Frisky_Dingo je napisao:
Necu da odgovaram na pojedinacne primjere jer nemam literaturu niti mi se da da trazim po netu, a i moje znanje biologije je vise nego sktomno, ali cu pokusati da ti odgovorim.
Ukoliko nemas literaturu, ne trazi ti se po netu, a znanje ti je skromno...onda si hrabar i to srcano...vjernicki, kad se upustas u raspravu bez literature, znanja i volje
Frisky_Dingo je napisao:
evolucija govori o tome kako nastaju vrste, kako se razvijaju i mijenjaju i kako nestaju ili izumiru. Pitanje postanka zivota nema sa tim veze i Darvin se njim nije ni bavio...
Naravno, ne cudite zasto...pa Darwin je vjerovao u Boga. Ali evolucija je siri pojam od "Porijekla vrsta".
Frisky_Dingo je napisao:
Ali ako vec insistiras, postoje hipoteze o nastanku zivota iz neorganske materije hemijske evolucije,. Dokaza o nacinu postanku zivota za sada nema, a kao sto si sam rekao... ne znamo sa sigurnoscu ni kakvi su uslovi vladali na Zemlji tada.
"Vivo ex omne vivo" -za sad je dokaz a sve je drugo samo pretpostavka i alternativa-tako kaze nauka.
Frisky_Dingo je napisao:
Ali, problem je sto se kritika darvinizma zasniva samo na odabranim podacima, sve ono sto se ne da kritikovati, precutkuje se... "najzesci" argument protiv Darvina je nepostojanje prelaznih oblika, i ti na tome stalno insistiras...
Sve se da kritikovati i iz evolucije i iz darvinizma i iz price "zakrpi darvinizam" daj mi neki podatak koji se precutkuje....pa naravno da je nazeci argument protiv evolucije nepostojanje prelaznih oblika i naravno da cu na tome stalni inzistirati....pa sta je evolucija bez prelaznih oblika isto sto i riba bez vode.
Pa brate dragi kljuc darvinizma i evolucionsta su prelazni oblici, srce teorije...pa ako toga nema...pa sta onda drzi teoriju, Darwinova brada mozda.
prelazni oblici se provlace kroz citavu filozofiju i ideologiju evolucuionizma...
iz vode u kopno...promasaj
iz gmaza u pticu....promasaj
iz gmaza u sisara...promasaj
iz majmuna u covjeka ...e ovdje treba zastati....98 % slicnosti a 2 % razlicitosti... da vidmo sta je sve tu citanje, pisanje, umovanje, racunanje, rezonovanje, zakljucivanje, hodanje na dvije noge, razmisljanje, humanost, osjecanje, govor,inovacije....2% je veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeliki raspon u nauci i veeeeeeeeeeeeeeeeeeliko odstupanje, zamislite da Habl odstupa 2 %, da su proracunu netacni za 2 %, 2% je veliko, a covjek cini sve u ova 2 %.
Bilo kako bilo bez prelaznih oblika nema ni cinjenica ali ima teorija...a ja se slazem da je evolucija teorija, a ne cinjenica i to veoma dobro zamisljena Lemarkova teorija ali srusena cinjenicama nauke.
Frisky_Dingo je napisao:
Dalje, Darvin jeste postavio temelj teorije evolucije koja je danas prihvacena od strane vecine biologa (i obrazovanih ljudi uopste) Ali, niti je Darvinova teorija jedina, niti se ona danas prihvata u svim detaljima kako je Darvin postavio.
Prihvata se!!! I te kako se prihvata, ali o tom cemo kad budemo govorili o evoluciji kroz prizmu filozofijei ideologije i naravno komunizma kao plasticnom primjeru evolucijske ideologije na djelu.
Darwinova teorija je ostala teorija i ona se danas "prihvata"...ali se ne prihvataju dokazi koje je on ponudio u svoje vrijeme, jer nije bilo u njegovo vrijeme dnk-analize, molekularne biologije, kompjutera, elektrosnkog mikroskopa...tako da je evolucionizam pobijen i na mikro i na makro polju...
Frisky_Dingo je napisao:
NIKO ne zna kako ce se evolucija zivog svijeta desavati, jer je njena vremenska skala za par redova velicine veca od ljudskog vijeka, pa cak i ukupne istorije covjecanstva...
Evolucija zivog svijeta se ne desava, materija mjenja oblik i formu ali ne sustinu i bit.
Frisky_Dingo je napisao:
Zao mi je oficire, ali priroda, bila ona bog ili ne (a ovo prvo nije)

tako funkcionise.
Priroda kao pokretac je morala imati svog Uzrocnika, Prvog Pokretaca, Koji je inicirao kretanje, ustanovio zakone,dao postojanje materiji, stvorio njen oblik, stvorio bica, dao im da vegetiraju, instinkte ili razum....bez Pokretaca nema prirode,bez inicirajuce iskre petarda nikad puci nece.
Frisky_Dingo je napisao:
Vec sam ti 100 puta rekao evolucija se desava svuda oko tebe. Nekad forsirano i jako ubrzano... toliko da to moze da se vidi (selektivno odgajanje domacih zivotinja, selektivno odgajanje raznih vrsta biljaka), a nekad prirodno , onaj primjer koji se tebi ne svidja

, leptiri koji su mjenjaju boju krila kao reakcija na promjenu boje okruzenja.
Forsirano...da mi je tu vidjeti ...forsiranu i jako ubrzanu evoluciju....da to nije onaj "SKOK" ili "PUNCTUATED EQUILIBRIUM" poznatih ficfirica Nilesa i Goulda???
Krava je uvjek krava...mjesanje buše i simentalke dobices izdrzljivu kravu s manje mlijeka i manje mesa, a mjesanje holštajna i simentalke ces dobiti vise mlijeka a manje mesa...ali NIKAD od tih mjesanja neces dobiti konja, magarca ili MEGGLE industriju.
Sto se tice leptira jedino sto se promijenilo bila je relativna proporcija postojecih varijacija u populaciji leptirova Leptiri nisu stekli novu osobinu ili jedan organ koji bi uzrokovao promjenu vrste - odnosno stvaranje posebne vrste. Da bi se jedan leptirs transformirao u drugu zivu vrstu, pticu naprimjer, trebali bi biti ucinjeni novi dodaci genima. To jest, trebao bi biti unesen jedan potpuno odvojen genetski program na nacin da se ukljuci nova informacija o fizickim osobinama ptica.
Frisky_Dingo je napisao:
1. Prvo dokazi da ljudi nisu nastali evolucijom.
Nema prelaznih oblika
Frisky_Dingo je napisao:
2. Onda pretpostavi kako su nastali.
Posto nisu nastali evoluciom, jer nema prelaznih formi, onda ne samo da pretpostavljam da su stvoreni nego i zakljucujem.
Frisky_Dingo je napisao:
3. Onda pokusaj to da dokazesh ILI
Kaze nauka ako su sanse zajednu teoriju ravne nuli onda se prihvata druga alternativna teorija.Sanse za evoluciju su 1:1 i 950 nula, s toga znanstveno mi ne preostaje nista drugo nego da nuzno prihvatim alternativnu zamisao koja glasi "covjeka je stvorio Bog."
Frisky_Dingo je napisao:
4. Navedi bar jedan naucni dokaz da ih je neko stvorio
[/quote]
Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima (svemirskim), a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur'an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?
(41 Fussilat, 53)
Dokazi su i u svemiru i u samom covjeku....pa izaberi, koji te vise uvjerava pa cemo i o njemu kazati koju.
Niti svemir niti sam covjek nisu nastali sami od sebe.
Naucni dokaz onakav kakav ti zelis ne mogu ti pruziti ali mogu pruziti logicki,a ti ne mozes niti taj (logicki) da potvrdis tezu evolucije.
Nauka priznaje logiku, jer se i njome sluzi u donosenju zakljucaka, a ono sto ti ja mogu dati jest DOKAZ da covjek nije evoluirao i logicke zakljucke da je stvoren i da je nastao nakon sto ga nije bilo.
Ta ista logika govori kroz usta od Aristotela preko Dekarta, Ibn Sinaa, Farabija, DARWINA...pa sve do danasnjih filozofa, prirodnjaka i naucnika.
A ako ne priznajes logiku koja je nastajala od antike pa do danas onda umnogome ne priznajes ni nauku.
Na tvoja 4 jednostavna pitanja ja dao 4 jednostavna odgovora