E ljudi moji dok je serijata bilo, svima je dobro bilo...
Ako niste znali po serijatu, katolici(pa samim tim i pravoslavci) i jevreji, su "sljedbenici knjige", i na njih se ne primjenjuje serijat nego njihovo kanonsko pravo, to je takozvani miletski sistem, ko bolje poznaje hitsoriju, zna o cemu govorim.
I ko ce meni sad objanisti ovu situaciju: Muslimani, na kojima se treba primjenjivati serijat, podrzavaju serijat i brane ga, a ljudi koji nemaju apsolutno nikakve veze sa serijatom kude ga...
Ne volim kada se neko mjesa u stvari koje ne poznaje, kao da ja sada pricam i pametujem o nekim stvarima iz Biblije i krscanstva.
Po vama je serijat ogavan, odvratan, gadan, nemilosrdan itd.(kad kazem vama ne mislim smao na Srbe nego krscane cijelog svijeta)
Ma kome prodajete tu pricu, svaki dan na TV-u gledamo stvari 13 puta gore od kamenovanja, bicevanja itd. Ubijaju se djeca od strane koga?? (Bosna, Palestina, Libija)
Od strane "moralnih" ljudi kojima je zivot covjeka svetinja.
Da, da , dosta laznih maski, kakva je razlika izmedju smrtne kazne i dozivotnog zatvora?
Sta je covjek koji je poubijao hiljade drugih ljudi zasluzio sem smrtne kazne?
Sad mi treba neko ko poznaje historiju da mi odgovori na 5-6 kratkih pitanja
Koliko je manastira u Bosni bilo, prije osmanske vlasti?
Ko dade` odobrenje za stvaranje Pecke patrijasije?
Kad je napravljena prva bogoslovija u Banja Luci?
Kad je sagradjena najveca pravoslvna crkva u BIH (crkva Sveta trojica u Mostaru)?
Ko je bio fra Anđeo Zvizdovic i sta on uradi?
Kad mi to neko odgovori (naravno ako bude znao), neka mi odgovori koliko jugoslovenska vlada napravi dzamija u BIH?
Hvala