Postovani prijatelju Maran Ata,
zelim ti dobar i ugodan dan, kako za danas tako i retroaktivno tj. unazad za posljednja dva dana. Zao mi je sto ne mozes da shvatis ono sto sam vec napisao, da kada sam se prvi put javljao obratio sam se svima, a to znaci i TEBI sa POSTOVANI. To sto se ti u tome nisi nasao to je tvoj problem, ali ja te tako gledam, i zato ti se i danas tako obracam, odnosno POSTOVANI PRIJATELJU. Na ovom forumu nisam nikog ruzio, a ako je tako neka se onda pored tebe, javi barem Mr Simpson, ili bilo ko drugi ako smatra da sam ga vrijedjao.
Sto se tice govedine- pa, stvarno ne razumijem da ti moj odgovor nije jasan. Gdje pise u Svetom Pismu da je bilo sta zabranjeno jesti? Dakle, jedem. Nadam se da sam sad bio jasniji?
Inace, uvazeni prijatelju, ja se uopste ne vrijedjam zbog Bhagavadgite, nego mi nije jasno da ti ¨koji si zagrizen u Hrista¨, psujes, a posto ni to ne razumijes, onda ti po cetvrti put pisem da se treca rijec u tvojoj prostackoj slozenici

BADAVA-TI-K..., dakle kita, odnosi u narodnom zargonu na muski polni organ, a to nije tema ovog foruma. Ako ovdje treba neko posebno objasnjenje, neka se jos neko javi sa misljenjem da li je ovo kako se izrazava onaj koji se predstavlja kao Maran Ata psovanje ili ne.
Rekao si: A KAKVE TEK ASOCIJACIJE IMAM ZA KUR`AN, NE PITAJ. Zbilja, i ne pitam, jer bih nakon toga morao da ti objasnjavam sta si ponovo prostacki rekao.
Niti na jedno jedino moje pitanje koje sam ti uputio nisi mi odgovorio, i sad te ponovo pitam, nakon sto ti je valjda sad jasno da psujes i ruzis:
1. gdje si u Svetom Pismu ili zitiju svetitelja ili nekoj drugoj pravoslavnoj literaturi procitao da je dobro psovati i druge vrijedjati?
2. sta znaci Marana tha, dakle nae samo Maran Atha?
3. da li ti smatras da se nas Spasitelj, ili apostoli u ophodjenju sa drugima ponasao kako se ti ponasas?
Usput, mozda je ta tvoja BADAVA-TI-KITA, neka knjiga koju ti stvarno koristis?
Svako dobro!
Nadam se cemo dalje nastaviti o nekim vedrijim temama koje se odnose na duhovnost.