banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 13:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2003, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Postovani prijatelju Maran Ata,
zelim ti dobar i ugodan dan, kako za danas tako i retroaktivno tj. unazad za posljednja dva dana. Zao mi je sto ne mozes da shvatis ono sto sam vec napisao, da kada sam se prvi put javljao obratio sam se svima, a to znaci i TEBI sa POSTOVANI. To sto se ti u tome nisi nasao to je tvoj problem, ali ja te tako gledam, i zato ti se i danas tako obracam, odnosno POSTOVANI PRIJATELJU. Na ovom forumu nisam nikog ruzio, a ako je tako neka se onda pored tebe, javi barem Mr Simpson, ili bilo ko drugi ako smatra da sam ga vrijedjao.
Sto se tice govedine- pa, stvarno ne razumijem da ti moj odgovor nije jasan. Gdje pise u Svetom Pismu da je bilo sta zabranjeno jesti? Dakle, jedem. Nadam se da sam sad bio jasniji?
Inace, uvazeni prijatelju, ja se uopste ne vrijedjam zbog Bhagavadgite, nego mi nije jasno da ti ¨koji si zagrizen u Hrista¨, psujes, a posto ni to ne razumijes, onda ti po cetvrti put pisem da se treca rijec u tvojoj prostackoj slozenici :D BADAVA-TI-K..., dakle kita, odnosi u narodnom zargonu na muski polni organ, a to nije tema ovog foruma. Ako ovdje treba neko posebno objasnjenje, neka se jos neko javi sa misljenjem da li je ovo kako se izrazava onaj koji se predstavlja kao Maran Ata psovanje ili ne.
Rekao si: A KAKVE TEK ASOCIJACIJE IMAM ZA KUR`AN, NE PITAJ. Zbilja, i ne pitam, jer bih nakon toga morao da ti objasnjavam sta si ponovo prostacki rekao.
Niti na jedno jedino moje pitanje koje sam ti uputio nisi mi odgovorio, i sad te ponovo pitam, nakon sto ti je valjda sad jasno da psujes i ruzis:
1. gdje si u Svetom Pismu ili zitiju svetitelja ili nekoj drugoj pravoslavnoj literaturi procitao da je dobro psovati i druge vrijedjati?
2. sta znaci Marana tha, dakle nae samo Maran Atha?
3. da li ti smatras da se nas Spasitelj, ili apostoli u ophodjenju sa drugima ponasao kako se ti ponasas?
Usput, mozda je ta tvoja BADAVA-TI-KITA, neka knjiga koju ti stvarno koristis?
Svako dobro!
Nadam se cemo dalje nastaviti o nekim vedrijim temama koje se odnose na duhovnost.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2003, 18:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Ni ti zivota nisi odgovorio Maran Ati da li si i sam "clan" ove grupe u kojoj su Vader i aharon, tj. da li vjerujes u to sto oni vjeruju. Nisi mu odgovorio ni na jos neka pitanja, pa zasto bi onda on tebi na tvoja odgovarao?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2003, 20:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Dec 2002, 12:09
Ako je pitanje (da li su svi oni ljudi -Srbi- od 8. 9. 10. 11. 12. ili 13. veka pa do 1945. bili glupi i ludi pa da veruju u Boga ?) i meni upuceno evo odgovora: pojma nemam, nisam nikada pricao sa njima!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Apr 2003, 21:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Za Gumicu:
--------------------------
Nisam ni ja pricao sa njima prijatelju, a kad malo razmislim, i ne moram. Zdrav razum mi kaze da se mudrost ljudska nije promenila od Bozjeg stvaranja sveta pa sve do danasnjih dana. Uvek je bilo i onih malo manje i onih malo vise pametnih. Eto, i pored sve ove silne tehnike i "pameti" danasnje, i dalje se ceskamo iza uva u vezi egipatskih piramida i kako su ih napravili. Samo jedan od primera. Pozdrav.

Za Zivotu:
--------------------------
Sve sto si rekao je u domenu cisth nagadjanja i spekulacija. Rec KITA moze da bude i KITA CVECA, na primer. Dakle, LAZNO SI ME OPTUZIO ! To ti se broji kao jedno krsenje Bozje zapovesti. I to VISESTRUKO. Pogledaj malo u koliko svojih postova si mi prikacio ono sto ja nisam rekao. SAVET: Prestani sa nagadjanjima i stavljanjima u usta reci koje nisu izgovorene. Izgleda da je to karakteristicno za KULT krickenjaka, jer su isto tako na pocetku radili i Vader i Aharon. I opekli se.

Moje itanje u vezi jedenja govedine je u sklopu tvoje odbrane "onog sto je sveto Indusima". Kako je BADAVA-TI-KITA sveta, i ti to "cenis i postujes", isto tako je sveta i krava a to ne postujes. Dakle, imas selektivni pristup po principu "volim te, ne volim te", sto je karakteristicno za decu. Malo odrastanja ne bi skodilo.

Sto se tice tvojih pitanja, Mr. Simpson ti je vec dobro rekao, ali evo, da ti odgovorim:

1. Navedi gde sam ja to psovao i vredjao. Objasnjenje za rec KITA si vec dobio.
2. Maranatha je nepravilna engleska verzija reci MARAN ATA, a znaci "Dodji Gospode".
3. A kako se ja to ponasam ? Objasni. Nisi dokazao niti jednu od svojih kleveta. Optuzio si me za psovanje i vredjanje. Hajde da cujemo !

Prvo pretvori svoje klevete u dokazane tvrdnje, pa cemo nastaviti o tim vrednijim temama koje spominjes.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 00:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Postovani prijatelju koji se predstavljas kao Maran Ata, dobro ti vece,
na tvoja pitanja krecem da odgovaram redom:
1. nigdje te nisam lazno optuzio jer ti je dobro znano, a i Mr Simpsonu, a i svima na ovom forumu sta si mislio pod pojmom BADAVA-TI-KITA, sto si i potvrdio kada si me pitao da li zelim neke tvoje dodatne asocijacije u vezi Kur`ana. O tome nema potrebe da ja svjedocim to ti svjedoci tvoja savjest, a nju najbolje poznaje Bog. Tvojim izgovorom slobodno umiri sebe, ali je zapisano da ce covjek za svaku nekorisnu rijec polagati racun na dan suda, tvoje ce te rijeci opravdati, tvoje ce te rijeci osuditi, mene slobodno mozes lagati, ali postoji Onaj koji poznaje svacije srce, i cuje sve sto se govori,
2. sto se tice jedenja govedine, napisao sam ti da ne branim Bhagavadgitu, vec mi nije jasno gdje si procitao da se treba izrugivati spisu koje neki drugi narod smatra svetim, o tome nesto vise mozes procitati u Svetom Pismu, a preporucio bih ti i knjigu arhimandrita Sofronija Starac Siluan, dobro ce ti posluziti i djela Vladete Jerotica,
3. Rijec Maran Atha, je aramejskog porijekla, koja, ako se napise kao Marana tha znaci :Gospode dodji, a pisano Maran Atha: Gospod je dosao,
4. i ti i Mr Simpson ste majtorski kandidati, u poslanicama pise da duhove treba provjeravati, pa provjeravajte i vi, pa osjetite ciji sam ja `clan` i u sta ja vjerujem,
5. o reinkarnaciji znam vrlo malo, i o tome ne mogu da pricam.
Dragi prijatelju, a sad te otvoreno pitam: postoji li i jedna vedrija tema, osim ovakvih razgovora na distanci?
Pozdrav, svako dobro,
Zivota.

Vrh

Tema posta: Jedna informacija
PostPoslato: 03 Apr 2003, 01:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

:B-fly: Prijatelju Maran Ata,
da se ne bi pitao sto se ne javljam u predstojecem periodu, samo jedna informacija: u narednih nekoliko dana cu zbog poslovnih obaveza biti zauzet, i pitanje je da li cu se uspjeti javljati na forumu. Do tada, ostaj mi zdravi i ne zamjeri stogod! Nadam se da ces za ovo imati razumijevanja?
Zivota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 01:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nista novo nam nisi rekao. Samo si potvrdio da, na samo tebi poznati nacin, navodno znas sta je neko hteo da kaze. A to svi znamo da je opet OKULTNA nauka. Bolje receno, kreces se u domenu "sta je pisac hteo da kaze", zanemarujuci ono sto je pisac zaista i rekao. Ali, KLEVETE ostaju klevete, a to su tvrdnje bez dokaza. Ako je to tvoj izbor u zivotu, neka ti bude.

Evidentno je da se stidis da nam otkrijes ko si i u sta verujes. Moje dosadasnje iskustvo mi kaze da su takve osobe u 100% slucajeva bili clanovi kojekakvih sekti/kultova. A za te inoslavne organizacije, karakteristika je da se u svojim sistemima vrbovanja kriju u stvarnosti ko su. Jer ne zele da probude oprez duse na koju su se okomili. Za takve Biblija kaze da su vuci grabljivi koji vam dolaze u jagnjecoj kozi. I upozorava nas na takve.

Hvala ti na lekciji o tome sta znaci Maran Ata. Eto, bez tebe, ja bi' ko zna do kada tumarao okolo neznajuci sta znaci nadimak koji koristim. Duhove treba proveravati, a provericemo ga prvom prilikom kada te ponemo malo ispitivati o jevandjelju. Samo, to nije tema ove diskusije.

Vratimo se na temu: SEKTA/KULT Petra Kricka i njegovih vernih sledbenika, "reinkarnacija" Apostola i ko zna koga sve ne, a na lokaciji cega drugog doli rajskog vrta - Banjaluke, tacnije plavog nebodera.

Neodgovorena pitanja:
--------------------------------------

1. Cija je Vader "reinkarnacija" ?
2. Zasto verujete tamo nekom da je on "poslanik" ?
3. Od cega se sastoji buckuris ucenja tog kulta ?
4. Da li je u pitanju destruktivni kult ?
5. Da li se na seansama tog kulta upraznjavaju i zakonom zabranjene radnje ?
6. Kakva je uloga crne magije u tim seansama ?
7. Kako pomoci jadnim dusama "Aharona" i "Vadera" da se obrate na pravi put ?

Odgovori... sugestije... dobro su dosli.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 09:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Evidentno je da se stidis da nam otkrijes ko si i u sta verujes. Moje dosadasnje iskustvo mi kaze da su takve osobe u 100% slucajeva bili clanovi kojekakvih sekti/kultova. A za te inoslavne organizacije, karakteristika je da se u svojim sistemima vrbovanja kriju u stvarnosti ko su. Jer ne zele da probude oprez duse na koju su se okomili. Za takve Biblija kaze da su vuci grabljivi koji vam dolaze u jagnjecoj kozi. I upozorava nas na takve.

Upravo tako.
Ovaj zivota izgleda smatra da je od takve vaznosti i toliko interesantan da mi sad treba da razmisljamo i nagadjamo ko je on i u sta vjeruje. Ono sto je evidentno to je da ovo sto zivota pise nema nikakve veze sa ovom temom.
Zivota, ako hoces dalje da se prepires sa Maran Atom o tome sta je on htio ili nije htio da kaze u vezi hinduskih i ostalih nazovi "svetih" spisa, izvoli otvori novu temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 12:10 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Zaista je bilo dosta.
Učinjeno je što je trebalo, rečeno je što je trebalo da se kaže.
Neka ljudi čitaju pa nek sami sve vide, jer su učesnici diskusije i htijući i ne htijući iskazali ko su i kakvi su.
Smatram da ukoliko ne bude novih momenata u vidu komentara nekog novog učesnika nema potrebe da se ovdje išta više govori.
Na drugim temama ima i te kako mnogo prostora da se kaže ko šta ima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 12:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Kao autor ove teme, podsjecam one koji se eventualno tek ukljucuju da je neophodno da temu procitaju od pocetka.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Slazem se Mr Simpsone, potpuno se slazem!
Pozdrav svima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 13:45 
Početnik
Početnik

Maran Ata, prije nego sto ti dam kitu pitanjce: a sta ti kaze zdrav razum po pitanju recimo zdrave ishrane? Jedes da bi sutra ogladnio? Vidis kako je nerazumno i nelogicno, glupo i smijesno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 14:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Izvini prijatelju "gumice"... ali u svoj svojoj nesavrsenosti, ja ne razumeh tvoje "cvecka" pitanje... hajde ponovo, i malo direktnije. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 15:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Evo malo direktnije - jezikom koji ti naravno poznajes.

KAKO BI TI BILO DA MI OD SADA UMJESTO PRAVOSLAVLJE PISEMO PRAVOSRANJE ?

Jel' dovoljno direktno, hehe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 15:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 18 Feb 2003, 13:51
EZANE koji si ti looser... to je neshvatljivo. 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 17:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citam i citam i na kraju shvatih pa vi ste svi totalni nevjernici.A sad razmislite zasto.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 18:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sta tu ima da se razmislja - Zato sto si TI to rekao. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 19:23 
Početnik
Početnik

Direktnije: ako zelis da opravdas svoju vjeru u Boga zdravo razumskim vise vjekovnim pristupom drugih ljudi, onda ti ne zelim stati na put. Znas isuvise mi smrdis na celulozu, ne mozes ni jednu pametnu reci a da ne imitiras papagaja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Apr 2003, 21:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I papagaj je Bozje stvorenje.

Moje pitanje je bilo namenjeno onima koji su u svoj svojoj gordosti umislili sebi kako su ljudi sve do njihovog doba bili zaostali, neobrazovani, neinteligentni, glupi, ... i kako su oni ti koji odjednom "pronadjose" Hriscanstvo, cca. 2000 godina posle njegovog stvarnog nastanka.

Ima li takvo razmisljanje svojih osnova izvan samoljublja, gordosti i arogancije ?

Vrh

Tema posta: Moderatoru
PostPoslato: 04 Apr 2003, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Zamoljavam moderatora da Ezanu skrene paznju na izrazavanje ili sankcionise njegov nastup.
Svako dobro!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 180 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]