Predstavljam sabrane citate Leone gdje ona ne smatra da su vjernici bolji od ateista, dio prvi:
Leona je napisao:
Pa cemu onda polemisanje o necemu sto ne poznajes i u sta ne vjerujes? I odkud to da je Bog "zao" ako ne poznajes Njegovu sustinu i ono sto Bog treba da predstavlja? Ali tipicno ljudsko nisko razmisljanje...
... jer ako je neko ateista to znaci da nema pojma o bogu i nije nikad cuo za Bibliju, Kuran, a kamoli da je nesto od toga procitao nego samo pametuje sa svojim "tipicno niskim razmisljanjem".
Leona je napisao:
I donekle si u pravu... uprVo u ovom trenu se osjecam NADVISENO - zato sto imam mogucnost da vidim i osjetim svu tu ljepotu i svo to Savrsenstvo.
...dok sa druge strane jadni ateisti sljepi i ne mogu da vide to savrsenstvo iako imaju jednako dobar vid i mogucnost percepcije kao i vjernici...
Leona je napisao:
Razlika je u tome sto vjernik ali pravi vjernik - koji radi duhovnu izgradnju - hoce vise... trazi, traga, trazi nesto vise od zivota, ne moze se zadovoljiti samo sa ovozemaljskim stvarima (dok ateisti to mogu - "vazno da mi je sad dobro a posle sta bude")
Mislim da je ovde sve receno...
Leona je napisao:
Isto tako, pravi vjernik, tj. onaj koji svoj zivot zivi prema Bozjem ucenju Ljubavi, moze prije biti odnosno postati bolji covjek jer kroz zivotna iskustva prolazi ojacan ljubavlju, tolerancijom, milostinjom, nesebicnoscu ...
...dok sa druge strane ateistima generalno zivot je prozet mrznjom, netolerancijom, nemilosrdnoscu, sebicnoscu tako da postoje vece sanse da ce ateisti biti losi ljudi za razliku od vjernika.
Leona je napisao:
To je tesko razumjeti nekome ko ne zeli da razumije. Zato stalno i potezemo za onim "ko zeli da shvati shvatice". VAzno je da covjek zaista zeli da razumije i shvati.
A ateisti npr. jednostavno ne zele da shvate iako su prije bili vjernici, znaci prije su razumijeli i shvatali, pa su postali ateisti, znaci da odjednom sve sto su znali oni su zaboravili pa sad vise nista ne znaju i zele da ostanu u tom blazenom neznanju.
E sad kako je neko iz svega ovoga izvukao zakljucak da Leona smatra da su vjernici bolji ljudi od nevjernika?
Pa vjerovatno je u pitanju vase "tipicno ljudsko nisko razmisljanje", dok se "tipicno ljudskim visokim razmisljanjem", koje nam Leona demonstrira, dolazi do potpuno obrnutog zakljucka...
Mislim da je sad stvar malo jasnija...