banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 20 Jun 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Okt 2009, 22:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Sep 2009, 14:57
Ja se ne secam nni sta sam jeo ili radio pre 29 ili 397 dana, morao bih dobro da se zamislim...i nisam siguran da bih se setio...

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 22:55 
Početnik
Početnik

Za warriora, odgovor...ne znam, jos kako da citiram delove teksta, pa ih iznosim ovde...
Ma, skroz ok, hvala ti…drago mi je da moj tekst nekom nesto lepo…ili korisno..a i ruzno..vec sam se uplasio da sam udavio dugackim tekstovima…kad sednem da pisem, ne znam kad je kraj...ali ja sam u zivotu mnogo strcao u raznim disciplinama, a i uspeo da se realizujem, i do kraja, u necemu, pa sam i navikao na protivnike, ljubomorne…

…iskustvu treba pristupiti s oprezom, jer je pogrešno tumačeno duhovno iskustvo često znalo praviti probleme kroz istoriju…
naravno, potpuno se slazem, sa tobom…ali, govorim o iskustvu KAO NACINU SPOZNAJE SAMOG SEBE…jer ukapiras, bez obzira na sve svete spise, STA SE TEBI SVIDJA A STA NE…to znaci da vise NE LAZES sebe…kakav god da si…ti prihvatas sebe u potpunosti…i kao najgoreg u univerzumu…svidja ti se, ne znam, Kabala, ili ezoterija, okultizam…a ne svidja…svejedno…upoznajes ebe i svoje ukuse…problem i put da se do toga dodje je razlicit, ne znam da li i sa koliko energije to covek moze SAM, ja sam to DOBIO, od nekoga…verovatno ISKRENA ZELJA…znaci imas NEKOGA KO TE PRIHVATA KAO NAJGOREG, NAJCRNJEG DEMONA ILI STA VEC, SVEJEDNO DA LI JESI ILI NISI…a kad prihvatis sebe, sa recimo, svim mogucim demonima, koji postoje ili ne, onda vidis A KOJI, ZAISTA, POSTOJE, sa tobom ili u tebi…sto neko rece..dobijes SVEST o njima…i onda, opet, da vidimo sta dalje…ovaj moj demon voli da drzi predavanja, ovaj se pravi veliki frajer, ovaj bi da bude guru ili sam bog…sve su to osobine, sve sam to, ujedno, ja…pa onda, hajde da pogledam koji mi treba a koji ne…svejedno, barem znam, koliko-toliko s kim imam posla I SA KIM SE BORIM, AKO TREBA SA NEKIM DA SE BORIM…sa svojim demonima, drugi ljudi su samo tu da se povezemo i napredujemo, zajedno, ali i kao ogledalo, bas za te moje demone…MOJ DEMON NECE DA ME SLUSA, HOCE DA CACKA pitanja reinkarnacije, prosle zivote, druge religije…a ne Pera, Mika…sto ne znaci da nece i da pronadje nesto korisno, ALI POCEO JE SA IDEJOM DA BUDE NEKAKAV MUDRAC, PRPOVEDNIK, ZNALAC, sta vec…pricam o svojim demonima, t.j. OSEBI,da neko ne kaze kako se izgovaram na demone a ne prihvatam odgovornost…ne, oni jesu tu, sa mnom, bili, odavno, samo za neke nisam znao..ili ni za jednog…
…kad Znanje dolazi prije Iskustva, ono često djeluje zbunjujuće, fantastično, ludački ili jeretički, ali zato je tu taj poziv na iskustvo, b"dođi i uvjeri se"….i ovde se slazemo, ali…danas nije 1960.ta godina, kada su samo pojedinci, na Zapadu, bili u dodiru sa znanjem Istoka…i oni su, mozda sami, a mozda uz neciju omoc – probijali barijere…, ALI DANAS…ipak se puno ljudi bavi raznim stvarima, prosirilo se ovo, sa Istoka, a boga mi, i sa Zapada, sto rece neko, KAO KUGA…hocu da kazem, postoje, ovde, razni ljudi, vec, sa raznim iskustvima, zato i forum, radi razmene iskustava…ja imam svoje, ti imas svoje…onaj ima citate iz Biblije…i svako moze da bira…i znanje, ali i da oseti, od te osobe…kakav je ukus…pre nego sto proba…najbolje da ima Nekog da ga vodi…ALI IZABRATI ONOG KO JE VODJEN, jer puno ljudi vole da vode, da budu spasioci, pastiri…kao Isus, ali nemaju nikoga ko njih vodi…LICNO…vec samo knjige…citati…neko znanje…podlozno, naravno, spekulaciji uma i razumevanju u saglasnosti sa njihovim demonima…a to si ti, upravo, napisao…ja to tako osecam, mozda gresim…a i ja sam opisao u pricici o detetu koje treba da predje na drugu stranu ulice, da NE SME SAMO, vec da ga NEKO uhvati za ruku, stariji, i prevede, ZASTITI….cak sta vise, ovde je znanje i nepotrebno, t.j. svejedno je, BITNIJE JE IMATI NEKOG da te vodi, cak i od sveg znanja, jer si ZASTICEN OSOBOM, a ne znanjem…osobom, kazem, koja je zasticena…dalje…i koja te vodi ka bogu…svejedno kom, koja religija…hriscanstvo ili Istok…bog jeste jedan ali ne sme da se kaze KOJI, jer ce ovi drugi vernici da se naljute, odmah…

…Svakako ću jednom probati regresiju, sad sam zauzet nekim drugim stvarima,…
…Ok, ovo mi deluje…onako…simpaticno…od tebe…ali pitanje je…a ZASTO BI PROBAO REGRESIJU??? Iz kog razloga??? I sa kojim ciljem???? Sad sam malo cudan, mozda, umesto da te ohrabrim, podstaknem, ili ubedim da dodjes bas kod mene, ili…zar imas nesto vaznije u zivotu, kakva zauzetost…a ja ..ono…a sa kojim ciljem???
Aaaa? Sta bi zeleo, ako ces da probas, da time postignes?…nije, valjda, samo zato sto sam, kako kazes, osvezio ovaj forum, barem za tebe…
…salim se…kapiram nesto i ja, valjda…da hoces da dodjes do…velikih istina…ali i…ljubavi…,…jedino, ne mora to kroz regresiju…kroz regresiju ces brze da upoznas sebe…mada, da ne lazem, moze i ono, nesto, drugo…ALI…nisi mi napisao, konkretno, recimo, u vezi sa temom, r.t. i prosli zivoti…u cemu se ogleda ili ogledao TVOJ STRAH…sta je tu nepoznato a toliko strashno???…a to je ono zasto sam na forumu, jer mene to interesuje…od raznih ljudi…i koji su to radili i koji jos nisu…na primer, mozes, valjda, da zamislis, ako postoji reinkarnacija, onda imas barem 100 ili 10 zivota od Hrista, a jos hiljadu, od pre Hrista…i bio si…ne znam…monstrum, ubica, masovni, psihopata, ludak…la,la,la…STA JE TU STRASHNO???? I otkud znas da nije bilo SMESHNO??? Neki smotani masovni ubica…ne znam…pa pogledas taj svoj zivot i upisas se od smeha, a u stvari je, kao drama boli glava…jel si gledao skary movie, MRAK FILM, drugi deo…svejedno koji…..pozdrav

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 23:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
jedino cega se covjek boji vise i od smrti je gubitak identiteta tj. spoznaja da smo nesto vise od njega

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 23:25 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
skitnica je napisao:
jedino cega se covjek boji vise i od smrti je gubitak identiteta tj. spoznaja da smo nesto vise od njega

zavisi kako ko ;)

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2009, 23:54 
Početnik
Početnik

Ljudi, obecavam da necu vise nista da postavljam ovde, ...do sutra...barem...ne skidam se sa neta kao malo dete...sa...
...ali...iskuckao neki deo seanse, nove, za knjigu, pa bih ipak ovde postavio, mislim cisto..cini mi se nekako drugaciji pogled na regresiju...kako je ja radim...pogotovo zbog frke oko strahova od nepoznatog ili...
Pa, evo, jedna seansa,od prekjuce.. t.j.samo mali deo, jer me posebno interesuje KAKO novi SPA – CENTAR DELUJE NA MUSKARCE,t.j. na muskarca.
Malo uputstvo…dobio sam, na poklon, prilikom jedne od prethodnih seansi, novi SPA – CENTAR,od gospodje Z, t.j. od njenog andjela. Za buduce goste koji dolaze na seanse regresoterapije. Kao nesto posebno, ali posebno za zene! Hvala im.
.Igrom slucaja, prvi muskarac koji je to isprobao je svrseni student medicine, pa imacu i strucan pogled na ovo:
…da skratim pricu oko dolaska, izlaska iz tela…vecina zna kako funkcionise R.T…dolaska u Spa – centar, prva je voda, sa vilama, jezerce…i ON ULAZI…prva reakcija…njemu je malo hladnjikava, ta voda…(njoj, Z. to nije bilo), bistra je, lepa…pitam, jel mnogo hladna, ako nece, ne mora da ulazi…pa nije…osecam nesto…ide odozdo, iz stopala…ka stomaku….lepo je, osvezava…i…pravi mi biser…kakav biser, pitam…pa lep i SKUPOCEN…u stomaku…uglacan, sa svih strana…da vidim gde tacno…nije zeludac…u nivou pupka je..i on SJAJI! A ja mogu da ga aktiviram…da biserno sjajim…i onda sam – LEP! Kao deo nakita…biserne ogrlice…mindjuse..ali ovo je nakit KOJI IMAS – STALNO!..u sebi…i, onda si lepsi…samo se skoncentrisem…kad hocu da ga aktiviram…vise je zenski lepo..aha, i koza mi je glatka…i…sjaji…prodje to i kroz glavu….ok, posto smo radili neke sasvim druge realizacije, ovo samo da proverim da li funkcionise i kako sa muskarcima, pa malo zurimo..idemo do druge vode…
Termalna voda, u pecini…leze u bazen, ali mu je mali…ok, kazem, pa smanji se, to smo vec radili…i on se smanji…potopi se ceo, malo viri glava…pitam ga kako se oseca…i ovde ide od stopala ka gore…topla je, lepo…kao za zdravlje..ali i SNAGU…POTPORU…na skelet deluje najvise…i misice…kazem mu da proba da vidi kako deluje na oci, imam ideju, odavno, da lecim ljude i od dioptrije, da ne nosi naocare, …aha, pa moram da otvorim oci, da mi voda dodiruje oci…evo, otvaram…AUUUU, KAD SE OTVORE OCI…ONDA SE – SVASTA – VIDI!!! I popadasmo u smeeeeeh, obojica. Kidanje!…Kakva mudrost! Ili konstatacija….pa, plitko je, ali je puno nekih vila…ove su vodene vile i…izduzene…manje jasno definisane…po obliku…mogu da menjaju oblik…i pored su jos neka bica…isto mala, kao neke zvezdice…kruzici…sitno…kao neki su kao spirale i menjaju oblik…kao bakterije…eto, dodiruju me, miluju, maze me…ONI SU TA VODA…ta ziva bica…kao svetlost…ok, a da probamo da lece malo oci…evo, sad nesto ide, kao neka svetlost…u oko, ali ne mogu oba odjednom, samo jedno…sad sam unutra, u oku…auuuu, ovo nisam nikad video…oko iznutra…iza roznjace…i kako se prelama ta svetlost…ok, kazem, ajde da pustimo da deluje tacno gde treba, da se ispravi dioptrija…i desava se nesto, na nekom mjestu, ali smo ubrzali…malo drugo oko…pa vazduh…kaze da oseca da i vazduh, to isparenje, je isto lekovito…oseca kako ga ispunjava, pluca…grudi…ok, idemo dalje, kasno je, prosla je proooooduzena seansa, ovo ce mo sledeci put, ako hoce…aha, kaze ima jos neke prostorije, u toj pecini…dobro, kazem, sledeci put, da odemo do trece vode za ciscenje od crne magije i dosta za danas…ide on…vidi dugu, stane na nju…po sredini je vodopada…ne secam se jel bila kod Z, ova duga…on po njoj skakuce, igra se, zeza se…osecaj avanturisticki…a ja bih da zavrsimo seansu, ovako moze ceo dan i noc, kao malo dete…ok, ulazi pod vodopad, oseca nekakvo oslobadjanje, lakocu, lak je kao perce…gotovo, dosta za danas, aha…naravno, za usput, za poneti, suvenir, flasa sa te tri vode…donosi mu njegov andjeo, isto sa nekom narandzastom masnicom okolo, kao kod Z…..hahaha…smeh…sta je sad…pa, moj andjeo je nekako…onako…sav je feminiziran…ima dugacke trepavice…smesan mi je…ok, eto, samo sam hteo da vidim koliko je ovo lepo i korisno za muskarce…i zakljucujem…deluje…mozda jedino ta prva voda, za lepotu, …mada sa biserom, skupocenim…i nije bas za bacanje…

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ma piši slobodno, samo ponekad pritisni enter, nemoj baš da tučeš po enteru (kao onaj naš forumski kolega Kurtović :D ) nego čisto ponekad lupi enter jer imam širok monitor pa se često izgubim u gomili redova...

Citiraj:
a i ja sam opisao u pricici o detetu koje treba da predje na drugu stranu ulice, da NE SME SAMO, vec da ga NEKO uhvati za ruku, stariji, i prevede, ZASTITI….cak sta vise, ovde je znanje i nepotrebno, t.j. svejedno je, BITNIJE JE IMATI NEKOG da te vodi, cak i od sveg znanja, jer si ZASTICEN OSOBOM, a ne znanjem…osobom, kazem, koja je zasticena…dalje…i koja te vodi ka bogu…

To misliš kao na nekog učitelja. Ako dobro shvatam, nekog ko može da te prihvati onakvog kakav jesi što će pomoći tebi da prihvatiš samog sebe baš onakvog kakav jesi, i da prihvatiš svijet.... Ja lično do sada nisam naišao na nekog takvog, u smislu učitelja, postoji ona izreka "kad je učenik spreman, učitelj se pojavljuje", valjda ja još nisam spreman :D

Citiraj:
danas nije 1960.ta godina, kada su samo pojedinci, na Zapadu, bili u dodiru sa znanjem Istoka…i oni su, mozda sami, a mozda uz neciju omoc – probijali barijere…, ALI DANAS…ipak se puno ljudi bavi raznim stvarima, prosirilo se ovo, sa Istoka, a boga mi, i sa Zapada, sto rece neko, KAO KUGA…

Misliš na hipotezu da se u zadnjih nekoliko decenija desio i dešava se strahovit proboj na polju svijesti čovječanstva, da prolazimo kroz neku veliku promjenu...... što se tiče toga, kako kaže dosije-X: "I want to believe" :)

Citiraj:
ali pitanje je…a ZASTO BI PROBAO REGRESIJU??? Iz kog razloga??? I sa kojim ciljem???? Sad sam malo cudan, mozda, umesto da te ohrabrim, podstaknem, ili ubedim da dodjes bas kod mene, ili…zar imas nesto vaznije u zivotu, kakva zauzetost…a ja ..ono…a sa kojim ciljem???
Aaaa? Sta bi zeleo, ako ces da probas, da time postignes?…nije, valjda, samo zato sto sam, kako kazes, osvezio ovaj forum, barem za tebe…

Hehe, odlično pitanje, moram da priznam... Eto, možda sam stvarno to rekao baš zato što si ti naletio na forum pa počeo priču o tome... ali stvar je u tom što bih stvarno želio da isprobam tako nešto, ranije me tematika stvarno nije previše zanimala, a onda sam pročitao knjigu "Praskozoje Aivaza", možda znaš o čemu se radi - u jednom poglavlju se lik iz knjige vraća niz lanac prošlih života, budi ta sjećanja, saznaje da je nekad bio ubica, nekad ratni zločinac itd. itd., postaje svjestan toga i miri se s tim, poravnava karmu, kako ti kažeš. Onda sam pomislio da to ne bi bilo loše probati, štaviše, da bi moglo da bude zanimljivo, nije baš da imam neku goruću želju, ali jednog dana...
Vezano za pitanje straha, nisam se najbolje izrazio, nemam sad nikakvog straha od toga (ne govorim konkretno o r.t. nego uopšte o mističnom, okultnom...), onaj strah koji sam imao ranije se izgubio, jer bez obzira na strah sve to je imalo magnetsku privlačnost, jednostavno sam znao da "u tom grmu leži zec". A koliko me je privlačilo toliko mi je bilo i zastrašujuće, kao da su se to dvoje (odbijanje i privlačenje) borili, da bi strah na kraju popustio... možda je to bio neki test, ko zna 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 03:17 
Početnik
Početnik

Ma, rekao sam da necu da pisem, barem do ujutru...ali ovaj moj djavolak ili djavolcic me ubedjuje...kao...ma slobodno...samo udaraj ENTER..i smeska se....
evo, slucajno, desilo se da sam pritisnuo ENTER, valjda radi...ako ne, videcu vec...i meni deluje nekako ZGUSNUTO...enter...
...da. mislio sam na neku osobu, duhovnog ucitelja, vodica, zastitnika...tacno tako kako si i opisao...da te potpuno prihvati takvog kakav si, kakav god da si, inace nije duhovni ucitelj, mada mozda i jeste, nisam sad siguran, vec mi se spava...ali onda ima nesto zasto...zasto...ima neku drugu misiju..ulogu...a nije stvar, problem, u tebi...
2...kad je ucenik spreman????...enter...
pitam ja tebe to pitanje...peskir, pasta za zube, cetkica, vesh, pidzama...sta jos???? Pasos??? viza??? ma ne, ne treba...barem to ne treba, mislim barem..ali da ti kazem, ovako, licno...ne treba ti ni ono sto je bilo prvo...za higijenu...jednostavno...kad ti taj neki ucitelj..ili ko god da je...kaze da skocis...a ...TI SKOCIS...ili - NE SKOCIS...svejedno...opet si upoznao SEBE. Sta god da si odabrao, spoznao si svoj izbor...on ti je dao SAMO PRILIKU...onda...probaj - PONOVO. Da skocis...drugi put ces da se, mislim, malo zamislis...jer IMAS VEC JEDNO ISKUSTVO...vec ti je receno da skocis...svejedno sta si odabrao...
treci put...,....Iiiiiiii???? Jel si SPREMAN???? iLI, ako nisi...ok, A KAD CES BITI SPREMAN???? STA TI TOLIKO TREBA DA SPREMIS, JOS I JOS I JOS...ONDA NAPISES...SVE STO TI TREBA, za to, kao uslov...i koliko godina ili zivota treba ova PRILIKA da SACEKA...sve ti je jasno...enter
da, nije hipoteza, desavaju se krupne stvari, na zemlji, mozda i sire...to nije stvar vere, bilo bi pre 20-30 godina...sad je - reality! ...pogledaj INTER-NET. Sta sve moze, danas, a nije moglo pre ni da se zamisli...globalna POVEZANOST, KOMUNIKACIJA bica na raznim mestima, cak i grupno...a. preteca interneta je bila - regresoterapija...ovo sam sad, kao lupio, iz zezanja, ali, boga mi, kad se malo zamislim...astralna projekcija, pa prosli zivoti..pa u svakom poznajes po 100-500 ljudi, pa nekih 100 do 1500 zivota, pa oni medju sobom..ima, boga mi, dobra ekipa, a to sam isao na onaj minimum...zezam se, malo...ali ima...spisa...starih..da ce, u ovo vreme ljudi da imaju dosta jace mogucnosti...duhovne...spoznajne...realizacije...globalno...
...strah je poznat, u psihologiji kao NAJPRIVLACNIJA SILA...iako se nje-plasimo, osecamo se neprijatno, t.j. negativno...ali u tome i lezi zec...da, kad se toga, najgoreg OSLOBODIMO, u stvari, onda smo se oslobodili, onako usput, mnogih manje bitnih problema...ali...da se vratim na onaj vic o mishu i sloniu
kad idu mostom a mish kaze slonu: Jel vidis KAKO TUTNJIMO, CEO MOST SE TRESE!...strah nas nekada, SAME, stiti, od opasnosti,a nekada, kad NISMO SAMI, stiti nas Neko, a ne strah!!! Od, isto, opasnosti...ali...kakva moze i kolika da bude opasnost, SA NJIM...mora mnogo opasno da bude, za njega...pa da...dodje njegov duhovni vodic i zastitnik...i njegov...en ter
SI SPREMAN???? :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 10:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

HEADHUNTER je napisao:
skitnica je napisao:

zavisi kako ko ;)

pa taj strah je nesto univerzalno ljudsko
neko ga doduse uspije prevazici kvalietetnim radom na svojoj duhovnosti

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

@alexradovic
da li imas neke rituale?
da li koristis neke stimulanse (nemoj se, molim te, vrijedjati zbog ovoga, nije licno, ali citala sam poodavno Castanedu, a pomalo me tvoji tekstovi podsjecaju na njegove sto se tice sadrzine...)?

kakav je odnos ponosa i samopouzdanja kod tebe, tj. u tvom svijetu (svi zivimo u svom)?
moze li se do samopouzdanja mimo ponosa?

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Da li sam spreman??? Pa ne određujem ja to, bar tako ja kontam :) . Odavno sam na Stazi ali na učitelja nisam naišao, a da li sam spreman, to valjda sama Vječnost "određuje", i šalje mi učitelja... rekao bih da to tako ide :D

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:32 
Početnik
Početnik

[quote="skitnica"]@alexradovic
da li imas neke rituale?
da li koristis neke stimulanse (nemoj se, molim te, vrijedjati zbog ovoga, nije licno, ali citala sam poodavno Castanedu, a pomalo me tvoji tekstovi podsjecaju na njegove sto se tice sadrzine...)?

…ne znam sta su rituali…u tvom svetu…salim se…jer obicno se, koliko znam, za tu rec vezuju negativne konotacije…
Da, radim nesto, tako:
1. SLUSAM muziku…za meditacije, najvise personalnu, devocijsku, pa budisticku, pa evergrin, rock balade, techno…zavisi od trenutnog raspolozenja ili tela, u kome sam..kako ja nazivam…
2. 2. Pevam, …kad me ponese..ali strasno lose pevam, pa to radim samo kad sam sam, i kad sam u gradu, pa mi je ostalo, uglavi, neki refren, obicno neka mantra
3. Igram,..kad me ponese malo vishe
4. citam knjige, meditiram, nudim hranu bozanstvima i jos nekim osobama i fizickim, mirisne stapice, gledam slike bozanstava…zamisljam da obilazim neke hramove…itd…
5. ne koristim stimulanse, osim kafe i cigara, fuuuj, ali sta cu…ETO argumenata za protivnike
6. moguce da imanesto veze sa Kastanedom, barem utoliko sto sam, davno, citao neke knjige, ali verovatno i sa drugima…

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:38 
Početnik
Početnik

skitnica je napisao:
@alexradovic

kakav je odnos ponosa i samopouzdanja kod tebe, tj. u tvom svijetu (svi zivimo u svom)?

Hahaha…Drago mi je da si to primetila…taj nekakav ponos, kod mene. Ima ga, potpuno se slazem, pooooodavno. Pa, ovako: Prvo se IZVINJAVAM i tebi i svima onima kojima je to zasmetalo i smeta..ili imaju bilo kakav negativan osecaj!!! Jer, jasno mi je, zavisno od intenziteta, moze neko da se oseca omalovazeno ili cak i ponizavajuce…
…u mom svetu,… odnos izmedju ponosa i samopouzdanja je kao odnos izmedju deteta i odrasle osobe, obe u meni, ili pored mene…zavisno…da ne idem predaleko…nekada je to dete, onako, malo…izgleda i kao mali demon, kad su u pitanju te negativne osobine…mislim, koje na druge ljude mogu da deluju negativno, pa osobine…u mom svetu – PERSONIFIKUJEM, nekako mi je tako lakse, da ne kazem VIDIM IH, takve, KAO OSOBE….dakle, mogu da ih odelim i od sebe, ali i medju sobom…e, sad, kao odrasla osoba, ta druga, sa samopouzdanjem…itd…kad udjem u tu osobu…ja treba da se BRINEM o tom detetu, ( u meni), da se staram, kako se kaze…kao o detetu, kad imas svoje dete…ili usvojeno…i…naravno, treba da ga zastitim, ako je nesto opasno, da ga vodim, poducavam…da napreduje..ali takodje i da napreduje da bude odrasla osoba…BEZ PONOSA…ako moze…kao i da se IZVINIM, ako je nekome naneo stetu, ev. Ispravim gresku, ili i platim odstetu, za njega…ili istrpim batine ili drugaciju kaznu…ako sve prethodno ne pomogne…
…Ujedno, kao odrastao, barem mislim, ja mu DOZVOLJAVAM da se kaci na internet, i ja, sa njim, kao malo dete, druzimo se, igramo…ali on ima mnogo vise energije za to i vise radi, jer ga interesuje i da ISTRAZUJE I DA SE IGRA…a ja, kao odrastao, malo mi je…mnogo manje imam inspiracije za tim…ne znam da li sam razumljiv…??? Moram da budem dete da bih se igrao, sa njim, na istom nivou…i ako si primetio…to moje odusevljenje internetom…oglasima, komunikacijama…sve je to ego stanje deteta, mozda nesto malo,napisem, kao odrasla osoba…ali vise je nekakva igra, zabava…
…elem, da skratim, poznajem to dete…i znam da ce jos malo da se kaci na net i ispituje, istrazuje…mozda par nedelja, mesec dana, pa ce da predje na igrice…
…ne znam kako si razumela kad sam sinoc pomenuo demoncica koji bi samo da kuca ENTER..
…A ja sam ga video…kao malo dete, skoro ni godinu dana, sedi pored mene i SAV ODUSEVLJEN da pisemo, t.j. ja…a da ON udara ovu jednu tipku…enter…, jer bi ga smorilo da trazi neke druge ili neki smisao…jednostavno da se igra…nesto kao kad otac stavi dete u krilo, u autu, i da mu volan, pa kao dete vozi auto…
…znam da ovo moze da deluje veoma tripozno, ali ko je radio neko vantelesno iskustvo, sigurno da razume…barem kao mogucnost…

moze li se do samopouzdanja mimo ponosa?…
…postoje dve stvari u vezi sa pitanjem…pretpostavljam da pitas..mogu li ja da…bez ponosa…
odgovor sam vec dao…mislim da mogu, videcemo…za par nedelja ili malo vise…
…a, inace…mislim da NE MOZE…ako je pitanje razvoja, evolucije, odrastanja…prvo treba da se prodju decije bolesti, ne samo ponos, vec i mnoge druge..da bi se doslo do smp… bez tih primesa…

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:41 
Početnik
Početnik

Warrior of the Light je napisao:
Da li sam spreman??? Pa ne određujem ja to, bar tako ja kontam :) . Odavno sam na Stazi ali na učitelja nisam naišao, a da li sam spreman, to valjda sama Vječnost "određuje", i šalje mi učitelja... rekao bih da to tako ide :D

a gde je tu tvoja volja, i sloboda izbora???
...…Znas onaj vic kad je bila poplava, a pravoslavac, vernik, ili Mujo, ne secam se, nebitno,…ceka da ga Bog spasi i posalje mu pomoc. Stugla voda do krova kuce, on na krovu, sedi i ceka…prolazi ekipa u camcu, pozovu ga, a on NECE, odgovara im da je vernik i da ce bog da ga spasi. Dosla voda do odzaka, isto, on gore, prolaze sa camcem..sve se ponavlja, kao reinkarnacija…i treci put…itd…i on se udavi…i dodje kod Svetog Petra, aha, ipak hriscanin…i kaze…a sto se ja udavi, a oni spaseni..a ovaj ce…pa, budalo, saljem ti tri camca, a ti ni u jedan da udjes…
…salim se…rekao bih da NISI SPREMAN…jos… barem u ovom personalnom smislu, o kome ja, vecinom, pisem…
ne znam kako je to kod tebe i drugih, koji se bave impersonalnim stvarima, jer sam nekako skontao da tvoj put nije ka cilju koje se naziva bog, u smislu neke osobe,
vec vise kao budizam ili sl…priroda, kosmos, vecnost…

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 16:41
skitnica je napisao:
HEADHUNTER je napisao:
skitnica je napisao:

zavisi kako ko ;)

ja bih rekla da je ljubav a ne strah univerzalno ljudsko, strah je "nametnut" od strane okoline, u manjem ili vecem stepenu.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:

alexradovic je napisao:
Drago mi je da si to primetila…taj nekakav ponos, kod mene. Ima ga, potpuno se slazem, pooooodavno. Pa, ovako: Prvo se IZVINJAVAM i tebi i svima onima kojima je to zasmetalo i smeta..ili imaju bilo kakav negativan osecaj!!! J

ma jok, nema potrebe da se izvinjavas, ne postavljam to pitanje kao posljedicu nekog "primjecivanja" kod tebe nego me uopsteno zanima to, a vidim da imas zanimljiva opazanja

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:

HEADHUNTER je napisao:
ja bih rekla da je ljubav a ne strah univerzalno ljudsko, strah je "nametnut" od strane okoline, u manjem ili vecem stepenu.

eh, sta je iskonskije?
u svakom slucaju, ne vidim zasto bi iskljucivalo jedno drugo

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
sto se tice regresorapije - meni se cini da stvari malo drugacije stoje (ali to je moje licno misljenje, ne mora da znaci da je tacno)
mislim da svi mi ostavljamo trag u dusama drugih ljudi komunicirajuci s njima, onda taj se taj uticaj prenosi kroz prostor i vrijeme kad takva, promijenjena osoba komunicira s nekim trecim i tako dalje, pri cemu su na kraju lanca arhetipovi..tako nastaje kolektivno nesvjesno koje se razvija, evoluira. regresoterapija onda mozda daje uvide u pojedine "kvante" takve interakcije, ne znam da li su tu pitanju bukvalno drugi, prosli zivoti.
dalje, Internet jos vise ubrzava taj proces - ljudi sve vise povezani, svo znanje svijeta na just a click away, itd. ako 2012 nema veze s Internetom, ja ne znam sta ima :lol:
a ucitelji - pa svi smo mi na neki nacin ucitelji drugima i svi su nama, opet - razlike su samo u stepenu interakcije :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
U prošlim životima sam bio: Aristotel, Rene Dekart i Ogist Kont.

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 18:14 
Početnik
Početnik

skitnica je napisao:
skitnica je napisao:

HEADHUNTER je napisao:

eh, sta je iskonskije?
u svakom slucaju, ne vidim zasto bi iskljucivalo jedno drugo

Eh, skitnice, skitnice...
...u mom svetu...strah potice od demona i nizih bica...a ljubav od andjela i vishih bica...da, opet, personifikujem...
i iz iskustva mogu da kazem...da demoni ne mogu da vole...a andjeli MOGU da te uplase, zastrase...t.j. demon ne moze da bude ili igra ulogu andjela, a andjeli mogu da igraju ulogu nekog demona...ali, samo zbog tebe, tvoje dobrobiti, i u sledecoj sekundi se, naravno, promene, cisto, AKO TREBA da te uplase...da bi ti i POMOGLI da se, tog straha, OSLOBODIS...bez obzira o nekim predstavama o andjelima da su oni NAIVNE DOBRICE...
...ali, mi imamo strahove KONKRETNE...tesko da su to samo arhetipovi iz kolektivnog nesvesnog...
koji su, tvoji, KONKRETNI STRAHOVI, ako smem da pitam...
...ja sam imao jedan, na primer...ogroman strah...davno...vodio sam ljubav sa devojkom a pre toga smo pricali i radili neke stvari vezano za psihologiju, mislim da nisam, tada, jos uvek radio regresoterapije, ili skroz na pocetku...i bilo je reci o strahovima i nesto kao povezano sa sexualnim uzbudjenjem, ne secam se detalja...i ona me lepo zavodi, izvodi striptiz, lalala...svuce gacice...da ubacim malo sexa u temu...opkoraci me, veze me...i ...izvadi noz!!!
I kaze mi, onako, poprilicno, cak skroz ozbiljno : SAD CU DA TE UBIJEM! Davno pre ovih filmova...a, da, ipak smo radili regresije i bilo je nesto, po sistemu, neka veza, i moja i njena, sa koljenjem, klanjem...iz proslih zivota...pa i to bas i nozem...ne zelim nekoga, sada, da uplasim, tada sam tek pocinjao i otvarao ove kanale bez nekog veceg znanja i iskustva, sad se to radi drugacije, sto rece G.Lazarevic...NE MORA DA SE POVEZUJE PROSLI ZIVOT, ZIVOTI...i...sta da kazem...prvi put, u zivotu, sam bio, ono...covece...jebes sex, ova ce da me ubije...gotovo, kraj...a onda se nasmejala, sto sam toliko otkinuo...pa...aaa???? sta kazes, jel ti se to svidja??? Ma, kakvi... nisam mogao da se skockam...ne znam koliko dugo...

Vrh

PostPoslato: 05 Okt 2009, 18:22 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Okt 2006, 13:07
Citiraj:
...…Znas onaj vic kad je bila poplava, a pravoslavac, vernik, ili Mujo, ne secam se, nebitno,…ceka da ga Bog spasi i posalje mu pomoc. Stugla voda do krova kuce, on na krovu, sedi i ceka…prolazi ekipa u camcu, pozovu ga, a on NECE, odgovara im da je vernik i da ce bog da ga spasi. Dosla voda do odzaka, isto, on gore, prolaze sa camcem..sve se ponavlja, kao reinkarnacija…i treci put…itd…i on se udavi…i dodje kod Svetog Petra, aha, ipak hriscanin…i kaze…a sto se ja udavi, a oni spaseni..a ovaj ce…pa, budalo, saljem ti tri camca, a ti ni u jedan da udjes…

Nisam znao za tzaj vic, ali znam za onaj kad je bio jogi znanja, jogi ljubavi i zen majstor. U tom je naisao tigar i krenuo prema njima. Jogi znanja je rekao: ''ovaj tigar je trag boga, on je savrsen i ako je sudjeno neka me pojede''. Zatim je jogi ljubavi rekao: ''ja volim ovog tigra kao sve na ovoj planeti, ako treba da me pojede necu ga mrziti''. A zen majstor je rekao: ''momci, hajde da se mi sakrijemo pa vi nastavite da mudrujete''

:-)

Otprilike tako to ide: slicno nadje slicno, ... laz nadje laz, a istina ce naci istinu. Naravno, neko zeli da se stedi, a neko ne brine za posljedice.

Sto se tice tebe Filozofe_sa_vrbasa nismo nista manje ni ocekivali :-)

Citiraj:
...…a ucitelji - pa svi smo mi na neki nacin ucitelji drugima i svi su nama, opet - razlike su samo u stepenu interakcije''

Lijepo, nema sta. Samo inteligentan covjek moze uciti od budale ili ga kontrolisati, dok obrnut proces nije moguc jer budala nema tu sirinu da nesto shvati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 196 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]