kao prvo izbaci termin biblijska naredba.ok. to nije naredba od Boga. poslanice su izvjestaji o nastanku prve crvke, njenom razvoju, zivotu. tako da to nije Bozija naredba.
napomenuo sam u mom postu da je zakljucak vezan za kontrolu. al ne mozes manire onog vremena trpati danas.ti zivis u 21 vijeku.
znaci u ono vrijeme se mislilo da ne nosenje marame znaci bludnicenje. to si zaboravio. u danasnje vrijeme marama nije vezana za pojam bludnistvo. da li me kapiras.
"morske plaze razgolicene"---- ides li ti na more ili u kadu trpas morsku so.
ja vise ni u te casne sestre ne gledam sa postovanjem, jer u danasnje drustvo one su lezbejke, moras to imati u vidu.vecina njih. to si mogao bar procitati o sramoti KC. Velika Britanija planira zakon po kojem svaka muslimanka mora skinuti veo, radi terorizma. o tome se takodje raspravljalo.
problem je sto su ti neki stari ufatili i dalje gurali taj fazon da je marama Bozija odredba, i da je odraz zenske cednosti, nevinasce i ostale gluposti.
nije u pitanju da li bi volelji da nasa majka nosi ili ne,
moje pitanje je bilo da li danas drustveni sistem ima sljedecu normu AKO ZENA NE NOSI MARAMU ONA JE GRESNICA. jel kapiras.prijatelju u Bibliji postoji kulturoloski gap, ako nisi znao. jedan primjer, na koji nacin je Isus i njegovi ucenici su imali Veceru Gospodnju, a na koji nacin hriscani danas. da li i mi treba da lezimo kao sto su oni pa da bi rekli e sad smo ispostovali Isusovu rijec. imas takvih primjera vise nego rucnih i noznih prstica.