banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 01:34

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 126 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Ima li osnove i vjerujete li ???
Glasanje se završava 11 Okt 2005, 19:52
Vjerujem 60%  60%  [ 12 ]
Ne vjerujem 40%  40%  [ 8 ]
Ukupno glasova : 20
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2005, 14:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
LHfinaA je napisao:
A koje su negativne strane te posjete?.

Vi se jos svadjate, o boze....

LFfinaA, evo ti negativna strana posjete vanzemaljaca; Sprijateljimo se i sve super, malo nam oni pripomognu, MEDJUTIM nadje se grupa terorista otme neko za*bano oruzije od njih i krene ucjenjivati citavu galaksiju :)

Nismo mi ni izdaleka spremni za tako nesto... Inace vidite kako je krenulo u svijetu, prvo ujedinjenje Evrope, sad se pocelo pricati o nekom ujedinjenju Afrike (Mendelin san je da to zapocne prije nego on umre)... Mozda je to slucajnost pa svijet sam od sebe hoce polako da se ujedini i integrise u jednu koliko-toliko kompaktnu zajednicu, a MOZDA postoji neka direktiva odozgo - da nam nema ulaska u neku galaksijsku zajednicu dok ne rijesimo probleme u svojoj kuci. (Malo lici na ono; nema vam ulaska u EU dok ne sredite stanje u zemlji)...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2005, 19:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2005, 11:27
Aragorn je napisao:
Če
Zato ne vidim razloga za žustru Teslinu reakciju.
Uostalom, i oni koji su poruku uputili (ne razmatrajući sada ko je to bio) su rekli da nije toliko važno da li će ona biti prenesena sa omalovažavanjem ili sa podrškom, bitno je da se primi k znanju.
.

Ne mogu da se ne izvinim za moju reakciju @Che!!!
S obzirom da sam zakuvao, a u stvari sam samo prenijeo sa drugog mjesta reci cu.
"Da se primi k znanju"!!! Zasto???
Upravo zato sto se i ocekivala reakcija nevjernika i malo vise zatvorenih ljudi (ne vjerujem dok ne vidim), bitno je da se samo uzme u obzir i tacka, ne mora da se cak ni raspravlja nista, sto je najlosiji oblik shvatanja! Vec visi oblik shvatanja je rasprava u negativnom kontekstu ne vjerovanje i spustanje ovoga, jer je taj neko obratio paznju na ovo sto je i bio cilj poruke. Samim negativnim stavom ne da je obratio paznju nego je i zauzeo stav sto je daleko mozda i bolje nego samo puko citanje i odmahivanje rukom i sto je opet cilj poruke.

Sto se mene tice u ovoj poruci i nije toliko o vanzemaljcima koliko o nama samima i socijalnim vrijednostima u kojim zivimo. Dakle mi moramo da se promjenimo da bismo ne naukom zavladali recimo svemirskim prostranstvima ili slicno nego da bismo uopste bili prihvaceni u kosmicku zajednicu...!!!
Pa zar je moguce da pored toliko planeta i zvijezda u beskrajnom prostranstvu... da si toliko atvoren da ne mozes ni da zauzmes pretpostavku da mozda postoji negdje inteligentniji zivot nego nas, i da se mozda nadovezes da nas taj inteligentniji zivot vec "neko vrijeme" posjecuje???

Kazes dokazi meni trebaju... Nisi sam, ja znam moje dobre prijatelje koji ne samo da ne vjeruju dok ne vide nego cak ne vjeruju dok ne dodirnu zato sto su dogurali korak dalje i poznat im je termin iluzije a i zato sto su neki od njih totalno zatvoreni tipovi sto ne znaci da se sa njim ne moze razgovarati uz pivo, kup sampiona i fudbal !!!

@Vader te je quotirao i rekao da moze da dadne poredjenje SF-a i realnosti!!! Ali nije sasvim dobro poredenje.

Vader je napisao:
che.guevara je napisao:
Aj se kladimo u dvaes marke da danashnja naucna fantastika sutra nece biti realnost? Cik da te vidim, ko oce da sijece? Moderator? :)

Rado :D

Neko je rekao, parafraziram:

"kada bismo izdvojili jednu kap iz svih vodenih površina na Zemlji, i izračunali koliki je njen procenat u odnosu na sve vodene površine, i onda taj procenat izdvojili iz te jedne kapi, e toliko je naše (ljudsko) znanje o nama, Zemlji, glalaksiji, svemiru"

Evo bolje...

Evo SF kazes !!!!

Pazi samo pitanje... Da li vjerujes da ja imam kao i jos par ljudi u BL dokument s interneta koji detaljno opisuje kako napraviti svoj tzv. leteci trougao sa aluminijumskim papirom od 30 mm i bakarnom zicom i sa trskom ??? Naravno ako imas strpljenja da ti to napravis u sta ne sumnjam posto je naucno definitivno potvrdjeno i patentirano sto ti "aminujes" ali zanimljivo da je definitivno isto tako jos uvijek nepoznat uzrok levitacije trougla !!! jer nam je taj dio fizike propusten iz udzbenika, nedostaje...
Sad se mozes smijati koliko hoces ali ako zelis, evo kazem, mozes doci kod mene da ga licno napravimo moze da se izvede da leti do recimo 5 metara visine sa dovoljno struje. Potrebno je recimo 30 Kv strujno napajanje da bi se podigao koji mozemo dobiti ako ga spojimo sa 14 incnim PC kolor monitorom!!!
Inace u pitanju je visoka voltaza i treba biti vrlo oprezan ali provjereno levitira i funkcionise...

Dakle u svijetu definitivno se blizi vrijeme razbijanja Vladinih konspiracija i maloumnog zatvaranja ljudske svijesti i dolazi period duhovnog i naucnog prosvjetljenja jedno s drugim zajedno kao i prihvatanja istog od ljudi koji ne vjeruju dok ne vide !!!

Moze se reci da se tvoja vjera stavlja na test....!!!! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 00:23 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Izvinjenje prihvaceno !

Nisam ja zatvoren ili stha vec, nego ne zelim da nagadjam. Vi se previshe uzdate u neke stvari. Kao npr da ima inteligentnijih rasa od nas. Nema razloga za takvo neshto. Mi uopste i ne znamo ima li drugih rasa. Nikada nismo globalno iskusili takvo nesto. I u ovom pismu pishe da je tako. Sve ostalo je circulum virtuosis i smijeshno je rapsravljati o ovome.

Sushtina svega je - da nagadjate svi. Jedan od vas moze da tvrdi da vanzemaljac ima 5 ruku, a drugi moze da tvrdi da imaju 15 ruku. Sta god ko rekao, kazuje to iz analogije. Ovakva analogija nije dobrodoshla u naucnim krugovima.

Sretno vama sa vashim analogijama. Uzivajte. Nadajte se pozitivnom ishodu. Ali realnost je da - ne znamo. Ili ne znate. Nista. Totalno. Primjer o levitirajucem trouglu nema veze sa raspravom.

Draco_Malfoy
Ma ne svadjamo se, bree. Gotivimo se. Pokushavamo da objasnimo jednim drugima neshto. Eto uzivaj. Recimo, ocesh da diskutujemo tvoju teoriju o terorisanju? Znaci oni nece da se upoznaju sa nama zato jer bi mi mogli da terorishemo nekoga? Kakva je to onda visha sila koju ovdje svi pominju, kojoj mi mozemo ukrasti oruzije, koje po slutnjama i ne postoji, jer vanzemaljci su na vishen nivou pa su miroljubivi i za kraj, odakle nekom talibanu znanje da upravlja vanzemaljskim oruzijem, i da li neko mora da nam da pristup svojem oruziju, samo da bi nam se pokazao??? Dobar vic, nishta vishe.

Vanzemaljci su samo nagadjanja. Fina nagadjanja, sa logickim tokom, ali nepravilnom osnovom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 23:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
Pa nisam ja rekao da bi se to desilo u roku od 7 dana... Evo vidi malo po malo, pa je i Koreja postala nuklearna zemlja npr... - samo kazem da u ovako nesredjenim odnosima na planeti, ne predstavljamo nikakvoj eventualnoj vanzemaljskoj miroljubivoj sili primamljivog partnera...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2005, 23:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Samo da ti odgovorim...
Ne mozes reci nema veze ta i ta teorija a ne reci na osnovu cega nema veze, tek tako odbaciti bez razmisljanja kao da je tvoja rijec Bozija i amin.
Primjer levitirajuceg trougla itekako ima veze sa ovim posto je nelogicno sadasnjem shvatatnju da na takav banalan nacin moze da se desi nesto takvo. Inace ranije je covjek gledao ptice sa cudjenjem i zamisljao kad ce da ostvari neostvarljivo, jer je smatrao da je to neostvarljivo kao sto i ti smatras da ne moze da se recimo desi da nesto leti bez odgovarajuceg pogona i trosenja cvrstog goriva...!!!
Posto je to jos uvijek "Iluzija" odredjenom broju ljudi ja sam bezrezervno naveo da postoji nesto drugacije i da se moze dokazati ono u sta vecina ljudi nije spremna da vjeruje jer su uskogrudi i zatvoreni. Mozda nisu zatvorena uma ali onda sigurno jesu bezobrazno tvrdoglavi sami prema sebi sto je po meni ipak nakon svega, zalosno.
Ali i to je put ka istom cilju kome svi hodimo.
Ostah nedorecen ali uvidio sam da je bolje tako ! :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2005, 08:06 
Urednik
Urednik

kao sto i ti smatras da ne moze da se recimo desi da nesto leti bez odgovarajuceg pogona i trosenja cvrstog goriva

:-?

a) nisam se izjasnio povodom tog pitanja
b) i da jesam, ne bi imalo veze sa raspravom, jer nije u istoj "klasi". Jedno je povjerovati u mogucnost nekog "trika", a drugo je povjerovati u vanzemaljce, nevidljivost, pisma koja se prevode i shalju po forumima a napisana su konjskim jezikom, b'abbaab'blab'a

Uskogrug, zatvoren, za zaljenje ... Ok, evo sta ja mislim o frikovima koji sve hvataju kao istinu: ne dorastao ili naivan. Ali necemo o uvredama, samo sam htio da u toj jednoj rijeci objasnim ono sto bi inace "na kulturan nacin" stalo u deset redova.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Avg 2005, 00:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Avg 2005, 12:12
:o

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Okt 2005, 19:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Okt 2005, 19:26
Svako ko želi samnom diskutovati na ovu temu neka mi piše na i.kremer@sezampro.yu .... ili neka me pita na ovom forumu .... 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 13:01 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Mar 2004, 14:24
Kad si se ponudio velikodusno...
Interesuje me sta mislis kakvu ulogu ima Bush kao Americki predjsednik njegov stari i njihova administracija po pitanju ovoga???
Volio bih cuti sta ljudi misle o toj vezi ako je ima, ili ako imaju provjerene informacije na konto toga ???

Vrh

Tema posta: Bush
PostPoslato: 20 Okt 2005, 20:05 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Triad je napisao:
Kad si se ponudio velikodusno...
Interesuje me sta mislis kakvu ulogu ima Bush kao Americki predjsednik njegov stari i njihova administracija po pitanju ovoga???
Volio bih cuti sta ljudi misle o toj vezi ako je ima, ili ako imaju provjerene informacije na konto toga ???

Pa neki misle da je i on vanzemaljac, ali to nije dokazano ... To možeš videti u novoj knjizi Davida Icke-a, ali ono što je dokazano je da su i on i njegov otac i on bili umešani, to možeš naći u Cooperovom dokumentu ... Takođe je dokazano da Bush sada napada Irak, Iran, Koreju zbog resursa npr. nafta ... Neki čak misle i da se u Pakistanu 1996 srušio NLO, pa da Arapi poseduju vanzemaljsku tehnologiju .... Uskoro objavljujem sajt, poslaću link na ovaj forum .... Pozdrav! 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Okt 2005, 22:27 
Urednik
Urednik

Hm, glupe poruke bi trebale biti obrisane ... Buš vanzemaljac ... :roll: ... a ti si Napoleon, a ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 08:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
I ja sam čuo za teorije da su i Bush i Bler vanzemaljci, shapeshifteri (mjenjači oblika), kao Odo u Deep Space 9.

Vrh

Tema posta: Re: Bush
PostPoslato: 21 Okt 2005, 13:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@Ikr91...

Prilicno smjelo od tebe da postas takve takve zakljucke koji su na granici da kazem stvarnog (mada bi ostali rekli normalnog)...
Iako, kada nemamo racionalnog objasnjenja za neke stvari i u nedostatku razloga kao recimo nafta u Iraku (zasto tolika borba zbog nafte) cini mi se da ljudi teze da prhivate neki teze uvjerljiv razlog, i mislim da to nije glavni razlog zasto su Ameri tamo??? Oni su htjeli u Irak odaaavno a sve zvanicno zbog diktatorstva Sadama i slobode naroda dok je velika vecina smatrala da je u pitanju Nafta... Po meni kao i po mnogima koji izrazavaju sumnje... Nafta nije glavni niti cak 10ti po redu razlog zasto su oni tamo. Nakon svega ljubomorno cuvaju i ne trose ogromne kolicine nafte koje imaju oni sami kod sebe u Texasu i Aljasci... Mislim da je pozadina nesto drugo???
A sto se tice zvanicnog, ko je jos toliko glup da povjeruje da je sve ucinjeno zbog Sadama Huseina ili slicno. Dokaz za to je Iran, zasto sad recimo hoce da napadnu Iran ???

Sto se tice tvoje "najteze" kvalifikacije, kazem najteze zato sto je ljudima najteze povjerovati u nesto tako RADIKALNO...
Sto se mene tice, imam dosta materijala koji je upravo ako ne direktno u tom smjeru orjenitisan, da su On i Njegov Otac... bili i jesu u kontaktu za Novi Svjetski Poredak koji se desava u ovom vremenu nama pred ocima...
Imam par pitanja pa ako mozes da odgovoris ili ko zna jedno po jedno...
Interesuje me??? Imas li koji link koji moze da me dovede barem do te Davidove E-book i kako se zove knjiga, da li mislis na "Alice in Wonderland" iili na "The Bigest Secret" !!?? Ako imas i jednu od tih knjiga htio bih da mi ih posaljes...
Znam da je David Icke napisao PRAVI Matrix tacnije "Children of the Matrix" i da se tu spominju stvari koje govore pravo porijeklo religija sto me interesuje...
Takodje, Timothy Good ima knjigu "Above Top Secret" koja se ne moze naci jer mi nismo jos preveli ali moze se naci kao E-book ako imas info o tome???
Pod Kuperovim Dokumentom? Da li mislis na Timothy Cooper-a koji je dostavio originalne MJ dokumente? ili neke druge ako moze izvor da posaljes... I gdje se mogunaci ti doc. na internetu PDF ?
@VAder i @ikr91 da li ste culi ikad za Valdamar Valerian-a i ko bi mogao da bude taj tip???
Znam da je internet danas mjesto puno laznih informacija koje u sumi njih odvlace od istine kao i onih koje su podmetnte namjerno kao zanimljive i koje narod zeli da cita tako da ih to odvraca opet od pravih mjesta... Ali moje misljenje je da su ove reference i imena koja sam postavio blizu istini i pravoj pozadini pogotovo zadnje, tako da me jako interesuju...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 17:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Nedavno mi je Tesla prebacio neke veoma uvjerljive filmove koji se tiču vanzemaljaca, free energy i zavjere od strane SAD vlade.

Citiram poruku koju sam poslao prijatelju-kolegi koji se zanima za energiju nulte tačke:
Citiraj:
Ja se do nedavno nisam raspitivao o energiji nulte tačke, što zbog nedostatka vremena, što zbog nedostatka interesa. Nedavno sam od nekog lika skinuo neke filmove u kojima desetine bivših američkih oficira, obavještajaca, kontrolora letova svjedoče uglavnom o viđenju NLO-a, ali kroz priču bivših "top secret" agenata se provlači priča kako američka vlada iz sjene u tajnim projektima već posjeduje tehnologiju za dobijanje free energy i nadsvjetlosnih propulzija. Nikad nisam bio ljubitelj priča o NLO-ima, ali me je ovaj film raspametio. Imajući u vidu da je Tesla još prije 60 godina govorio da može veoma brzo da ostvari proizvodnju besplatne i neograničene količine energije "koja je svuda oko nas", imajući u vidu svjedočenje jedne žene koja radila sa Von Braunom na svemirskom programu, koji je 70-tih godina prošlog vijeka govorio da mi posjedujemo tehnologiju za proizvodnju vozila, bez pokretnih dijelova koji ne pokreću ni jednim vidom danas poznatih izvora energije i imajući u vidu riječi Bena Richa, glavnog čovjeka Lockheed Skunkworks, firme koja je radila za američku vojsku na super-tajnim projektima "Mi već posjedujemo tehnologiju/znanje da učinimo što god poželimo i da putujemo do najdaljih zvijezda brže nego što možemo da zamislimo i trebaće Božije djelovanje da se ta tehnologija otkrije za dobrobit čovječanstva", sve to je učinilo da ne budem skeptičan što se ove priče tiče i da sam skoro siguran da "tu ima nešto". Uvijek radije prihvatam ono što je više vjerovatno. Pošto mi je vjerovatnije da danas imamo ono što je Tesla mogao da ostvari prije 60 godina, nego da svi ti ljudi (sa imenom i prezimenom, koji na kocku stavljaju ugled, posao, možda i život), koji svjedoče - lažu, cijeli taj film mi je veoma realan.

Uvjeren sam da je tačno ono što je Ben Rich rekao. Nakon što sam prihvatio mogućnost da nekolicina ljudi posjeduje takva znanja i tehnologiju, krijući je od čovječanstva, bio sam gnjevan zbog te činjenice. Poslije, kad sam malo razmislio o eventualnim posljedicama, našao sam mnogo razloga zašto bi se tako nešto krilo od većine čovječanstva.

Pretpostavimo da je tačno da je nekolicina ljudi na osnovu navodnih srušenih vanzemaljskih letjelica ovladala tehnologijom nadsvjetlosnih propulzija i praktično neiscrpnim vidovima energije. Kako bi ovakva vijest (priznanje) djelovala na čovječanstvo? Zamislite svoju babu, komšinicu, strica, tetku kako na vijestima sluša vijest da će tad i tad vanzemaljci, daleko inteligentniji od nas, da dođu na Zemlju i uspostave kontakt sa ljudima. Najprije bi nastala opšta panika (zbog činjenice da smo mi za vanzemaljce isto što i čimpanze za ljude), val samoubistava i ubistava, nastao bi opšti rat između onih koji prihvataju ovako nešto i onih koji ne prihvataju, počela bi opšta vojna mobilizacija, sve i jedna vojska bi pucala na bilo šta što se pojavi na nebu, sve postojeće religije bi pale u vodu, a nastalo bi milion novih kultova, mnogi naši sistemi vrijednosti bi nestali, koliko ljudi bi izgubilo smisao za život (npr. oni kojima je smisao života religija, obični ljudi, nacionalisti...). Skoro sve na čemu počiva naše društvo be nestalo. Posljedice ovakvog "otkrivanja" mi ne možemo ni da pojmimo, a kamoli da predvidimo i spriječimo.

Da li je poruka autentična nije previše bitno. Bitno je da ukazuje na mali broj nedostataka našeg sistema. Ipak, ukoliko je autentična, malo mi djeluje neinteligentno očekivati "od čimpanzi da se ponašaju kao ljudi". Ja imam veoma loše mišljenje o ljudima, pa ću glasati "NE" iako bih rado glasao "DA". Ljudi jednostavno nisu spremni ni sposobni da sami donose odluke. Takođe, čini mi se da je današnji čovjek daleko manje prilagodljiv na velike promjene nego prije nekoliko hiljada godina, možda upravo zbog iluzije da sve zna. Kada je bijeli čovjek počeo da kolonizira novi svijet, "domoroci" su ih prihvatali bez problema. Veoma mnogo arheoloških nalaza i zapisa je neobjašnjivo i spominje bogove koji su dolazili u vatrenim kočijama sa neba i davali znanja ljudima.

Pošto je u diskusiji koja je uslijedila otvoreno mnogo pitanja, rado bih i njih prodiskutovao.

Ko me poznaje (lično ili sa foruma), zna da se držim nauke k'o ćorav plota. Mislim da se jedino naukom može doći do istine. Ipak, današnja nauka ima mnogo nedostataka. Kako prvo, mislim da je previše deskriptivna, bez ulaženja u suštinu. Mi toliko mnogo pojava znamo da opišemo, napravimo odgovarajući matematički ili fizički model i tu stajemo kao da smo sve o toj pojavi shvatili i naučili. Ko se sjeća fizike za 4. razred srednje škole čuo je za defrakciju talasa. To je ono kada propustite svjetlost kroz difrakcionu rešetku (ili ploču sa dva otvora), na ekranu se dobije difrakciona slika. Tamna mjesta na slici predstavljaju mjesta gdje se talasi iz oba otvora poništavaju, a svijetla su mjesta gdje se talasi podudaraju. To se veoma lako objasni kada se imaju u vidu talasi i njihova talasna dužina. Međutim, isto se dešava i sa elektronima, pa je onda nastala dualna teorija: čestice se nekad ponašaju kao talasi, a talasi se nekad ponašaju kao čestice. Onda je definisana i talasna dužina čestice i svašta još nešto. Interesantno je da se difrakciona slika dobija i kada se kroz rešetku propusti samo jedan elektron - dakle jedan elektron je prošao kroz oba otvora istovremeno.

To je jedan od kvantnih efekata koji fizika opisuje bez problema, ali ne ulazi u suštinu. Poznato je i da elektron i antielektron mogu da se ponište i da kao rezultat nastane čista elektromagnetna energija. Poznato je i da talas kada se sudari sa česticom, predaje impuls čestici - čestica mijenja smijer, talasu se smanjuje frekvencija. Šta se dešava pri svim tim pojavama u suštini, na koji način čestica postaje energija, mi to ne znamo i čini mi se kao da nas i ne zanima. Kvantna fizika je prepuna pojava koje možemo da opišemo, ali ne možemo da objasnimo.

Današnja nauka ima nedostataka, ali to ne znači da treba izlaziti iz okvira nauke. Nauka ne bi trebalo da bude samo materijalna, što najčešće jeste. Najtragičnije je prihvatiti da današnja nauka može dati odgovore na sva pitanja. Time se svakom napretku kaže: "Zbogom". Napredak se sastoji u stalnom ispitivanju postojećih znanja, pretpostavljanjem i provjerom i opovrgavanjem pretpostavki.

Prije par dana je bila emisija na RTS o filosofiji i upamtio sam nešto što se tiče ove rasprave. Otprilike: "Šta čini naučnika? Naočale, brada, laboratorija, instrumenti...? Naučnik je čovjek koji u svojoj glavi pretpostavi nešto i ide da to dokaže. Ako dokaže nastaje naučna teorija, ako opovrgne nastavlja dalje da pretpostavlja." Pretpostavka podrazumijeva izlazak iz postojećih naučnih okvira. Veliku stvar u nauci i napretku čini intuicija. Nikola Tesla, primjer pravog naučnika i čovjeka, je još kao student zapitao profesora može li da motor bude bez kolektora, na što se profesor gordo nasmijao i "narugao" se Tesli. Kako sam Tesla kaže, intuicija je iznad nauke i onog što te uče. Kasnije je napravio revoluciju svojim asinhronim motorom (bez kolektora) i danas se preko 70% sve električne energije utroši na pogone pogonjene Teslinim asinhronim motorom.

Tesla je imao nešto što fali većini naučnika. Intuiciju, skromnost i čovjekoljublje. Danas su SAD, Japan i dr. vodeće naučne i tehnološke sile. Sve su to kapitalističke zemlje. Koji bi čovjek ili naučnik, "odgojen" u kapitalizmu, pristao da se odrekne imetka i slave koji mu donosi izum zarad dobrobiti čovječanstva? Stvar je još gora kad se ima u vidu da su današnji pronalasci uglavnom vezani za institucije, a ne za pojedince, kao u Teslino vrijeme. Zamislite da sutra neki institut pronađe lijek protiv AIDS-a. Da li bi taj institut objavio formulu da svi mogu da proizvode lijek, bez ikakvih obaveza i plaćanja licenci? Sumnjam. Farmaceutska industrija je po zaradi odmah iza industrije oružja i nafte i mnogo bi ljudi umrlo od side, prije nego što dođu do lijeka. Kapitalizam i patentni sistem je veoma loš, ali je najbolji koji imamo. Komunizam je imao jako dobre neke stvari, ali se pokazao kao lošiji. "Best of both worlds, Che". ;) Treba mijenjati ljude, a ne sistem.

Dok god čovjek radi sve radi sebe, svoje porodice, svoje zemlje i dr. umjesto da radi za cijelo čovječanstvo, postojaće ratovi, terorizam, ekstremno gladni i ekstreno bogati, neizlječive bolesti i dr.

Što se tiče religije, starih religijskih i duhovnih spisa ne treba ih odbacivati čak i ako su izmišljotina. Da li odbacujete književna djela zato što su fikcija i izmišljotina? Ima tu mnogo da se nauči o odnosu prema prirodi, životu, ljudima...

Dakle, naš sistem je takav da, ukoliko bi pomenuti tekst bio autentičan, ljudi nisu spremni na takve promjene. Prema tome, vanzemaljci, pozdravljam vas, ali dođite za nekoliko stotina godina. Do tad, sačekajte da nas ratovi, bolesti, vremenske nepogode redukuju i nauče pameti.

----------------------

Izvinjavam se na dugačkom tekstu, ali je previše pitanja otvorila ova diskusija i traži opširne odgovore. Još mi stotinu stvari pada na pamet, koje bih rado da napišem, ali ne vjerujem da bi sve stalo na hard disk na kojem se nalazi ovaj forum. ;)

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Okt 2005, 20:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pa The Biggest Secret i jos mnogo E-knjiga mozes skinuti na http://www.galaksija.com ... Mislim na Miltona Williama Coopera pre svega, ali i Timothy Cooper i Ryan Wood imaju dosta zanimljivog materijala .... Evo ti nesto za pocetak, najbolji sajtovi pored galaksija.com su : http://www.misterije.org , http://www.alternativnahistorija.com i ja cu kao sto sam rekao uskoro objaviti moj sajt ... Pozdrav ! Slazem se donekle i sa "Not now, John!" - om ... 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Okt 2005, 00:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Not now, John! je napisao:
Pretpostavimo da je tačno da je nekolicina ljudi na osnovu navodnih srušenih vanzemaljskih letjelica ovladala tehnologijom nadsvjetlosnih propulzija i praktično neiscrpnim vidovima energije. Kako bi ovakva vijest (priznanje) djelovala na čovječanstvo? Zamislite svoju babu, komšinicu, strica, tetku kako na vijestima sluša vijest da će tad i tad vanzemaljci, daleko inteligentniji od nas, da dođu na Zemlju i uspostave kontakt sa ljudima. Najprije bi nastala opšta panika (zbog činjenice da smo mi za vanzemaljce isto što i čimpanze za ljude), val samoubistava i ubistava, nastao bi opšti rat između onih koji prihvataju ovako nešto i onih koji ne prihvataju, počela bi opšta vojna mobilizacija, sve i jedna vojska bi pucala na bilo šta što se pojavi na nebu, sve postojeće religije bi pale u vodu, a nastalo bi milion novih kultova, mnogi naši sistemi vrijednosti bi nestali, koliko ljudi bi izgubilo smisao za život (npr. oni kojima je smisao života religija, obični ljudi, nacionalisti...). Skoro sve na čemu počiva naše društvo be nestalo. Posljedice ovakvog "otkrivanja" mi ne možemo ni da pojmimo, a kamoli da predvidimo i spriječimo

Scenario za apokalipsu i to dobar
Moj odgovor je i dalje DA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 09:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Not Now John sjajan tekst koji pozdravljam u svemu osim u ishodu tvog glasanja i razlozima za to.
Nemoj da te rezignacija i tvoja procjena (koja može biti manjkava) natjera na izbor koji se ne slaže sa onim što ti tvoje cijelo biće govori.
I sam si rekao da intuicija može dati pozitivan plod, ali si ipak ne poslušavši intuiciju (koja je rekla DA), učinio ono što ti je tvoje rasuđivanje reklo, a to je da daš NE (SADA). Možda te malo povukao i tvoj nick :D.
Ali dobro, znaju to oni koji su pitanje uputili i veliko je pitanje koji su od dva odgovora koje si dao (jedan "unutra" jedan "spolja") oni smatrali za tvoj. :D
Jer oni gledaju na unutrašnji odgovor i takav od nas traže, koliko sam ih shvatio.
Spoljašnji odgovor bez unutrašnje podrške nema pravu težinu.
I apostol Petar se spolja odrekao Isusa Hrista (smeo se i prepao čovjek u nastaloj situaciji oko Hristove izdaje), ali nikada ga se nije odrekao unutra i to je u pravo vrijeme dalo pravi plod.
Inače, još jednom od srca pozdravljam tvoje izlaganje. :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Evo i crkva priča o vanzemaljcima.

Nitko ne očekuje svemirsku inkviziciju
Crkva: Vanzemaljci postoje i kršćani su
Vjerojatno postoji inteligentan život negdje u svemiru, a u Bibliji postoje dokazi da bi svemirci mogli biti kršćani, prenosi The Times stavove iz dokumenta kojeg je objavilo Katoličko društvo istine. Službeni izdavač Vatikana objavljuje tekst u kojem papinski astronom veli da će „prije ili kasnije ljudi otkriti druga inteligentna bića u svemiru“. Isusovac Guy Consolmagno kaže kako bi mogao biti u krivu, no na tolikim bilijunima planeta „sigurno negdje mora biti civiliziranih razumnih bića“. Potom citira Ivanovo evanđenje i tvrdi kako je i svemirce spasio Krist.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 19:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Verovatno su neki od vas već upoznati sa teorijom da je Isus bio ustvari vanzemaljac .... Tako da sva njegova "čuda" su ustvari obične moći vanzemaljaca (npr. moć iscelivanja .... itd...), postoji i teorija da je Isus bio hologram poslat od strane vanzemaljaca .... Ovakve teorije je teško primiti (pogotovo za one od vas koji veruju u Boga), ali mnogo su logičnije nego teorija o postojanju Boga ... (bar meni)....Takodje na to ukazuju i slike-ikone na kojima je Isus, a u pozadini NLO ... Ili ona slika na kojoj se pokazuje "kometa" kojom je navodno doletio .... Pozdrav svima !!!

PS Takodje ono sto imaju oko glave, takozvani orleani (tako se zovu ako nisam pogresio) liče mnogo na svemirske kacige, ako se pogledaju u 3D slici ... Još jednom Pozdrav! 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2005, 20:06 
Urednik
Urednik

Jebem vas u logiku, kako li ste srednju školu završili sa takvim rasuđivanjem, samo da mi je znati ... ppfffff ! Smrdite ! Džone, predugačak post! Fino je to što pominješ da se držiš nauke.

Dopusti mi da ti razjasnim "poentu" fizike i shvatanja svijeta ... Fizičari (i uopšte NIKO) ne mogu da otkriju SUŠTINU, fizičari ne otkrivaju čestice, talase etc, već otkrivaju osobine nečega. Osobine. E da. U tom je keč. Pronaći osobinu nečega. A pitanja kao što su ko je to napravio, odakle to na našem svijetu, jel to bog stvorio - ostavljaju se besposličarima i tzv filozofima.

Takođe pročitao sam nešto što si napisao o AIDS'u i farmaceutskoj industriji - kapitalizmu/komunizmu. Pokušaj ostvarivanja komunizma nije usjpeo. Dakle ne znamo da li je komunizam loš u praksi. Znamo samo da je put težak. Sam rezultat se nazire u teoriji i on je idealan, po nekima.

I na kraju, o svim pričama o vanzemaljcima, bogovima, duhovima, anđelima i vilama - sve što čovjek ne može da opazi, registruje ili osjeti (etc) - za njega ne postoji - drugim riječima - dok neko ne izađe iz Matrix'a - ljudi uopšte i nisu u matrixu :) . Ovdje se odslikava teorija dualizma, popularnog filozofskog shvatanja svijeta. Ako nema matrixa - mi ne možemo biti u njemu. Ako ima matrixa - mi smo unutra ili izvan njega. Ima/nema - unutra/izvan. Mi ne znamo da li matrix (bog, vanzemaljci ...) postoji, pa tako da sve što o njemu možemo reći pripada samo našoj mašti ili nečijoj umjetnosti.

Upuštanjem u nešto dalje od ovoga dobijate budale poput nekih prisutnih na forumu.

Sutradan će se održati predavanje "Fizika zvjezdanih staza" na PMF-u u 16.00h, nadam se da ćemo se sresti. Tamo inače dolaze pravi naučnici ... :wink: Ja sam pozvan :D (šala mala, možda me i ne bude, eh, škola ...)

Usput, parafraziraću Beketa:

Hajdemo!.
Nemožemo!
Zašto?
Čekamo Godoa.
Ah !

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 126 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]