ЛАКШЕ УНИШТИТИ, АЛИ СЕ ЗЕЗНУЛИ ЛАТИНСКИ ЈЕРЕТИЦИ.САДА СМО ЈОШ ЈАЧИ У ВЕРИ И СЛОЖНИЈИ СВЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ БИВШОЈ БРАЋИ А САДА СЕКТИ БАЛИЈАМА.

Veliki pozdrav za tebe Srbija

Vidim silis se,mislis i umisljas da si bolji od nekog drugog,i pitam se kako si to sebi mogao da umislis?
Sta ti znas o svojoj religiji,de nam malo pricaj....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Apr 2005, 14:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2003, 09:59
Posto smo mi braco Srbi toliko navalili na "poturcene Srbe",pa nije to valjda nase Pravoslavlje da nam kaze:"Govorite im da su poturice i oni ce se popraviti".

Isus nije ljude preobracao prijetnjama,nego primjerom.A ako se neko sustinski ponasa po pravoslavlju,iako je musliman,nema potrebe ga preobracati jer bi to izgledalo na silu.Takav je obicno dovoljno pametan da prepozna u svojoj vjeri i mane,koje nisu u skladu sa dobrotom,pa da ih eliminise iz svogh zivota.Ako otkrije da islam ima mana(ja ne znam) mozda ce sam pozeleti da promeni veru.Nemaju svi ljudi vremena u zivotu ni da se upoznaju sa svojom verom,pa svoju istinsku veru(ne religiju,vec vjeru,ono u sta vjeruju) nazivaju imenom neke religije a da ju ne poznaje.To bi moglo biti opasno.

Imam jedan dobar tekst o tom,potrudicu se da nadjem.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]