banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 10:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ko ce prezivjeti
PostPoslato: 14 Mar 2010, 00:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
spavac je napisao:
Bog jeste svemoguce bice, al nije Deda Mraz...

tako je

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 04:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Talija je napisao:
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Pa ako je bog svemoguce bice, a to ocigledno svi vijernici tvrde onda vrijedi moje gore navedeno misljenje.

Moraš ovo da obrazložiš, u čemu vidiš propust kod "svemogućeg bića"?

Citiraj:
Ovo sto si napisala mozda moze da bude tacno za neki odredjen procenat ateista. Evo npr. ja znam djevojku kojoj je tata poginuo u zadnjim danima rata i ona od tad ne vjeruje u boga.

Reći ću ti samo jedno - nije nikada ni vjerovala.
Na forumu imaš temu o Joni (čini mi se da sam je ja otvorila) ili pročitaj u NZ taj dio pa mi reci šta misliš o tragedijama i shvatanjima tih tragedija.
Kad počneš da Vjeruješ postaje smiješno tražiti pravdu na zemlji, očekivati da su svi srećni, da niko ne umire, da niko ne stradava. Poenta vjere nije ispunjenje u materijalnom niti u ovozemaljskom, o tome sam i pisala na vrhu stranice.

Pod br 1. zaboli me za ostatkom svijeta zelim samo da moj narod nije ovoliko napacen.

Citiraj:
Poenta vjere nije ispunjenje u materijalnom niti u ovozemaljskom, o tome sam i pisala na vrhu stranice.

Ja uopste ne stavljam u prvi plan materijalno, nego bas suprotno - ono dusevno, psiholosko i psihicko, a na ta "tri plana" je nas narod, pored naravno i materijalnih nesreca, bio mucen, a i dan danas je od strane svih onih koji su daleko manje mocni nego bog...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 04:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Da u pravu si, ima vise moci nego sto ih je ikad iko pripisao Deda Mrazu. Samo Deda Mraz svoje moci koristi....

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 09:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
spavac je napisao:

Da u pravu si, ima vise moci nego sto ih je ikad iko pripisao Deda Mrazu. Samo Deda Mraz svoje moci koristi....

vidim da je tema skrenula u lijevo ko Jugoslavija '45...
Kakav Deda Mraz? reklamni alkoholicar Coca-cole koji se nekim cudom vezuje za Bozic, prvenstveno.... poenta vjere nije da tebi Bog omoguci ovozemaljski raj! za svoj i tudji raj na zemlji se moras izboriti sam... a sad sto ti ne vjerujes u Boga, to je drugi par opanaka...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TashkoBL je napisao:
spavac je napisao:

vidim da je tema skrenula u lijevo ko Jugoslavija '45...
Kakav Deda Mraz? reklamni alkoholicar Coca-cole koji se nekim cudom vezuje za Bozic, prvenstveno.... poenta vjere nije da tebi Bog omoguci ovozemaljski raj! za svoj i tudji raj na zemlji se moras izboriti sam... a sad sto ti ne vjerujes u Boga, to je drugi par opanaka...

To ti i pokusavam reci (doduse ne trazim nesto tako utopisticko kao sto je zemaljski raj) nego donekle normalne uslove i donekle pravdu, da ne ponavljam sta sam sve gore naveo.

Ako neko i dalje vjeruje u srednjovjekovnu demagogiju "trpi muke na ovozemaljskom svijetu...." neka hvala, pa cak i da TIM RIJECIMA pise u bibliji, ja se sa takvom filozofijom koju je smislio bog, ako on uopste postoji, niposto ne slazem. Te iz toga slijedi da u boga ili ne vjerujem ili me on apsolutno ne interesuje cak i da postoji.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:25 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
spavac je napisao:

a ti fino pismo Deda Mrazu napisi i pitaj ga zasto je srpski narod uvijek napacen...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nekad je zbog toga sto cijeli svijet pati, nekad zbog geografske pozicije, a nekad zbog vlastih losih izbora.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Ma šta su milioni ljudi i generacije i generacije miliona ljudi naspram jedne patnjice na koju se neko mora sa "posebnim osvrtom" osvrnuti? :)
Šta je naš narod u mnoštvu naroda i naroda koji su postojali i postoje, zar smo centar svemira?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 02:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
Ma šta su milioni ljudi i generacije i generacije miliona ljudi naspram jedne patnjice na koju se neko mora sa "posebnim osvrtom" osvrnuti? :)
Šta je naš narod u mnoštvu naroda i naroda koji su postojali i postoje, zar smo centar svemira?

Ako ti tako vidis stvari ok.
Ja ih definitivno tako ne gledam.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 02:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
nekad je zbog toga sto cijeli svijet pati, nekad zbog geografske pozicije, a nekad zbog vlastih losih izbora.

Ja samo znam da ce moja mama i moj tata (kao moji tvorci) sigurno meni pomoci cak i kad budem na "losoj geografskoj poziciji", a i bez sumnje ako nekad negdje napravim LOS IZBOR, koliko god je to u njihovoj moci, pa i vise od toga.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 04:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ihtus je napisao:

Ja samo znam da ce moja mama i moj tata (kao moji tvorci) sigurno meni pomoci cak i kad budem na "losoj geografskoj poziciji", a i bez sumnje ako nekad negdje napravim LOS IZBOR, koliko god je to u njihovoj moci, pa i vise od toga.

I Bog ce ti pomozi ali treba da ga zovnes.Ni tvoji roditelji ne mogu da ti pomognu ako si daleko od kuce, ako si recimo pobjegao, otisao u inostransvo.Trebalo bi da im se javis, i dodjes u sigurnost doma, da se vratis kuci.Pa cak ako i zivis sa njima, i stalno trazis daj mi ovo i ovo, zastiti me od ovoga i ovoga, zaglavio sam cupajte me, pri tom ne polazuci nikakvu odgovornost, onda ces ti biti razmazeni sin, sto ti vjerujem nebi volio.
Isto tako ni bog ti ne moze pomoci ako si daleko i stalno bjezis od Njega, i ne zelis da polozis nekakvu odgovornost.Ti jednostavno nisi u njegovom domu.Ta odgovornost je tvoj pravedan zivot, koji je moguc samo onda kad se sam Bog useli u tebe, kroz Hrista po Svetom Duhu, i postane izvor zivota u tebi.
Hriscanstvo je vjera odnosa, zasnovanog na ljubavi, tj. djeljenju ljubavi.Zato trebas da se vratis Bogu ponizno, ali sa pouzdanjem da ce te on prihvatiti.Tada neces biti razmazeni sin, koji lumpuje do kasno, a sutra krivi roditelje sto nema rasola u kuci. :)

11 I reče: Jedan čovek imaše dva sina,
12 I reče mlađi od njih ocu: Oče! Daj mi deo imanja što pripada meni. I otac im podeli imanje.
13 I potom do nekoliko dana pokupi mlađi sin sve svoje, i otide u daleku zemlju; i onamo prosu imanje svoje živeći besputno.
14 A kad potroši sve, postade velika glad u onoj zemlji, i on se nađe u nevolji.
15 I otišavši pribi se kod jednog čoveka u onoj zemlji; i on ga posla u polje svoje da čuva svinje.
16 I željaše napuniti trbuh svoj roščićima koje svinje jeđahu, i niko mu ih ne davaše.
17 A kad dođe k sebi, reče: Koliko najamnika u oca mog imaju hleba i suviše, a ja umirem od gladi!
18 Ustaću i idem ocu svom, pa ću mu reći: Oče! Sagreših Nebu i tebi.
19 I već nisam dostojan nazvati se sin tvoj: primi me kao jednog od svojih najamnika.
20 I ustavši otide ocu svom. A kad je još podaleko bio, ugleda ga otac njegov, i sažali mu se, i potrčavši zagrli ga i celiva ga.
21 A sin mu reče: Oče, sagreših Nebu i tebi, i već nisam dostojan nazvati se sin tvoj.
22 A otac reče slugama svojim: Iznesite najlepšu haljinu i obucite ga, i podajte mu prsten na ruku i obuću na noge.
23 I dovedite tele ugojeno te zakoljite, da jedemo i da se veselimo.
24 Jer ovaj moj sin beše mrtav, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se. I stadoše se veseliti.
25 A sin njegov stariji beše u polju, i dolazeći kad se približi kući ču pevanje i podvikivanje.
26 I dozvavši jednog od slugu zapita: Šta je to?
27 A on mu reče: Brat tvoj dođe; i otac tvoj zakla tele ugojeno, što ga je zdravog video.
28 A on se rasrdi i ne htede da uđe. Tada iziđe otac njegov i moljaše ga.
29 A on odgovarajući reče ocu: Eto te služim toliko godina, i nikad ne prestupih tvoje zap
ovesti, pa meni nikad nisi dao jare da bih se proveselio sa svojim društvom;
30 A kad dođe taj tvoj sin koji ti je imanje prosuo s kurvama, zaklao si mu tele ugojeno.
31 A on mu reče: Sine! Ti si svagda sa mnom, i sve je moje tvoje.
32 Trebalo se razveseliti i obradovati, jer ovaj brat tvoj mrtav beše, i ožive; i izgubljen beše, i nađe se.

Jevandjelje po Luci 15:11-32

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 04:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Samo da dodam, da sam ozbiljan, i ovo je ono sto sam ja iskusio, i jedina stvar koju sam ucinio a za koju se nikad nisam predomislio, i jedina stvar u kojoj sam ustrajao, a bio sam u zivotu jako slabe volje.
Zato sve ovo sto sam napisao treba prvo da se odnosi na mene.
pozdrav tebi

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 00:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
I Bog ce ti pomozi ali treba da ga zovnes.Ni tvoji roditelji ne mogu da ti pomognu ako si daleko od kuce,

Hmm
Razlika izmedju mojih roditelja i "tvorca" je u tome sto ja mojima MORAM na neki nacin da se javim da bi saznali kako sam.
A ako cemo vec o javljanju "tvorcu", sta mislis koliko je bilo neuslisenih molitvi od 1389-e godine pa na ovamo?
Ja procjenjujem da se radi o jednom jako velikom broju. I kakav je to onda otac? Gluh? Slijep?
I onda se opet vracam na mamu i tatu, njima bi bio dovoljan jedan poziv.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 00:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ihtus je napisao:
I Bog ce ti pomozi ali treba da ga zovnes.Ni tvoji roditelji ne mogu da ti pomognu ako si daleko od kuce,

Hmm
Razlika izmedju mojih roditelja i "tvorca" je u tome sto ja mojima MORAM na neki nacin da se javim da bi saznali kako sam.
A ako cemo vec o javljanju "tvorcu", sta mislis koliko je bilo neuslisenih molitvi od 1389-e godine pa na ovamo?
Ja procjenjujem da se radi o jednom jako velikom broju. I kakav je to onda otac? Gluh? Slijep?

o cemu ti...sta 1389....

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 00:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
ihtus je napisao:

Hmm

ti ne shvatas o kojoj je vrsti pomoci rijec, izgleda... :-?
....a sve sto se desilo 1389 se desilo s vjerom u Boga, mislim da to znas i sam....

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 08:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
s verom u boga za kralja i otadžbinu :lol: :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

TashkoBL je napisao:
ihtus je napisao:

Hmm

ti ne shvatas o kojoj je vrsti pomoci rijec, izgleda... :-?
....a sve sto se desilo 1389 se desilo s vjerom u Boga, mislim da to znas i sam....

Bas....Vidim kako nam se do danas to isplatilo, pogotovo u vezi sa GEOGRAFSKIM MJESTOM gdje su se te stvari tada odigrale.

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 18 Mar 2010, 17:22, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ihtus je napisao:

Hmm

o cemu ti...sta 1389....

A ti malo knjigu istorije u ruke...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Misliš da je boj na Kosovu (ako na to misliš) bio presudan za spas duše čovječanstva?
70.000 Srba i 120.000 Turaka, zašto bi Bog samo uslišavao molbe jedne strane?

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 20:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Одговор по питању Србског народа на питање у молитви наћи ћете у 7-ој глави Јеремије.
Да, реч је о Јеврејима али нама као одговор даде што рекох а ви проверите.

NPitanje ko će ostati i na koga će pogledati Bog je odgovorio u Pismu.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]