banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 23:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 09:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Warrior of the Light je napisao:
Talija je napisao:
Hoće li neko objasniti o čemu vi pišete?
Šta je ovo?
Šta postižete s tim?
Kakvo ''prizivanje''?
Zbog čega?

Je li se iko ''uravnotežio'' nakon ovih obreda?

Ne znam odakle da počnem, ako ti je ovo prvi kontakt s tematikom. Dobro bi bilo, ako te zanima ovo, da pročitaš knjige koje sam ranije navodio.

Ukratko, Drvo života je dijagram koji se sastoji od 10 sfera (i jedne skrivene), raspoređenih u tri stuba - lijevog i desnog, koji predstavljaju dva suprotna aspekta univerzuma, i srednjeg stuba, koji ih uravnotežuje. Nejasno je odakle potiče, izgleda da je plod sinteze jevrejske misli i starogrčke filozofije.
Drvo Života je dijagram koji predstavlja, da kažem, odnos sila u makro- i mikro- kosmosu, prikazuje nivoe egzistencije od "apsoluta" do materije, način na koji stvari dolaze u materijalnu egzistenciju i suprotno, "put" kojim se svijest može približiti višim "nivoima" (ovoliko navodnika jer pišem na brzinu pa ne razmišljam o najboljoj terminologiji). Možda je najbolje rekao Slavinski kad je definisao Drvo kao filozofsku mašinu.
Takođe, Drvo predstavlja sistem klasifikacije, jer se sve što postoji može "staviti" unutar neke od sfera (Sefirota).
U zapadna učenja je dospjelo iz Kabale. Integrisano je u skoro sve zapadne ezoterijske sisteme. Često se kaže da je osnova zapadnog okultizma. Nekad se poredi sa sistemom čakri u istočnjačkom okultizmu, iako su razlike suštinske i ja ne bih to poredio na takav način.

Praktičan rad s Drvetom Života je precizan, ali fleksibilan sistem, zasnovan je na "izgradnji" Drveta u (pod)svijesti kroz vizualizacije i razmatranje odnosa stubova i sefirota. Tehnika se ubraja u magijske jer omogućava dovođenje mentalnih i emotivnih tvorevina u "realnost" (naravno, ne govori niko o hokus-pokus prizivanjima itd nego o istinskoj Magici... a šta je to... e to je već druga priča). Sad, sve zavisi od toga šta ti je cilj: možeš raditi s Drvetom u cilju rješavanja praktičnih problema, a možeš raditi u cilju svoje duhovne evolucije...

Zbunjujuće? Vjerovatno jeste, zato bi se za početak treblo dohvatiti neke literature koja će ti dati osnovu.
Citiraj:
Sumnjam da postoji ijedan ''stručnjak'' u toj oblasti na ovim terenima, a i šire

Postoji, budi sigurna, samo što taj nije postao "stručnjak" čitajući po forumima izjave likova kao što su WW i ja :D nego kroz rad, učenje, razumijevanje... i takav neko sigurno neće trubiti okolo u smislu "ja sam to i to"... :wink:

Hvala ti na sažetom a jednostavnom objašnjenju. Bar sad znam o čemu se radi. Kao što si napisao otprilike i liči na istočnjački Tantrizam i podizanje Kundalini kroz čakre.

Citiraj:
Ludilo koje spominjes je prirodni odraz kada Mistik prolazi kroz suocavanje sa Sobom. Kada se desava "umiranje" ega i pocinje kontrola uma.
Covjek koji prolazi kroz stanje ludila na svom putu suocavanja sa Sobom, svo vrijeme JASNO zna sto se zbiva, ko je on, i kome se sto zbiva.

Ovo što je pisao Wolf mi je takođe poznato iz gore navedenih istočnjačkih učenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Feb 2007, 11:58 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2006, 14:23
Jeste dio istocnjackih ucenja. Barem po definiciji, tj. slicnosti.
Dio tantrickih ucenja kao i kundalini yoge, koju i ne mogu razdvojiti od tantrickih ucenja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Mar 2007, 21:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
IvanaRainbow je napisao:
kao sto rekoh, napisala sam samo da pomognem. tacnije prepisala iz knjige "kljucevi psihicke magije"zivorada mihajlovic -slavinskog. i da, binah je zensko, cokmah musko. to sam i napisla(valjda)..
p.s. izvinjavam se na gresci, napisah materia umjesto materija :wink:

Ja imam prvo izdanje iz 1971. Prilično sam siguran da se potkrala jedna greška na stranici 54 (druga stranica poglavlja o Drvetu Života). Piše ovako:
Desni stub (aktivni) čine Sefiroti broj 3, 5 i 8
Levi stub čine Sefiroti 2, 4 i 7

Hajde ako imaš neko novije izdanje, provjeri ako ti nije problem da li su ove rečenice promjenjene jer mislim da je u pitanju greška. Tim prije da se kasnije navodi da Binah, Sefirot br.3 (koji je po ovom na "aktivnom" stubu) predstavlja "pasivnu stranu kosmičke egzistencije".

Još jedna stvar: riječ Sefirot je izgleda množina, označava sve sfere (ili više njih) na Drvetu, tako da bi za jednu sferu bilo ispravnije reći Sefira.

Upravo sam nabavio izdanje iz 1980-te u kojem piše obrnuto, tako da je definitivno greška u ranijim izdanjima.
Staviću link na temu za download literature :D

Evo jedan dobar link, pored ostalog tamo je i tačna šema Drveta u "Kraljičinoj Skali boja" Zlatne Zore (ona slika u prvom postu ima grešku na Malkuth-u)
http://www.jwmt.org/v1n3/treeoflife.html

A evo i pomenute slike :wink:
Slika

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 20:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ima li neko mišljenje, pod koju Sefiru spadaju međuljudski odnosi, konkretno odnosi u porodici?

Ja bih rekao Netsah. Any suggestions?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Biće da je Netsah, virnuo sam u literaturu :)

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 07 Avg 2008, 21:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Jan 2005, 21:23
To je to. Hvala puno. Pretpostavljao sam da je to ispravna orjentacija, jer dolazi od autoritativnijih izvora. Opet, postoje i izvori koji tvrde suprotno pa sam morao da provjerim. Ipak je malo zbunjujuće je to što se stubovi u školskom opisu drveta nazivaju lijevi i desni, a dolaze pri radu na suprotne strane tijela.
Kontam možda da je takav opis dat da bi se onemogućo ispravan rad nekom ko površno shvati materiju - pomiješa strane i zbog tog ne postigne ništa...

WalterWolf je napisao:
Ako si radio kabalisticki krst onda znas kako to ide.
Znaci.
Ateh.. na sredinu cela.
Malkut na pleksus.. i zamisljas ga izmedju skupljenih stopala.
VE GEBURAH ruka ide na desnu stranu.. VE GEDULAH ruka ide na ljevo rame..
LE OLAM AMEN.. sredina grudi .. itd.
Eto to ti pokazuje gdje je pravi raspored.

Ma da. Iz opisa Kabalističkog Krsta koji je isti kod više izvora skontao sam da je ipak to prava orjentacija.

Vader je napisao:
A mislim da je on tu mene i dodatno zbunio jer je zamjenio karakteristike Hoda i Necaha, davno sam čitao pa nisam siguran ali mislim da je to uradio. Po drugim izvorima Hod je valjda intelekt a Necah emocije, najkraće rečeno.

Da, najkraće rečeno. Zamijenio ih je definitivno.

Izvini, ali šta neki izvor čini autoritativnim? Slavinski se nikad nije bavio kabalom previše, a to što je pisao preuzeo je od Regardiea. Uglavnom. Regardie je po meni vbeliko ime, ali i to što je davao je nekompletno. Konkretno, kad se gradi drvo onda se radi 3D, dakle dva stuba napred i dva nazad. Srednji je u sredini. I to zadnje drvo nije drvo klifota, to Grant lupeta blago govoreći.
Dakle većina tih izvora po knjigama je jednostavno pogrešna. A što se tiče rada sa samim Drvetom, prvo je potrebno sam sebi reći zašto mi to uopšte radimo? Ako nešto radimo, a ne znamo zašto onda je sve to malo besmisleno, zar ne? A Regardie lično nije imao uvid u papire Unutrašnjeg reda i zato je i sve dao kao što je dao. Dakle nekompletno i bez pravih ključeva.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 21:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Izvini, ali šta neki izvor čini autoritativnim?

Te zbunjujuće podatke o orjentaciji sam nalazio po nekim sajtovima, koji su bili u manjini, ali eto ipak sam se osjećao dužan da provjerim... A većina je ipak govorila o ovome što bi trebalo da bude ispravna orjentacija, među njima i poznati autori, e sad, da li su oni autoritativni ili ne to je već pitanje...

To za razloge rada se potpuno slažem.
Elem, prvi put čujem za ovo 3D Drvo, daj kakav link o tome :)

EDIT: Evo šta mi izbaci Google; jel' to nešto ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=QL5mVfvizmA

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 21:36 
Početnik
Početnik

Citiraj:
Izvini, ali šta neki izvor čini autoritativnim?

Te zbunjujuće podatke o orjentaciji sam nalazio po nekim sajtovima, koji su bili u manjini, ali eto ipak sam se osjećao dužan da provjerim... A većina je ipak govorila o ovome što bi trebalo da bude ispravna orjentacija, među njima i poznati autori, e sad, da li su oni autoritativni ili ne to je već pitanje...

To za razloge rada se potpuno slažem. Elem, prvi put čujem za ovo 3D Drvo, daj kakav link o tome :)

Nemam pojma gde bi se to moglo nači na internetu? To je tako tradicionalno radjeno i jopš uvek se radi u onim linijama koje imaju tradicionalnu liniju. regardie je nije imao. On ni u Stela Matutini nije skoro ništa dobio, već je to što je objavio dobio mnogo kasnije od Džeralda Jorka. I to jednostavno nije bilo kompletno.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hmmmm sad sam zbunjen, do sad sam radio po ovim "standardnim" uputstvima... :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2008, 21:54 
Početnik
Početnik

Hmmmm sad sam zbunjen, do sad sam radio po ovim "standardnim" uputstvima... :-?

:D

Sve se to računa u rok službe. Svakom bude onako kakva m uje karma, dakle sve je ok i sve je za 5 8)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 21:12 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
A koji vam je plod sa vašeg drveta?
Za one koji ne razumeju igru reči i znakova rekao bih samo par rečenica:
Gornji prikaz nema nikakve veze sa Biblijskim istinama već je to mreža...
ukucajte reč,,satanisti'' ili sličnu pa malo čitajte o masonima(ovo je širok pojam) postoje desetine naziva za svaku grupaciju vlasti. Znakovi kao što su piramide odnosno trouglovi, krstovi i pentagrami govore ko je nosilac tih poruka i šta znače dok je vernima Bog ostavio svoju reč i silu.
Bog je nad nebom i nad zemljom i nad svakom silom tame njemu večna slava. Amin.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 21:22 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
A koji vam je plod sa vašeg drveta?
Za one koji ne razumeju igru reči i znakova rekao bih samo par rečenica:
Gornji prikaz nema nikakve veze sa Biblijskim istinama već je to mreža...
ukucajte reč,,satanisti'' ili sličnu pa malo čitajte o masonima(ovo je širok pojam) postoje desetine naziva za svaku grupaciju vlasti. Znakovi kao što su piramide odnosno trouglovi, krstovi i pentagrami govore ko je nosilac tih poruka i šta znače dok je vernima Bog ostavio svoju reč i silu.
Bog je nad nebom i nad zemljom i nad svakom silom tame njemu večna slava. Amin.

Ne znam šta ti uopšte znaš o masonima? Po meni oni su i preveliki pravoslavci i previše srbuju, bar neki od njih, tako da tu od nekog "satanizma" nema ni reči. Otkud ti znap da imaš bilo kakve veze sa Bogom i da bi njemu bilo milo to što govoriš?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 21:48 
Veteran
Veteran

Kao što rekoh postoje mnoge grupacije pod raznim imenima koje upražnjavaju klanjanje njihovom vođi i zato drže svo bogatstvo sveta. Ima mnogo knjiga i nekad se dosta čitalo o tome i više me ne interesuju a predlažem bar malu knjižicu ,,Bankari'' da pročitate za početak i tako će te čitati mesecima i godinama dok nešto saznate i onda prestanete sa čitanjem.
Da li je Bogu ugodno što sam rekao da je On nad svim i da su gornji simboli oličenje nekuh udruženja ja mislim da jeste , a vi?
Možete napadati ili braniti samo nešto što poznajete u protivnom neznate šta činite.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 21:52 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
Kao što rekoh postoje mnoge grupacije pod raznim imenima koje upražnjavaju klanjanje njihovom vođi i zato drže svo bogatstvo sveta. Ima mnogo knjiga i nekad se dosta čitalo o tome i više me ne interesuju a predlažem bar malu knjižicu ,,Bankari'' da pročitate za početak i tako će te čitati mesecima i godinama dok nešto saznate i onda prestanete sa čitanjem.
Da li je Bogu ugodno što sam rekao da je On nad svim i da su gornji simboli oličenje nekuh udruženja ja mislim da jeste , a vi?
Možete napadati ili braniti samo nešto što poznajete u protivnom neznate šta činite.

Da ne znam ne bih ni rekao ništa o tome. Bogatstva ne gomilaju Masonim oni se brojčano smanjuju danas, Blerova vlada ih je gadno bila nagazila. Pare su koncentrisane u rukama multinacionalnih kompanija i Crkve (sva tri ogranka). Papa nije podržao sporazum o smanjenju emitovanja gasova, jer katolička crkva ima velike pare investirane u hemijsku industriju. Masoni nemaju svoje fondove i nemaju svoje zajedničke pare. Niti smeju da se bave politikom, ili da pričaju u Loži o politici. Pa ti misli o tome...

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 22:01 
Veteran
Veteran

Ko im je na vrhu piramide i kako vlada ta sirotinja svetom?

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 22:18 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
Ko im je na vrhu piramide i kako vlada ta sirotinja svetom?

Ne postoji piramida. Postoji tržište. Mani se teorija zavere, to je gej :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 11:16 
Veteran
Veteran

Naravno da postoji piramida i nad njom ,,svevideće oko''a ta građevina se uzdiže na novcu i njen tvorac je i Isusu nudio svo blago sveta.
Naravno da tamo ima svakog zla pa zašto bi gej i ostalo izostalo? Na tom tržištu se prodaju duše za novac i menja život za smrt.
Smeh traje sve dotle dok se ne stigne do odredišta od Boga određenog a tad je vruće i vika velika ali šta će te kad ste primili blago na zemlji pa ste nadvladani i postaste robovi.
Tamo je plač i škrgut zuba i nema više uživanja.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 11:31 
Početnik
Početnik

lavić je napisao:
Naravno da postoji piramida i nad njom ,,svevideće oko''a ta građevina se uzdiže na novcu i njen tvorac je i Isusu nudio svo blago sveta.
Naravno da tamo ima svakog zla pa zašto bi gej i ostalo izostalo? Na tom tržištu se prodaju duše za novac i menja život za smrt.
Smeh traje sve dotle dok se ne stigne do odredišta od Boga određenog a tad je vruće i vika velika ali šta će te kad ste primili blago na zemlji pa ste nadvladani i postaste robovi.
Tamo je plač i škrgut zuba i nema više uživanja.

Pogrešno si shvatio. Te teorije zavere nastaju u društvima koja su veoma gej, ali to neće da priznaju. Nego, kad ti to tako samouvereno tvrdiš, ti si sposoban da emprijski dokažeš sve to što ovde iznosiš?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 11:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Gwydione, nemoj se truditi uzalud...

Ovaj Lavina mrzi sve crkve, velike i male, da ne govorim o stvarima koje su van Hrišćanstva. Ali zato voli Bibliju, smatra je za konačnu i nepromjenjivu istinu od prvog do zadnjeg slova; takođe smatra da se sve što je tamo napisano desilo, ili će se desiti, potpuno bukvalno onako kako piše.
Imao je nekakve vizije ili snove koji su mu dali potvrde za sve to. U tim vizijama je čak bio i u Raju i Paklu.
Sad je u misiji da izvuče čovječanstvo iz zabluda i pokaže mu "istinitu Riječ Božju", dok ne bude kasno.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2008, 11:56 
Početnik
Početnik

Gwydione, nemoj se truditi uzalud...

Ovaj Lavina mrzi sve crkve, velike i male, da ne govorim o stvarima koje su van Hrišćanstva. Ali zato voli Bibliju, smatra je za konačnu i nepromjenjivu istinu od prvog do zadnjeg slova; takođe smatra da se sve što je tamo napisano desilo, ili će se desiti, potpuno bukvalno onako kako piše.
Imao je nekakve vizije ili snove koji su mu dali potvrde za sve to. U tim vizijama je čak bio i u Raju i Paklu.
Sad je u misiji da izvuče čovječanstvo iz zabluda i pokaže mu "istinitu Riječ Božju", dok ne bude kasno.

Nemoguća misija za Izija :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 87 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]