Talija je napisao:
Jedna od 10 Božijih zapovjesti kaže da se poštuju roditelji.
Nigdje u SP ne piše da se preci ne trebaju poštovati.
Inače, suština je bitna, a ne estetika detalja. Ti gledaš u detalje a suština ti promiče.
Suština Hrišćanstva je ljubav prema Bogu i ljudima, priznavanje Isusove žrtve i pobjeda života nad smrću njegovim vaskrsenjem.
Ja nigdje nisam pomenuo poštovanje roditelja ili predaka, već sam napisao
mary juana je napisao:
Ili pak znaš li kakav je Biblijski stav po pitanju idolopoklonstva?
Po pitanju obožavanja predaka?
Po pitanju praznika itd. itd. Da li te uopšte interesuje šta u Bibliji piše po tim pitanjima, a i mnogim drugim?
Primjeti riječ obožavanje!
Dakle znam ja šta je suština i vrlo dobro znam o čemu je hrist govorio, ali i vrlo dobro sam razumio šta znače poruke i primjeri koje je davao Hrist o tome kako su ginuli izraelci zbog krivog obožavanja to je uvjek u Bibliji i naglašeno kao proročanski primjer šta će se desiti hrišćanima ukoliko ponove greške koje su činili izraelci i to se proteže kroz cijelu Bibliju.
Dakle, evo ti neke Biblijske stavke koje ti smatraš nevažnom kozmetikom:
Šta kaže Biblija o pravljenju likova koji se koriste kao predmet obožavanja?
2.Mojsijeva 20:4, 5
2.Mojsijeva 26:1
2.Korinćanima 6:16
Jovan 5:21
Može li se likove jednostavno upotrebljavati kao pomoć u obožavanju Boga?
Jovan 4:23
2.Korinćanima 5:7
Isaia 42:8
Trebamo li obožavati "svece" kao zagovornike kod Boga, možda upotrebljavati njihove likove kao pomoć u obožavanju?
Djela apostolska 10:25, 26
Jovan 14:6
1.Timoteju 2:5
Kako Bog gleda na likove koji su predmet obožavanja
Jeremija 10:14, 15
Isaia 44:13-19
Ezehijel 14:6
Ezehijel 7:20
evo šta kaže Biblija. Kako bi trebali postupiti hrišćani s likovima koje su prije obožavali?
5.Mojsijeva 7:25, 26
Jovan 5:21
Ezehijel 37:23
Kako upotreba likova može utjecati na budućnost hrišćana?
5.Mojsijeva 4:25, 26
1.Korinćanima 10:14, 20
Otkrovenje 21:8
Psalm 115:4-8
Pročitaj ove stavke, pa onda reci dali je to kozmetika, a usput pitaj svog sveštenika zašto namjerno ignorišu ono o čemu Biblija govori?
Jeli ispravno mješati hrišćanstvo sa paganskim simbolima i obredima? Pročitaj 2.Korinćanima 6:14-18.
Za neke hrišćane je i spiritizam bezazlen, pa čitaju horoskop ili pribjegavaju raznim gatanjima i zaštiti od uroka i slična nebiblijska učenja, a šta Biblija o tome kaže?
Isaia 8:9
3.Mojsijeva 19:31
2.Carevima 21:16
5.Mojsijeva 18:10-12
A kako nas Biblija potiče da se zaštitimo od toga?
1.Korinćanima 10:21
Jakov 4:7
Efežanima 6:10-11
Prouči malo stavke koje sam ti naveo, i razmisli o njima i o tome šta crkva kojoj ti pripadaš uči u vezi toga. Vidjet ćeš da uči suprotno tome, zapitaj se zašto?