banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:15

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Jul 2004, 16:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Ma volim i ja tebe.
Ako si vidjela da se ne razumijemo ili smo u nekoj nesuglasici to je tovoje vidjenje a ne i moje.

pa KISSSSSSSSSSSSSSSss :D

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jul 2004, 14:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
:oops:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2004, 17:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
U ime Allaha,Milostivog,Samilosnog

Svjedocim da nema boga sem Allaha i da je Muhammed Njegov rob i poslanik

Citiraj:
Volio bih da upoznam covjeka koji sa sigurnoscu zna odgovor na pitanje svrhe zivota.

Pozdrav

Evo ja na p.r znam svrhu mog zivota.Stvorena sam da sluzim Gospodaru Allahu koji je hvale dostojan.A On trazi da se cini dobro i samo dobro.Roditeljima,rodjacima,poznanicima i svim ljudima bez obzira koje vjere,pa cak i one bez vjere.U mom srcu nema mrznje prema nikome.Ni tvoji odgovori i provokacije nisu me spotakle da ti zlo pomislim ili istim uzvratim.

Citiraj:
Po meni ne postoji neka strogo odredjena svrha, sem ucenja i evolutivnog razvijanja.

Allah dz.s najvise voli onog sto znanje trazi.Uzmi procitaj Kur`an,jasan je onome ko hoce da ga razumije.

Citiraj:
No, svako je odgovoran za sebe i svoj razvoj. NIko ne moze nista napraviti za druge. Koliko on to zelio ili ne.

Da.Allah nam je pustio da radimo kako hocemo.Knjiga(Kur`an )je preporucena svima onima do kojih dopre,pa je treba makar procitati,pa onda suditi.
Citiraj:
Kada sam bio iniciran u tantru pre nekih 8 godina, prvo sto mi je receno bilo je da niko ne moze mjesto tebe nesto da uradi. U bilo kom smislu a narocito po pitanju duh. razvoja.

Da.Svak je za sebe odgovoran.Nemoze ti niko zlo nanijeti,ako ga sam ne izazoves,a ako ipak pogazis Bozije zakone pri svjesnom stanju,onda se nadaj Bozijoj srdzbi.

Tako.....nije mi bio cilj da drzim predavanja,to je pogled iz mog ugla na zivot.

Allah uzviseni je rekao da kad bi nevjernici jos jednom bili stvoreni i molili Ga da ih ponovo vrati da isprave greske,oni bi i dalje gresili...
dakle....iz ovoga je zakljucak da smo svi stvoreni za po nesto :)

Ja sam se odlucila da budem Njegov rob,dobra dusa koja nikome zlo ne zeli.Ne treba mi ni snajper,ni noz,ni sex,dobro auto,vile jer ovaj svijet me ne zanima bas toliko.

pozdrav i sellam :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2004, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Svi smo za ponesto stvoreni. :angel:

Sta konkretno radis Denita ? Bavis li se necim ?

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2004, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Dzenita je napisao:
Svjedocim da nema boga sem Allaha i da je Muhammed Njegov rob i poslanik

Ја сведочим да је тај алах пагански бог Арапа коме су се они клањали и пре Мухамеда, који чак ни знак тог паганског бога - полумесец није заменио.

А сведочим да је Мухамед био педофил, пљачкаш каравана, убица и најобичнији преварант.

Тако да се зна ко шта овде сведочи. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jul 2004, 19:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

:roll:

Dosadio si i Bogu i narodu sa uvijek iste tri recenice koje vrtis u krug do beskonacnosti.

Naravno Milostivi nam je dao i razlicite mogucnosti prilikom stvaranja.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2004, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Japanese_rose je napisao:
Svi smo za ponesto stvoreni. :angel:

Sta konkretno radis Denita ? Bavis li se necim ?

Sestro Rose

Moj hidzab je moja zastita,
moj namaz moja hrana,
moj Kur`an je moja uputa,
Muhammed s.a.w.s moj primjer

Sta ja konkretno radim mislim da si zakljucila,naravno radim,trudim se i zao mi je sto mi i premalo vremena ostaje za ostale zivotne sitnice koje mi zivot cine mirnijim i sretnijim.Pola svoje noci provodim u molitvama,a pola odspavam :) kolko eto da je organizmu dovoljno.
Mozda znas da cemo kod Allaha dz.s odgovarati za svaki svoj organ?:)
tako da radim posao koji ce drugima sluziti i pomoci u ozdravljenju bez hemikalija i stetnih materija po organizam.A Uzviseni je rekao za pcelu npr."U jednom krilu joj je dobro a u drugom krilu zlo" to vazi i za biljke,i sve zavisi kako ce se sta iskoristiti.....sami biramo :) lijek ili droga.

sellam i pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2004, 16:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:

Пример за тебе:

Muhamed zenama: "Nije li svedocenje zene upola vredno od muskog (svedocenje pred sudom) ?" One kazu: "Jeste." Muhamed rece: "To je zbog nedostatka zenske pameti." [3:826]

Muhamed kaze zenama: "Nisam video nikoga sa tolikim nedostatkom inteligencije i religioznosti kao sto ste vi." [2:541]

Prava koja muz dobija nad svojom zenom

--------------------------------------------------------
”Brak je vrsta zajednistva - ropstva. Ona je njegov rob. Zena mora da slusa muza u svemu sto se nje tice, izuzev ako to ne vodi neposlusnost Bogu.” [Abu Hamid al-Ghazzali 4:746]

Devojka pita "Bozjeg poslanika" (Muhameda): "O Bozji poslanice, koju vlast ima muz nad zenom ?" On rece: "Ako bi on bio prekriven od temena sve do stopala sa gnojom, i ona ga celog olizala, jo suvek mu nije dovoljno zahvalna." [4:747]

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2004, 16:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kao sto rece Rose,Maran Ata svoje komentare uvijek vrti u krug,sve jedno te isto.
A ako mu se kojim slucajem sta pojasni kritikuje velicinu kojim je sve napisano jer ocigledno nema zivaca da sve procita.
A ako kojim slucajem i sakupi koji zivac da procita vjerovatno zaboravi sta je na pocetku procitao i ne moze da poveze stvari.
Zato Marane da ne duzim i da te ne zamaram,ponavljam ti po kozna koji put kratko jasno i smireno :)

TEBI TVOJA A MANI MOJA VJERA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2004, 19:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Свакако... то у шта ти верујеш је твој проблем. Природа форума налаже и даје ми право да изнесем своје мишљење. Сама чињеница да су ти потребни цели томови да нешто објасниш показује да је "нешто труло у држави Данској". :wink:

Христово Јеванђеље буквално стаје на неколико страна... а теби за једну изјаву епилептичара Мухамеда треба толико да би објаснила... ма иди бре... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2004, 22:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata je napisao:
Свакако... то у шта ти верујеш је твој проблем. Природа форума налаже и даје ми право да изнесем своје мишљење. Сама чињеница да су ти потребни цели томови да нешто објасниш показује да је "нешто труло у држави Данској". :wink:

Христово Јеванђеље буквално стаје на неколико страна... а теби за једну изјаву епилептичара Мухамеда треба толико да би објаснила... ма иди бре... :lol:

Neznenje je vrlo opasna bolest i djeli se na cetiri vrste. Jedna je samo izljeciva, a druge tri je uzaludno lijeciti. To su bolesti od kojih boluje:

1. Ko pita iz zavidnosti i ko okrece leda od nauke iz mrznje. Tomu ne treba odgovarati, jer makar mu najjasnije i najbolje objasnio time ces samo povecati njegovu mrznju, neprijateljstvo i zavidnost. Za takve je receno:

Svako neprijateljstvo je prolazno, neprijateljstvo iz zavidnosti ne prolazi.

Takve je najbolje ostaviti da i dalje boluju od ove bolesti, kao sto kaze Allah dž.š.:”Ostavi i ne vodi racuna o onome koji je zaboravio Nas i koji trazi samo ovaj svijet.” Sa svim sto radi i govori zavidnik raspaljuje samo vatru koja unistava plod njegovog rada. Muhammed a.s. je rekao: “Zavidnost uništava dobra djela kao sto vatra sagorjeva drva.”

2) Ko boluje od gluposti. I ova vrsta neznanja je neizljeciva. Isa a.s. je rekao: “ Mogao sam osivjeti mrtve ali mi je bilo nemoguce izlijeciti glupa covjeka.” Ovdje se pod glupim misli na covjeka koji se naukom bavi vrlo kratko vrijeme i naucio nešto malo iz vjerskih i svjetskih znanosti pa umislio da nema niko uceniji od njega. Zato se takav upusta u rasprave sa najvecim alimima, koji su cijeli svoj život potrosili u istrazivanju vjerskih i svjetskih znanosti. On misli da su sva pitanja koja on ne poznaje nepoznata i drugima. I ovoj vrsti ljudi je glupo odgovarati.

3) Ko zeli da sazna i jedino sa tom namjerom pita, ali je toliko ogranicen da nije u stanju i pored najboljih tumacenja i odgovora razumjeti stvar. Bolje je da se ovima takode ne odgovara. Muhammed a.s. je rekao: ”Nama, Bozjim poslanicima, je naredeno da ljudima govorimo onoliko koliko mogu primiti.”

i na kraju 4) Neznanje kao izljeciva bolest jeste neznanje bolesnika koji zeli bez ikakve srdzbe, zavidnosti i strasti da dode do spoznaje, pa pita ne iz zavidnosti i inata, vec iz ljubavi prema saznanju. Takvog bolesnika je potrebno lijeciti i odgovarati mu na njegova pitanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2004, 02:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:

Sestro Rose

Moj hidzab je moja zastita,
moj namaz moja hrana,
moj Kur`an je moja uputa,

Sestro Dzenita, usrecila si me ovim rijecima.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2004, 08:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
"Pola svoje noci provodim u molitvama,a pola odspavam"

Zašto se moliš?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2004, 10:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Zanimljivo je procitati sve ove komentare kao roman. Htio bi dodati da ono sto je stavio JivanMukta odlicno i krajnje direktno. A na ove citate, i na sve citate sto se vrte zapitao bih: Zasto se kitite tudjim perjem? Zasto koristite tudja djela kao svoja i zasto se hvalite tudjim djelima kad ona nemaju nikakve veze sa vama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2004, 10:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

blue je napisao:
"Pola svoje noci provodim u molitvama,a pola odspavam"

Zašto se moliš?

Pozdrav Blue

Nisam se nadala ovakvom pitanju,ali osnova svakog mu`umina je molitva,koja se upucuje Svevisnjem sto je moguce vise.A molitve koje se Allahu poklanjaju nocu dok drugi spavaju su najvrjednije molitve.Ne molim se za nista konkretno,kako se kaze"moje srce zeli....da nista ne zeli ":)
To je moj nacin priblizavanja Bogu....jer da ti samo mogu opisati taj dozivljaj kad osjetis Njegovu blizinu,jer se kaze,"Allahu sacuvaj me noci i zla u njoj koju si Ti stvorio"
Dok covjek na svojoj kozi sam ne dozivi jacinu molitvi posebno iskrenih molitvi,ne moze da shvati koliko su one bitne i koliku vrjednost imaju

sve najbolje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2004, 14:42 
Dzenita je napisao:
[b]U ime Allaha,Milostivog,
Evo ja na p.r znam svrhu mog zivota.Stvorena sam da sluzim Gospodaru Allahu koji je hvale dostojan.A On trazi da se cini dobro i samo dobro.Roditeljima,rodjacima,poznanicima i svim ljudima bez obzira koje vjere,pa cak i one bez vjere.U mom srcu nema mrznje prema nikome.Ni tvoji odgovori i provokacije nisu me spotakle da ti zlo pomislim ili istim uzvratim.
Citiraj:

mala mudro zboris,i nemoj samo alahu sluziti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jul 2004, 18:06 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Pozdrav, hvala na odgovoru.

Pitam, jer si pokazala mnogo dobre volje ovdje, a opet mnogo volje podređivanja autoritetu. U mojoj glavi to dvoje teško ide skupa, pa me zainteresovao tvoj odgovor.

Sve najbolje, takođe. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2004, 02:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

saban je napisao:
A On trazi da se cini dobro i samo dobro.Roditeljima,rodjacima,poznanicima i svim ljudima bez obzira koje vjere,pa cak i one bez vjere

Обајсни ми ово у светлу твоје изјаве:

O vi koji vjerujete! BORITE SE PROTIV ONIH NEVJERNIKA koji su vam blizu, i NEKA U VAMA NADJU GRUBOST: a znajte da je Allah sa bogobojaznima. [9;123] :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2004, 10:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata je napisao:
saban je napisao:
A On trazi da se cini dobro i samo dobro.Roditeljima,rodjacima,poznanicima i svim ljudima bez obzira koje vjere,pa cak i one bez vjere

Обајсни ми ово у светлу твоје изјаве:

O vi koji vjerujete! BORITE SE PROTIV ONIH NEVJERNIKA koji su vam blizu, i NEKA U VAMA NADJU GRUBOST: a znajte da je Allah sa bogobojaznima. [9;123] :roll:

Ovo si pitanje trebao da postavis na "Kur`an i muslimani".Ali posto si ga vec postavio koliko se sjecam vise puta,bilo te vjerovatno stid opet isto pitati.Kada si vec naveo ovaj ajet trebao si jos par onih sto slijede uz ovaj,kao npr ajtek koji kaze:

"Ali vi borbu nikad prvi ne otpocinjite"
A dali si cuo da postoi i duhovna borba,vidis..........ja tebe vise volim ubijati rijecima negoli bilo kojim oruzjem. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jul 2004, 11:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Pre nekoliko godina sam upoznao jednog Sufija u Beogradu.
Izmedju ostalog sam ga upitao sa tu sto Ata naveo.
Odgovorio mi je da se to odnosi na unutrasnju borbu i nema nikave veze sa necim sto neki tvrdokorni muslimanski lideri tvrde kako se to odnosi na ubijanje svega sto nije islamsko.

Stoga postaje jasno da pojedici kako na jednoj strani kako na drugoj (poput Ate) pokusavaju da, neimajuci argumenata za daljnje ego izgradjivanje ili ono drugo, oblate ono sto pise u Kuranu.

Ja ne sljedim ni kuran ni bibliju ni bilo koju sv. knjigu, ali mi je jasno da je doslo dokrivog razumijevanja vecine ljudi o onom sto tamo pise.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]