ferdinand je napisao:
Mozda se prepoznas u ovim dijelovima koji su naglaseni. Naravno da ces naci neki kontra "argument" ali ti vjeruj u svoje ja u svoje. Ja te ne pokusavam zavesti pa nemoj ni ti mene. Postuj me i ja cu tebe.
Mozda smo lose poceli, ali to ne znaci da ne postujem krscane.
Mozemo kriticki razgovarati o Bibliji, Kur'anu, Muhammedu s.a.w.s.,Isa a.s., Budi, JHWH, Allahu...izmedju ostalog za to i sluzi ovaj podforum.
To je jasno da cu imati kontraargument, i to sto si ti predvidio njegovo postojanje ne znaci i da je on bezznacajan ili nistavan.
Jasno je svima dasu prilikom pristupanja na ovaj podforum vec imalo formirane stavove, i prejudicirali sve mo moguce situacije, jer za tebe je Biblija apsolut, a za mene Allah s.w.t. i Njegov govor (Kur'an).
A sad...
Isti Matje u glavi 7 stih 15 navodi test kojim treba biti podvrgnut svaki lazni prorok ili proroci.
15 "Čuvajte se lažnih proroka koji dolaze k vama u ovčjem odijelu, a iznutra su vuci grabežljivi. 16
Po njihovim ćete ih plodovima prepoznati. Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve? 17 Tako svako dobro stablo rađa dobrim plodovima, a nevaljalo stablo rađa plodovima zlim. 18 Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. 19 Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. 20
Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati."Sad cemo gledati Islam i Kur'an generalno ne kroz djela niti nedjela odredjenih pojedinaca ili grupa, koje ruku na srce ima u svakoj religiji.
Znaci po plodovima njihovim cete ih poznati
U Islamu onaj covjek ko ne vjeruje u postojanje Isa a.s. nije musliman. Ko ne vjeruje u njegovo cudesno rodjenje, njegovo izlijecenje gubavih i sljepca voljom Boga, ko ne vjeruje u njegovo ozivljavanje iz mrtzvila voljmom Boga taj nije musliman...znaci krscani ne trebaju niti ijednu jedinu rijec da kazu, a mi vec vjerujemo u Isa a.s.
Muslimanima je opcenito zabranjeno da piju, jedu svinjetinu, naredjeno im je da se obrezivaju, da vjeruju i cine dobra djela, vjeruju u raj i pakao, u sdunji dan, u prozivljenje u gotovo sve dogme koje je propagirao i sam Isa a.s.. Isa a.s. je 25 puta spomenut u Kur'anu a Muhammed samo 5 puta od cega 4 puta imenom i jednom nadimkom.
Postoji citavo poglavlje u Kur'anu nazvano po imenu Isaove a.s.majke Merjem ili Marije, sto ne postoji ni u samoj Bibliji.
Zasto bi Muhammed s.a.w.s. spominjao ime zidovske djevojke Marije i njenog djeda, te Zekerijaha koji se brinuo o njoj stare 600 godina, a zapostavio ime svoje majke, zene ili kcerke, zapostavio ime svog djeda, strica, ili sina Ibrahima???
Da li bi po tebi lazni prorok, vjerovao i propagirao dogmatske vrijednosti samog Isa a.s. ili bi ga u potpunosti mimoisao u svim svojim ucenjima, ili bi njegova ucenja smatrao djavolskim djelom.
Muhammed s.a.w.s. nije antikrist kojeg je Isa a.s. opisivao u Matej 24. nego je Muhammed onaj covjek koji se treba testirati prema Mateju 7:!5-20, pa da se vidi da li ce proci test kojeg je Isa a.s. tako lijepo postavoi.
Isa a.s. ne negira pojavljivanje poslanika, samo kaze da se cuvamo laznih, jer da negira uopste ne bi ni govorio "
Po plodovima njihovim cete ih poznati", znaci doci ce poslanik koji ce s sobom imati sljedbenike koji ce se moci po djelima prepoznati da li su ispravni ili lazni.
Dakle: po plodovima ćete ih njihovim prepoznati. Matej 15:20
Prekrasan test.