Nedavno mi je Tesla prebacio neke veoma uvjerljive filmove koji se tiču vanzemaljaca, free energy i zavjere od strane SAD vlade.
Citiram poruku koju sam poslao prijatelju-kolegi koji se zanima za energiju nulte tačke:
Citiraj:
Ja se do nedavno nisam raspitivao o energiji nulte tačke, što zbog nedostatka vremena, što zbog nedostatka interesa. Nedavno sam od nekog lika skinuo neke filmove u kojima desetine bivših američkih oficira, obavještajaca, kontrolora letova svjedoče uglavnom o viđenju NLO-a, ali kroz priču bivših "top secret" agenata se provlači priča kako američka vlada iz sjene u tajnim projektima već posjeduje tehnologiju za dobijanje free energy i nadsvjetlosnih propulzija. Nikad nisam bio ljubitelj priča o NLO-ima, ali me je ovaj film raspametio. Imajući u vidu da je Tesla još prije 60 godina govorio da može veoma brzo da ostvari proizvodnju besplatne i neograničene količine energije "koja je svuda oko nas", imajući u vidu svjedočenje jedne žene koja radila sa Von Braunom na svemirskom programu, koji je 70-tih godina prošlog vijeka govorio da mi posjedujemo tehnologiju za proizvodnju vozila, bez pokretnih dijelova koji ne pokreću ni jednim vidom danas poznatih izvora energije i imajući u vidu riječi Bena Richa, glavnog čovjeka Lockheed Skunkworks, firme koja je radila za američku vojsku na super-tajnim projektima "Mi već posjedujemo tehnologiju/znanje da učinimo što god poželimo i da putujemo do najdaljih zvijezda brže nego što možemo da zamislimo i trebaće Božije djelovanje da se ta tehnologija otkrije za dobrobit čovječanstva", sve to je učinilo da ne budem skeptičan što se ove priče tiče i da sam skoro siguran da "tu ima nešto". Uvijek radije prihvatam ono što je više vjerovatno. Pošto mi je vjerovatnije da danas imamo ono što je Tesla mogao da ostvari prije 60 godina, nego da svi ti ljudi (sa imenom i prezimenom, koji na kocku stavljaju ugled, posao, možda i život), koji svjedoče - lažu, cijeli taj film mi je veoma realan.
Uvjeren sam da je tačno ono što je Ben Rich rekao. Nakon što sam prihvatio mogućnost da nekolicina ljudi posjeduje takva znanja i tehnologiju, krijući je od čovječanstva, bio sam gnjevan zbog te činjenice. Poslije, kad sam malo razmislio o eventualnim posljedicama, našao sam mnogo razloga zašto bi se tako nešto krilo od većine čovječanstva.
Pretpostavimo da je tačno da je nekolicina ljudi na osnovu navodnih srušenih vanzemaljskih letjelica ovladala tehnologijom nadsvjetlosnih propulzija i praktično neiscrpnim vidovima energije. Kako bi ovakva vijest (priznanje) djelovala na čovječanstvo? Zamislite svoju babu, komšinicu, strica, tetku kako na vijestima sluša vijest da će tad i tad vanzemaljci, daleko inteligentniji od nas, da dođu na Zemlju i uspostave kontakt sa ljudima. Najprije bi nastala opšta panika (zbog činjenice da smo mi za vanzemaljce isto što i čimpanze za ljude), val samoubistava i ubistava, nastao bi opšti rat između onih koji prihvataju ovako nešto i onih koji ne prihvataju, počela bi opšta vojna mobilizacija, sve i jedna vojska bi pucala na bilo šta što se pojavi na nebu, sve postojeće religije bi pale u vodu, a nastalo bi milion novih kultova, mnogi naši sistemi vrijednosti bi nestali, koliko ljudi bi izgubilo smisao za život (npr. oni kojima je smisao života religija, obični ljudi, nacionalisti...). Skoro sve na čemu počiva naše društvo be nestalo. Posljedice ovakvog "otkrivanja" mi ne možemo ni da pojmimo, a kamoli da predvidimo i spriječimo.
Da li je poruka autentična nije previše bitno. Bitno je da ukazuje na mali broj nedostataka našeg sistema. Ipak, ukoliko je autentična, malo mi djeluje neinteligentno očekivati "od čimpanzi da se ponašaju kao ljudi". Ja imam veoma loše mišljenje o ljudima, pa ću glasati "NE" iako bih rado glasao "DA". Ljudi jednostavno nisu spremni ni sposobni da sami donose odluke. Takođe, čini mi se da je današnji čovjek daleko manje prilagodljiv na velike promjene nego prije nekoliko hiljada godina, možda upravo zbog iluzije da sve zna. Kada je bijeli čovjek počeo da kolonizira novi svijet, "domoroci" su ih prihvatali bez problema. Veoma mnogo arheoloških nalaza i zapisa je neobjašnjivo i spominje bogove koji su dolazili u vatrenim kočijama sa neba i davali znanja ljudima.
Pošto je u diskusiji koja je uslijedila otvoreno mnogo pitanja, rado bih i njih prodiskutovao.
Ko me poznaje (lično ili sa foruma), zna da se držim nauke k'o ćorav plota. Mislim da se jedino naukom može doći do istine. Ipak, današnja nauka ima mnogo nedostataka. Kako prvo, mislim da je previše deskriptivna, bez ulaženja u suštinu. Mi toliko mnogo pojava znamo da opišemo, napravimo odgovarajući matematički ili fizički model i tu stajemo kao da smo sve o toj pojavi shvatili i naučili. Ko se sjeća fizike za 4. razred srednje škole čuo je za defrakciju talasa. To je ono kada propustite svjetlost kroz difrakcionu rešetku (ili ploču sa dva otvora), na ekranu se dobije difrakciona slika. Tamna mjesta na slici predstavljaju mjesta gdje se talasi iz oba otvora poništavaju, a svijetla su mjesta gdje se talasi podudaraju. To se veoma lako objasni kada se imaju u vidu talasi i njihova talasna dužina. Međutim, isto se dešava i sa elektronima, pa je onda nastala dualna teorija: čestice se nekad ponašaju kao talasi, a talasi se nekad ponašaju kao čestice. Onda je definisana i talasna dužina čestice i svašta još nešto. Interesantno je da se difrakciona slika dobija i kada se kroz rešetku propusti samo jedan elektron - dakle jedan elektron je prošao kroz oba otvora istovremeno.
To je jedan od kvantnih efekata koji fizika opisuje bez problema, ali ne ulazi u suštinu. Poznato je i da elektron i antielektron mogu da se ponište i da kao rezultat nastane čista elektromagnetna energija. Poznato je i da talas kada se sudari sa česticom, predaje impuls čestici - čestica mijenja smijer, talasu se smanjuje frekvencija. Šta se dešava pri svim tim pojavama u suštini, na koji način čestica postaje energija, mi to ne znamo i čini mi se kao da nas i ne zanima. Kvantna fizika je prepuna pojava koje možemo da opišemo, ali ne možemo da objasnimo.
Današnja nauka ima nedostataka, ali to ne znači da treba izlaziti iz okvira nauke. Nauka ne bi trebalo da bude samo materijalna, što najčešće jeste. Najtragičnije je prihvatiti da današnja nauka može dati odgovore na sva pitanja. Time se svakom napretku kaže: "Zbogom". Napredak se sastoji u stalnom ispitivanju postojećih znanja, pretpostavljanjem i provjerom i opovrgavanjem pretpostavki.
Prije par dana je bila emisija na RTS o filosofiji i upamtio sam nešto što se tiče ove rasprave. Otprilike: "Šta čini naučnika? Naočale, brada, laboratorija, instrumenti...? Naučnik je čovjek koji u svojoj glavi pretpostavi nešto i ide da to dokaže. Ako dokaže nastaje naučna teorija, ako opovrgne nastavlja dalje da pretpostavlja." Pretpostavka podrazumijeva izlazak iz postojećih naučnih okvira. Veliku stvar u nauci i napretku čini intuicija. Nikola Tesla, primjer pravog naučnika i čovjeka, je još kao student zapitao profesora može li da motor bude bez kolektora, na što se profesor gordo nasmijao i "narugao" se Tesli. Kako sam Tesla kaže, intuicija je iznad nauke i onog što te uče. Kasnije je napravio revoluciju svojim asinhronim motorom (bez kolektora) i danas se preko 70% sve električne energije utroši na pogone pogonjene Teslinim asinhronim motorom.
Tesla je imao nešto što fali većini naučnika. Intuiciju, skromnost i čovjekoljublje. Danas su SAD, Japan i dr. vodeće naučne i tehnološke sile. Sve su to kapitalističke zemlje. Koji bi čovjek ili naučnik, "odgojen" u kapitalizmu, pristao da se odrekne imetka i slave koji mu donosi izum zarad dobrobiti čovječanstva? Stvar je još gora kad se ima u vidu da su današnji pronalasci uglavnom vezani za institucije, a ne za pojedince, kao u Teslino vrijeme. Zamislite da sutra neki institut pronađe lijek protiv AIDS-a. Da li bi taj institut objavio formulu da svi mogu da proizvode lijek, bez ikakvih obaveza i plaćanja licenci? Sumnjam. Farmaceutska industrija je po zaradi odmah iza industrije oružja i nafte i mnogo bi ljudi umrlo od side, prije nego što dođu do lijeka. Kapitalizam i patentni sistem je veoma loš, ali je najbolji koji imamo. Komunizam je imao jako dobre neke stvari, ali se pokazao kao lošiji. "Best of both worlds, Che".

Treba mijenjati ljude, a ne sistem.
Dok god čovjek radi sve radi sebe, svoje porodice, svoje zemlje i dr. umjesto da radi za cijelo čovječanstvo, postojaće ratovi, terorizam, ekstremno gladni i ekstreno bogati, neizlječive bolesti i dr.
Što se tiče religije, starih religijskih i duhovnih spisa ne treba ih odbacivati čak i ako su izmišljotina. Da li odbacujete književna djela zato što su fikcija i izmišljotina? Ima tu mnogo da se nauči o odnosu prema prirodi, životu, ljudima...
Dakle, naš sistem je takav da, ukoliko bi pomenuti tekst bio autentičan, ljudi nisu spremni na takve promjene. Prema tome, vanzemaljci, pozdravljam vas, ali dođite za nekoliko stotina godina. Do tad, sačekajte da nas ratovi, bolesti, vremenske nepogode redukuju i nauče pameti.
----------------------
Izvinjavam se na dugačkom tekstu, ali je previše pitanja otvorila ova diskusija i traži opširne odgovore. Još mi stotinu stvari pada na pamet, koje bih rado da napišem, ali ne vjerujem da bi sve stalo na hard disk na kojem se nalazi ovaj forum.
Pozdrav.