U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog
Svjedocim da nema boga sem Allaha i da je Muhammed Njegov rob i poslanik
Citiraj:
Volio bih da upoznam covjeka koji sa sigurnoscu zna odgovor na pitanje svrhe zivota.
Pozdrav
Evo ja na p.r znam svrhu mog zivota.Stvorena sam da sluzim Gospodaru Allahu koji je hvale dostojan.A On trazi da se cini dobro i samo dobro.Roditeljima,rodjacima,poznanicima i svim ljudima bez obzira koje vjere,pa cak i one bez vjere.U mom srcu nema mrznje prema nikome.Ni tvoji odgovori i provokacije nisu me spotakle da ti zlo pomislim ili istim uzvratim.
Citiraj:
Po meni ne postoji neka strogo odredjena svrha, sem ucenja i evolutivnog razvijanja.
Allah dz.s najvise voli onog sto znanje trazi.Uzmi procitaj Kur`an,jasan je onome ko hoce da ga razumije.
Citiraj:
No, svako je odgovoran za sebe i svoj razvoj. NIko ne moze nista napraviti za druge. Koliko on to zelio ili ne.
Da.Allah nam je pustio da radimo kako hocemo.Knjiga(Kur`an )je preporucena svima onima do kojih dopre,pa je treba makar procitati,pa onda suditi.
Citiraj:
Kada sam bio iniciran u tantru pre nekih 8 godina, prvo sto mi je receno bilo je da niko ne moze mjesto tebe nesto da uradi. U bilo kom smislu a narocito po pitanju duh. razvoja.
Da.Svak je za sebe odgovoran.Nemoze ti niko zlo nanijeti,ako ga sam ne izazoves,a ako ipak pogazis Bozije zakone pri svjesnom stanju,onda se nadaj Bozijoj srdzbi.
Tako.....nije mi bio cilj da drzim predavanja,to je pogled iz mog ugla na zivot.
Allah uzviseni je rekao da kad bi nevjernici jos jednom bili stvoreni i molili Ga da ih ponovo vrati da isprave greske,oni bi i dalje gresili...
dakle....iz ovoga je zakljucak da smo svi stvoreni za po nesto
Ja sam se odlucila da budem Njegov rob,dobra dusa koja nikome zlo ne zeli.Ne treba mi ni snajper,ni noz,ni sex,dobro auto,vile jer ovaj svijet me ne zanima bas toliko.
pozdrav i sellam