Citiraj:
Provocirati i vrijedjati nije odlika duhovnosti. Naravno, samo vam je veoma dugo bilo potrebno da stignete do tog zakljucka. Samo na strani 22 postoji 6 postova M.A. za koje su rijeci provokacija i vrijedjanje sitne, miniskulne, u sferi atoma...

"Ne bacaj bisere pred svinju" se namece kao odgovor na tvoj komentar.Duhovnost nije nesto sto je neophodno u razgovoru sa Maran Atom, a niti pozeljno. Ili vi to mozda niste dosad primijetili ?
Ostajte mi duhovni

Ne brzaj sa zaključcima. Ova tema ipak ima 22 strane, i na njoj, barem mi se tako čini, dominira drugačiji ton.
Kao što već rekoh ti vjerovatno ne znaš kolika je masa postova nalik na one koje pominješ obrisana.
Na žalost nijedan moderator ne može da stigne da obriše toliki broj duhovnih tema nedostojnih postova koliko su neki u stanju da ih napišu.
U to su se već uvjerili moderatori na nekoliko foruma kod kojih se takvi pojavljuju.
S druge strane, nije loše da ponešto od tog lažnog "biserja" ostane, jer onda pravo i nepatvoreno biserje bolje dolazi do izražaja.
A duhovnost je najviše potrebna baš u kontaktu sa osobama poput samozvanog Maran Ata, ne vidim kako to tebi nije jasno.
Lako je i lijepo razgovarati sa osobom poput Dženite npr., ali je pravi duhovni ispit dobro odgovoriti (ili ne odgovoriti, već kako je kad potrebno) takvima.
Uzgred, na potpuno isti način smo i ti i ja odgovorili na njegove
interpretacije hadisa (sto puta rečena laž...).
Prema tome predlažem da ignorišeš provokacije i sa učešćem na temi nastaviš sa onim što je izgrađujuće. Npr. Rumijeva pjesma koju si nam prenio.