banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 15:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Žena u Bibliji
PostPoslato: 28 Sep 2008, 15:02 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Braćo moja pozdravljam vas i napuštam, sretno vam bilo.
Neka mi svi oproste po milosti svojoj reči koje rekoh za vreme svog učestvovanja na forumu
jer i ja vama sve oprostih i Boga molim za sve duše.
Bog vas blagosdlovio i podario mir, ljubav i svaki dobri dar. Amin.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 15:06 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
kao prvo izbaci termin biblijska naredba.ok. to nije naredba od Boga. poslanice su izvjestaji o nastanku prve crvke, njenom razvoju, zivotu. tako da to nije Bozija naredba.

napomenuo sam u mom postu da je zakljucak vezan za kontrolu. al ne mozes manire onog vremena trpati danas.ti zivis u 21 vijeku. znaci u ono vrijeme se mislilo da ne nosenje marame znaci bludnicenje. to si zaboravio. u danasnje vrijeme marama nije vezana za pojam bludnistvo. da li me kapiras. :evil3:

"morske plaze razgolicene"---- ides li ti na more ili u kadu trpas morsku so. :D :D :D

ja vise ni u te casne sestre ne gledam sa postovanjem, jer u danasnje drustvo one su lezbejke, moras to imati u vidu.vecina njih. to si mogao bar procitati o sramoti KC. Velika Britanija planira zakon po kojem svaka muslimanka mora skinuti veo, radi terorizma. o tome se takodje raspravljalo.
problem je sto su ti neki stari ufatili i dalje gurali taj fazon da je marama Bozija odredba, i da je odraz zenske cednosti, nevinasce i ostale gluposti.

nije u pitanju da li bi volelji da nasa majka nosi ili ne, moje pitanje je bilo da li danas drustveni sistem ima sljedecu normu AKO ZENA NE NOSI MARAMU ONA JE GRESNICA. jel kapiras.

prijatelju u Bibliji postoji kulturoloski gap, ako nisi znao. jedan primjer, na koji nacin je Isus i njegovi ucenici su imali Veceru Gospodnju, a na koji nacin hriscani danas. da li i mi treba da lezimo kao sto su oni pa da bi rekli e sad smo ispostovali Isusovu rijec. imas takvih primjera vise nego rucnih i noznih prstica.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2008, 15:30 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
zbunise me pa ne znam sta sam jos zelio napisati. :D

ako smatras maramu(a vidim po tvom pisanju) da je odredba Bozija kroz Pavla, onda zaboravljas 15 stih o kojem sam takodje rekao gdje je kontradiktoran 5 i 6 stihu. a tamo fino pise ta "Pavlova naredba"
"A zeni je slava ako gaji dugu kosu, jer joj je data umjesto pokrivala"--AMIN
znaci svi ti tvoji teolozi zaboravljaju ovaj stih. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 16:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
isus nije imao dugu kosu niti je bio ispijeno mrsav kako ga predstavlja crkva, bio je tesar, syo znaci da je morao biti misicav. A tadasnja moda u jevreja je bila da nose podsisanu bradu i kodu. A Isus je rodjen kao jevrej i tek sa 30 godina je poceo poucavati i organizovati hriscanstvo....
A zene nisu diskriminisane jer se kaze da nose dugu kosu i da ne nose maramu osim a ko Predvode.. sto znaci da su i zene mogle poucavati u ranoj crkvi.. :roll: :oops:

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2008, 20:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
lavić je napisao:
Braćo moja pozdravljam vas i napuštam, sretno vam bilo.
Neka mi svi oproste po milosti svojoj reči koje rekoh za vreme svog učestvovanja na forumu
jer i ja vama sve oprostih i Boga molim za sve duše.
Bog vas blagosdlovio i podario mir, ljubav i svaki dobri dar. Amin.

Zasto odlazis lavicu? Zna li ko zasto lavic odlazi?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2008, 15:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2008, 14:20
pa vjerovatno mu je dosadilo biti na forumu??????? :(

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]