banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 01:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 126 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Ima li osnove i vjerujete li ???
Glasanje se završava 11 Okt 2005, 19:52
Vjerujem 60%  60%  [ 12 ]
Ne vjerujem 40%  40%  [ 8 ]
Ukupno glasova : 20
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 20:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Okt 2005, 19:26
Donekle si u pravu za komunizam, al zar ne možes prihvatiti činjenicu da
postoje dokazi za postojanje vanzemaljaca... SLIKE , SNIMCI , SVEDOCI,
POJEDINI DELOVI BIBLIJE, OTMICE , PONEKI SNOVI .... :mad:[/color]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 09:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
che.guevara je napisao:
A pitanja kao što su ko je to napravio, odakle to na našem svijetu, jel to bog stvorio - ostavljaju se besposličarima i tzv filozofima

Pošto se sam plašiš tih pitanja a užasavaš mogućih odgovora na njih onda one koji se bave njima proglasiš "besposličarima i tzv filozofima" :roll:

che.guevara je napisao:
Pokušaj ostvarivanja komunizma nije usjpeo. Dakle ne znamo da li je komunizam loš u praksi. Znamo samo da je put težak.

Da, duhovnost nije laka. A ona je put ka pravom komunizmu.

che.guevara je napisao:
Upuštanjem u nešto dalje od ovoga dobijate budale poput nekih prisutnih na forumu.

Ako neko možda nije shvatio, ovo se odnosilo na mene :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jun 2004, 00:25
Nevjerovatno je koliko glupih odgovora ovde ima... Prije svega mislim na ove realiste...

'Ajd ovako... Koliko je meni poznatio , astrolozi pretpostavljaju da u kosmosu postoji 100 milijardi galaksija ... U okviru svake od tih galaksija postoji isto toliko planeta, zvijezda i pic*ki materina... I kako onda neko moze misliti da samo na jednoj maloj planeti u okviru jednog malog Suncevog sistema postoji zivot?!?! :roll:

Ljudi su jedva dosegli kraj Suncevog sistema , a nesto seru kao da nema zivota u svemiru...

Pa kad je neko u petom vijeku nove ere rekao da je osnova svega nedjeljiva cestica zvana atom , proglasili su ga ludim jer to niko nije vidio... Danas ipak ucimo da postoji.... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 20:35 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Pero_Bombas je napisao:
I kako onda neko moze misliti da samo na jednoj maloj planeti u okviru jednog malog Suncevog sistema postoji zivot?!?!

Taj "egocentrizam" se provlači oduvijek. Mislili smo da se sva nebeska tijela okreću oko Zemlje, pa je nauka to dematovala.
Na Antartiku je nađen meteorit koji najvjerovatnije potiče sa Marsa u kojem su nađena jedinjenja koja sugerišu postojanje živih bića na toj (ili nekoj drugoj) planeti. Isto je nađeno i u uzorcima koji su prikupljeni na Marsu.
Da parafraziram jednog naučnika: ukoliko bi se to pokazalo kao tačno onda život ne bi bio izuzetak, nego pravilo.
Pojavu života na Zemlji mi smatramo izuzetkom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Okt 2005, 20:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

slažem se sa Perom bombasom ... Ali svet jos nije spreman da veruje u tako nesto, kao sto nije bio spreman da veruje da je Zemlja okrugla .... Obicni ljudi ne mogu tek tako da prihvate cinjenicu da nismo sami u svemiru, treba im se objasniti zasto je to tako i pokazati neki dokazi ... Pozdrav! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Che, tebi se obracamo... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 20:48 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Veoma zanimljivo.
ikr91, "činjenice" da vanzemaljci postoje ne postoje. Nema činjenica. Snimci, slike, priče, biblija => montaže i laži. Priče, priče, priče, priče, a ja kad god pogledam oko sebe, vidi, nigdje vanzemaljaca ! Uf pa da, oni su nevidljivi za <<obične>> ljude, itd ... Jednostavno - oni su super cool i njima niko ništa ne može, ostaje nam samo da vjerujemo da su oni tu ;) jel ... Činjenica nema, aj zdra'o ! Biće ih kad mi vanzemaljac dođe ispred kuće na mastiku i pržene paprike, a do tada ću radije čitati braću Grim (ako već moram).

Vader šta bi ti rekao, čas si ok, čas pretjeraš ... ne odnosi se baš toliko na tebe koliko na ove likove koji upadnu sa 2-3 posta na temu, isseru se koliko mogu i onda odu ... Ja se ne plašim nikakvih pitanja ... Svašta, odakle ti takav zaključak ... Ko da bi meni nešto zafalilo kada bi to pismo bilo istinito ... Baš mi svejedno. Đeste braćo zelena, selam alejkum, kako hrist, ima li bude? Bez problema, evo odmah se javljam u udruženje "Samo Vanzemaljac Srbina Spašava" ... Ali do tada - ću radije opsovati mater onom kretenu koji je podvalio ovo pismo pa ispira mozak ovdje prisutnim zaluđenicima.

Pero_Bombaš: "Nevjerovatno je koliko glupih odgovora ovde ima", potpuno se slažem, "Prije svega mislim na ove realiste", haha, ne slažem se, i sama riječ kaže - realista, to je valjda nešto realno, stvarno, istinito, onako kako jeste.. To smo riješili. E sad o broju zvijezda i tako toga ... Hm ... da li si čuo za pojam relativnost? 10000000000 zvijezdi, ali ... koliko godina čovjek zna za radio talase, de mi to reci? Manje od 100 godina? A kaži de mi kad je zemlja nastala? I koliko je trebalo da se razvije tako genijalno biće kao čovjek, pa i da dotjera do radiotehnike? I koliko je bilo šansi da ti ljudi u međuvremenu nestanu - asteroidi, bolesti, ovo ono ... Hoću da kažem - nek ima zvijezdi koliko god hoćeš, nije samo broj planeta ono što se razmatra ! "I kako neko može misliti da samo na jednoj maloj planeti ... itd", kako? Pa eto pukim slučajem mi živimo tu pa znamo da tu viši oblik života postoji, eto kako. Zašto samo? Pogledaj gore ...

Veoma je lako da laik upadne u zabludu kao ti, pa povjeruje da "velik broj planeta" znači i "siguran broj njih na kojima ima života" i to čak inteligentnijeg od našeg. Evo odmah ću ti postaviti pitanje, ako i postoji život na drugim planetama, koji je argument da tvrdite (svi vi) da su oni inteligentniji od nas? , tj da baš mi nismo ti "prvi" i "naj" ... Evo samo još i da ti kažem da je skoro pa svaka zvijezda koju je čovjek "ispitao" nepogodna za život ... Takva ispitivanja su poznata upravo tim astrolozima koje si pominjao. Veoma je lako ispitati sastav neke zvijezde, temperaturu i zaključiti da na njoj može / ne može biti života. I tako dalje i tako dalje, kad otkrijemo život na drugoj planeti - onda ćemo znati, a do tada ja ću radije da se okrenem problemima na ovom svijetu i neću da radim "televoting" u glavi poput Vadera i Aragorna (PS: Tema je želite li vanzemaljce? Pritisnite 1 za da, a 2 za ne).

Džone, veoma umjeren i prikladan odgovor. Opet, nema čovjek šta da predpostavlja i da smatra, jednostavno NASA pošalje šatl ispita stvar i gotovo! Quit. Nikom ništa ... Vanzemaljski Televoting opet ispada iz opcije ako se na marsu nađe oblik retardirane zaostale genetrski osakaćene dehidrirane balzamovane amebe. I opet, držim se ja svog "običnog" uma, o genijalni sagovornici moji!

opet ikr91, čova ti si baš nadaren za lupetanje ... moderna filozofija kaže upravo (što tebi naravno nije jasno) da se u NIŠTA ne može VJEROVATI i da se U SVE treba SUMNJATI dok ti tvrdiš da "svijet nije spreman da vjeruje u takvo nešto... Čisto ono, jel, neće da vjeruje, hahahaaa. Fino je to što se razumeš u sofizam pa porediš geocentrični sistem sa mojim čvrstim stavom za dokazivanjem istine. Baš lijepo od tebe. Možda te prime u advokate... Ej da, možda te vanzemaljci zaposle, jebote! A do tada, drži se ovog svijeta ...

Bobaš eto obrati se i ja vama i stvarno mi nije jasno što sam nastavio da raspravljam sa vama kada sam fino rekao da više neću ni pogledati u ovu temu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Okt 2005, 21:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

che.guevara je napisao:
Veoma je lako ispitati sastav neke zvijezde, temperaturu i zaključiti da na njoj može / ne može biti života

Ovim samo potvrđuješ kako usko gledaš na stvari.
Prvo, valjda misliš na planete a ne zvijezde.
Drugo, da li ti je poznato da na zemlji ima mnogo organizama, životinja, koji k'o od šale opstaju u uslovima u kojima čovjek ne bi opstao? Jer su drugačije građe, drugačiji krvotok, koža, probavni sistem, sistem za disanje, čula i drugo. To jasno ukazuje da ne trebaju svim živim bićima uslovi za život kao što trebaju čovjeku. A istim razmišljanjem možeš lako doći do toga da i na drugim planetama ne trebaju postojati uslovi kakvi su na zemlji da bi postojali organizmi, i to ne samo bakterijski. Veoma je egoistično misliti da drugi oblici života moraju biti "zemljski" pa samim tim da moraju imati i strogo zemaljske uslove za život.

che.guevara je napisao:
Takva ispitivanja su poznata upravo tim astrolozima koje si pominjao

Valjda misliš na astronome.

che.guevara je napisao:
nema čovjek šta da predpostavlja i da smatra, jednostavno NASA pošalje šatl ispita stvar i gotovo!

Što NASA kaže to je tako i nema dalje :D :roll:

Znaš li da se najobičnijim maskirnim ceradama nešto može sakriti od špijunskih satelita, i da se to stalno radi?

che.guevara je napisao:
I opet, držim se ja svog "običnog" uma

Slobodno se ti drži uma, um je dobro oruđe dato čovjeku. Ali da bi um pravilno zaključivao on mora biti uravnotežen i drugim oruđima datim čovjeku. Koristiti samo um (analitičko razmišljanje) je kao kad bi ti neko dao jabuku da je opišeš, a ti je zagrizao i opisao ukus a ne mogao da je vidiš pa ostao bez opisa njenog izgleda, i ne pomirišeš je pa ostao bez opisa njenog mirisa, i ne dodirneš je pa ostao bez opisa teksture njene kore.

A samo analitičko razmišljanje često vodi u egoističko razmišljanje "mi znamo", "to je tako i ne može biti drugačije", "drugi oblici života moraju biti kao mi", "zašto bi oni bili superiorniji od nas"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 02:13 
Veteran
Veteran

@Che: Kad se vidimo, prebacim ti nekoliko filmova koje mi je Tesla dao, važi?
U jednom od njih jedan veoma jak fizičar (radio za Vestinghaus, General Motors, General Electric) iznosi dokaze. Uslov je da dobro znaš engleski jezik, pošto nema prevoda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 16:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Slažem se sa Vaderom da drugi oblik živog bića ne treba iste uslove kao i
čovek ...
che :
Citiraj:
Evo odmah ću ti postaviti pitanje, ako i postoji život na drugim planetama, koji je argument da tvrdite (svi vi) da su oni inteligentniji od nas?

Pa moraju biti inteligentniji, ako su uspeli doći do nas, otimati ljude, vršiti eksperimente na njima ...

che:
Citiraj:
Evo samo još i da ti kažem da je skoro pa svaka zvijezda koju je čovjek "ispitao" nepogodna za život ...

Nepogodna za organizam građen poput ljudskog, ali ko kaže da njihov organizm ne funkcioniše sasvim drugačije od našeg ?!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 17:49 
Urednik
Urednik

To da život može opstati u drugačijim uslovima je takođe fantazija. Nemate pojma. Osim toga, većina tih "priča" o vanzemaljcima tvrdi da su oni slične građe / veličine nama ... Zamislite samo čovjeka koji stoji na planeti od 10G ... ... ... ... na temperaturi od 1000C ... ... ... ... uzak pogled? Hahahahaaaa, to glupo mišljenje zadrži za sebe ! Planete - zvijezde, isti racq, ako ti nešto nije jasno, mogu i da ti nacrtam :(

"Valjda misliš na astronome. " , haha care moj, pa zar ne vidiš da sam citirao lika ...

" Znaš li da se najobičnijim maskirnim ceradama nešto može sakriti od špijunskih satelita, i da se to stalno radi? " , da stvarno, ali to nema nikakve jebene veze sa ovim. Mogao si i reći "znaš li da moj deda pokriva auto sa ceradom i to radi svaki dan ..." , bezveze, hoćeš da kažeš da neko nešto krije ... ako je tako dobro sakriveno, onda možemo smatrati da i ne postoji, čista filozofija , a i odakle možeš znati za išta od toga, da nisi slučajno sam napravio jedan takav "bunker" ?

Hvala na idiotskom opisu jabuke. Veoma poučno. Možda bi sam mogao nešto da zaključiš iz toga. Egoizam ??? LOL. Da me nećeš optužiti za genocid nad vanzemaljskim idejama, ili tako nešto !??

Džone, daj šta daš, mada mi se pravo da ti kažem, ništa ne da ...

aj vozdra ... kad dođete do nečeg pametnog, istinitog onda to iznesite, a ne prokleda glupa pisma ... pih koliko ste smiješni, ko djeca. Skroz ste podjetinjili ! Too much bayblade&pokemons I guess ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

che.guevara je napisao:
Džone, daj šta daš, mada mi se pravo da ti kažem, ništa ne da ...

Bojiš se, bojiš se :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 18:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
To da život može opstati u drugačijim uslovima je takođe fantazija. Nemate pojma. Osim toga, većina tih "priča" o vanzemaljcima tvrdi da su oni slične građe / veličine nama ... Zamislite samo čovjeka koji stoji na planeti od 10G ... ... ... ... na temperaturi od 1000C ... ... ... ... uzak pogled?

Che, jel si ikad čuo za teoriju Multiuniverzuma ... Prema toj teoriji on se sastoji od bezbroj malih svemira, a mi se nalazimo u jednom od njih ...U svakom od tih svemira vladaju različiti zakoni fizike... Što se tiče inteligentnog života u našem svemiru, kad sam rekao mislio sam da njihovi organizmi drugačije funkcionišu od nasih po nacinu rada, a ne da oni mogu da opstanu na planetama toplijim od naše ... Nasa je možda proučila stotinjak planeta, i na njima nije nasla odgovarajuce uslove za život, od mogucih milijardu, a možda je i našla, al nije objavila- jel ti to palo na pamet ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Okt 2005, 21:31 
Veteran
Veteran

Da se nadovežem na pretposljednji post:
Citiraj:
Most scientists have long assumed that life on Earth is a homegrown phenomenon. According to the conventional hypothesis, the earliest living cells emerged as a result of chemical evolution on our planet billions of years ago in a process called abiogenesis. The alternative possibility--that living cells or their precursors arrived from space--strikes many people as science fiction. Developments over the past decade, however, have given new credibility to the idea that Earth's biosphere could have arisen from an extraterrestrial seed.

(iz novembarskog broja Scientific Americana)

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2005, 09:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Pogledajte ovo, nevjerovatno je...
GARY McKINNON
Administrator nezaposlen u Londonu se zezao sa Telnetom i FTP-om Oxfordovih i Cambridgeovih mreza gdje je nakon nekog surfanja naisao na US Navy FTP servis za autorizovane usere njihove u mornarici i sl. nakon toga je potrazio NORAD US Space command FTP servis i uspio da neovlasteno udje i stekne neki tip shell naloga...
Gdje je instalirao program RemotelyAnywhere koji je komercijalan i koji je skriven od standardnog usera i omogucava remote korisniku da kontrolise racunar. To je uradio na vise racunara i otkrio neke nevjerovatne stvari...

DA americka vosjka USAF i NORAD imaju Svemirske brodove i posade u svemiru i orbiti mjeseca... :crazyeyes: :crazyeyes: :scrambleup: :shocked!:
Sad mu ide sudjenje u New Orleansu bar je trebalo prije KAtrine...??!!!

Ko zna engleski... Nemam vremena pa saljem brz link...
http://www.rense.com/general67/hackerfeelsUSnavyhas.htm

Dalje optuznica
http://news.findlaw.com/cnn/docs/cyberl ... njind.html

I dalje
http://www.google.com/search?hl=en&q=Ga ... gle+Search

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Okt 2005, 19:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
СТРАШНОООООООООО

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Okt 2005, 10:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pero_Bombaš: "Nevjerovatno je koliko glupih odgovora ovde ima", potpuno se slažem, "Prije svega mislim na ove realiste", haha, ne slažem se, i sama riječ kaže - realista, to je valjda nešto realno, stvarno, istinito, onako kako jeste.. To smo riješili. E sad o broju zvijezda i tako toga ... Hm ... da li si čuo za pojam relativnost? 10000000000 zvijezdi, ali ... koliko godina čovjek zna za radio talase, de mi to reci? Manje od 100 godina? A kaži de mi kad je zemlja nastala? I koliko je trebalo da se razvije tako genijalno biće kao čovjek, pa i da dotjera do radiotehnike? I koliko je bilo šansi da ti ljudi u međuvremenu nestanu - asteroidi, bolesti, ovo ono ... Hoću da kažem - nek ima zvijezdi koliko god hoćeš, nije samo broj planeta ono što se razmatra ! "I kako neko može misliti da samo na jednoj maloj planeti ... itd", kako? Pa eto pukim slučajem mi živimo tu pa znamo da tu viši oblik života postoji, eto kako. Zašto samo? Pogledaj gore ...

Moja greshka... Ono realisti sam trebao staviti pod navodnike... Znachi "realisti"... Ako tebi 100 milijardi nije dovoljno velik broj da ne znas sta ima u njima onda stvarno ova diskusija nema smisla... "Laik kao ja..." Covjek je znao za atom jos prije hiljadu i po godina... Nakon tih hiljadu i po godina pojavle su se komore u kojima se moze vidjeti atom... A sta dotad? Bi li ti tvrdio da nema atoma, jer ga nisi vidio... A? Izvini, ali to mi je prilicno ograniceno razmisljanje... Zbog ideologije koja trazi "realizam" tj. ne vjerujem u sta ne vidim, ti si spreman sve da stavis pod to...
Citiraj:
"Zamisli samo covjeka koji stoji na 10G"

Alo , ko je ovde uopste spominjao covjeka?! Fino je Vader naveo primjere...

Citiraj:
Veoma je lako da laik upadne u zabludu kao ti, pa povjeruje da "velik broj planeta" znači i "siguran broj njih na kojima ima života" i to čak inteligentnijeg od našeg

'Ajd ti meni navedi sta bi drugo moglo da znaci... Ako tebi nije logicnija opcija da tamo ima zivota, onda kao sto rekoh ova diskusija stvarno vise nema smisla...

Negdje si rekao da filozifija trazi realizam... Ako se ne varam filozifija u sebe ukljucuje i metafiziku , a to bash i nije realno...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2005, 02:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Jul 2005, 16:13
...rjesimo zemaljske probleme , a onda cemo prema zvijezdama...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2005, 19:30 
Urednik
Urednik

zzz je napisao:

no1

bombaš, bolje biti realista nego pričati i filozofirati o nečemu što se ne da provjeriti, uopšte, palamuditi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2005, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

che.guevara je napisao:
zzz je napisao:

no1

bombaš, bolje biti realista nego pričati i filozofirati o nečemu što se ne da provjeriti, uopšte, palamuditi.

Zivio ti meni... :drinking:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 126 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]