banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 21:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 00:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2005, 23:43
BSE je napisao:
zasto bi neko uopste pristupio nekoj od tih abrahamskih religija kad nisu tacne ?

Како нису доказе имаш где се год окренеш.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 03:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Apr 2005, 04:11
Dragutin je napisao:
1. Besmrtnost duse nije biblijska doktrina. Sve religije koje zagovaraju besmrtnost duse ne praktikuju biblijsku nauku. Propovednik 9:5 i 10 nedvosmisleno svedoci o tome a takodje i pocetak Biblije, preciznije Postanje 2:16,17.
O sledecem jasnom obelezju, nakon komentara.
:D

2. Isus Hrist nije Bog, Isus Hrist je Sin Bozji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 12:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
srbija o kakvim ti dokazima govoris
jedini dokazi koji se provlace kroz te 3 religije jesu da je Bog kojeg pokusavaju predstaviti apsolutno nesavrsenstvo i da nista nije onako kako je navedeno

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 14:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Dragutin je napisao:
Dragutin je napisao:
1. Besmrtnost duse nije biblijska doktrina. Sve religije koje zagovaraju besmrtnost duse ne praktikuju biblijsku nauku. Propovednik 9:5 i 10 nedvosmisleno svedoci o tome a takodje i pocetak Biblije, preciznije Postanje 2:16,17.
O sledecem jasnom obelezju, nakon komentara.

2. Isus Hrist nije Bog, Isus Hrist je Sin Bozji.

Исус Христос је Син Божји, истинити Бог у коме почива сва пуноћа божанства, као што је и истинити и потпуни човек. :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2005, 23:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
jedini dokazi koji se provlace kroz te 3 religije jesu da je Bog kojeg pokusavaju predstaviti apsolutno nesavrsenstvo i da nista nije onako kako je navedeno

О томе да се Св. Димитрије(Позивао Грке на Бој и помоћ Србима у БиХ у неколико Манастира и Цркви) борио на нашој страни тј. Србској у БиХ.
Св. Василије Острошки слава му и милост , лечи и Јеретике и Секташе чак. Итд......

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 13:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa to i nisu neki dokazi zar ne?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 17:33 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

BSE je napisao:

Te tri religije koje ti navodis su daleko, daleko, daleko... od avrahamske. Dela koja prate te tri religije govore gromoglasnije nego sve reci izgovorene do sada za sve te tri religije zajedno! Pomisli samo na krv koja je prolivena zahvaljujuci pripadnicima ovih tri religija!!!

:wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2005, 19:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Citiraj:
О томе да се Св. Димитрије(Позивао Грке на Бој и помоћ Србима у БиХ у неколико Манастира и Цркви) борио на нашој страни тј. Србској у БиХ.

Pitanje za tebe Srbija...

Kako objasnjavas to da se u Svetom Pismu,zabranjuje svako nasilje,da su crkve hramovi u kojima se moli,a ne zagovara rat i pozivi na ubistva??
Dali je Bog volio to djelo?
Jeli to u redu?

Dalje....kako bih ja trebala da nazovem one koje hodza izlijeci uz Boziju pomoc i ako nisu islamske vjeroispovijesti?Isto sektasi?

hajde jadan dodji k sebi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2005, 12:38 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:
BSE je napisao:

Te tri religije koje ti navodis su daleko, daleko, daleko... od avrahamske. Dela koja prate te tri religije govore gromoglasnije nego sve reci izgovorene do sada za sve te tri religije zajedno! Pomisli samo na krv koja je prolivena zahvaljujuci pripadnicima ovih tri religija!!!

:wink:

ote mi rijeci :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2005, 23:38 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

3. Po ljubavi ce se poznati pripadnici prave religije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 13:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Гд то пише? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Maran Ata je napisao:
Gd to piše?

Isus Hrist: Novu vam zapovijest dajem da ljubite jedan drugoga, kao što ja vas ljubih, da se i vi ljubite među sobom. Po tom će svi poznati da ste moji učenici ako imate ljubav među sobom. (Jovan 13,34-35)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 17:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Maran Ata je napisao:
Gd to piše?

Isus Hrist: Novu vam zapovijest dajem da ljubite jedan drugoga, kao što ja vas ljubih, da se i vi ljubite među sobom. Po tom će svi poznati da ste moji učenici ako imate ljubav među sobom. (Jovan 13,34-35)

Tacno tako!

Jovan 3:16 takodje daje izvanredno objasnjenje koliko nas nas Stvoritelj voli. Zar nije ocigledno da bismo i mi ljudi trebali da volimo jedni druge bez obzira na bilo kakve razlike? Pripadnici prave religije su to cinili u 1. veku a cine to i danas
!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 18:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Maran Ata je napisao:
Gd to piše?

Добро си цитирао - ЉУБАВ МЕЂУ СОБОМ. Мењу ким? Ученици између себе. А ко су Христови ученици? Они који Га следе по вери која је једном предана светима (Јуда 1,3), и то пре 2000 година - чланови Божје Цркве. А којекакви јеретици локалних секти који све религије сматрају "од бога" дане, су далеко од Христових ученика. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2005, 23:50 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Isus je davsi svoj zivot platio otkupninu za sve ljude, tako da svako ko ispravno veruje u otkupnu zrtvu Isusa Hrista ima sansu da stekne pomirbeni odnos sa Stvoriteljem i zauvek zivi u novom uredjenju u raju na zemlji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 07:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
Maran Ata je napisao:
Vader je napisao:
Maran Ata je napisao:
Gd to piše?

Добро си цитирао - ЉУБАВ МЕЂУ СОБОМ. Мењу ким? Ученици између себе. А ко су Христови ученици? Они који Га следе по вери која је једном предана светима (Јуда 1,3), и то пре 2000 година - чланови Божје Цркве. А којекакви јеретици локалних секти који све религије сматрају "од бога" дане, су далеко од Христових ученика. :wink:

Radije prepustimo Bogu da sam pokaže ko mu je po volji.
Naše je da se trudimo i radimo na tome se približimo Njemu, ali takođe i jedni drugima.
Pa će da se vidi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 08:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dragutin je napisao:
Isus je davsi svoj zivot platio otkupninu za sve ljude, tako da svako ko ispravno veruje u otkupnu zrtvu Isusa Hrista ima sansu da stekne pomirbeni odnos sa Stvoriteljem i zauvek zivi u novom uredjenju u raju na zemlji.

Upravo tako

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 09:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Dzenita je napisao:
Citiraj:

Pitanje za tebe Srbija...

Kako objasnjavas to da se u Svetom Pismu,zabranjuje svako nasilje,da su crkve hramovi u kojima se moli,a ne zagovara rat i pozivi na ubistva??
Dali je Bog volio to djelo?
Jeli to u redu?

Dalje....kako bih ja trebala da nazovem one koje hodza izlijeci uz Boziju pomoc i ako nisu islamske vjeroispovijesti?Isto sektasi?

hajde jadan dodji k sebi[/quote

НЕМОЈ МИ ТИ ЦИТИРАТИ БИБЛИЈУ, ХОЏА НЕ ЛЕЧИ УЗ БОЖИЈУ ПОМОЋ ВЕЋ УЗ ......

А ЈЕСТЕ ПРОТИВ НАСИЉА ОСИМ КАДА ЈЕ РЕЧ О БОРБИ ПРОТИВ СЕКТИ И ЈЕРЕСИ

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 13:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Dragutin je napisao:

А крштење? Јел оно потребно или не? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2005, 13:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aragorn je napisao:
Maran Ata je napisao:
Vader je napisao:
Maran Ata je napisao:
Gd to piše?

Radije prepustimo Bogu da sam pokaže ko mu je po volji.
Naše je da se trudimo i radimo na tome se približimo Njemu, ali takođe i jedni drugima.
Pa će da se vidi.
Тачно. Управо се Православни не баве шпекулацијама ко ће бити спасен а ко не. Оно што се Православни труде је да буду Његови верни ученици који неће НИКАДА некакве паганизме попут мухамеданског или индијског сматрати за "од бога". :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 404 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 21  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]