banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jun 2025, 17:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Žig i broj zveri
PostPoslato: 23 Jan 2011, 22:59 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
lavic je umrezen, ima internet.. :D
Halpert je napisao:
Pozdrav Lave.

Racionalno razmišljam, svjestan sam, a vjerovatno i većina, da su SVE ove najglavnije svjetske industrije u rukama zlih kapitalista kojima diriguje neko ''iz sjene'', i samo se čeka prikladan trenutak da se mreža izvebuje po cijelom svijetu. Više od 70% svijeta je kapitalističko roblje, svi su umreženi internetom, svi imaju osnovna znanja i obrazuju se kako bi nastavili dalje služiti jednom te istom sistemu.

Sada se ja pitam, da li su pripreme za taj totalirani sistem budućnosti već otpočele, i to na najpodmukliji mogući način - zavođenjem narodnih masa?
Jedan okult, koji se hrabro nameće svjetskoj kulturnoj baštini i priznatim religijama, ima tendencije da se proširi i na veće nivoe, i premda može biti ismijan - može i dalje postojati (razne sekte poput sajentologije itd.).

Da li bi neko zlo ''iz sjene'' pokušao tim načinima, proročanstvima nebitnih pojedinaca (2012), najavama kataklizmi i ratova itd., tim sitnicama na koje smo upozoreni u Pismu, odgovoriti čovjeka od slijeđenja biblijskih zapisa? Ako već ne nas, onda naše potomke koji će se ko zna na kakvim programima obrazovati.

boldovano..sta znaci sluziti jednom te istom sistemu po tebi?

podvuceno - veoma klizavo podrucje "slijediti biblijske zapise"--biblijski zapis "Pavle je ostao bez kisobrana"..ili ovaj zapis "ako se ne povratite i ne budete kao djeca necete uci u carstvo nebesko"...

Vrh

PostPoslato: 23 Jan 2011, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Moderni čovjek se mora školovati i upijati znanje kako bi jednog dana došao do mjesta na kome će zarađivati kruh svoj nasušni. U ovakvom nesigurnom vremenu ko zna šta nas očekuje, i šta ćemo u budućnosti sve moći raditi da bi smo došli do mjesta na kome ćemo (jedva) zarađivati kruh svoj nasušni. Dakle, i ovaj sistem kojem danas služimo zapravo nije savršen, zbog starih dugova i to je u krizi.

Sa druge strane, mi možemo (svojom odlukom i svojom voljom) postati poput djece, nakon upoznavanja Božje milosti, pokajanja i obraćenja, odbaciti ono što čovjeka odvaja od Boga, ali problem je u tome što se oni ''iznad'' nas, dakle moćniji i na ovom svijetu jači od nas, ne ponašaju kao poslušna djeca nakon pokude i batina, dapače postaju sve gori i gori i pritiskaju nas. Samim time stvaraju se nova iskušenja za vjerne ljude.
Zato je najveća tragedija kad čovjek jednostavno pusti sve niza vodu.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2011, 11:49 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
spavac je napisao:
lavic je umrezen, ima internet.. :D
Halpert je napisao:
Pozdrav Lave.

Racionalno razmišljam, svjestan sam, a vjerovatno i većina, da su SVE ove najglavnije svjetske industrije u rukama zlih kapitalista kojima diriguje neko ''iz sjene'', i samo se čeka prikladan trenutak da se mreža izvebuje po cijelom svijetu. Više od 70% svijeta je kapitalističko roblje, svi su umreženi internetom, svi imaju osnovna znanja i obrazuju se kako bi nastavili dalje služiti jednom te istom sistemu.

Sada se ja pitam, da li su pripreme za taj totalirani sistem budućnosti već otpočele, i to na najpodmukliji mogući način - zavođenjem narodnih masa?
Jedan okult, koji se hrabro nameće svjetskoj kulturnoj baštini i priznatim religijama, ima tendencije da se proširi i na veće nivoe, i premda može biti ismijan - može i dalje postojati (razne sekte poput sajentologije itd.).

Da li bi neko zlo ''iz sjene'' pokušao tim načinima, proročanstvima nebitnih pojedinaca (2012), najavama kataklizmi i ratova itd., tim sitnicama na koje smo upozoreni u Pismu, odgovoriti čovjeka od slijeđenja biblijskih zapisa? Ako već ne nas, onda naše potomke koji će se ko zna na kakvim programima obrazovati.

boldovano..sta znaci sluziti jednom te istom sistemu po tebi?

podvuceno - veoma klizavo podrucje "slijediti biblijske zapise"--biblijski zapis "Pavle je ostao bez kisobrana"..ili ovaj zapis "ako se ne povratite i ne budete kao djeca necete uci u carstvo nebesko"...

Opis predmeta i vremenskih nepogoda nisu pouka za spasenje i to je pismo čoveka poslanog čoveku gde se navode lični predmeti opet ne kao pouka već razgovor valjda to možeš shvatiti bar pokušaj.
Kad se govori o doslovnom razumevanju onda se misli na proroštvo zapisano o događajima koji će uslediti a kišobran ni kabanica nisu proroštvo.
Pitaš kao Nikodim, a Gospod odgovori i njemu i tebi samo trebaš pročitati i verovati.
Tvoj brat koji nije umrežen u finansijske mreže da može kupovati i prod. karticom sa brojem ili čipom sa brojem.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 00:04 
staromodan
Korisnikov avatar

ma ajde...znaci samo prorocanstva se moraju literalno shvatiti...

jel Otk 14 glava prorocka..oce li to andjeo mahati srpom po necijem vinogradu kako bi mu pomogao oko berbe grodzja..

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 07:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Treba imati u vidu ograničen fond riječi ondašnjih Jenavđelista, a takođe i izvorni jezik i način izgovora na kome su pisani.
Umirovljeni vladika Atanasije se bavio za svoju dušu prevođenjem SP sa hebrejskog i aramejskog jezika, pri tom izučavajući i običaje i način izgovora tog vremena i tog jezika. Pogotovo što je poznato da u hebrejskom jeziku se ne pišu samoglasnici i slobodni prevodioci du često po svom nahođenju dodavali vokale (i možda s tim mijenjali smisao???).

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 12:33 
Veteran
Veteran

Много већи лингвисти су Писмо проверавали и од Јеврејске стране и од осталих и смисао поруке је исти у текстовима који је исти али у текстовима које хришћани имају а Јевреји немају је Грчки језик примаран.
Давно сам се питао зашто Јудејци написаше на туђим језицима поруку радосне вести коју преко пророка добише а нису на свом матернјем језику оставили свом народу да чита?
Оставили су али нема у канону јер су они што ће уоквирити канон спалили и поклали следбенике Исусовог учења као и записе и Папијеви списи завршише исто а оно мало цитата им послужило да га исмеју и да изврну Исусову науку.

Зар неко боље од семитских народа познаје њихов језик обичаје и стил писања...?
Он мора од њих да учи да би их проверио... :)
Оно што треба ставити под лупу то се не ставлја а то су вуци који још од Павловог времена почеше мењати истину и писати лажне посланице па до краја 4 века ту лежи зец само би се појавио вук кад би открили легло. итд.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 12:38 
Veteran
Veteran

spavac je napisao:

jel Otk 14 glava prorocka..oce li to andjeo mahati srpom po necijem vinogradu kako bi mu pomogao oko berbe grodzja..

Не мора се ништа схватити нити се мора читати, нема морања.
Писмо себе тумачи и одмах каже ко је виноград и ко су жетеоци и шта је срп а ко жели да исмева Библију себи то чини.
Пошто си добар у критици и осталим стварима сад ћеш сигурно показати своје познавање Писма и изнети детаљно шта је жиг и број звери и ко је све звер, кад те не мрзи причати напразно сигурно те не мрзи ни помоћи осталима да разумеју оно што ти знаш.
Немораш никог ословљавати братом то смо договорили и исцепај страну где пише да се браћа поздрављају целивом светим јер то не разумеш па да те не буни.

У Адвентној цркви је пракса да се перу ноге брату пред чин тајне вечете и онда замоли за опрост ако постоји разлог за то и поздраве се целивом светим а то значи да тајну вечеру ниси никад узимао и чега си ти верник заправо?

Слушам твоје тумачење уместо коментара и нећу коментарисати као ти пустићу да то други учине, слушам пажљиво и учим. :evil3:

Poslednji put menjao lavić dana 25 Jan 2011, 12:46, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Он мора од њих да учи да би их проверио... :)

To kažeš zato što ga ne poznaješ, pored osnovnih jezika koje je morao da savlada na bogoslovskom fakultetu zna i još nekoliko mrtvih jezika (zna da ih čita i razumije). Pri tom sumnjam da je tome pristupio a da nije proučio i sve što uz to ide.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 12:55 
Veteran
Veteran

Само сам рекао да постоје много бољи лингвисти који су доктори у тој области и свој су језик изучавали. Као кад би Мароканац изучавао Српски језик да исправи Српске докторе лингвистике а од нјих тражио помоћ. Разумеш?
Свако може да познаје неки језик у неком сегменту али не у свим јер постоји и стручни језик сем језика комуникације.Сви говоримо истим језиком и кад почне Србин да ти објашњава молекуларну биологију ништа га не разумеш јер користи стручни језик и не енглески већ Српски.
Сретно му било, само да не на баса на реч ,,Шабат,, па ће морати онда субота да буде дан од одмора.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 12:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mrtvi jezici, mrtvi narodi, nema ko da poduči, kontaš? :D

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 13:03 
Veteran
Veteran

A jel živ taj što će da prevodi?
שבת

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 13:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma bitno je da ti znaš šta je Šabat, šta je žig i koliko bogova ima, a pusti učene budale, šta oni znaju.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 15:33 
staromodan
Korisnikov avatar

lavic, nisi subotar pa nema potrebe da te zovem bratom i da te ljubakam svetim poljupcem. :D (e taj poljubac jos nisam vidio kako se izvodi)..

sto utrpa Veceru Gospodnju u zig zvijeri, nikako mi nije jasno.. :roll:

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 16:17 
staromodan
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
spavac je napisao:

Писмо себе тумачи и одмах каже ко је виноград и ко су жетеоци и шта је срп а ко жели да исмева Библију себи то чини.
Пошто си добар у критици и осталим стварима сад ћеш сигурно показати своје познавање Писма и изнети детаљно шта је жиг и број звери и ко је све звер, кад те не мрзи причати напразно сигурно те не мрзи ни помоћи осталима да разумеју оно што ти знаш.
Немораш никог ословљавати братом то смо договорили и исцепај страну где пише да се браћа поздрављају целивом светим јер то не разумеш па да те не буни.

У Адвентној цркви је пракса да се перу ноге брату пред чин тајне вечете и онда замоли за опрост ако постоји разлог за то и поздраве се целивом светим а то значи да тајну вечеру ниси никад узимао и чега си ти верник заправо?

Слушам твоје тумачење уместо коментара и нећу коментарисати као ти пустићу да то други учине, слушам пажљиво и учим. :evil3:

na forumu sam da nadjem neku nasu djevojku i da se ozenim...

odgovorio sam kratko sta bi znacilo, i ne namjeravam opet ponavljati....i rekao ti da me glupa kartica i njen broj ne sprecavaju da slijedim 10 zapovijesti i uzivam u religioznoj slobodi..

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 16:56 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
Ma bitno je da ti znaš šta je Šabat, šta je žig i koliko bogova ima, a pusti učene budale, šta oni znaju.

Veze ti ja sele nemam, niti o ljudskoj mudrosti niti o svim učenjima. U pravu si.
Bog te blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:00 
Veteran
Veteran

spavac je napisao:
lavic, nisi subotar pa nema potrebe da te zovem bratom i da te ljubakam svetim poljupcem. :D (e taj poljubac jos nisam vidio kako se izvodi)..

sto utrpa Veceru Gospodnju u zig zvijeri, nikako mi nije jasno.. :roll:

Nisam subotar ali odmaram subotom.
I da hoćeš ne možeš, čini to sa subotarima.
Nisi video zato što ne učestvuješ u tajnoj večeri.

Ništa ja ne utrpa već ti gadljiv na reči iz Pisma. :cat:

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:09 
Veteran
Veteran

spavac je napisao:
lavić je napisao:
spavac je napisao:

na forumu sam da nadjem neku nasu djevojku i da se ozenim...

odgovorio sam kratko sta bi znacilo, i ne namjeravam opet ponavljati....i rekao ti da me glupa kartica i njen broj ne sprecavaju da slijedim 10 zapovijesti i uzivam u religioznoj slobodi..

Možeš naći samo SVOJU devojku a naša bi značilo tvoja i moja a pošto ja imam devojku i sa njom veliku decu to osta ti bez NAŠE već prihvati samo svoju.
Vidiš kako delite narod naši ,,sveti,,i ONI tamo pagani . Devojka se ne traži preko foruma.

Nisi ništa odgovorio već se sakrio iza Adventnog rebusa da je nedelja žig i da je subota pečat zato uživaj.Jovan nije rekao ko sledi 10 zapovesti spasiće se ni Hrist to nije rekao bratac već je napomenuo da se ne mogu imati 2 gospodara i da se spašavamo blagodaću kroz veru a ne dela. Da se delima opravdavalo nebi trebala žrtva, čitaj malo posl. Efescima a i Otkrivenje ali ne kroz reči Jece već kroz otvoren razum.

Valjda će stići odgovor šta je žig i broj da se javnost umiri zato tebe čeka, pero u tintu i napred slušamo. :cat:

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 17:30 
Veteran
Veteran

Ma šta vam je bre šta se bojite, pa nije to Jovan pisao za vas to on natovari onim Jevrejima onako ne valjalim a ne finim vernicima. Postoje vernici kao figure i spolja su tako odeveni i takvi se predstavljaju a Bog kaže da će se unutrašnjost njihova pokazati i NEĆE se moći sakriti jer će se videti šta je u srcu sviju.

Ko nema vere u Boga on se oslanja na novac a ko se uzda u svoju mišicu i materijalno Bog je izrekao prokletstvo dok oni što veruju Bogu sve ostavljaju i vera se pokazuje delima kao i u Avramovom slučaju.
Svaki ego brani sebe blateći drugoga da bi ugasio savest i pokušao opravdati svoju pohlepu i neveru.Sve će čovek učiniti samo se neće odreći komfora i materijalnog jer nema vere a bez nje nema dela u tom pravcu. I mora se okriviti bilo ko samo da se sakrije ono što je bogati mladić pokušao sakriti kad je Isus ispitivao srce i u srcu svezani dukati...kako ih ostaviti kad se na njih oslanja a ne na Boga?

;,Bože mi te ljubimo ali nam ne diraj novac jer nam je on oslonac umesto tebe,,

Zato čip na čelo ili ruku ili karticu u džep pa čak je neće morati ni nositi i moći će kupovati i prodavati jer iz mreže nema izlaska.

Setih se jedne bajke pa da je podelim sa vama:
,,Bio jednom jedan čika i jedna teta. Teta je bila ,mudra, i u naletu inspiracije zaključila:,, Žig nije vidljiv kao ni broj,, EUREKA, povikaše patuljci. Zato će u prodavnicama trgovci biti anđeli pošto su gore navedeni nevidljivi a jedino anđeli vide te oznake koje inače nisu ni materijalne prirode kako bi mogli znati ko je njihov a ko nije. Ljudi će ostati bez posla jer nevide duhovno pa ne mogu biti trgovci.
I ako neko htedne da se prošvercuje anđeo će reći: ,,A, nećeš proći sa robom jer ti vidim duhovnu oznaku na čelu gde piše da nisi nedeljom odmarao i nema robe za tebe,,

U deda mraza ni u bajke lično ne verujem za razliku od onih koji veruju.
Nema razloga za straženje, samo OPUŠTENO. :cat: ( a sad sledi)

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 23:42 
staromodan
Korisnikov avatar

ooooooooooooooo bukvalisto... :lol: :lol: :lol:

"nasa" podrazumjeva da je sa nasih podrucja....na kojim si travama kad i moje rijeci vadis iz konteksta i trpas pod svoju vodenicu...

a subota toliko bitna pa da je ti slavis, mislim stvarno... :lol:

ne pricaj gluposti vezano za " dva gospodara, Bog il novac"..kad imas novac i baratas sa njim... :evil3: (i totalno cupas van konteksta Hristove rijeci i pricu sa mladicem u vezi para)

a vidim da ti ni 10 zapovijesti vise nije vazno...a nije ti vazno da vjera proistice iz djela..nista ti nije vazno, al brojke na bankovnoj karticu su najbitnije..(postajes ko Jehovin svjedok, navodeci samo jednu stranu stihova)

jel tebi jasno da nema veze jel imao karticu il kes, neces moci kupovati ni prodavati ukoliko se ne poklonis zvijeri..dzaba ti i kes kad dodje to vrijeme..

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2011, 23:47 
staromodan
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
i procitaj ponovo ovu svoju recenicu, jer tu lezi odgovor, boldovano..

lavić je napisao:
Gore rekoh u temi da postoji teritorija koju zmija daje i da je to rimsko carstvo a sad UE.
Sem te zveri sa svojim uređenjem koja nudi mogućnost kupovine i prodaje svima koji se poklone njejim uslovima a nakon toga sa 7 brežuljaka stiže u Jerusalem čovek bezakonja da nametne ljudske zakone Jevrejima u trajanju od 3,5 god. Samo treba čitati i verovati bez mašte.
Pozdrav.

jos uvijek si mi duzan objasniti ovo boldovano..poklone kojim uslovima?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 154 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]