banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
dzabaleban je napisao:
[

Treba nešto i pročitati. Nema spoznaje pez patnje, a znanje je jedina dobra stvar koja se u patnji stiče. (Budisti bi još rekli da se kroz patnju rješavamo loše karme)

Muzika je važan dio mog života. Ako neko kaže da ne voli muziku, potpuno ga razumijem. Jer muzika i daje i uzima, kao i sve na ovom svijetu. U-sutonu-tihom vjerovatno nije spreman na suvišna gubljenja energije i vremena, ako se može tako reći.

- Postoje patnje koje su čista patnja, bez ikakvog znanja i poruke. Sama sam ih iskusila. I nisu me rješile nikakvih karmi. Ne precjenjuj to što zoveš i doživljavaš znanjem.

- Muzika po meni nema veze sa davanjem i uzimanjem. Oplemenjenost i radost koju ona pruža je jedno, a duhovnost i kontakt sa Bogom nešto sasvim drugo, u mom iskustvu i mojoj percepciji stvari.

Pozdravčić i tebi!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 11:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Jedan album muzike Andalusí:

Sufíes de al-Andalus (na engleskom The Sufis from al-Andalus) - Ibn Báya
Omar Metioui & Eduardo Paniagua

(Da jos znam arapski...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
XIX century je napisao:
dzabaleban je napisao:
[

Treba nešto i pročitati. Nema spoznaje pez patnje, a znanje je jedina dobra stvar koja se u patnji stiče. (Budisti bi još rekli da se kroz patnju rješavamo loše karme)

Muzika je važan dio mog života. Ako neko kaže da ne voli muziku, potpuno ga razumijem. Jer muzika i daje i uzima, kao i sve na ovom svijetu. U-sutonu-tihom vjerovatno nije spreman na suvišna gubljenja energije i vremena, ako se može tako reći.

- Postoje patnje koje su čista patnja, bez ikakvog znanja i poruke. Sama sam ih iskusila. I nisu me rješile nikakvih karmi. Ne precjenjuj to što zoveš i doživljavaš znanjem.

- Muzika po meni nema veze sa davanjem i uzimanjem. Oplemenjenost i radost koju ona pruža je jedno, a duhovnost i kontakt sa Bogom nešto sasvim drugo, u mom iskustvu i mojoj percepciji stvari.

Pozdravčić i tebi!

Izvini ako sam te uvrijedio. Izvini ako si se pronašla među onima koji ništa ne čitaju, a puni su informacija. Izvini ako sam ti dao povoda da pomisliš da precjenjujem svoje znanje. Nije mi to bila namjera. Možda to nije bilo upućeno tebi? Šta misliš?

Za razliku od tebe, nisam imao slučaj da nisam nešto naučio iz patnje, ali to ne znači da sam se riješio patnje. Barem da boli i da izbjegavam to. Inače ako je svojevoljno, onda ili nešto nije u redu ili je stvar uživanja u patnji.

To što ti ne vjeruješ u karmu, a milioni Budista vjeruju, ne znači da karma postoji ili ne postoji.

Muzika je širok pojam. Definitivno postoje muzike koje troše čovjeka i ništa ne daju. Iks puta sam čuo"oslobađa me negativne energije" a nakon tog oslobađanja osoba ne može ništa drugo nego leći i zaspati.
Muzika ne daje život, kao prvo. Prije da traži da joj život posvetiš. Od muzike ne prestaje boliti zub, znači spada u sporedne stvari u životu.
Da te može pokrenuti, to je tačno i ubrzati neke odnose među ljudima, oraspoložiti, ali to je sve. Izuzev ako se ne baviš nekom formom izražavanja kroz muziku.
Ok. Izuzetak potvrđuje pravilo.

Umorio sam se od suvog patroniziranja, a ti si, koliko sam shvatio, velika cura.
Eto, nadam se da nisam pogoršao stvari još više sa ovim postom.
Uzvraćam pozdravčić :salute:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 14:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Izvini ako sam te uvrijedio. Izvini ako si se pronašla među onima koji ništa ne čitaju, a puni su informacija. Izvini ako sam ti dao povoda da pomisliš da precjenjujem svoje znanje. Nije mi to bila namjera. Možda to nije bilo upućeno tebi? Šta misliš?

XIX: Pogrešno si protumačio. Znanje se ne dobija samo iz čitanja. Nisam pričala o precjenjivanju tvoga znanja, već o toj pojavi uopšteno. Nisam ni mislila da je bilo upućeno meni.

Za razliku od tebe, nisam imao slučaj da nisam nešto naučio iz patnje, ali to ne znači da sam se riješio patnje. Barem da boli i da izbjegavam to. Inače ako je svojevoljno, onda ili nešto nije u redu ili je stvar uživanja u patnji.

XIX: Nije svojevoljno. Jednostavno sam imala iskustva patnje iz kojih sam nešto naučila, i iskustva patnje iz kojih nisam ništa naučila- ili bolje rečeno izgledala su apsurdna, jer "učenje" patnji daje smisao, ne?

To što ti ne vjeruješ u karmu, a milioni Budista vjeruju, ne znači da karma postoji ili ne postoji.

XIX: To što sam rekla da me neke patnje nisu rješile karme, ne znači da sam rekla da karma ne postoji.

Muzika je širok pojam. Definitivno postoje muzike koje troše čovjeka i ništa ne daju. Iks puta sam čuo"oslobađa me negativne energije" a nakon tog oslobađanja osoba ne može ništa drugo nego leći i zaspati.
Muzika ne daje život, kao prvo. Prije da traži da joj život posvetiš. Od muzike ne prestaje boliti zub, znači spada u sporedne stvari u životu.
Da te može pokrenuti, to je tačno i ubrzati neke odnose među ljudima, oraspoložiti, ali to je sve. Izuzev ako se ne baviš nekom formom izražavanja kroz muziku.
Ok. Izuzetak potvrđuje pravilo.

XIX: Muzika je fina stvar, koja nema puno veze sa duhovnošću, po meni.

Umorio sam se od suvog patroniziranja, a ti si, koliko sam shvatio, velika cura.

XIX: Nisam doživjela tvoj post kao patroniziranje. Možda ti moj jesi, pa projiciraš?

Eto, nadam se da nisam pogoršao stvari još više sa ovim postom.
Uzvraćam pozdravčić :salute:

XIX: Nisi ništa pogoršao ili poboljšao, ja ovakve diskusije ne doživljavam na taj način.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

XIX, :thumbup:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 19:52 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2007, 22:18
islam je agresivna i militantna religija. molim da ne pokusavate da osporite to u ime nekog humanizma, jednakosti i ostalih proklamovanih nacela burzoaske revolucije, jer nece proci. osim u monolozima mozda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Malahija je napisao:
islam je agresivna i militantna religija. molim da ne pokusavate da osporite to u ime nekog humanizma, jednakosti i ostalih proklamovanih nacela burzoaske revolucije, jer nece proci. osim u monolozima mozda.

to u doktrinama i određenim grupacijama..

- nisu svi ljudi kojima je islam religija agresivni.
- nisu svi ljudi kojima je hrišćanstvo religija milosrdni i dobri.

Ovo je Istina u praksi- usprkos teoriji, tj. knjigama, učenjima i tekstovima.

p.s. mnogo mi se sviđa tvoj potpis :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 20:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

hvala za p.s. :D

nisam pominjao ljude. samo religiju.
dakle, to sto svaki hriscanin nije milosrdan i dobar, ne umanjuje humanisticko opredjeljenje hriscanstva.
zloupotrebe su druga stvar. i druga prica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Malahija je napisao:

To je djelimicno tacno. Islam jeste u nekim slucajevima agresivan i militantan. Ali takvo je i hriscanstvo bilo u srednjem vijeku. Vecina religija je dobra ako se dobro shvati, ako se lose shvati vecina religija nije dobra. A zavisi najcesce od toga kako onaj ko je na vlasti shvata tu religiju i kako je sprovodi. Vrijedi pogledati Damaskinovu temu o islamu da se vidi da gospodin "U sutonu tihom" djelimicno brani te propovjednike islame koji pozivaju na agresivnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 20:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako je pojeo onda je muško, a ako je pojela onda je žensko

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Malahija je napisao:
hvala za p.s. :D

nisam pominjao ljude. samo religiju.
dakle, to sto svaki hriscanin nije milosrdan i dobar, ne umanjuje humanisticko opredjeljenje hriscanstva.
zloupotrebe su druga stvar. i druga prica.

Pa zar je islam nehumanistički opredijeljen u cjelosti? Ja sam mislila da su to samo radikalne grupe koje upravo, kako ti kažeš, vrše zloupotrebu.

I vim je dobro rekao.. kako će se koja religija sprovesti u praksi (na nacionalnom i kolektivnom nivou) najviše zavisi od onoga na Vlasti.. -individualni pristup je sasvim druga stvar-

tačno:

1. ogavno ponašanje nekih hrišćana ne umanjuje humanističko opredeljenje hrišćanstva- ali ga prlja i protivriječi mu

2. pristojno ponašanje nekih muslimana ne umanjuje militantno opredjeljenje islama- ali ga poništava i obezvrjeđuje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Okt 2007, 20:50 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

vim,

osim formalne, srednji vijek nema nikakve veze sa hriscanstvom.
pozivati se mozes na bilo sta, ali time ne mijenjas vec utvrdjenu sustinu onog na sta se pozivas.
dakle hriscanstvo nije bilo agresivno ni u srednjem vijeku.
slijedeci logiku da srednji vijek moze da predstavlja hriscanstvo, doci cemo do toga da treci rajh moze da predstavlja pravnu drzavu i vladavinu prava.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 07:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Malahija je napisao:
vim,

pozivati se mozes na bilo sta, ali time ne mijenjas vec utvrdjenu sustinu onog na sta se pozivas.
slijedeci logiku da srednji vijek moze da predstavlja hriscanstvo, doci cemo do toga da treci rajh moze da predstavlja pravnu drzavu i vladavinu prava.

Ne lupaj gluposti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2007, 10:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Blizzard je napisao:
Malahija je napisao:
vim,

Ne lupaj gluposti.

to je sve sto ces reci?

ok. povlacim se. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 94 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]