banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 21:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2002, 11:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Danas je godišnjica od svima poznatih događaja od 11. septembra prošle godine kad su srušeni tornjevi WTC-a i dio Pentagona.

Pa ako ima neko nešto da kaže...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2002, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Zao mi je sto su ti ljudi mrtvi. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2002, 13:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Ipak,malo me nervira vijest od 10.09. (koje li slucajnosti?):

"Bin Laden preuzeo odgovornost za napade 11. rujna

Osama bin Laden otvoreno je preuzeo odgovornost za terorističke napade izvršene 11. rujna prošle godine u Sjedinjenim Državama u audiosnimci koju je sinoć emitirala katarska satelitska mreža Al-Jazeera. Na televiziji je prikazan portret Bin Ladena popraćen audiovrpcom u kojoj on navodi imena nekih počinitelja atentata, među kojima Mohamada Attu koji je «vodio skupinu koja je uništila prvi toranj» Svjetskoga trgovačkog centra u New Yorku. Al-Jazeera je također emitirala i videosnimku aktivista, predstavljenih kao pripadnika al-Qaede, koji proučavaju karte Pentagona u Washingtonu, jedne od napadnutih meta 11. rujna 2001. godine."

Mislim da ni mala djeca ne bi povjerovala da teroristi imenuju svoje clanove. :roll:
Ja sam laik u 'teroristickim i spijunskim cakama' ali znam da se takve stvari NE RADE!
Jer ti ljudi imaju svoju djecu,porodicu,bracu,sestre...na kojima bi se neko mogao osvetiti!
Ti ljudi se pripremaju da u slucaju mucenja ne odaju imena i ciljeve...
Prava je lakrdija objaviti "vijest" da je vodja terorista (koji je cijeli zivot posvetio tome) na TV-u 'recitovao' imena i pokazivao slike pripadnika al-Qaede. :roll:
I to jos dan pred godisnjicu napada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2002, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zna li se koliko je tačno ljudi poginulo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2002, 14:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Jutros sam prije posla pratila na TV direktan prenos iz NYC, izmedju ostalog spomenuli su i broj koji iznosi 3700 i neki broj ne sjecam se tacno. Znate zalosno je to jako, gledala sam jutros djecu koja su ostala bez roditelja , roditelje koji su ostali bez djece, a svim njima je taj dan poceo sasvim normalno kao i svaki drugi dan.Ko zna sta nas ceka i sta nam se sve moze desiti iako nam dan krene sasvim uobicajeno. Vader znam vec sta ces mi ti odgovoriti na ovo posljednje :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2002, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Balkan Expres je napisao:
Ko zna sta nas ceka i sta nam se sve moze desiti iako nam dan krene sasvim uobicajeno.

Pa nemam ništa reći osim da je ovo potpuno tačno i da se odnosi na sve a ne samo na one koji žive u USA.

Ali dodaću

Ovakvi događaji, velike katastrofe u kojima puno ljudi pogine a i bude dosta toga uništeno služe između ostalog i zato da izazovu određenu promjenu u svijesti kod ljudi. Recimo baš ovo što si ti rekla je jedna od stvari do koje je trebalo doći i to je jedan od načina na koje (sada) treba posmatrati stvari. Vjerovatno sad dosta ljudi u USA misli to isto ali nisu to mislili tako prije 11. septembra.

Ljudi moraju vidjeti da nemaju apsolutnu kontrolu nas životom, moraju spoznati da im se tlo može svaki čas izmaknuti ispod nogu, da u vrlo kratkom vremenu mogu izgubiti materijalna sredstva koja su dugo sakupljali (mnogi u Evropi poslije nedavnih polava), da mogu izgubiti živote (11. septembar u USA) itd.

Ono što sada treba je izvući pouke iz svega jer se iz svakog zla može izvući neko dobro. (Ovde bih naglasio da mi ljudi često nismo kompetentni da razlikujemo dobro od zla iako svi mislimo da jesmo. Kad budem imao više vremena i volje možda otvorim temu o ovome.)
Dakle treba izvući pouke i najbolje bi bilo tražiti osnovne uzroke tih događaja. Ti uzroci nisu u teroristima, teroristi su samo izvršitelji nečije volje, oni su samo alat preko kojih je djelovao Zakon uzroka i posljedice, treba naći prave uzroke. Kad se nađu uzroci onda ih ne treba ponavljati da se takve stvari ne dese ponovo. Sumnjam da je USA pronašla te uzroke i sumnjam da će se sve završiti na 11. septembru.

Ako neko ko je bolestan ne pronađe uzroke bolesti onda će on i dalje biti bolestan i to vremenom sve bolesniji.

Prije desetak minuta sam na dnevniku čuo da je u nekim iračkim novinama izašao naslov "11. septembar je Božija kazna". Ja se sa ovim slažem 100% kao što se slažem da je i bombardovanje Srbije bila Božija kazna.

Ali uzroci?!

Treba tražiti uzroke!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Sep 2002, 23:02 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2002, 17:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
" Ali Amerikancima je bilo fino dok su temo neka druga djeca umirala"

Uopste nije tacno i nemoj da tvrdis nesto o cemu zaista nemas pojma. Politiku jedne zemlje nemoj da mjesas sa stanovnistvom te zemlje. Da li je svim Srbima bilo drago gledati pakao u Srebrenici. Meni prvoj nije bilo drago gledati taj uzas, a tebi????

" jesi li se isto tako osjecala..."

Ne razumijem zasto mi postavljas ovakvo pitanje uopste, zasto si ironican? Ja svoj komentar nisam uopste stavila tu iz nekog razloga da bi argumentovala nekog...naravno da se tako osjecam prema svim ljudima i djeci na ovom svijetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2002, 00:53 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Sep 2002, 09:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Micelijus je napisao:
Americki mediji koji kada prenose informacije oko rusenja WTC-a, spominju sve zrtve po imenima i prezimenima, cak su snimali i male dokumentarne emisije o zrtvama

To je poznati fazon. Čista psihologija.
Kao njihov film "Black Howk Down" gdje se baš to odlično vidi. Svoje ljude predstave kao osobe, individue, da se gledaoci upoznaju sa njima jer kad se tako upoznaš onda imaš neke simpatije prema njima a sa druge strane protivnike (Somalijce u filmu) kao neobuzdane divljake koje je ispravno pobiti. I onda za kraj filma provala, u filmu sebe prikazali kao jadne, kao nekakve žrtve koje su nepravedno nastradale a na kraju filma ide tekst "u ovom događaju je poginulo 1000 Somalijaca i 19 Amerikanaca!!! I ko je onda žrtva?! Ne znam stvarno šta su htjeli postići ovim komentarom, više od svega su postigli kontraefekat, sjećam se da je raja u kinu psovala na Amere kad su to vidjeli. Možda su ovim oholo htjeli reći kako su neuporedivo bolji u ratu od drugih, da mogu puno ljudi pobiti a da njih malo izgine.
Ono što je istina je da su oni vojno mnogo slabiji nego što svijetu pokazuju, mnogo slabiji. To se ako se ne varam moglo vidjeti u svim ratovima koje su vodili u zadnjih petnaestak godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2003, 08:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Čim sam čuo za katastrofu američkog svemirskog broda "Columbia", znao sam da to i te kako ima svoje značenje, pogotovo što se to desilo u uvom momentu kada se SAD ne obazirući se i na šta i i na koga spremaju za novi rat sa Irakom. Znao sam da objašnjenje postoji, ali nisam znao koje.
Međutim, u razgovoru o tome, moj kum mi je juče skrenuo pažnju na činjenicu da Wahington D.C. kako je službeni naziv za glavni grad SAD, u stvari znači Washington District of Columbia, i kockice su se složile. (Ako kome nije jasno, to znači da Washington ne pripada niti jednoj saveznoj državi, nego je izdvojen u distrikt, nešto slično kao Brčko kod nas.)
Svemirska katastrofa broda Columbia upozorava Washington District of Columbia da ako nastavi ovako srlja u sopstvenu katastrofu.
Takođe, zanimljiva je činjenica da su posadu činili po jedan Izraelac (po dva osnova veoma vezano sa Irakom), Indijac i pet Amerikanaca, ako sam dobro shvatio. Takođe, ostaci svemirskog broda su se rasprostrli na pet južnih Američkih država, i do sada su pronađeni na sedamdeset lokacija. Sve zanimljivi i važni brojevi.
Broj pet koji ovdje dominira vezano za SAD neodoljivo ukazuje na PENTAgon, središte vojne moći sve ratobornije svjetske imperije. Nisam siguran da li je i Pentagon u sastavu Columbia District-a, ali znam da se nalazi u blizini Washingtona. Sve je to vrlo zanimljivo u ovakvoj situaciji, pogotovo kada se zna da je posljednja katastrofa jednog američkog svemirskog broda sa ljudskom posadom bila ona u kojoj je pri polijetanju eksplodirao "Challenger" (u prevodu Izazivač). Onaj koga je izazivač izazivao jasno je još onda stavio do znanja šta misli o takvim izazovima. SAD ponovo izazivaju i navlače katastrofu! Da li će se ipak opametiti na vrijeme? Slabe su nade ali bilo bi bolje prije svega za njih.
Zar neko misli da su slučajnost katastrofalni požari u Australiji koji su netom ukroćeni, u situaciji kada je i Australija stala uz bok SAD u zveckanju oružjem protiv Iraka? Upozorenja se samo nižu, ima li iko da ih posluša?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Feb 2003, 11:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

NASA obustavlja svemirske letove
Američka svemirska agencija NASA iznela je nekoliko detalja o tehničkim problemima koji su se pojavili nekoliko minuta pre nego što se svemirski šatl "Kolumbija" raspao u Zemljinoj atmosferi. Direktor šatl programa Ron Dittemore saopštio je da je neposredno pred početak sletanja, u vreme dok se letelica nalazila iznad Kalifornije, zabeležen porast temperature na levoj strani broda. Na to je reagovao brodski kompjuter, pokušavši da reši problem. Predstavnik za štampu NASA-e Robert Cabana izjavio je da su nađeni delovi tela svih sedam poginulih astronauta, ali se kasnije ispravio rekavši da je bio krivo informisan. Lokalni šerif sa područja istočnog Teksasa tvrdi da je kokpit letelice pao u okrugu Nacogdoches. Među ostacima svemirskog šatla, istražitelji su našli i lične stvari posade, poput kacige i pločice sa imenima svih sedam astronauta. Ova nesreća primoraće agenciju NASA da do daljeg odloži letove u svemir, sve dok se ne utvrde uzroci nesreće. NASA je, nakon udesa šatla "Čelendžer" 28. januara 1986., u kome je takođe bilo sedam članova posade, svemirske letove obnovila tek 32 meseca kasnije.

aharon je napisao:
Upozorenja se samo nižu, ima li iko da ih posluša?

Teško. Proročanstva će se ispuniti, kamen će udariti u stopala od željeza i zemlje (Daniel 2, 33-34). A onda će biti šta će biti.
Lično ne vjerujem da će USA vidjeti ova upozorenja a ako ih i vidi ne vjerujem da će ih poslušati. Suviše su se zahuktali, suviše su ponosni i oholi a poznato je da ove osobine prethode propasti što je istorija potvrđivala mnogo puta. Sad im više inercija ne da da stanu. Mislim da je ovo što USA radi samo zato da totalno prevrše mjeru, a onda :roll:
Mnogi predviđaju (ne tamo neki proroci već i analitičari) da će se USA nasukati na Iraku, da će rat završiti neriješeno ali kako god završio da će USA biti mnogo iscrpljena što će se osjetiti.

Kako sam sinoć čuo neki amer je kad su srušeni WTC rekao: "Desila nam se ova tragedija a pola svijeta se raduje. Zapitajmo se zašto nas svijet mrzi!!!"
A radovalo se i više od pola svijeta, a pola onih koji su "tugovali" su tugovali licemjerno, slali neke telegrame saučešća da se ne zamjere "velikom gazdi".

I ako sam dobro razumio neki amer, valjda političar, začetnik ideje "mi Amerikanci smo najbolji i treba da vodimo glavnu riječ u svijetu i da tako sve druge izvedemo na pravi put" je nedavno rekao: "sve velike imperije su imale rok trajanja...pa će tako i ova naša"

Sve se sa raznih strana nešto šuška...o propasti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 18:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Vader je napisao:
Nadoh na jednom forumu nesto vrlo interesantno.

Veoma jaka paralela izmedu jucerasnjih desavanja i 18. poglavlja Otkrovenja

(9) I plakat ce i naricati za njom kraljevi zemlje sto su s njome bludnicili i raskosno zivjeli kad gledali budu dim pozara njezina. (10) prestraseni mukama njezinim, izadaleka ce stajati i naricati: "Jao, jao, grade veliki, Babilone, grade silni! Kako li te u tren oka stize osuda!" (11) I trgovci zemaljski placu nad njom i tuguju jer im trga nitko vise ne kupuje: (12) ni zlata, ni srebra, ni dragoga kamenja, ni biserja, ni tanana lana, ni grimiza, ni svile, ni skrleta: nit ikakva mirisava drveta, nit ikakva predmeta od slonove kosti, nit ikakva predmeta od skupocjena drveta, nit od mjedi, nit od zeljeza, nit od mramora; (13) ni cimeta, ni balzama, ni miomirisa, ni pomasti, ni tamjana, ni vina, ni ulja, ni bijeloga brasna, ni psenice; ni goveda, ni ovaca, ni konja, ni kocija, ni roblja nit ikoje zive duse. (14) "Voce za kojim ti dusa zudjela pobjeze od tebe, sav raskos i sjaj propade ti - ne, nema ga vise!" (15) Trgovci sto svim tim trgovahu, sto ih ona obogati, izdaleka ce stajati, prestraseni mukama njezinim, plakat ce i tugovati: (16) "Jao, jao, grade veliki, odjeveni nekoc u lan tanan i grimiz i skrlet, nakiceni zlatom i dragim kamenjem i biserjem! (17) U tren oka opustje toliko bogatstvo!" I svi kormilari i putnici, svi mornari i moreplovci izdaleka stoje (18) i, gledajuci dim njezina pozara, zapomazu: "Koji li je grad slican gradu ovom velikom?" (19) I posuse glavu pepelom te placuci i tugujuci viknuse: "Jao, jao, grada li velikoga! Dragocjenostima se njegovim obogatise svi posjednici morskih brodova, a evo - u tren oka opustje!" (20) Veseli se nad njom, nebo, i svi sveti i apostoli i proroci jer Bog osudivsi nju, vama pravo dosudi! (21) I jedan snazan andeo uze kamen, velik poput mlinskoga kamena, i baci ga u more govoreci: "Tako ce silovito biti strovaljen Babilon, grad veliki, i nikada ga vise biti nece!" (22) "Glas citrasa i pjevaca i sviraca i trubljaca u tebi se vise nece cuti! Obrtnik vjest kojem god umijecu u tebi se vise nece naci! Klopot zrvnja u tebi se vise nece cuti! (23) Svjetlost svjetiljke u tebi vise nece sjati! Glas zarucnika i zarucnice u tebi se vise nece cuti! Jer trgovci tvoji bijahu velikasi zemlje i caranja tvoja zavedose sve narode; (24) i u tebi se nasla krv proroka i svetaca i svih zaklanih na zemlji."

Mnogi predsjednici (kraljevi zemlje) kukaju, prestraseni su - i u sasvim desetim zemljama je naredeno da se svi letovi i putnici detaljnije pregledaju, trgovci kukaju jer je unisten Svjetski Trgovacki Centar koji se srusio "u tren oka" (graden 6 godina ako se ne varam) itd. itd.

Ja ne tvrdim da je ovo jedino tacno tumacenje ovog poglavlja ali bi trebali da znate da prorocanstva u Svetom Pismu nisu jednostrana tj. nemaju samo jedno tacno tumacenje.

Nadoh i ovo:

Neki znaju a neki neznaju da Adventisti imaju svoju prorocicu koja se zove Ellen White. Slijedeci tekstovi su se pojavili na jednoj diskusiji o dogadjajima u Americi. Tekstovi te prorocice koja je zivjela u proslom stoljecu.

"Ljudi ce nastaviti da podizu skupe gradjevine
u koje ce se ulagati teski milioni i cija ce
arhitektonska resenja i cvrstina privlaciti narocitu
paznju, ali Gospod mi je pokazao da ce, uprkos
neuobicajenih raskosnih ulaganja i cvrstine,
te gradjevine doziveti sudbinu jerusalimskog
hrama. Te velicanstvene strukture raspasce
se kao od karata." (MS 35, 1906)

"Strasni udari pogodice zemlju
tako da ce se gospodske palate,
podignute uz velike izdatke, sigurno
pretvoriti u gomile rusevina." (3MR 312 1897)

"Videla sam gradjevine u kojima su
postavljeni najskuplji protivpozarni
uredjaji, da bi se osigurale od unistenja.
Ali, kao sto su nekada Sodom i Gomor
nestali u plamenu Bozje osvete, tako
ce se i te ponosne zgrade pretvoriti
u pepeo... Ti laskavi spomenici podignuti
u cast covekove velicine, bice oboreni u
prah cak i pre nego sto poslednje veliko
unistenje bude zadesilo svet." (3SM 418 1901)

"Velike vatrene lopte padale su na kuce.
Vatrene strele iz lopti letele su u svim
pravcima. Bilo je nemoguce zaustaviti pozare
koji su izbijali. Citava naselja su bila
unistena. Ljude je obuzimao neopisiv strah." (Letter 278, 1906)

"Videla sam ogromnu plamenu loptu kako pada
medju prekrasne palate i kako izaziva njihovo
trenutno unistenje." (9T 28, 1909)

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 2001-09-12 11:25 ]</font>

Ispade po ovom onda da je to od boga sruseno a svi znamo da takve stvri radi djavo a ne bog. Kako onda to objasnjavas?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 19:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

the je napisao:
Ispade po ovom onda da je to od boga sruseno a svi znamo da takve stvri radi djavo a ne bog

Kako to radi đavo? Otkud to znamo? Zašto to ne bi radio Bog?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
the je napisao:
Ispade po ovom onda da je to od boga sruseno a svi znamo da takve stvri radi djavo a ne bog

Pa zato sto bog ne bi odobrio takav akt jer bi to bilo narusavanje slobodne volje pojedinaca cak u slucaju i da su u pitanju gresnici. Au pitanju su nevini ljudi. Bog je rekao ako vas neko udari po jednom obrazu okrenite i drugi a ovo je suprotno, nametanje religije silom. Bog nista ne namece silom dok djavo namece. Osim toga mislim da su veci gressnici ljudi u tim arapskim zemljama nego amerikanci bar po onome kako se ponasaju u pogledu nametanja njihovog misljenja. Sto se tice nametanja misljenja, pogotovo silom ti si isto zastupnik da ne treba svoje misljenje nametati, pa kako onda mislis da bog to radi kad u svetim knjigama jasno je protiv toga?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 20:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Prouči Sveto Pismo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 22:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2005, 02:05
Prorostvo proroka Isaije:

"Nemoj se radovati zemljo Filistejska svakolika, sto se slomi prut onoga koji te je bio; jer ce iz korijena zmijinjega niknuti zmija vaseljenska, i plod ce mu biti zmaj ognjeni krilati." (Isa. 14,29)

Ondasnja Filistejska zemlja je danasnja Palestina.

Uljucite istoriju i eto vam cinjenica pred ocima. Sve je jasno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 22:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
the je napisao:
Vader je napisao:
the je napisao:

Pa zato sto bog ne bi odobrio takav akt jer bi to bilo narusavanje slobodne volje pojedinaca cak u slucaju i da su u pitanju gresnici. Au pitanju su nevini ljudi. Bog je rekao ako vas neko udari po jednom obrazu okrenite i drugi a ovo je suprotno, nametanje religije silom. Bog nista ne namece silom dok djavo namece. Osim toga mislim da su veci gressnici ljudi u tim arapskim zemljama nego amerikanci bar po onome kako se ponasaju u pogledu nametanja njihovog misljenja. Sto se tice nametanja misljenja, pogotovo silom ti si isto zastupnik da ne treba svoje misljenje nametati, pa kako onda mislis da bog to radi kad u svetim knjigama jasno je protiv toga?

To što ti pričaš je puko ljudsko umovanje.
Dobro ti Vader reče, prouči Sveto Pismo, ali prethodno ukroti sopstvene predrasude, jer ćeš inače razumijeti koliko i sada. NIŠTA.
U Svetom Pismu jasno piše za rušenje WTC i koji je uzrok njegovog rušenja.
Od Babilonske kule naovamo uzrok rušenja takvih kula (spomenika ljudi i njihovoj sili)uvijek je jedan i isti.
Božiji šamar ljudskoj osionosti i oholosti.
A ko je nevin, zaista ne može niko mjeriti do ONAJ koji mjeri sve.
ON je taj koji čini ili dopušta sve što biva, a Njegova su mjerila najbolja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2007, 22:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Hvala Bogu što sam našao vremena da virnem u forum i pročitao naslov a sad mi je žao što ovu temu nisam uradio u oblasti ,,čovek i društvo’’ i tada se nebi pripisivalo Božijoj volji ono što nije tako.
Toga dana kad su pali poslovni centri koji su bili Jevrejsko vlasništvo znao sam da je to prljav Američki posao i to sam u svom okruženju govorio tada i razloge tih dešavanja. Zvučalo im je to čudno ali letos su rekli da sam bio u pravu jer je na TV prikazana višečasovna emisija o pravoj istini i zaleđini svega. Pokušaću da dođem do internet adrese ili do tačnog dana objavljivanja tog programa i koja TV kuća je to učinila pa vam u narednim danima dostaviti. Ova tema nebi trebala biti u ovoj oblasti ali . . .,
Ukratko za one koje to zanima: Poslovni centar je imao oko 10 000 zaposlenih ali tog dana je policija blokirala puteve u širem krugu tako da su na posao otišli samo desetak posto radnika i to siromašnijih uglavnom crnaca (jer Ameri misle da su oni kolateralna šteta kao niža klasa ljudi). Sve je dugo planirano zbog nešto ,,sitniša’’ u novcu zatim u suterenu istih zgrada ,,nešto’’ žutog metala i naravno svi dugovi Amera prema Jevrejima su bili evidentirani tamo i to je neka ..sića’’ sve u svemu nekoliko stotina milijardi dolara dobiše gubitkom tuđih zgrada i ,,crnačkih života’’ Da nebi bilo providno trebalo je još negde da padne avion. A koga bi za sve optužili ako ne njihovog učenika B. L. Jer je on najpogodniji za optužbu a sa njim i ceo Islamski svet a on niti luk jeo niti mirisao.
Islamski svet zna da je Amerika neprijatelj svih slobodarskih naroda i da sa sebe kao zveri skreće pažnju na druge kako nebi u nju gledali kao neprijatelja.
Sve su pošteni građani Amerike snimili i to je bilo prezentovano javnosti drugih zemalja jer se u njihovoj demokratiji nemože čuti istina zbog toga što takvog čoveka snađe iznenadna smrt iz nepoznatih razloga.
Da ste čitali knjige o bankarima i Judeo masoneriji (takvih knjiga ima više desetina) sve bi vam ono što se zbilo izgledalo normalno kao i ono što će biti.
Svi piloti koje su pokazali na američkoj TV su živi i zdravi u svojim zemljama i izjavili su kako su im nekima oduzeti pasoši davno a drugima nestali . . .šta mislite zašto?
Ceo avion izgorio a pasoš ostao ceo kao dokaz (ništa sumnjivo) sve je normalno kad metal gori a papir ostaje.
Ameri koji su snimali sve živeli su u neposrednoj blizini i na reči sa TV su odmah posle objave došli pre policije na navedenu lokaciju gde se navodno srušio avion a tamo ni traga od aviona... baš ni delić
Zgrade su bile minirane u svim spratovima i u usporenom snimku se lepo vidi itd. . .itd.
Potrudiću se da vam dostavim adresu pa da se ne piše protiv nevinih Arapa jer je Amerima potrebno više bogatstva pa im ovo služi kao korak za buduće intervencije i uzimanje mnogo novca od svog naroda iz budžeta zbog ,,LJUTIH TERORISTA’’???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2007, 01:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

@lavic
Koja je ovo vec verzija dogadjaja. Svi imaju svoju verziju. Sad su jevreji u pitanju. Pitam se koliko ce jos verzija biti za isti slucaj.

@vidusa
Vidusa je napisao:
Prorostvo proroka Isaije:

"Nemoj se radovati zemljo Filistejska svakolika, sto se slomi prut onoga koji te je bio; jer ce iz korijena zmijinjega niknuti zmija vaseljenska, i plod ce mu biti zmaj ognjeni krilati." (Isa. 14,29)

Ondasnja Filistejska zemlja je danasnja Palestina.

Uljucite istoriju i eto vam cinjenica pred ocima. Sve je jasno.

Mozda jedno od tumacenja.

@vader

Vader je napisao:
Prouči Sveto Pismo.

Prvi put da nekog srecem (osim musl. ekstremista) da misli da je to bozija volja. Pogotovo to nisam ocekivao od tebe Vader.
Proucavam Sveto pismo vec godinama i to je totalno suprotno bogu iz novog zavjeta onog kakvog ja znam.
Bog koji bi bio u stanju to uraditi i ubiti neduzne ljude nije moj bog i ja u takvog boga ne vjerujem. Ako je bog takav zao kao sto ti kazes onda mi ne treba takav bog i ja nebi mogao da sluzim takvom nemilosrdnom bogu.
Srecom, onako kako ja poznajem boga i sveto pismo to nije tako, a procitao sam u prethodnim postovima ove teme gdje nalazis podrsku za ovo u svetom pismu i mogu reci da sam citao jos deset tumacenja tih istih stihova za druge stvari i isto se tako uklapaju iako pominju potpuo druge dogadjaje ta tumacenja. A stihovi se uklapaju, a isti stihovi, a potpuno drukcija tumacenja i zemlje isve i opet se uklapa, tako da ne mora znaciti ako se uklapa u ovo da je tako. Ali dobro shvatio sam tvoje razmisljanje i postujem iako se ne slazem sa nekim stvarima.

@aragorn
Aragorn je napisao:
To što ti pričaš je puko ljudsko umovanje.
Dobro ti Vader reče, prouči Sveto Pismo, ali prethodno ukroti sopstvene predrasude, jer ćeš inače razumijeti koliko i sada. NIŠTA.
U Svetom Pismu jasno piše za rušenje WTC i koji je uzrok njegovog rušenja.
Od Babilonske kule naovamo uzrok rušenja takvih kula (spomenika ljudi i njihovoj sili)uvijek je jedan i isti.
Božiji šamar ljudskoj osionosti i oholosti.
A ko je nevin, zaista ne može niko mjeriti do ONAJ koji mjeri sve.
ON je taj koji čini ili dopušta sve što biva, a Njegova su mjerila najbolja.

Ocigledno ja koji ne pripadam duhovno izgradjenima u ne shvatam dobro biblijske tekstove ili ne mogu ovo shvatiti. Ali mozda ima nesto u tom sto vecina religija potencira, ja bi to nazvao samotjesenje odnosno prihvatanje mjerila da su najbolja. Sad samo je problem prepoznati cija su mjerila u kom trenutku, jer vidimo da se zlo i dobro stalno mijesaju i nikad ne znas od koga je sta. Kao u ovom slucaju, jedni misle od ovoga, drugi od ovoga treci ovako ili onako, a sveti spisi se mogu tumaciti na vise nacina. Sad koje tumacenje je ispravno to je drugo. Svi ce reci nase. Zato covjek mora gledati ponekad i po savjesti jer se ne moze osloniti da je tumacenje 100 posto ispravno.

U svakom slucaju zahvaljujem se svima na odgovorima i razmisljanjima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]