Hristov je napisao:
Leona odakle to iskopa!??

Cut', ne pitaj..
Ovaj dio bih izdvojila
Hristov je napisao:
Krajnje je tendeciozno uporedjivati humanost dvije vrste ljudi, kao da uporedjujemo svemirce i Zemljane. Ako je neko rodjen sam od sebe kao cestit covjek - super. Ako je neko tokom zivota dosao do zakljucka da treba biti cestit - isto super. Ali ako je neko krajnje pokvaren - kako ces njega uciniti boljim covjekom? Sta ces mu ponuditi osim price o snazi volje? Biti vjernik ne znaci biti bolji od svih ateista, svaka prica takvog tipa meni zvuci toliko djetinjasta, isto onoliko koliko i sama distinkcija karaktera jednih i drugih. Potencijal vjere je da ucini covjeka boljim nego sto je bio prije, a ne da ga ucini boljim od komsija Ćire i Mire.
Apsolutno se slazem sa ovim. Nije stvar u tome ko je bolji ili losiji... za mene su svi ljudi dobri, svi koji cine dobro i koji su
dobre duse, pa bio on crn ili bijel, siv ili zut, ateista ili vjernik, dijete ili starac ... NIko ne kaze da covjek ne moze biti dobar ako nije vjernik. Isto kao sto
plasticni vjernik moze biti rdjav, tako i ateista moze biti dobar covjek. Razlika je u tome sto vjernik ali pravi vjernik - koji radi duhovnu izgradnju - hoce vise... trazi, traga, trazi nesto vise od zivota, ne moze se zadovoljiti samo sa ovozemaljskim stvarima (dok ateisti to mogu - "vazno da mi je sad dobro a posle sta bude") . Isto tako, pravi vjernik, tj. onaj koji svoj zivot zivi prema Bozjem ucenju Ljubavi, moze prije biti odnosno postati bolji covjek jer kroz zivotna iskustva prolazi ojacan ljubavlju, tolerancijom, milostinjom, nesebicnoscu ... Uvijek se preispituje, preispituje svoja djela, svoje misli, svoje rijeci... poredi sa onim sto je zapisano ... uvijek je tu neka duhovna aktivnost . Ne znam kako vi ateisti ovde dozivljavate vjernike?! Da li vam vjernici lice na cudake? Sta vam recimo kod mene licno smeta, evo , ja se deklarisem kao 'vjernik', sta to ja radim vama ruzno, sta vam smeta kod mene? Kako me dozivljavate kao osobu? Da li sam napasna? U cemu se razlikujem od vas , izuzev sto vjerujem da Bog postoji a vi ne vjerujete? Kako dozivljavate Hristova, kako dozivljavate Vadera...