Leona je napisao:
Ja stvarno ne razumijem... ako se meni zivi u atmosferi manastira i crkvi, onda cu i da idem tamo gdje tih isith ima, a ne da trazim od okoline da mi ona stvori tu atmosferu da bi se ja ugodno osjecala. Valjda se ja trebam prilagoditi sredini u kojoj zivim (i koju sam sama izabrala), a ne sredina meni.

Valjda je to logicno, ili?
I ne vidim uopste razlog zasto bi muslimani ista bojkotirali nakon ovog slucaja sa Svajcarskom, ima dovoljno dzamija, kome se moli u vjerskim ustanovama milsim da mu je i to dovoljno.
I ja ovdje gdje zivim nemam nijednog manastira pred nosom, pa sta...
Izvin'te, ali ne razumijem. Pokusavam, ali ne ide.

Mozda bi se ti ljudi i vratili tamo odakle su da prije toga nisu protjerani sa ognjistva, kao sto je to slucaj sa muslimanima BiH. Uzmi BL, dzamije su bile vijekovima dok ih hriscani ne srusise u ratnom periodu. Kako bi se, po tebi, oni trebali prilagoditi toj novonastaloj situaciji: a) konvertirati se na hriscanstvo ili b) spasiti zivu glavu i sa dvije kese otici u izbjeglistvo? I ne radi se samo o izbjeglicama/ muslimanima iz Bosne, tu je i Afganistan, Iraq, Sudan, Somalia itd.
Po tvome ih vjerovatno treba strpati u neki logor ogradjen zicom i dozvoliti im minimalne uslove zivota odnosno odrzavanja na zivotu, te pritom se busati u prsa i govoreci: oni su dobro, zivi su, jedu.... Bijedna si.
Izvini, ali koliko god pokusavala i pravila se pametna i "subjektivna" neces skontati.
p.s. sreca pa si ti sama izabrala i imala priliku da biras gdje ces i kuda ces, na tome ti zavidi barem pola stanovnika ove nase jadne "demokratske" planete.