Izvini ako sam te uvrijedio. Izvini ako si se pronašla među onima koji ništa ne čitaju, a puni su informacija. Izvini ako sam ti dao povoda da pomisliš da precjenjujem svoje znanje. Nije mi to bila namjera. Možda to nije bilo upućeno tebi? Šta misliš?
XIX: Pogrešno si protumačio. Znanje se ne dobija samo iz čitanja. Nisam pričala o precjenjivanju tvoga znanja, već o toj pojavi uopšteno. Nisam ni mislila da je bilo upućeno meni.
Za razliku od tebe, nisam imao slučaj da nisam nešto naučio iz patnje, ali to ne znači da sam se riješio patnje. Barem da boli i da izbjegavam to. Inače ako je svojevoljno, onda ili nešto nije u redu ili je stvar uživanja u patnji.
XIX: Nije svojevoljno. Jednostavno sam imala iskustva patnje iz kojih sam nešto naučila, i iskustva patnje iz kojih nisam ništa naučila- ili bolje rečeno izgledala su apsurdna, jer "učenje" patnji daje smisao, ne?
To što ti ne vjeruješ u karmu, a milioni Budista vjeruju, ne znači da karma postoji ili ne postoji.
XIX: To što sam rekla da me neke patnje nisu rješile karme, ne znači da sam rekla da karma ne postoji.
Muzika je širok pojam. Definitivno postoje muzike koje troše čovjeka i ništa ne daju. Iks puta sam čuo"oslobađa me negativne energije" a nakon tog oslobađanja osoba ne može ništa drugo nego leći i zaspati.
Muzika ne daje život, kao prvo. Prije da traži da joj život posvetiš. Od muzike ne prestaje boliti zub, znači spada u sporedne stvari u životu.
Da te može pokrenuti, to je tačno i ubrzati neke odnose među ljudima, oraspoložiti, ali to je sve. Izuzev ako se ne baviš nekom formom izražavanja kroz muziku.
Ok. Izuzetak potvrđuje pravilo.
XIX: Muzika je fina stvar, koja nema puno veze sa duhovnošću, po meni.
Umorio sam se od suvog patroniziranja, a ti si, koliko sam shvatio, velika cura.
XIX: Nisam doživjela tvoj post kao patroniziranje. Možda ti moj jesi, pa projiciraš?
Eto, nadam se da nisam pogoršao stvari još više sa ovim postom.
Uzvraćam pozdravčić
XIX: Nisi ništa pogoršao ili poboljšao, ja ovakve diskusije ne doživljavam na taj način.