banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Apr 2005, 10:06 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Aragorn, potpuno se slažem sa tobom.
Moj je deda preživio Jasenovac - (Gradinu tačnije),
i cijeli život se ponašao u duhu komuniste.

Ali, ovaj čovjek je od svoje njemacke penzije
izgradio crkvu u nashem selu.

Inache, on mi je uvijek govorio "Isus je bio prvi komunista."
Eh sad, normalno, ne bukvalno, ali se ponashao tako.
I da, moj deda dakle nije nevjernik, hrišćanin je i sve
što ide uz to (slava, božić, uskrs etc). Dakle, to da su
komunisti ateisti po "defaultu" to je besmislica.

Ono što je činjenica jeste da su komunisti koji su
bili nevjernici, dakle nisu slijedili niti jedne propise
niti jedne vjere, oni su malo više to ispoljavali od
drugih i imali su (imaju) težnju da to svoje mišljenje
prenesu drugima. Logički se želja za nametanjem
mišljenja objašnjava tako da subjekt ustvari misli
da je bolji, pametniji od onoga s'kim "vlada" i ubjeđuje ga
u nešto drugo. Kao i želja za vladanjem npr. Svi vladari
misle tako. Da bi oni bolje vladali od negog drugog-trećeg.

Bogbogbog. Ah bože moj, skrenušmo sa teme. Pa
i nismo toliko što se mene tiče, sve je nekako
povezano a i ne možemo svi kao ti Dženita da
pišemo pjesme, neko nema dara, neko neće etc, ali
eto svako doda po nešto.

Jedino mi se ne sviđaju ovi odgovori sa pominjanjem
sekti. Ne znam šta će to ovdije.

Pozdrav from the ChaosMan :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Citiraj:
Bogbogbog. Ah bože moj, skrenušmo sa teme. Pa
i nismo toliko što se mene tiče, sve je nekako
povezano a i ne možemo svi kao ti Dženita da
pišemo pjesme, neko nema dara, neko neće etc, ali
eto svako doda po nešto.

Jedino mi se ne sviđaju ovi odgovori sa pominjanjem
sekti. Ne znam šta će to ovdije.

Pozdrav from the ChaosMan :)

ah,haos covjece :)

ko je rekao da ja imam dara :P al`mi je On stvarno cesto puta prava inspiracija.
Po meni je On Velicanstvo koji je sve tako lijepo i u skladu stvorio,i kazem i zalim sto to mnogi ne mogu da shvate.
Po meni je bas pogresno kada je neko uvjeren da je samo "njegovo" ili ono cemu pripada ispravno a drugo je sve pogresno i kroz drugo se nemoze Bogu prici,ali nam je On dao uistinu prilaz sa svih strana.

svako dobro

Gospodaru moj,smiluj se ovom srcu hladnom i oholom,ono i nije svjesno da ustvari kuca za Tebe

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2005, 17:34 
Urednik
Urednik

Epa ... šta ćeš ... ćorsokak. Bye - odlazim sa ove rasprave, vjerovatno nisam trebao ni da ulazim, ne znam koji mi je đavo, s'vremena na vrijeme pa malo uđem u politiku i religiju :) I stvarno, dobro kažu, vjernika nemoš u ništa ubjediti što nije zapisano u njegovoj vjeri ... dogmatizam. Ili ipak, halucinacija - ko što blackhand reče. Ima tu svega ...

Poz svima, no more comments ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 00:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Inače, draga sestro, zaista uzvišena i puna ljubavi i mudrosti su Njegova djela, i za razliku od mnogih naših, ne na silu učinjena ili sprovedena, nego uvijek uz poštovanje i ljubav za sve ostalo stvaranje.

Da,

uistinu,kako smo mi ljudi jadni,pa ima nas mnogih koji svoja dobra djela cinimo na zor,i ko zna hoceli nam se to u opste od Njega primiti.
Ili,ima nas puno koji na molitvu kasnimo,s mucninom se molimo itd,dali ce ta molitva u opste biti priznata kod Njega ? :-?

Citiraj:
Njegova djela uvijek samo obogaćuju ono što već postoji i uvijek se razvijaju i daju nove i nove blagodati.

Aha :D
Naucna dokazivanja pokazuju sve bolje i jasnije rezultate,ko zna sta ce biti kasnije.

Citiraj:
Učinjena su tako da se nadopunjuju i jedno drugo podržavaju, prepuna raznolikosti i bogatstva u pojavnim oblicima, a ipak u suštini svi nose isto i pečat i Duh Jedinog.
Slavljen i ljubljen nek je uvijeke vijeka od svih svojih stvorenja!

Amin

Slava i hvala pripadaju samo Njemu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 00:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

che.guevara je napisao:
Epa ... šta ćeš ... ćorsokak. Bye - odlazim sa ove rasprave, vjerovatno nisam trebao ni da ulazim, ne znam koji mi je đavo, s'vremena na vrijeme pa malo uđem u politiku i religiju :) I stvarno, dobro kažu, vjernika nemoš u ništa ubjediti što nije zapisano u njegovoj vjeri ... dogmatizam. Ili ipak, halucinacija - ko što blackhand reče. Ima tu svega ...

Poz svima, no more comments ...

Da,ima svega al`Boga po najvise.Niti ti ubjedi nas da Boga nema niti mi ubjedismo tebe da Bog postoji,znaci glasi ona:

"Gdje si bio ,gdje i lani" :D :D :D

Bye i tebi pa do nekog drugog pricanja

svako dobro i blagoslov

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2005, 02:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Gospodaru moj,pogledaj me
Ti znas koliko te voli ova dusa cije dno jedini vidis Ti!

I neka suze radosnice poteku
Ti si taj za kojim placem,Kojeg trazim...Kojeg trebam!

Neka me svi zaborave,ali
Ti...Ti me ne zaboravi,jer sta bih onda ja..ko bih bila ja!?

Gospodaru moj,evo padam ti nicice
jer postujem Tvoju moc,jer te voli sicusni rob Tvoj.

Milostivi,od svih Najmilostiviji
Ne ukradi mi smjesak radosti kada se budim,jer tu si Ti!

Ne ostavljaj me ni sekund jedan
ni manje od tog,jer Te volim i priznajem Ti si nas Bog.

B.Dzenita

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2005, 03:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zasto Bog dozvoljava pojedinima da rade i cine tolika zla,da upadaju u grijehe bezkonacno,pri cistoj svijesti,pri zdravoj pameti,i imali uopste nade za takve?
Dali je to mudrost Njegova,il cekanje Njegovo,il stradanje ljudsko.

hm....Boze dragi,toliko mi je zao sto nas ima svakakvih ,pa jedni drugima ne dozvoljavamo normalan zivot,a Bog kaze,da je i sam Sebi nasilje zabranio pa ga zabranjuje i nama.
Mi to ne postujemo,pa kakv ce nam bit zivot,a kakva smrt?

Kad pogledam cjelokupni svijet (ljudski) kontam,nikakva razlika medju nama.Imamo svi oci ,glavu,ruke ,noge al`se ipak pojedini smatraju uzvisenijim i boljim,....zasto? :( prilaza hiljadu do Boga,a Bog jedan,kako je to jednostavno,a kako nekima i pojedinima komplikovano,nerazumljivo i nemoguce.Nije mi jasno zasto je to tako? :(
zar nemozemo svi da budemo braca i sestre da se medjusobno postujemo,zasto?Samo zato sto sluzimo istom Gospodaru,makar u Njegovo uzviseno ime :)

svako dobro i blagoslov svim vjernicima koji vole Njega :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2005, 15:53 
Urednik
Urednik

Dzenita je napisao:
Kad pogledam cjelokupni svijet (ljudski) kontam,nikakva razlika medju nama.Imamo svi oci ,glavu,ruke ...

Živio komunizam! :lol:
Morao sam da se vratim na tren :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2005, 21:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
Po meni to je sve jedna velika glupost.Posto da postoji Bog zar nebi bilo logicno da se javi svima u svim djelovima planete nego se javlja na trenutke.Onda neko bi mogao reci postoje zapisi o njemu opisana su njegova djela.Ali isto tako postoje zapisi i raznim mitoloskim stvorenjima [kao npr vilenjaci,vampiri,vile,zmajevi].Sto je najgore oni se spominju u svim kulturama i tacniji su opisi dok su bogovi u svim mitologijama drugaciji.Onda Bog koji se spominje u novom i starom zavjetu zasnovan ja na Kultu Izide u kojem se spominje sreca poslije smrti,to jest to je jedan od rjetkih dobrih zavrsetaka :D.

Ja licno sam ateista i nevjerujem u te gluposti za razliku od mojih roditelja i ostale rodbine koji su bili vjernici i za vrijeme Tita sto je u to vrijeme grijeh za koji se malo gulilo po lokalnim zatvorima.

Isto tako je cudno sto se poslije rata koji nas je zadesio odjednom napunile crkve kojih po stvarima koje su mi pricali bile prazne [ustvari jedva da je bilo 30 dusa].

Tako da poslije smrti nema raja,nema pakla,nema Valhale nema nicega zamo jedno veliko crnilo i crvil.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 00:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Citiraj:
Tako da poslije smrti nema raja,nema pakla,nema Valhale nema nicega zamo jedno veliko crnilo i crvil.

Eh to bi bilo dobro da je istina za one ljude koji misle da ce zavrsiti sve kad izvrse samoubistvo

@Faint jako ces se iznenaditi kad "umres" a skontas da nisi mrtav :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Warrior of the Light je napisao:
@Faint jako ces se iznenaditi kad "umres" a skontas da nisi mrtav :)

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 09:21 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Moguce a do tada ostajem vjeran svojim uvjerenjima da nema boljega sutra i da poslije smrti mogu ocekivati Svetog Petra da me pusti u Raj ili zavrsiti u jednom od krugova Pakla. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 13:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Каква је сврха овог живота ако после смрти нема ништа? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 11:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
svrha ti je da unaprijedis stanje u kojem si zivio da bi tvojoj djeci i unucima svijet bio bolje mjesto za zivot

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

А шта је сврха оних који не могу да имају деце? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 20:45 
Urednik
Urednik

Maran Ata je napisao:
А шта је сврха оних који не могу да имају деце? :roll:

Skontaj to sam legendo ... Kako možeš da postavljaš takva pitanja?

BSE potpuno se slažem sa tobom. Faint, za divno čudo imamo zajedničkog mišljenja !

I btw, da li je stvarno i potrebno imati neki čvrst smisao života da bi živio kako treba? Mislim, znam da je to malo nisko (nekima), ali eto, pola svijeta živi čisto onako, radi održavanja familije i nastavka roda ...

Maran Ata osim toga, tvoji odgovori nekako nemaju veze :(

Svaka vrsta sira

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 13:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Аха... одговор немате... дооооообро. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 21:02 
Urednik
Urednik

Pa znači, vidiš dakle, ovaj, tj., međutim nije, kako da ti kažem, možda ako, sigurno biće da je nekako moguće ali nije pouzdano, ili bolje takoreći, vjerovatno ali u drugu ruku pa čudno i neočekivano!

Eto ti odgovor, protumači ga kako god hoćeš, važno ti je da si dobio odgovor... Jel tako? Najvažnije je dobiti odgovor.... Hrast u vrtu ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 21:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

A da Bog postoji mozda ljude nebi kaznjavao tako okrutnom kaznom.Ali opet Bog nepostoji pa priroda malo se izivljava sa okrutnim igricama i tako kaznjava ljude.

Znaci ljudi bez djece trebaju se samo okrenuti drugim stvarimo koji mogu uciniti srecnijim.A opet mogu uzeti i usvojiti djete i spasiti ga strahota po domovima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2005, 21:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Faint je napisao:
A da Bog postoji mozda ljude nebi kaznjavao tako okrutnom kaznom.Ali opet Bog nepostoji pa priroda malo se izivljava sa okrutnim igricama i tako kaznjava ljude.

Znaci ljudi bez djece trebaju se samo okrenuti drugim stvarimo koji mogu uciniti srecnijim.A opet mogu uzeti i usvojiti djete i spasiti ga strahota po domovima.

Bog kaze,ljudi psuju vrijeme....a Ja sam vrijeme,sta je s ovim htio da nam kaze?Priroda se izivljava?Cijim naredjenjem,koji je to faktor sto pokrece prirodu,jer znamo da je za svaki pokret potrebna sila,snaga,moc?
Razmisli malo,jer,i ovo dok kucamo potrebna nam je sila i moc u prstima i rukama,to rade misici,a da nam misici ne funkcionisu kako treba nebi pisali sta treba i ne treba.
Bog je Milostiv,ooooo i te kako Milostiv,jer,gledaj sta ti dozvoljava da pises o Njemu,samo je pitanje dokle ce tako da bude? :wink:

Bog kaze da je ljude i demone stvorio da bi se samo Njemu klanjali.A ako On nesto uskrati ima razloga zasto to cini.Pa oni koji nemaju djecu ne trebaju da se zaloste i da traze utjehu u bilo cemu sem u Njemu,jer nema boljega sklonista od Njegovog....vjeruj mi

eeee,da ti je samo jednom....jednom,samo jednom da osjetis Njegovu blizinu,samo bih ti makar jednom to zazeljela,vjerujmi zaljubio bi s tolikom ljubavlju,da nikada nebi takvo sto pomislio a kamoli rekao da Ga nema i da ne postoi.
Da ti je samo da upoznas tu vrstu ljubavi :D ,tu srecu i tu blagodat,vjeruj mi,da bi na ljude koji su slucajni prolaznici gledao kao na bracu i sestre,da bi im bez imalo njihove zasluge poklonio topal osmjeh i zazelio im svako dobro,i ako znas da ih nikada mozda vise neces stresti ni videti.
Da ti je samo da osjetis dragi brate,koja je to sila i moc,a dok Ga god ne pronadjes u sebi neces vidjeti nista ocima i ako su jasni dokazi svuda oko nas

svako dobro i blagoslov :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]